İçeriğe Yönlendir

Kasko hakkında 2 soru


Ali Şahin

Recommended Posts

Ali Şahin

ilgili arkadaşlara 2 sorum olacak:

1-Arabanın devri değiştiğinde kaskosuda bozulur mu?

2-Arabnın devri bir başkası üzerindeyken başka biri tarafından kaskonun kullanılması mümkün mü?mesala;arabamın devri bende değil kaza yaptım servise gidip kasko üzerinden işlem yapabilir miyim?yoksa ruhsat sahibinin gelmesi mi? lazım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kasko yaptıran ile ruhsat sahibi aynı kişidir, araç satılınca , devri olunca kaskosu kalmaz, sizin kasko süresinden kalan aylarınız var ise, bir miktar geri ödeme alabilir veya, yeni araç almışsanız, o aracın kasko ücretinden düşürebilirsiniz. Yüzdesini bilemem. HAsarsızlık indiriminiz var ise yeni araçta da aynen devam eder.

Yorum bağlantısı
Ali Şahin

peki çağlar bey kaza sonrasında ne gibi sorunlar ortya çıkar.ruhsat sahibi yok kasko şirketi herhangi bir sorun çıkartır mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ruhsattaki isim değişmiş ise kasko da hiç sorun çıkmaz, sadece hiç bir şey ödemez :) , yani o poliçe yok sayılmaktadır.

Yorum bağlantısı
Ali Şahin

çağlar abi sorunu tam anlatamadım;benim arabanın ruhsatı eskişehirde oturan bir arkadaş üzerinde ben şuan ş.urfadayım.arabamda küçük çapta çizlmeler var ve bunlar için sevise gideceğim.bunların onarımı sırasında ruhsat sahibinin olmaması bir sorun teşkil eder mi?allah korusun ben bir kaza yapsam arabanın ruhsat sahibinin olmaması kasko şirketi tarafından sorun çıkartır mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İlk iletide devri gerçekleştiğinde yazmıştınız, ona göre fikir yürüttük. Ruhsat ve kasko poliçesinde aynı isim var ise, aracı kimin kullandığı yasal olarak sorun değil, sadece bazı poliçelerde! tek sürücü indirimi vardır, bu var ise, başka sürücünün kaza zaptı -beyan da ismi var ise, ödemede kesinti olacaktır.

Yorum bağlantısı
Ali Şahin

Poliçeye baktımda bu bahsettiğiniz tek sürücü indirimini nasıl bulacağım.yada tek sürücü indirimi olup olmadığını nasıl anlayacağım

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Kasko yaptıran ile ruhsat sahibi aynı kişidir, araç satılınca , devri olunca kaskosu kalmaz, sizin kasko süresinden kalan aylarınız var ise, bir miktar geri ödeme alabilir

Bu durum şöyle:

Poliçe tutarı 365 güne bölünür.. kalan gün, çıkan sonuçla çarpılır... Herhangi bir kesinti yapılmaz... (Tabi herkes böyle mi yapıyor, bilmiyorum)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...