İçeriğe Yönlendir

Jant yardımı


Mert Efe

Recommended Posts

Mert Efe

arkadaşlar zinik z-24 jant buldum ve gerçekten hoşuma gitti bijon aralığıda focus 2 ye uyuyor yalnız ben 18" atmayı düşünüyorum sizin bilginize ihtiyacım var çünkü burda o kadar anlayan yok herkes kendi bilgisine dayanarak birşeyler söylüyor biras profesyonel yardım verirseniz sevinirim. (fiyat bilgisi verebilecek varsa sevinirim)

bu arada focus 2 hb siyah araç için düşündüm bunu

Yorum bağlantısı
Bayram Bekman

e ne güzel cant işte :angry: allah olmayana da versin :lol2: sıyah araca krom cant yakısır,18'' de camurlukları doldurur. bırde yay takarsın olur bıter :angry: 16'' zaten altındakiler,17'' boyut olarak senı tatmın etmeyebılır!! en ıyısı aldın mı 18'' al gıtsın.. bıraz daha dıkkatlı surersın olur bıter :) kasıs cukur vs.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Siyah araçta güzel duracaktır. Forumun yakışıklı aracı Bilo da 18 jantla gezmekte.

Yorum bağlantısı
Emrah Musalli

bu yay işini anlayamıyorum bi türlü. jant değişince yaylar da değişmek zorunda mı. ya da yaylar ne kadar sürede bir değişmelidir. ağırlık binince çok çabuk yere yaklaşıyorsa değişme zamanı gelmişmidir.

bu arada çelik jant arabaya çok yakışıyor. hatta bu resim de ki hayalim ama nedense çalik jantın arabaya biraz zararlı olduğunu duyduğum için soğuk duruyorum hep. bi arkadaşım sıfır vw caddy e çelik jant taktırmış. servise gittiğin de garanti kapsamı dışında tamir etmişler. yani garantisini bozmuş

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Jant takıldığı zaman yay değiştirmek zorunda değilsiniz tabiki ama görünüm açısında gerekli bizim yayı değiştirin dediğimizde atın yenisini alın demek değildir, spor yay dan bahsediyoruz normal yaylara nazaran arabayı 30mm,40mm, 50mm.... alçaltmaya yarayan yaylardır. bu yayın yol tuşuna + etkisinin olduğu gibi konfordada - si vardır. ancak doğru marka ve kararında alcaltma ile hissedilebilinir bi konfor kaybı yaşanmaz.

Bu arada jant'ın garantiyi bozması gibi birşeyi ilk defa duyuyorum (okuyorum) Yok öyle bişey.

Jant ve spor yay iyidir... Ama kullanabilene bilinçsiz kullanıldığı taktirde zararlarıda vardır. Ben 17inç jantlarımdan sonra artık ne bozuk yola giriyorum nede aşırı hız yapıyorum çurlardan ve kasislerden geçerken darbeyi en aza indiriyorum bununda arabama zararı değil yararı olduğu anlamına geliyor :dance3:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Emrah arkadaşınız fena kandırılmış, bence o servise bir daha gidip ortalığı birbirne katsın, yazık , müşterilere ne zulümdur bu ?

Yay başka , jant başkadır. Jant:daha çok görsel zevke hitap eder, yay:yol tutuşu iyileştirmek için yapılacak işlemler içinde yer alır.

Yorum bağlantısı
Emrah Musalli

serviste zannedersem çelik jantın ön düzeni çok fazla yıprattığı manasında bişey söylemişler ve garantiye almamışlar. bu dediğime yaklaşık bir yıl oluyor. bizim yollar mı bozuk acaba :dance3: hatırlarsanız ben arabayı yükseltmek istiyordum. siz de çelik jant ve alçaltmak istiyorsunuz. sizin sayeniz de bu konuyu biraz olsun yendim ama kurban da memlekete gidecem. daha şimdiden nerelere sürteceğimi hesaplamaya başladım doğrusu. endişe yapıyor kısacası...

Yorum bağlantısı
Mert Efe

teşekkürler bilgileriniz için 17" bulabildim 1350 ytl 18 ine rastlayamadım ama yay takmayı düşünmüyorum bizim yollara biras abes kaçar

Yorum bağlantısı
Mert Efe

haklısınız yalnız bu jant nerdeyse artık tek kullanılan jant biras değişik olsun dedim varsa bana önerebileceğiniz jant çok sevinirim siyah focus hb düşüncelerinizze açığım çünkü karar veremiyorum

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
Sen al Cavit abi bir takım, yakışır senin arabaya...Hediyesi buralarda 700 lira. :D

Ihıı, Almam genç işi onlar..Ben üç tane daha bulayım sendeki tek jantı alıcam. :)

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
Olmaz onlar dört bijon

İhtiyarlık, Aklımda beş kalmış..Sağlık olsun :D

Olmaz onlar dört bijon.Bende o janttan 5 tane var, bir tanede bildiğim var.

Demekki aklımda kalan 5 adet miş.. :)

Yorum bağlantısı
Mert Efe
Öncelikle janta ayıracağınız miktar ne kadar onu öğrenebilirmiyiz?

bütçe 1000-1500 veya 1600 geçmeyecek şekilde ömer bey

Yorum bağlantısı
Mert Efe
Peki lastik için bütçeniz ne kadar?

lastik içinde sıfır olarak 600 gider en azından diye düşünüyorum

Orjinal ST jantlarını da bir düşün derim.

bence opsiyonel bi jant onun için tercih etmiyorum sefa bey ama çok mantıklı ve güsel bi jant gerçeğide bu. Sadece opsiyonel olması eksi(-) yapıyor :rolleyes:

belki güleceksiniz ama buda benim düşüncem

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

18 jant ebadında lastik gibi lastik takarsanız, tanesi 400 ytl civarında olacaktır, diğer lastik diye satılanları ben olsam ciklet olarak bile kullanmam (zamanında ben de kullandım 10.000 km sonra levye çekiç çıkardım taş gibi olmuştu)

Fabrika opsiyonel jant ne kadar güzel dursa da, 2000 ytl gibi meblağlarda harcama yapacaksam ben de takmayabilirdim, zevk-yaklaşım meselesi, takanların araçları yakışıklı duruyor birşey demiyorum ama ben de farkın fark edilmesini isterdim.

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu
Ihıı, Almam genç işi onlar..Ben üç tane daha bulayım sendeki tek jantı alıcam. :rolleyes:

forumda senden genci mi var abi,çok yakışır senin ghia ya

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Cavit ağa boşver, senin orjinal jantların bizim alengirlilerden teknik olarak daha üstün.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...