İlker Demir 25 Kasım 2008 Paylaş 25 Kasım 2008 Fusion 1,6 TDCİ aracımın motorundan gaza bastığım zaman motor sesi ile birlikte ince bir şıkırtı sesi geliyor. Gazdan ayağımı çektiğimde direk kesiliyor. Bu şıkırtı yüksek devirlerde motor sesinden, yüksek hızlarda rüzgar sesinden , mucurlu yolda asvalt sesinden duyulmuyor. Arabamı sıfır almıştım. Bu ses aldığımdan beri var. Eğer bu bir sorunsa veya daha büyük arızaların belirtisi ise garanti bitmeden yaptırayım önlemimi alayım diyorum. Fusion 1,4 TDCİ kuzenimde var. Onda böyle bir ses yok. Tabii ki motorların yapıları farklı. Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan var mı? Yanıtlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2008 Paylaş 25 Kasım 2008 Garanti süresince ne olursa olsun son güne kadar her nevi arıza koşulsuz tamir edilir - değiştirilir diye bir şey yoktur. Hiç vakit kaybemeden servise gösterin, ummadığınız bir şekilde sıkıntı çıkabilir. Yorum bağlantısı
İlker Demir 26 Kasım 2008 Yazar Paylaş 26 Kasım 2008 (düzenlendi) Mehmet Bey, sizin araçta da belirttiğim çok ince bozuk para sesi gibi bir ses var mı? Gaza basarken geliyor. Aldığımdan beri ses hep böyleydi onun için hiç araştırmadım. Hiç bir sorun hissetmiyorum... ( çekiş , rolanti vs.) Sefa Bey bakımda düzeltildi falan deyince merak etmeye başladım. Acaba çok basit bir sorun mu var diye? 15000 Bakımını yaptırdığımda usta motorun çeşitli yerlerini iyice inceledi. Çalışırken kontrol etti. Herhangi birşey söylemedi. 26 Kasım 2008 tarihinde ?lker Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nuri Başer 26 Kasım 2008 Paylaş 26 Kasım 2008 Aynı ses ben de de mevcut.. hatta daha önceki benzinli aracımda da vardı ve oktan vuruntusu demişlerdi (nedir bilmem).. birkaç yerden sordum yakıtla alakalı olabilir, değiştirip dene dediler.. başka biri de supaplardan gelen ses dedi.. en tatmin edici ise enjektörlerin kirlenmiş, temizlet, bir de Carbon Clean yaptır geçer dedi.. bu en sonuncuyu birkaç gün içinde bakımla beraber yaptırmayı düşünüyorum.. sonucu iletirim.. Yorum bağlantısı
İlker Demir 18 Aralık 2008 Yazar Paylaş 18 Aralık 2008 (düzenlendi) Yakıt aldığım yeri değiştirdim. Şıkırtı sesinde farkedilir derecede azalma oldu. Herkesin yakıt aldığı yere dikkat etmesini öneriyorum.. 18 Aralık 2008 tarihinde ?lker Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Aralık 2008 Paylaş 18 Aralık 2008 Bilgi paylaşımı için, acaba nerden alıyorken, şimdi nerden alıyorsunuz? Yorum bağlantısı
İlker Demir 18 Aralık 2008 Yazar Paylaş 18 Aralık 2008 Şimdiye kadar garanti için Opetten alıyordum. O garantinin fason olduğuna karar verdim. Artık garanti süresi bitmeden Petrol Ofisinden almaya başladım. 2 depo oldu. Gayet memnunum. Yorum bağlantısı
Fatih Isık 19 Aralık 2008 Paylaş 19 Aralık 2008 aradaki fark nedir acaba açıklarsanız seviniriz Yorum bağlantısı
Nuri Başer 19 Aralık 2008 Paylaş 19 Aralık 2008 Fark, kullanınca bariz anlaşılıyor.. mesela yakıtlar ve verdiği hisleri şöyle anlatabiliriz.. opet = traktör + bol dumanlı shell = seri + hafif dumanlı + sessiz petrol ofisi = seri + dumansız + sesli bp = seri + dumanlı + sessiz total = denemedim Yorum bağlantısı
Fatih Isık 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 shell alalım diyorsunuz yani Gerçi gönül yerli malı malı kullanmaktan yana Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 İstasyon sahibinin ar damarı çok önemli. Buradaki Shellden diesel aldığımda sesten perişan olmuştum, PO ya devam ediyorum ben de. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 20 Aralık 2008 Paylaş 20 Aralık 2008 shell de yakıt garantisi var. gerekeni yapıyorlar Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 24 Aralık 2008 Paylaş 24 Aralık 2008 opet mi .... çık çık çık.... Bp-Shell; Genel olarak denetimleri, yakıtları iyidir... Bunun dışında diğer bayilerden de memnun bırakanlar olsa da TR ortalamasında yukarıdaki ikili iyi iş çıkarıyor... Yorum bağlantısı
Recommended Posts