İçeriğe Yönlendir

Focus 1.6 tdci cvt sanzıman arızası

Sefa Arat

Recommended Posts

Salim İmamoğlu
(düzenlendi)

İnşallah düzelir..

tarihinde Salim ?mamo?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Berkant Yılmaz

garantiyi her yıl ücretini ödeyerek uzattırdım.

en son kasım ayında 813 ytl vererek 2009 kasım ayına kadar 1 yıl uzattırmıştım

en son 9 aralıkta ekranda "otomaik vites kutusu arızası" uyarısı vardı, araç ileri yada geri viteste hareket etmiyordu.

araç şu anda 44.350 km'de

2006 altı model cvt sanzuman araca sahibim aracım 175000 km de ve hiç bir arıza ve sorun çıkarmadı.arkadaşımda var aynı şanzuman 240000 km oldu ve sorunsuz.bu sıkıntı sadece dizellerde var benzinlilerde yok bence bunun sebebi benzinli ile dizel arasındaki tork farkından kaynaklanıyor.dizel araç 240 tork a sahipken benzinli araç yanlış değilse galiba 160 tork du.cvt sanzuman kullanan arkadaşlara aractaki güçten dolayı atak yaparken gaz pedalına ani ve sert basmalar yapmayınız sorunsuz gidersiniz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

cvt dsg s tronic vb.satan da servis te gerekli doğru bilgileri verirse uzun yıl sorun çıkarmaz, otomatik debriyaj kavramı yerleşemedi

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
Berkant Yılmaz, 06 Eki 2013 - 21:08

2006 altı model cvt sanzuman araca sahibim aracım 175000 km de ve hiç bir arıza ve sorun çıkarmadı.arkadaşımda var aynı şanzuman 240000 km oldu ve sorunsuz.bu sıkıntı sadece dizellerde var benzinlilerde yok bence bunun sebebi benzinli ile dizel arasındaki tork farkından kaynaklanıyor.dizel araç 240 tork a sahipken benzinli araç yanlış değilse galiba 160 tork du.cvt sanzuman kullanan arkadaşlara aractaki güçten dolayı atak yaparken gaz pedalına ani ve sert basmalar yapmayınız sorunsuz gidersiniz.

Benzinli otomatik olanlar CVT değil zaten bildiğim kadarıyla...

Yorum bağlantısı
Berkant Yılmaz

Benzinli otomatik olanlar CVT değil zaten bildiğim kadarıyla...

benzinli olan araçlarda 7 ileri cvt

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hangi araçta... 

Fordun 7 ileri şanzımanı yok bildiğim kadarıyla.. 

Benzinli otomatikler klasik tork konvertörlü 4 ileri.. 

Dizel 1.6 otomatikler cvt

Dizel mondeo ve s-maxtakiler 5 ileri jatco

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

focus tdci otomatik , cvt şanzıandır, teorik 7 vites denir, aslında sonsuzdur zira devir sabit kalır hız artar, jatco ayrı dünya hiç karıştırma, benzibli focus klasik 4 ileri otomatiktir.

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

değilmiş :)

Ayrıca 1.6 Tdci motorlarda kullanılan CVT ler deki 7 ileri vites esasen yazılım ile sınırlandırılmış sanal vitesler, yani CVT şanzımanın içerisinde mekanik olarak vites yapısı bulunması mümkün değil... Üretici olarak bu şanzıman türünü isterseniz 50 vites şeklinde de kullandırabilirsiniz... :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Müslüm Koçak

Merhaba benim aracımda cvt dizel. Yaklaşık 1 ay önce epey dik bir yokuş çıkarken manuele aldım 4 den 5 e yükseltince arıza lambası yandı ve resmen yokuşlarda sürünerek ilerlemeye başladı araba tamamen düşürdü kendini. Stop edip tekrar çalıştırdım gitmedi arıza bazen motorda da yapıyordu yüksek devirlere aniden çıkınca ama onda stop edip çalıştırınca gidiyordu. Neyse 3 km kadar okulun önüne zor gitti. Bir kaç usta ve şanzıman ustalarıyla görüştüm birisi bilgisayar bağlatıp arızayı söylememi istedi. Verdiği arıza P0700 - Şanzıman Kontrol Sistemi (MIL İsteği)

- Aralıklı

Diye bi koddu. Sildik bilgisayardan araba düzeldi eski konumuna geldi ben şanzıman kendisini korumaya aldı diye düşündüm tedirginde oldum ama yapacak bişey yoktu. Bu şekilde 1000 km den fazla kullandım hiç bir sorun yoktu. Bayramda şehir içinde bi tuhaflık hissettim araba normaldeki performansından çok kötüydü normalde şehir içinde 2000 devire gelmeden her yerde 60-70 lere çıkarken sanki bitmiş debriyajlı arabalar gibi bir devir kaçığı hissettim eskisi gibi gitmiyordu. Sonra uzun yola çıktım dönüş içim 60 km kadar aynı sorun hala vardı. Normalde 100 le 1700-1800 devirde giden araç 2000 devire çıkıyordu ve yakıt ortalaması 6 litreye çıktı (normalde 5 litre)  kış lastiklerini takmıştım ondan mı acaba diye düşündüm sonra manuele aldım biraz gittikten sonra yine durdum bir yerde. Tekrar hareket ettiğimde sorun gitmişti araba eski haline döndü 700 km daha geldim ortalama yakıt 5 litreye düştü. Ekranda herhangi bir arıza lambasıda yanmıyordu neler oldu anlamadım. Tekrar yapana kadar bekliyorum inşallah yapmaz ama konuyla ilgili fikirlerinizi merak ediyorum?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Müslüm Koçak

Kimsenin bir fikri yok anlaşılan nasıl bir şanzımanmış bu ya :)) Ölene kadar devam edeceğiz o zaman başka yapacak bişey yok....

Yorum bağlantısı
Mesut Nalbant

Müslüm Bey, bu problemle ilgili konular vardı forumda, okuduğumu hatırlıyorum. Onlara göz gezdirdiniz mi?

Yorum bağlantısı
Müslüm Koçak

Okudum evet Mesut Bey. Ama forumdaki konular genelde 2008-2009-2010 yıllarında konuşulmuş o zamanlara kadar Ford müşteri memnuniyetinden ötürü bir çok kolaylık sağlamış bazen garanti kapsamına bile almış garantisi biten araçları. Benim aracımı uşak ford servisi kabul bile etmedi biz otomatik şanzımana bakmıyoruz ankara istanbul yada izmir e götürün dedi. İstanbulda şanzıman tamiri yapan bir usta ile görüştüm o da zaten yedek parça yok çıkma şanzımanlardan tamir yapıyoruz dedi. Benim merak ettiğim sadece şanzımanda büyük bir sıkıntı var mı açtırayım mı yoksa gittiği yere kadar deyip süreyim mi diye soruyorum. İçini bilmiyorz tabi ben verdiği hata kodundan anlayan ne olabileceğini söyleyebilecek birisi olursa diye yazdım. Araçta şuanda anormal bi durum yok gibi bi daha yaparsa bakarım artık arıza koduna. 

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

Okudum evet Mesut Bey. Ama forumdaki konular genelde 2008-2009-2010 yıllarında konuşulmuş o zamanlara kadar Ford müşteri memnuniyetinden ötürü bir çok kolaylık sağlamış bazen garanti kapsamına bile almış garantisi biten araçları. Benim aracımı uşak ford servisi kabul bile etmedi biz otomatik şanzımana bakmıyoruz ankara istanbul yada izmir e götürün dedi. İstanbulda şanzıman tamiri yapan bir usta ile görüştüm o da zaten yedek parça yok çıkma şanzımanlardan tamir yapıyoruz dedi. Benim merak ettiğim sadece şanzımanda büyük bir sıkıntı var mı açtırayım mı yoksa gittiği yere kadar deyip süreyim mi diye soruyorum. İçini bilmiyorz tabi ben verdiği hata kodundan anlayan ne olabileceğini söyleyebilecek birisi olursa diye yazdım. Araçta şuanda anormal bi durum yok gibi bi daha yaparsa bakarım artık arıza koduna. 

Hocam mesajınızı gözden kaçırmışız kusura bakmayın :flowers: Hocam aracınızı Ford'un orjinal cihazı olan IDS ye bağlanması lazım, tecrübe olarak tork konvektör arızasını işaret ediyor,İzmir tarafına gelirseniz biz, İstanbul tarafına giderseniz Çağlar Bayur, yardımcı oluruz :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

buyruğğnnn? cvt den korkmayın hatalı tamirden korkun İst/İZmir için

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...