İçeriğe Yönlendir

Focus 1.6 tdci cvt sanzıman arızası

Sefa Arat

Recommended Posts

Sefa Arat

Herkese merhabalar,

2005 yılı aralık ayında sfır aldığım focus 1.6 tdci cvt sanzıman aracımda geçen ay başına kadar bir sıkıntı yoktu fakat, kasım ayı başında arıza vermeye başladı,yaklaşık 1,5 aydır cvt şanzıman arızası ile uğraşmaktayım, araç ford güvence garantisinde fakat her arızalanmadan sonra servis bana bu kez tamam şu parçayı değiştirdik siz kullanın tekrar görüşelim deyip gönderiyor ama arabada bir değişiklik yok iki - üç gün sonra tekrar aynı arıza, aracı servise bırakıyorom bir hafta kadar yatıyor sonra tekrar bana veriyorlar yine arıza en son dün araç yolda kaldı ve çekici ile servise gönderdim.

Bu sorunla karşılaşan ve kesin çözüme ulaşan arkadaşlar varsa yardımlarını beklemekteyim.

Yorum bağlantısı
Sıtkı Öztekin

Ne gibi problemi var acaba daha detaylı bilgi verebilirmisiniz.

Yorum bağlantısı
Sefa Arat
bende de cvt şanzıman c max dizel var 2006 tarihli henüz 7000 kmde senin araç bu arızayı kaç km de verdi. birde şunu sorucağım aracım garantide dedin iyide mekanik garanti 2 yıl fordda sen nasıl hala garantide yaptırıyorsun. benim aracın garantisi sürüyormu o zaman yoksa burdaki servisler komple yalancı mı -bana mekanik ve parça garantisi bittiği söylendi-

garantiyi her yıl ücretini ödeyerek uzattırdım.

en son kasım ayında 813 ytl vererek 2009 kasım ayına kadar 1 yıl uzattırmıştım

Ne gibi problemi var acaba daha detaylı bilgi verebilirmisiniz.

en son 9 aralıkta ekranda "otomaik vites kutusu arızası" uyarısı vardı, araç ileri yada geri viteste hareket etmiyordu.

bende de cvt şanzıman c max dizel var 2006 tarihli henüz 7000 kmde senin araç bu arızayı kaç km de verdi. birde şunu sorucağım aracım garantide dedin iyide mekanik garanti 2 yıl fordda sen nasıl hala garantide yaptırıyorsun. benim aracın garantisi sürüyormu o zaman yoksa burdaki servisler komple yalancı mı -bana mekanik ve parça garantisi bittiği söylendi-

araç şu anda 44.350 km'de

Yorum bağlantısı
Sıtkı Öztekin

vites kutusu arıza lambası yandığında aracın yürümemesi üretici firmanın arızanın boyutu ilerlememesi için bir önlem olmalı.Biz KKTC de honda fit lerde cvt şanzumanlarda çok problem yaşıyoruz ama onları çözdük.fakat daha fordlarda servisin dışında elimize düşen olmadı.hondalarda iki arıza mevcut 1. şanzuman elektronik kontrol ünitesi 2. şanzumanın içindeki dağıtıcı beyin... dağıtıcı beğinden olursa araçta titreme veya kesiklik olması gerek.eğer elektrik arızası varsa araç kendini korumaya alır hareket etmez diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Geçmiş olsun hakikaten üzücü durumlar bunlar. Zaten sevmezdim otomatik vitesi, artık iyice sevmez oldum.

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
Klasik otomatik taş gibidir. Çok yakar az gider ama taş gibidir.

+1

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
(düzenlendi)

mekanik ve elktirik ayrılmaz iki kanka artık ikisi olmadan ustalık olmaz

tarihinde Ya?ar Demirci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sefa Arat
vites kutusu arıza lambası yandığında aracın yürümemesi üretici firmanın arızanın boyutu ilerlememesi için bir önlem olmalı.Biz KKTC de honda fit lerde cvt şanzumanlarda çok problem yaşıyoruz ama onları çözdük.fakat daha fordlarda servisin dışında elimize düşen olmadı.hondalarda iki arıza mevcut 1. şanzuman elektronik kontrol ünitesi 2. şanzumanın içindeki dağıtıcı beyin... dağıtıcı beğinden olursa araçta titreme veya kesiklik olması gerek.eğer elektrik arızası varsa araç kendini korumaya alır hareket etmez diye düşünüyorum.

arkadaşlar, bu kasım ayından bugüne 3. arıza ilkinde şanzıman yağı ve filitresi değiştirildi, çözüm olmadı, ikinci arızada araç bir hafta serviste yattı tork konvertörü ve volan değiştirildiğini söylediler ama anlaşılan buda çözüm değil araç yine aynı arızayı verdi. bakalım yarın ne diyecekler, araç şu anda serviste bayram sonunda bakacaklar,

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
CVT şanzumanda tork konvertörü mü varmış?

olmamalı... ama tr de servislerde sonradan koyuyo olabilirler... :)

Yorum bağlantısı
Sefa Arat
Oldu olacak baskı balata da koysunlar bagaja. Daha dengeli olur.

valla arkadaşlar, serviste düzenledikleri iş emrinde yapılan işler ve değişen parçalar kısmında yazmış adamlar değiştirdik dedikleri parçaları,

tork konvertörümü bagajda, baskı balatayı kedimi götürdü inanın bilgim yok

Yorum bağlantısı
Halil Gümüş

Bu ne biçim bir hizmet anlayışı yav!! Çağır cvt şanzımanları geri, adam akıllı bir elde geçir.

Millet ha bozuldu ha bozulacak korkusuyla mı yaşasın :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Buyrun size bir masal, Gerçek şahıslarla ilgisi yoktur :rolleyes: :Şanzımanları üreten firmanın Türkiye ye verdiği cevap: Merkez bu konu ile ilgilenmez, Türkiyedeki irtibat ofisi ile görüşün; İrtibat ofisinin söylemi: Arızaları inceler, fatura ederiz; hikayenin gerisini bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

ben biliyom bu hikayenin devamını da, rtük müsade etmio :nazar: bir rivayete göre de bu şanzımanları üreten firma artık dikiş makinası üretiyormuş :))) cvt şanzımanlı araçları yakma örgütü gibi bi oluşumamı girsem die düşünmüyo değilim... yahut şanzımanları hediye paketi yapıp ford ceo suna mı yollasak :)

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Bendede fusiondan önce 2002model Opel Corsa 1.2 easytronic vardı CVT gibim bişe idi. 32bin kmde iken sarımsaklıdan Bodruma gidiyodumki; Bergamada benzincide durdum benzin aldım, yağını suyuna baktım tam yola devam devam edicektim gösterge panelinde "F" yazıyordu gaza basıyorum hareket yok devir göstergesi çok ufak hareketlerle aşağı yukar yapıyodu. bende kaskoyu aradım çekici gönderdiler o süre zarfı içinde arabayı hiç çalıştırmadım. çekici geldiğinde araba kendi çıktı üstüne çekicinin tam durdu yine F yazdı. vites değiştirici ve beyninin değişmesi gerekiyor dediler ve fiyatını duyduktan sonra derin bir araştırma yaptım ve çıkma birtane buldum Aydında. Ordaki usta ufak bi ayarlamayla geçici çözüm getirdi yolda kalırsan karışmam dedi. yola çıktım bir gazla aydına geldim servise girdim yine gitti. neyse 2500YTL yerine 600YTL ye halletmiştim taaa ozmanlar.

Fusionuda alırken bana Fiesta triptoniği önermişlerdi corsa aklıma gelmişti ve vazgeçmiştim. Ne varsa manuelde var

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
yav arkadaşlar etmeyin eylemyin cvt otomobili olanlar var burada yarın bir gün satmaya kalktığımda aracı alacak adam google cvt + ford yazarda karşısına ford culub türkiye sitesi çıkarsa yandık araba elmizde kalır

EEee siz yanmasanız, biz yanmasak :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
desene biz araba ile nişanlandık bi daha bu nikah bozulmaz.

takmayın bu kadar, temiz kullanın, çıkar bi gün mutlaka bi alıcı... acilen satmak derdin de olmayın yeterki... müşteri çıkarsa da nazlanmanızı önermem pek... :D

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Sizin aracınızda şanzuman kumanda sistemi arızası vermiş P0700 .Otosan ilk önce gövde valfi temizlememizi daha sonra ossyi değiştirmemizi herhangi bir değişiklik olmassa konvektörü yine aynıysa bu sefer revizyona gönderin diyo.Revizyondan sonrada hareket edeni az gördüm...

Yorum bağlantısı
Sefa Arat
Sizin aracınızda şanzuman kumanda sistemi arızası vermiş P0700 .Otosan ilk önce gövde valfi temizlememizi daha sonra ossyi değiştirmemizi herhangi bir değişiklik olmassa konvektörü yine aynıysa bu sefer revizyona gönderin diyo.Revizyondan sonrada hareket edeni az gördüm...

evet doğru söylüyorsunuz, çünkü valfi temizlediler yine arıza verdi en son 20 aralık cumartesi aracımı bana geri verdiler bu kez valfleri değiştirdiklerini söylediler.

bakalım sonuç ne olacak, kullanıp göreceğiz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...