İçeriğe Yönlendir

Ford Focus Gizli Kalmış Bilgiler


Turgay Durak

Recommended Posts

Turgay Durak

kaynak: http://www.ozyurek.org/gizli_kod/gizli_kod.htm

FOCUS GİZLİ KALMIŞ ÖZELLİKLER

Kapıların otomatik Kilitlenmesi

Araca binilip kapılar kapatılır, Kontak anahtarı tüm kontrol ışıkları yanana kadar çevrilir, motor çalıştırılmaz!, Kapı kilit düğmesinden üç defa üst üste kilitleme uygulanır, kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç.. Kontak anahtarı çevrilerek kapatma konumuna getirilir. Kilitten aynı işlem tekrarlanır: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Kontak anahtarı tekrar ışıkların yandığı konuma getirilir, kısa bir düdük sesi duyulur (bunu duymazsanız olmayacak demektir), Kilitten aynı işlem tekrar edilir: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Uzun bir düdük sesi duyulur, programlama tamamlanmıştır. Başarılı olmuşsa yaklaşık 10 km/saat hızda kapılar otomatik kilitlenecektir, içeriden manuel olarak açılırsa, söz gelimi yolcu indirme-bindirme, yeniden hareketinizde otomatik kilitleme olmayacaktır.

Camların otomatik kapanması ve açılması

Anahtar üzerindeki buton ile kapıları kilitledikten sonra, kilitleme tuşuna 3-5 saniye basılı tutun açık camlar kapanacaktır. Buna global kapama adı verilmektedir. Aynı işlemi, kilidi açtıktan sonra da yapabilirsiniz. Kilidi açtıktan sonra açma tuşuna 3-5 saniye basılı tutun. 4 camın tümü açılacaktır. Buda global açmadır. Ancak kapama tüm ghia'larda olmasına rağmen açma işlemi makyaj öncesi focuslarda bulunmamaktadır.

Tek Dokunuşta 3 kez otomatik sinyal

Sinyal kolunu sola dönecekmiş gibi çekin ama kilitlemeyin yani sinyal yanma seviyesine kadar çekin ve bırakın, Otomatik olarak 3 kez sinyal verecektir. Bu özellik Makyaj sonrası ghialarda bulunmaktadır.

Cam hafıza programlama

Her hangi bir sebeple camlarınız saçmalarsa tek dokunuşta inmesinde veya çıkmasında sorun yaşarsanız, camları yeniden programlayın.. Ayrıca herhangi bir sebeple akünün sökülmesi de bu hafızaların bozulmasına sebep olur.

Yeniden programlamak için: Araç çalışır iken, açma veya kapama yönüne basın ve cam kapandıktan sonra 5 saniye kadar daha basmaya devam edin.. Bu sayede cam programlanmış olacaktır. Bu işlemi her cam için uygulayın.

Teyp şifresi girme

Kutup başının veya teybin sökülmesi neticesinde teybiniz yeniden şifre girilmesini isteyecektir. Şifrenizi biliyorsanız bunu siz girebilirsiniz Girmeniz gereken 4 rakamlı bir koddur. Teybinizi açın, 1 rakamı girmek 1 tuşunu 2 rakamı girmek için 2. tuşu diğer rakamlar için 3 ve 4 numaralı tuşları kullanacaksınız. Örnek; ilk girmeniz gereken şifre 7 ise 1 nolu tuşa 7 kez basıp ekranda 7 rakamını görüp 2. rakama geçeceksiniz. 4 rakamı da girdikten sonra 5 tuşuna basar işlemi onaylarsınız.

Sadece sürücü kapısının kilidinin açılması

Uzaktan kumandanın kilitleme ve açma butonlarına 5 saniye boyunca aynı anda basılı tutun, arabanın sinyalleri yanacaktır bu işlem sonucunda aktif hale gelen özelliğe göre; Açma düğmesine bir kez basarsanız sadece sürücü kapısının kilidi açılacak,iki kere basarsanız tüm kapılarınki açılacaktır.

Gauge ( Gage ) Menü

Kontak 0 konumunda iken günlük kilometre sıfırlama düğmesine basılı tutarak kontağı açtığımızda veya motoru çalıştırdığımızda göstergedeki lcd ekranda bazı verilere ulaşırız. Bu konu ile ilgili doküman ektedir. İndirmek için burayı tıklayın

Yukarda saydığım tüm özelliklerin çalışması aracınızın donanımı ile bağlantılıdır. Aracınızda bu özellikler varsa bunları kullanabilirsiniz..

arkadaşlar da yukarıda sitenin adresinide verdim. çok güzel uygulamalar var. özellikle plaka ışığı, tavan aydınlatma ışığı ve kapı kolları için yapılan uygulamalar.

çok faydalı bir site.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgay Durak
Site sahibi oldukça bilgiliymiş gerçekten, birazda ukalaca ifadeler var sanki...

Bide o kadar ışığa lede ne gerek var, arabanın her yerini kesip biçmiş, mundar etmiş arabayı. Makaron kullandımı acaba?

valla güzel paylaşımları var. ben özellikle plaka aydınlatma olayını sevdim. ama dediğin gibi biraz ukelelık da var:)))

Yorum bağlantısı
Osman Bala

Ben tanıyorum site sahibini. Kendini inanılmaz geliştirdi. Laf ettirmem. :)

Yorum bağlantısı
Can Karacaer
Ben tanıyorum site sahibini. Kendini inanılmaz geliştirdi. Laf ettirmem. :)

Ben de tanıyorum, Focusu mahvedip sattı. yeni arabasının ampülünü bile değiştirmiyor...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Bala
reklam vaaaar :)

çok hoş bir durum aslında, emmiyi tebrik edelim

Emmi de kim? :) Yoksa yoksa, emmi aman Allahım. :selo:

Yorum bağlantısı
Turgay Durak

arkadaşlar başka bir forumda yazdım ama ilgilenen olmadı pek :) birde burdan şansımı deniyeyim.

bana ford logosu lazım. 2000 fiesta arka bagaj kulpundaki logom soldu gitti. nerden bulabilirim varmıdır bilen?

:))

Yorum bağlantısı
Turgay Durak
Yedek parça aksesuar satan yerlerde yokmu? Aksaray civarında olması lazım ama?

sticker olarak buldum bir kaç yerde.yani incecik bir kağıt olarak:) ama bu sticker da değil ki. böle bi değişik malzeme. nasıl tafi etsem??? kalın.anahtarlık üzerinde reklam için yapıştırılan malzemelerden. pek tarif olmadı ama anlamıssınızdır siz:)

Yorum bağlantısı
Amaç Keskin
Kafa açmak zorundamısın be mübarek :)

emmi de kim, ben emmi mi dedim, ne dedim ben??? kim o???

Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal

Bu emmi bizim emmi mi yoksa :) :) seviyoruz kendisini.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Erhan Okurer

arkadaslar bu focuslarla ılgılı bilmediğimiz biseyler var mı?orneğin geeçen gün camı açıkken kapatmayı öğrendim arkdaşdan

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Sizin neyi bilmediğinizi bilmediğimiz için, merak ettiklerinizi sormanız bence daha güzel olur :fiuw:

Yorum bağlantısı
Erhan Okurer

ya mesela arabadan indikten sonra acık olan pencereyi kapatmak gibi...

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

yanılmıyorsam focusta gizli özellikler gibi bir başlık vardı.camların kumandadan açılıp kapanması,kumandadan açma düğmesine ilk basmada sadece şoför kapısının ikinci basmada diğer kapıların açılması,belirli bir hıza gelince kapıların otomatik kilitlenmesi...sonradan ayarlanabilen gizli kalmış özellikler diye adlandırılan ayarlamalardır.birde digital göstergeler ve bazı hataları görebileceğiniz gauge testi (menusu)vardır.

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Forumda Focus 1 bölümünde böyle bir konu vardı...

Evet var, ve bu yüzden de konuyu kapatıyorum izninizle. :D Önce lütfen forum arama butonunu kullanalım. Aynı konu bir kaç kere açılınca doğal olarak mesaj kirliliği oluşuyor. Anlayışınız için teşekkürler. Ayrıca bu konuyu benden önce kapatmayan yöneticiyi de şiddetle kınıyorum. (Ülen herkes de bu adamcağızla uğraşıyor, ayıp be.) :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Moderatörün biri gelir de eski konuyu bulup.. Aha da konu burda dermi diye kapatmamıştım ama, nerdeee.. :D

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Moderatörün biri gelir de eski konuyu bulup.. Aha da konu burda dermi diye kapatmamıştım ama, nerdeee.. :D

Yok yee, "konu burda" dicem... :p Herkes kendisi arayıp bulsun kardeşim. :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yavuz Ballı
arkadaslar bu focuslarla ılgılı bilmediğimiz biseyler var mı?orneğin geeçen gün camı açıkken kapatmayı öğrendim arkdaşdan

bu cam kapatma olayı 2000 lerde var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ghialarda kumandadan cam kaldırma olayı olması lazım 2000'de de.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Makyaj öncesi ghia'lar sadece kapanıyor.. Makyaj sonrası, hem açma hem kapama var...

Yorum bağlantısı
Selçuk Özmen
(düzenlendi)

arkadaşlar, ben bu kapıların kitlenmesi olayını bi türlü gerçekleştiremedim.

benim aracım makyajlı focus hb. aracın üzerinde herhangi bir kapı açma kapama düğmesi yok, sadece anahtar üzerinde var.

o da kontağı çevirip aracın gösterge ışıklarının yandığı konuma getirince kapı kilitleme düğmesi pasif oluyor sadece kapı açma düğme aktif kalıyor.

sürücü kapısı üzerinden kilitleyip açmaya çalışıyorum ilk ikisinde oluyor kilitleme-açma, üçüncüsünde tekrar aracın kapısı üzerinden çifit kilitleme kolunu ittirdiğimde kitlesin kapıları diye aracın sadece şoför kapısı kitleniyor diğerleri açık konumda kalıyor (sanki şarjı bitmiş gibi-sanırım belli bir elektrik gücü ayrılıyor araçtan çıkıp kapıları kitlemek için bunu da bir kaç sefer yapınca -aç-kapa-aç-kapa- üçüncüye enerji tükeniyor zannımca).

bir kaç seferinde düdük sesi ya da sinyallerin uzun süre yanmadan gerçekleştirdim kapıların kilitlenmesini -araç hareket edince- ancak sonra kendiliğinden eski kilitlememe haline döndü?

-nedenini bilen var mı bu durumun?

-makyajlı kasalarda yapan -hareket edince kapıların kitlenmesi- var mı?

-bir de hadi otomatik kilitlemeyi kaldırdınız neden diğer araçlarda olduğu gibi kontak dışında da aracın kapılarını kilitleyip açan bir düğme koymadınız diye soruyorum forda?

saygılar..

tarihinde Sel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...