İçeriğe Yönlendir

Sıralı sistem lpg de en son fiyatlar nedir?


Fikri Çakır

Recommended Posts

Amaç Keskin
Benim memleket yalnız DENİZLİ Amaç bey.

Ve hafta sonu orada olacam. okullar tatile de giriyo.

izmire uğrarsanız yardımcı oluruz,

kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Misafir
İkinci özellik ise yazılım ile alakalıdır. Bu konu ile ilgili Mertol Bey'in çok ayrıntılı açıklamalarına forumdan ulaşabilirsiniz. Kısaca özetlemek gerekirse, diğer markalarda yazılımlar manuel olarak ayarlanırken, teleflexte bu işlem, aracın kendi beyninden (ecudan) gelen verilerin, LPG beynine simule edilmesi ile yapılıyor. Yani aracınızın beyni tarafından benzinli kullanım için hesapladığı tüm parametreler, LPG beyni aracılığı ile taklit edilmektedir.
Ben bu ikinci özelliği anlayamadım. Biraz daha açabilir misiniz?

Teleflex'in yazılımı ile ECU'su ile ilgili forumda yapılan daha ayrıntılı açıklama aşağıdadır Rıdvan Bey.

Teleflex in ECU su nu istersen herşeyden bağımsız olarak (standalone) kullanabiliyorsun [diğer tüm LPG sistemlerinin ECU ları böyle çalışıyor], istersen benzin ECU sunun mappinglerini kullanıp sadece aradaki farkı hesaplayıp manuple edilmiş yeni sinyali LPG enjektörlerine gönderebiliyor. Bu neden önemli? Şundan...

Aracın orjinal benzin ECU su benzin püskürtme değerlerini hesaplarken birçok sensörden gelen veriyi işleyerek o anki en uygun püskürtme süresini hesaplayıp hazırdaki mapingteki değeride göze alarak enjektör sinyalini oluşturup enjektörlere gönderiyor. Kısacası çok daha detaylı ve üzerinde yıllarca çalışılmış ARGE nin sonucu oluşan bir verinin üzerinden işlem görmüş oluyorsunuz.
Oysa LPG kitlerinin ECU ları (teleflex hariç) bu sinyali oluşturmak için ustacıkların kalibrasyon adını verdikleri, benzin ECU sundan gelen sadece birkaç duruma ilişkin veriyi alıp kopyalayarak ona uygun farkı arıza lambası sönene kadar arttırıp eksilterek sadece o anki şartlara ilişkin o da tamamen rastlantıya dayalı bir püskürtme haritası oluşturuyorlar. Eğer onlar okuma dedikleri işlemi yaparlarken
- Hava sıcaksa benzin ECU su ona uygun olan sinyali oluşturuyor. Dolayısı ile arabanız kış gelince saçmalayacak demektir.
- Eğer düz eğimsiz yolda okuma yaparlarsa bu seferde motordaki yük az oalcağından püskürtme süresi ona uygun hazırlanacaktır, bu da tersi durumda sorun yaşayacağınız anlamına gelir.
- Yükü hiçbir zaman simule edemezsiniz. Bunlar yük olması için klimayı farları falan açıyorlar. Dolayısı ile motordaki yük onların açtığı ıvır zıvırdan daha fazla olduğunda gene sorun olacak demektir. Kalkışlarda tekleme, hızlanmada isteksizlik, yüksek devirlerde benzine geçme vs vs vs..

Kısacası her şartı tek tek hesaplayabilme şansşlarının olmadığı basit ve yetersiz bir yazılım ile yola çıkmış oluyorsunuz.
Alternatifi ne?

Benzin ECU su tüm şartlarda ne yapacağını zaten aldığı bir sürü veri ile ayrıntılı olarak hesaplıyor. Peki benzin ile LPG arasındaki yanma sonucu ortaya çıkan enerji farkını hesaplayıp sadece gerektiği kadar (+%17 lt) eklemeyi yaparak hazır benzin mapinglerini kullanırsınız olur biter. Böylelikle hem ondan (10) fazla sensörden gelen verileri işlemiş, hemde yıllarca o motor üzerinde çalışılarak hazırlanmış olan ayarları kullanmak sureti ile en az risk ile işinize devam etmiş olursunuz. Hemde ustacıkların eline kalmamış ve doğruluğundan emin olduğunuz, milyonlarca arabada kullanılan bir yazılımı kullanıyor olursunuz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Evren bey, çok güzel toparlamışsınız, lpg takasım geldi :alkis:

Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan

Evren sen bu konuda usta olcaksın :D Eline sağlık güzel anlatmışsın.

Fikri Bey 1900 TL olarak iyi fiyat almışsınız. Dolar ve Avro yükselmeden önce o fiyatlar arasındaydı. Diğeriyle arasındaki 300 TL fark verilirmeye değer bana göre, Teleflex taktırmaya karar verirseniz eğer Veli Beye Fordclubtr dan olduğunuzu söyleyin yeterli.

Yorum bağlantısı
Misafir
Evren bey, çok güzel toparlamışsınız, lpg takasım geldi alkis.gif

Çağlar Bey, sizden bunu duydum ya gam yemem artık. :D Özellikle sahibinden.com da araç ilanınızdaki LPG yorumunuza binaen. :D

Evren sen bu konuda usta olcaksın smile.gif Eline sağlık güzel anlatmışsın.
Evren Bey.. Süper açıklama.. Eline sağlık
Evren beyin yazısının lpg bölümüne sabitlenmesi gerekir.Açıklama çok güzel.
Evren bey'e açıklamaları için teşekkürler...
Evren bey açıklamanız harika teşekkür ederiz. clapping.gif

Çağlar Bey, Ruhi Bey, Mehmet Bey, Şükrü Bey, Harun Bey ve Alp Bey, güzel yorumlarınız ve zaman ayırıp okuduğunuz için ben teşekkür ederim. :p Ustalık haddimize değil elbet, sadece bilgi toplaması yapmak istedim forumumuzda öğrendiklerimden..

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Fikri Çakır
(düzenlendi)

Şubat tatilinde istanbul da olacağımkayınımın düğünü için.

Yaklaşık bir hafta da duracağım. acaba sıralı sistem tüp taktırma orda daha ucuza maledebilirmiyim fikriniz nedir, ne tavsiye edersiniz???

tarihinde Fikri tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal

Teleflex için 1900 lira iyi fiyat.300 lira için ben olsam teleflexten vazgeçmem zaten de öyle yaptım. :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...