İçeriğe Yönlendir

Trafik cezası ile ilgili bir soru


Fazlı Özdemir

Recommended Posts

Fazlı Özdemir

İnternet bankacılığından faydalanıyorum. Banka hesabımda gezerken tesadüfen arabama ait bir trafik cezası olduğunu gördüm. Cezadan benim haberim yok. Detayları incelediğimde cezanın düzenlenme tarihinin 09.06.2004 (arabam 2005 ocak çıkışlı ve ben arabayı Mayıs 2008 de aldım), tebliğ tarihinin 25.07.2008(bana tebliğ edilmedi) olduğunu gördüm. Ayrıca yanılmıyorsam cezayı yiyen kişinin TC nosu ve vergi kimlik nosu da detaylar da var. Bunu da tckimlik.nvi den araştırdığımda tanımadığım bir isim çıkıyor. Yani benim tahminim cezayı başka birisine yazmışlar fakat araç plakası olarak da yanlışlıkla benim aracınkini yazmışlar. Dolayısıyla ceza benim üstümde görünüyor. Tahminim doğru mu sizce?

Eğer öyleyse bu cezanın iptali mümkün müdür? Sizce ne yapmalıyım?

Yorum bağlantısı

Trafik cezası sizden önceki araç sahibine ait olabilir. Eğer sizin adınıza bir trafik cezası kesilirse, bu önceden kesilen ceza ödenmeden, bankalardan trafik cezanızı ödeyemiyorsunuz. Ancak vergi dairesinden ödeniyor. Aynı durumda benimde var ama benim adıma kesilmediği için benden önceki sahibi tediği için herhangi bir ödeme yapmıyorum. İçiniz rahat olsun. Sizi bağlayan birşey yok. Trafik cezanızı bankalardan ödeyememek dışınında :rofl:

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Aracı mayıs 2008 de aldım. Devrini de üzerime aldım. Borcu yoktur kağıdını mecburen aldık. Benden önceki sahibi bu cezayı yemiş olsa kayıtlarda o zaman çıkmaz mıydı? Ayrıca benden önceki sahibiyle ceza detaylarında görünen isim de birbirini tutmuyor zaten..

Yorum bağlantısı

Eğer sizden önceki sahibinin isimi tutmuyor ise bence en yakın trafik şubesi müdürlüğüne gidin bildiğim kadarı ile oradaki trafik müfettişleri bu tarz cezaları iptal ediyorlar. Ama gitmeden önce tam olarak nereye gitmeniz ve nereye itiraz etmeniz konusunda kesin bir bilgi alın.

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir
. Borcu yoktur kağıdını mecburen aldık. Benden önceki sahibi bu cezayı yemiş olsa kayıtlarda o zaman çıkmaz mıydı?

?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu ceza sizin değil.. Sizden alamazlar.. istemezler bile..

Bu ceza sizin plakanın sizden önceki sahibinin..

Dert etmeyin..

Yorum bağlantısı
Ali Yaşar

Aynı durum benim eski arabada da vardı. Vergi dairesine gittim. Cezanın eski sahibine ait olduğunu benim açımdan bir problem yaratmayacağı söylmişlerdi.

Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım

Benide dün bi polis çevirdi... Ehliyet-Ruhsat tan sonra ,bilgileri pc ye girdi , ehliyet ceza puanım yokmuş ama 3 tane cezam varmış ... 2 si eminiyet kemeri (cam filmi yüzünden yazdılar)....3 ise 78/1 dedi sanırsam... Kasksız motorsiklet kullanmak :rtfm: 10 yıldır bırak motorsiklet ,bisiklet bile kullanmadım :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...