İçeriğe Yönlendir

Mondeo 2 - Klima ve Kademe Düğmesi

Yalçın Aslan

Recommended Posts

Fatih Emre
(düzenlendi)

1) Fanın sesini dinleyin. İçten emme yaptırırsanız fan daha kuvvetli üfler, fan sesi ve hava debisi artar. Dıştan emme yaptırırsanız fan sesi ve üfleme hava debisi azalır çünkü polen filtresi emişi biraz tıkar. Sesi dinleyerek iç dış çalışıyor mu anlarsınız.

2)Soketlerde veya hortumlarda bir yerde vakum kaçağı var olablir. Kontrol edin. 

Not: Sağ sol dikiz aynalarına ön cama konumunda bende de çok fazla hava gelmiyordu. Bunu problem etmeyin.

tarihinde Fatih Emre tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz

Bu kadar uzman varken tekrar sormak isterim ki;

1-klima düğmesinin sağ tarafı dıştan hava sirkülasyonu sol taraf içten hava sirkülasyonu sağlıyor daha önceden belirtmiştim biraz bakım tamir derken sağ ve sol taraf 1 2 3 4 güzelce kademeli olarak çalışıyor yapmışız fakat iç yada dış hava sirkülasyonunu yapıp yapmadığını nasıl anlayacağım?

2-ortadaki yönlendirme düğmelerini tek tek kontrol ettim çalışıyor fakat resistan olarak anladığım ve ön cam ile sağ sol dikiz aynalarının yönlendirme konumuna getirdiğimde ön cama üfleme var fakat sağ ve sol dikiz aynalarına hava gelmiyor kapıları açıp parmaklarımla kontnol ettim hava hiç gelmiyor ki delirecem...

Fatih beyin yazdıklarına katılıyorum.

1. İç sirkülasyonda üfleme daha şiddetli olur ve ufleme sesi artar.. Torpido gozunu açıp kendinize çekerek yerinden çıkartın. çıkartırken bağlantıların kırılmamasına özen gösterin.. iç sikulasyonda aldıgınızda torpido gozunun arka tarafında hareketlenme goruyor olmanız gerekli... iç ve dış sirkülasyon kapağını kontrol eden vakumla çalışan bir parça göreceksiniz. Egerki hareket yoksa, ya vakum gelmiyordur, yada oradaki parça arızalıdır.. Hareket yoksa kapagı el ile zorlamayın...

2. Ufleme ayar dugmesinin iki fonksionu vardır. elektrik dagılımı yaparak ufleme şiddetini ayarlar (sizin burada sıkıntı yok) ve alt kısmıda vakum yonlendirmesi yaparak içi dış sirkulasyonu yonlendirir.. Ortadaki yonlendirme dugmesine gelen vakum ikiye ayrılır ve ufleme ayar dugmesine girer.. üfleme ayar dugmesinin içerisinde vakumu yonlendirerek, torpido arkasındaki parçaya hareket verir.. Genelde ufleme ayar dugmesinin içerisindeki mekanizma zamanla yıpranır ve yonlendirmeyi saglayan içerdeki kaucuk parça işlevini yitirir. Bu sebepten iç sirkulasyon çalışmaz duruma gelir..

Sizin için ilk olarak kontrol edeceğiniz yer basit olarak torpido gozunun arkası olacaktır.. Kapak hareket ediyormu? vakum geliyormu?

Daha sonraki aşamalarda, orta plastik çerceveyi sokmek gerekeceği için işin sıkıntılı kısmı başlar.. Bu kısımı çok uğraş verici ve yedek parça bulmanın çok zor olacağı kısım olarakta nitelendirebiliriz..

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Hocam bugün hafta sonu bi el atalım dedim. Arabanın yanına indim. Hadi hayırlısı diyerek sağ ve soldan neden hava gelmediğini bakayım dedim. Birde ne görim ulan bizim kendini usta zanneden elemanlar; kapıyı açtığınız zaman deliklerin bağlandığı göğüs içindeki hortumu bağlamadıklarını gördüm ilk kez el atmama rağmen çok şükür takmayı başardım arabaya oturduğunuzda sağ taraf biraz kolay fakat sol taraf bayağı eziyetliydi.

Daha öncedende yazdığım gibi herşey çalışıyordu arka taraftan bişeylere mi dokundum ne? Şimdide diğerleri gitti kalorifer yönlendirme düğmesini çeviriyorum zıkım takıldı sadece ön sağ sol aynalara veriyor.aşağıdaki boruyu dilimle kontrol ettim yerinden söktüm hiç vakum yapmadığını farkettim. Bu beyaz boru nereye gidiyor acaba

2wpjwiw.jpg

qr14wo.jpg

Mavi yerin vidası gevşekti orayı sıkıştırdım bu beyaz boru da motor tarafından gelip bu mavi yerin üst kısmındaki bir yere giriyor ama bu beyaz boruyu dilimle kontrol ettim bişey yok

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Alışverişe çıktım yeni döndüm kontrol ettim şimdi de tüm fonksiyonlarım çalışıyor Allahım Sabrımı Arttır Yarabbiiiimmm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz

Alışverişe çıktım yeni döndüm kontrol ettim şimdi de tüm fonksiyonlarım çalışıyor Allahım Sabrımı Arttır Yarabbiiiimmm.

Sistem vakum ile çalıştıgı için, yonlendirmelerin çalışması için arabanın çalışıyor olması gerekli. Araba çalışmadıgında yonlendirme fonksiyonlarıda çalışmaz..

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Sistem vakum ile çalıştıgı için, yonlendirmelerin çalışması için arabanın çalışıyor olması gerekli. Araba çalışmadıgında yonlendirme fonksiyonlarıda çalışmaz..

Aynen olduğu yerde sağ ve sol ayna ısıtma borularının daha önceden takılmadığını farkettim uzun uğraş sonucu taktım olduğu yerde çalıştırmadan hava sirkülasyonunu kontağı açarak baktım hata eksiklik bendeymiş sağolun eksik olmayın şu anda tesisatım tamam da yalnız kalorifer peteği herhal değişecek gibi.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)

Benim araç da sadece cama üflüyordu, bugün açtım ama çok farklı. 1999 dijital klimalı olanlar burada paylaşılanlara benzemiyor. 

Bu hortumlar

o7zPO9.jpg

buraya takılıyor.

l1z2Or.jpg

Ön tarafı da böyle

VYy5rv.jpg

Bu sarı parça çalışmıyor sanırım. Motoru çalıştırıp baktım, hiç bir vakum ya da üfleme yok. Hem bu parçada hem de hortumlarda.

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Parça ebay'da var ama komple panel var. Benim sorunlu olduğunu düşündüğüm kısım çember içindeki kısım.

PME49N.jpg

Yorum bağlantısı

Parça ebay'da var ama komple panel var. Benim sorunlu olduğunu düşündüğüm kısım çember içindeki kısım.

PME49N.jpg

Mahmut bey ayni sorunu gecen ay yasadim manuel benim klimada. Ben soyle cozdum. Sizin bir onceki mesajda hortumlar dediginiz parcaya giden T seklinde bir yer daha var. Ordan cikmisti. Yapistirip kelepceledim sorunu hallettim. Ufak bir ayrinti daha vereyim arabada ki vakum gittikten sonra motor calismadan vakum yapmiyor. Illa mototu calistirip denemelisiniz

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Mahmut bey ayni sorunu gecen ay yasadim manuel benim klimada. Ben soyle cozdum. Sizin bir onceki mesajda hortumlar dediginiz parcaya giden T seklinde bir yer daha var. Ordan cikmisti. Yapistirip kelepceledim sorunu hallettim. Ufak bir ayrinti daha vereyim arabada ki vakum gittikten sonra motor calismadan vakum yapmiyor. Illa mototu calistirip denemelisiniz

Motoru çalışırıp denedim, farketmedi. T bağlantıyı görmedim, bir kez daha açınca bakmak lazım. 

Yorum bağlantısı

Biraz daha sofor tarafina dogru sicaklik ayariyla yonlendirme arasinda bir yerde

Yorum bağlantısı
Mete Yaban

Bende de Aynı sorun vardı vakumlara gelen hortumlar dan biri kenarından erimiş tamircim çok iyi yakaladi ek yaptı yoksa yenisini aramaya başlamıştım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ethem Yaralı

Merhaba , 

Arkadaşlar sorun çok basit parçayı değiştirmeye gerek kalmadan çözebilirsiniz. Sayısını tam olarak hatırlayamıyorum 4-5 tane vakum hortumu gelmektedir , bu hortumları tek tek elinizle bükerek arızalı olanı bulabilirsiniz arızalı olanın ağız kısmını kapattığınızda diğer yönlendirmeler çalışmaya başlayacaktır. Arızalı olanı o şekilde de bırakabilirsiniz veya düzeltebilirsiniz. Buradaki problem parça arızası değil hortum arızasıdır. Aynı problem bende de vardı bu şekilde çözdüm şu an sorunsuz çalışıyor. 

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Erdem Yılmaz

bu haftasonu bende açıp tamir etmeyi deniycem hadi hayırlısı bakalım bendeki sorun da sadece ön cama üflemesi

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

bu haftasonu bende açıp tamir etmeyi deniycem hadi hayırlısı bakalım bendeki sorun da sadece ön cama üflemesi

Sadece ön cam ise vakum hortumlar hocam bende ayno sıkıntıyı yaşamıştım.

Yorum bağlantısı
Erdem Yılmaz

Anladım abi haftasonu söküp bakıcam ne var ne yok umarım sonu hüsran olmaz

Yorum bağlantısı
Erdem Yılmaz

ya benim de aynı sorun var...Hatta ben düğmeyi söktüm bişi bulamadım...(bu arada bilyası filan düştü.. :),şu an orda düğme yok.

o bilya bende de düştü...tam nereye takılıyor o acil yardım lütfen

Yorum bağlantısı
Emre Sutay

Anladım abi haftasonu söküp bakıcam ne var ne yok umarım sonu hüsran olmaz

ben burdan destek almıştım, çok işime yaradı

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Çelebi

Konuyu biraz hortlatiyim arkadaşların tarif ettiği şekilde yönlendirmek düğmesini söktüm bi conta ayarladım taktım ama iç sürkülasyon yada dış sirkülasyon gene çalışmıyor sanırım, denememde siyah hortumda vakum var, düğmeyi çevirdipimde beyazdada olması gerekiyormu? Contanın üstündeki mekanizmanın boşluğu düğmeyi çevirdiğimde 2 hortuma denk gelmiyor orjinal contanın resmi varmı ona göre yapayim bu arada yönlendirme ve üfleme çalışıyor sadece iç yönlendirme yapmıyor fbce884800c83eb6563f498d758d5371.jpg
Yaptığım contac0d51363f68e0053406f79362bce9210.jpg
1 2 3 kademede ara sıra çalışmıyordu soket erimiş onuda tamir ettim şimdi 1.kademe bile çalışıyor
ef002040fd744db057cbcfad74f9788d.jpg
be84251d18e17e1d3d1a6857b9b965cb.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Yasin Aydan
On 13.03.2017 at 00:02, Mehmet Çelebi yazdı:

Konuyu biraz hortlatiyim arkadaşların tarif ettiği şekilde yönlendirmek düğmesini söktüm bi conta ayarladım taktım ama iç sürkülasyon yada dış sirkülasyon gene çalışmıyor sanırım, denememde siyah hortumda vakum var, düğmeyi çevirdipimde beyazdada olması gerekiyormu? Contanın üstündeki mekanizmanın boşluğu düğmeyi çevirdiğimde 2 hortuma denk gelmiyor orjinal contanın resmi varmı ona göre yapayim bu arada yönlendirme ve üfleme çalışıyor sadece iç yönlendirme yapmıyor fbce884800c83eb6563f498d758d5371.jpg
Yaptığım contac0d51363f68e0053406f79362bce9210.jpg
1 2 3 kademede ara sıra çalışmıyordu soket erimiş onuda tamir ettim şimdi 1.kademe bile çalışıyor
ef002040fd744db057cbcfad74f9788d.jpg
be84251d18e17e1d3d1a6857b9b965cb.jpg

Mehmet bey bende yarın bir deneme yapacağım. Hayırlı inşallah başarılı olurum.

Yorum bağlantısı
Yasin Aydan

Ustalarım  benim sorunum da sadece  cama üfleme sorunuydu forumda denilen hemen hemen elimden geldiğince herşeyi yapmaya çalıştım. Benim yeşil parca yok onu baştan söyleyeyim. Ama resimlerde cektigim yerlerden vakum gelmiyor. Siyah hortum torpidonun arkasında bir yere giriyor. Orayı da döktüm ama orada da hava gelmiyor. Acaba yanlış mı kontrol ediyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

RPAY2a.jpg

nWd7ZR.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi
On 06.08.2017 at 10:58, Yasin Aydan yazdı:

Ustalarım  benim sorunum da sadece  cama üfleme sorunuydu forumda denilen hemen hemen elimden geldiğince herşeyi yapmaya çalıştım. Benim yeşil parca yok onu baştan söyleyeyim. Ama resimlerde cektigim yerlerden vakum gelmiyor. Siyah hortum torpidonun arkasında bir yere giriyor. Orayı da döktüm ama orada da hava gelmiyor. Acaba yanlış mı kontrol ediyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

RPAY2a.jpg

nWd7ZR.jpg

Vakum araba çalıştığı zaman yapar araba çalışır vaziyette vakum yokmu? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yasin Aydan
2 saat önce, Mehmet Çelebi yazdı:

Mehmet bey araba çalışırken denemedim. Ama yeşil parçanın olduğu yere bende bir parça yapıp taktım. Sonra biraz da olsa hava gelmeye başladı. Yalnız o parçada delikleri biraz ufak delebildim, o yüzden hava az geliyor sanırım.

2 saat önce, Mehmet Çelebi yazdı:

Mehmet bey araba çalışırken denemedim. Ama yeşil parçanın olduğu yere bende bir parça yapıp taktım. Sonra biraz da olsa hava gelmeye başladı. Yalnız o parçada delikleri biraz ufak delebildim, o yüzden hava az geliyor sanırım. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...