İçeriğe Yönlendir

Sarsıntılı çalısma


Misafir

Recommended Posts

Misafir

2. viteste 2000-2250 devir aralıgında motorda çok hafif bir sarsıntı oluyor.o devir aralıgındayken ani hızlanmak istediğimde biraz daha belirginleşiyor.böyle birsey hisseden varmı aranızda?

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

ateşleme teklemesine benziyor. bobin olma ihtimali yüksek.

Yorum bağlantısı
Misafir

başka hiçbir viteste ve devirde boyle bir sorun yok yaşar ustam.2000 devrin altındaykende yok.sadece o aralıkta hissediliyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

ikisindede oluyor.sarsıntı cok az ama kullanan dısındaki yolcular hissetmiyor.kulananda dikkat ettiği zaman farkedebiliyor.

Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı

Ahh bu LPG....Şimdi lpg olmasa ateşleme sisteminden kaynaklanıyor olabilir diyeceğim ama,önce bir gaz sistemini doğru bir şekilde kontrol edebilen birine test ettirinki,problem aracın kendi yakıt kontrolündeyse çabuk ortaya çıksın...LPG Sistemindeki arızalar aracın kendisindeymiş gibi vurgulanıp,boş yere zaman harcanıyor...Aslında FORD araçlarda beyin,başka bir sistem kontrolünün elinden alınmasına kızıyor gibi bir benzetme yapabiliriz..O yüzden aracın kendi beyni tarafından kabullenilemeyen farklı veriler, kontrollerde bir arıza varmış gibi düşünülüp,beyinde tamiri mümkün arızalara yol açabiliyor...Küçük bir kablo eklemesi dahi, sistemde yüksek omaja neden olup püskürtme zamanını değiştirebiliyor..Bunu da kullanıcı hissediyor...Oyüzden LPG nin doğru uyarlandığının kontrolü şart...

Yorum bağlantısı
Sıtkı Öztekin

Araç otomatik vites ise .şanzumandan olma ihtimali de vardır.Ama bir ihtimal,sorunu iyice hissetmelisiniz.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Taner Eti

Benim aracım 2004 Ford Focus Cmax TDCI. Aynı sorun bende de var. 2000 devir civarında sabit 90-100 km ile giderken daha çok hissediliyor. Sanki fırtınalı bir havada gidiyorum da hava boşluğuına geldiğimde rahat ilerliyor, rüzgar çarpınca yavaşlıyor gibi. Çok hafif bir tekleme...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hakan Ekinci
benim sorunum sadece 2. viteste oluyor diğerlerinde yok.

Motor takozlarına da bakmakta fayda olabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...