İçeriğe Yönlendir

1+4 = 1+2+bavul = sürtme


Göktuğ Serbent

Recommended Posts

Göktuğ Serbent

:spiteful: merhaba arkadaşlar,

araca 5 kişi binince (normal kişiler ortalama 60-70 kg) veya 3 kişi binip bagajı doldurunca kasislerde veya tümseklerde filan zıııııt zııııt diye aracın altı sürtüyo

acaba benim arabadamı oluyo bu sadece ve dahada önemlisi ne yapmak lazım? (arabaya 2 kişi binmek ve bavul almamaktan başka :spiteful: )

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sürtme derken,

1. Kasis temi düz yolda mı

2. Lastikler davlumbaza mı yoksa altan birşeyler yere mi sürtüyor

eğer kasiste ise, egzos borusu sürtüyordur (%99)

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

düz yolda bişey yok, yoldaki asfalt eğrileri filan oluyor ya, yol hatası filan oluyor. oralarda ve özellikle hızlanıp (60-70 km) giderken geçersem oluyor. hız tümseklerinde filan bişey yok ( zaten resmen duruyorum oralarda) davlumbaz lastik filan değil araba bakıma girdiğinde kaldırdıklarında baktım, arka koltukların altındaki kısım sürtüyor, sürtünme izleride var (ordaki biri benzin deposu dedi bende korktum dedim yarılmasın, usta yok abi bunun koruması var o sürtüyo bişey olmaz dedi) ama içim cız ediyo her sürtüşünde

Yorum bağlantısı
Taner Kaplan

abi normal tabiki.her mondeo da olur araba alçak bendede oluyor .dikkatli kullanıcan anlıyacagın.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Uzun zamandır Mondeo kullandım ve kullananları gördüm, tarif ettiğiniz şekilde ve noktada sürtmeye hiç rastlamadım? Lastik ebatlarınız nedir? Helezonlarınızın işlem görmemiş olduğuna %101 emin misiniz?

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

lastik ebatları sanırım yanlış takılmış 195/65 15" jant var. helezonlar konusunda hiç emin değilim, arabayı özellikle yazın durdurduğumda helezonlardan tık tık diye ses geliyordu dayım genleşiyor yaylar sıcaktan normal demişti ondan sonra yaz kış hiç dinlemedim. birde yandan baktığımda arabanın arkası öne göre biraz daha yatık çok büyük fark yok ama 3-4 cm daha alçak arka kısım. resminide ekleyebilirim yarın. çağlar bey 1. şüpheli helezonlarmı lastikleri sizce ilginize teşekkür ediyorum bu arada.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Normal ve benim kullandığım Mondeo yere daha da yakın 195/60/15 olan orjinal ölçüde lastiğim var. Anlattıklarınızdan helezonların incelenmesi gerekliliğini anlıyorum.

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

ben bi baktırayım o zaman helezonlara, tamir veya bakım yapılıyormu yoksa değiştirmek dahamı mantıklı birde fiyatı ne kadardır tahmini olarak? çok soru sordum sanırım :spiteful:

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

eyw :spiteful: ben şüpheliyi bir sorgulatayım bakalım suçlu o muymuş cezasınıda biz çekecez sanırım :)

herşey için teşekkür ederim :spiteful:

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Helezonlarınız metal yorgunluğundan dolayı kapanmış olabilir,yada ses geldiğini yazmışsınız...helezon kırık da olabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...