Çağrı Sağlam 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 Imkan varsa kesinlikle Fomoco marka orjinal parca alinmali. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 motocraft iyidir. pahalıdır. öyleki bir çift motovraft parsına brembo satılıyor neredeyse . Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 Ne alırsanız alın öyle çok uzun soluklu olmayacaktır.Bu yüzden orta ayar bir şeyler almanız daha mantıklı.Otosan veya bosch tavsiye etmem... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 Neden uzun soluklu olmasın ki.Bu arada bocsh marka diskleri ben dahil bir çok arkadaşımıza taktık şahsen ben çok memnundum. Fren balata ve diskleri kullanıma bağlı olarak ömüründen yer , kullamınıza göre uzun kmlerde gider 10 dk da gider. Ben yeni disk alıp memnun kalan 2-3 kişi gördüm Çoğunlukla 3-4 ay içinde diskler yamuluyor ya torna yada değişim gerekiyor.Bir çoğumuz emin ol yamuk disklerle ve öten balatalarla dolaşıyoruz.Ustalar bile artık bunu kabullenmiş durumda yapacak bir şey yok diyorlar.Keza aynı şekilde parça satanlarda şaşırmış durumda sürekli şikayetlerden dolayı marka değiştiriyorlar.Bosch şu yüzden tavsiye etmem fiyatına göre performansının Bendix ten bir farkı yok. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 Fomoco denen parça fordun önerdiği orjinalparçadır,ithal birparça da olabilir,yerli otosan üretimi de olabilir. Motorcraft ithal üründür ve çok iyidir,ben 140k km civarı kullandım ve titreme vs. yapmadı inceldiği için değiştirmek zorunda kaldım,ondan sonra otosan taktım 5k km sonra eğildi titremeye başladı bir müddet kullandıktan sonra bosch taktım ve 60k km civarı kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım,daha ilerisini görmeden aracımı sattım. Şimdi ki sümbülün disk-balatalarını da bosch marka olarak değiştirdim ve orjinaline göre frenlerim daha iyi tutuyor. Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 Ben geçtiğimiz aylarda Zimmerman disk ve Bosh balata takmıştım, şimdiye kadar ötme, yamulma vs bir sıkıntı yaşamadım... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 Neden uzun soluklu olmasın ki.Bu arada bocsh marka diskleri ben dahil bir çok arkadaşımıza taktık şahsen ben çok memnundum. Fren balata ve diskleri kullanıma bağlı olarak ömüründen yer , kullamınıza göre uzun kmlerde gider 10 dk da gider. frene basmassan, sorun yaşamasın tabii-i , vesile ile, suya girip çıkan lsatikte, iç diske su geldiğini sanmayanlardanım. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 Roesch. 200 km yoldan gelip(çok frenli,rampalı virajlı,gazlamalı),dinlenme tesisinde maruz kaldığı buz gibi suya rağmen 1 mikron bile eğilmeyen tek disk. Fırsatım olursa yine alacam. Ömrünün sonuna kadar bir saniye bile ciyaklama yapmamış resmen aşık olduğum,adamlar yapmış dediğim tek malzeme. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 Roesch. 200 km yoldan gelip(çok frenli,rampalı virajlı,gazlamalı),dinlenme tesisinde maruz kaldığı buz gibi suya rağmen 1 mikron bile eğilmeyen tek disk. Fırsatım olursa yine alacam. Ömrünün sonuna kadar bir saniye bile ciyaklama yapmamış resmen aşık olduğum,adamlar yapmış dediğim tek malzeme. Olsun artık o kadar,roesch brembo ayarında bir markadır. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 Frende neymiş tıpa gaz devam Unutmıyalım ki hiç bir kaza gazlarken olmaz duramadığın için olur Fizik kurallarına aykırı diske gelmemiştir ya da disk sıcak değildir ama gayet frenli diyorsun o zaman ani bir soğuma olmamış diskte yani suya maruz kalmamış. Çıkan buhardan yıkayan eleman bile korktu be,nasıl diske gelmemiş. Benim 17 jantlarla diske gelmeme şansı nedir ayrıca? O kadar buhar benden mi çıktı? Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 Geçen sene 80 bin km'de disk değişimi yaptım, motorcraft disk aldım sonuç 10 bin kmden sonra titremeye başladı, fabrika çıkışı olanın yerini orjinal de olsa diğerleri tutmuyor. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 (düzenlendi) Cihanım sıcaklık yüksek değildir o zaman düşük sıcaklıkta değmiştir yine buhar çıkar öylede.Düşükten kastım 10 derece değil bu arada. Diğer türlü diskin ani yüksek ısı değişiminden yamulmama ihtimali yok. Kısacası yamulmayan metal disk yoktur. Valla orda eğilmediyse eğmek için ciddi uğraşmak lazım onları. Çünkü otosanlarla,hafif yağmurda su birikintileri bile kabus olmuştu. Ondan sonraki bendixleri biliyosun 1000 km anca kullandım. Bi diski ilk defa 25bin km civarı kullandım işte. Aynı fiyat civarında bulsam hiç düşünmem alırım. Yeni taktığım diskler fena değil gibi ama ses başladı hafiften. 23 Ekim 2010 tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Ekim 2010 Paylaş 24 Ekim 2010 Geçen sene 80 bin km'de disk değişimi yaptım, motorcraft disk aldım sonuç 10 bin kmden sonra titremeye başladı, fabrika çıkışı olanın yerini orjinal de olsa diğerleri tutmuyor. İşte benim demek istediğim bu.Forumda bu şekilde belki yüzlerce kişi var.Yeni disk değiştiripte memnun olan pek yok.Değişik markalar denenmesine,balata+disk takım olarak değişmesine rağmen... Yok abi ne yaptın Bosch ile Bendix arasında dağlar var otosan haricinde disk yamulma nerdeyse hiç duymadım tabiki abartıp sıcakken suya dalarsanız o zaman ayrı. Sıcakken suya dalmakla alakası yok.Yaz dönemlerinde bile diskler yamuluyor.Ve ben yine iddia ediyorum 100 Tl ye kadar alınan disklerin hepsi hemen hemen aynı.3-5 ay sonra sıkıntı çıkartıyorlar..Bizler idare ediyoruz 10 bin falan olunca değişiyoruz yada tornaya veriyoruz.Bunlara Bosch da dahil. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 24 Ekim 2010 Paylaş 24 Ekim 2010 O kadar çabuk mu bozuluyor bu diskler? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Ekim 2010 Paylaş 24 Ekim 2010 O kadar çabuk mu bozuluyor bu diskler? Parçacıların sattığı parçaların başında balata ve diskler gelir.Rutin olarak değişen hava filtresi,yağ filtresi ve yağları saymıyorum.Ve birçok parçacı sattığı disk ve balataların arkasında durmaz.Bunlar kullanıma bağlı olarak çabuk bozulup,tükeneceği gibi satıcı da kalitesi konusunda emin değildir.Bu yüzden sürekli disk ve balata markası değişirler.Çünkü en çok şikayet bu ikiliden gelir... Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 24 Ekim 2010 Paylaş 24 Ekim 2010 Genelde sanayi de satılan tanınmamış markalarda sorun olması kaçınılmazdır,disk alırken mümkün olanın en iyisi almak her zaman karlıdır. Benim sümbülün üzerinden çıkan diskler ve balatalar trw markaydı,disk yamulmasa bile frenler pek iyi tutmuyordu ve ötüyordu,bosch markası soğukken çok az ses çıkarsada 5-10 sn lik bir sürtünmeden sonra birdaha ses yapmıyor ve focusda da kullanmıştım yamulmamıştı.Birde valeo markası fiyat-performans yönünden iyi diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Sertan Ilıca 1 Kasım 2010 Paylaş 1 Kasım 2010 arkadaslar bugun serviste ön fren balatalarını degiştirdim motorcraft marka taktılar aküde otosanın aküsü silver vs... balatalar 120 tl akü 125 tl işcilik 20 tl özel seviste degiştirdim. taksim liderler saolsunlar osman ustada ilgilendi kapılar gergiler yaglandı.yakıt konusunda da opet ten degil de shell den almamı söylediler çünkü bu aralar egzoz dan kötü kokular geliyodu ,camlar acıkken seyir halindeyken içeri giriyor gibiydi sanki, birde park halinde calısırkende alıyordum kokuyu heryeri sarıyordu. yorumlarınızı bekliyorum arac 2007 focus trend tcdi 110bg Yorum bağlantısı
Arkın Aknar 5 Kasım 2010 Paylaş 5 Kasım 2010 üç ay önce bende değiştirdim otosan marka disk ve balata yüksek süratte titremeye başladı bugün parçacıya iade ettim.trw marka aldım otosandan gelicek degerlendirme sonucu arızanın ne kaynaklı olduğu belli olacakmış.şimdilik trw lere ücret ödemedim ama adım gibi biliyorum ya kullanım hatası yada montaj hatası diyecekler ki cok saçma bahane bunlar.beş sene önce aldığım 11yaşındaki arabanın diskleri 3 ay öncesine kadar sorunsuzdu baskı balatamı bu kullanma hatasından bozulsun. Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 5 Kasım 2010 Paylaş 5 Kasım 2010 Kullanım hatası nasıl olabilir ki? Biz frene basıyoruz, bu demir yığını aracı durduruyor? Başka türlü durma imkanı var mı? Bilinen bir gerçek alınacak cevap dediğiniz gibi olacak eminim Kullanım hatası, hatalı montaj... Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 5 Kasım 2010 Paylaş 5 Kasım 2010 Kullanım hatasını bilmemde hatalı montaj temel bahane. Yorum bağlantısı
Misafir 5 Kasım 2010 Paylaş 5 Kasım 2010 Kullanım hatasını bilmemde hatalı montaj temel bahane. her ikisininde bahane sınıfına sokulması esas bahane oluyor.bu disk nasıl hatalı takılabiliyorki?yada balata? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Kasım 2010 Paylaş 6 Kasım 2010 Yok yaa disk yada balata hatalı takılmaz ki...Uğraşsan takamazsın yani. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2010 Paylaş 6 Kasım 2010 Yok yaa disk yada balata hatalı takılmaz ki...Uğraşsan takamazsın yani. ayhan eski anakartlada agp slotuna ekran kartını tamamen anakartın ters yönünden,ters takabilen bir hemde fizik mühendisi tanıyormusun?ben tanıyorum. anladın artık. bence takarlar onun için bahane sınıfına koyuyorlar heralde. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Kasım 2010 Paylaş 6 Kasım 2010 ayhan eski anakartlada agp slotuna ekran kartını tamamen anakartın ters yönünden,ters takabilen bir hemde fizik mühendisi tanıyormusun?ben tanıyorum. anladın artık. bence takarlar onun için bahane sınıfına koyuyorlar heralde. usb'lerde de tersinden takıp, sokete oturtabilenleri biliyorum. Tabi ya soketi kaybediyorsunuz ya da anakartı Yorum bağlantısı
Misafir 6 Kasım 2010 Paylaş 6 Kasım 2010 (düzenlendi) usb'lerde de tersinden takıp, sokete oturtabilenleri biliyorum. Tabi ya soketi kaybediyorsunuz ya da anakartı çok karşılaştıgım bir durum.her ikiside gidebiliyor artı olarak takılan neyse oda voltaj ters geldigi için mefta.ama ekran kartını ters takmak her babayigide nasip olmaz bence.diskide aynı şekilde derim.demekki olmuş zamanında adamlar bunu bahane ediyorlar. 6 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts