Ayhan Onaran 8 Kasım 2010 Paylaş 8 Kasım 2010 önemli olan cok yakında disk ve balata değiştiricem .. lütfen marka ve nerden temin edebilecegim bilgi yazarsanız sevinirim çünkü aklım karıştı. Bence kafana göre takıl Disk+balata ikilisi oldukça göreceli.Aynı marka,bazı araçlarda sorun çıkartırken bazıları da çok memnun olabiliyor.Tek tavsiyem şu olur;orta ayar fiyatlarda bir şeyler tercih edin.Pahalı olan ürünler alırsanız daha çok pişmanlık duyabilirsiniz.Güvenilir bir satıcı veya ustanızın tavsiyelerini dikkate alın... Yorum bağlantısı
Sancak Zengin 8 Kasım 2010 Paylaş 8 Kasım 2010 Balataları yeni değiştirmiştim.. Değiştirildiğinde hiçbir sorun olmadan kullandım ancak, c.tesi akşamı hava bayağı soğuktu arabayla havaalanına gitmem gerektiğinden dışarı çıktım. Arabanın tekerleklerinden; sanki diskin bir tarafı bombe yapmışta her dönüşünde o kısma sürtünüyormuş gibi sesler geldi. Isınınca geçer dedim nitekim öyle oldu. Ertesi günde arabayla çıktım hava iyiydi ve sesten eser yoktu. Sizce sorun nedir? Yorum bağlantısı
Misafir 8 Kasım 2010 Paylaş 8 Kasım 2010 düzenli takıldıysa bi daha yapmaz, benimde başıma gelmişdi, iki güde düzeldi bir daha yapmadı. Yorum bağlantısı
Sancak Zengin 9 Kasım 2010 Paylaş 9 Kasım 2010 Yapması süpriz olmadı ancak soğuk havalarda böyle bir durum söz konusu mudur? Her soğuk havada bunu yaşamaya devam edecekmiyiz? Yorum bağlantısı
Misafir 9 Kasım 2010 Paylaş 9 Kasım 2010 (düzenlendi) Bende yeni değiştirdim ama herhangi bir ses yok.ben balataları alırken ucuzlarıda vardı ve ses yapma olasılığı yüksek dediler.gerçi ben uzun vadeli kullanıcağım için motocraftı tercih ettim.acaba balatalardan gelebilirmi bu ses ?Unutmadan aracımın arka diskleri taşlandı,ön diskler komple değişti. 9 Kasım 2010 tarihinde Hakan Erken tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sancak Zengin 9 Kasım 2010 Paylaş 9 Kasım 2010 tekrar yapacak merak etme.. Bu ne demek anlayamadım biraz daha açıklayıcı birşeyler yazarsanız memnun olurum. Zaten sesin balatalardan geldiğine şüphe yok ancak kalitesiz ise madem neden sadece soğuk havada ses yaptı. Saygılar. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Kasım 2010 Paylaş 9 Kasım 2010 Bu ne demek anlayamadım biraz daha açıklayıcı birşeyler yazarsanız memnun olurum.Zaten sesin balatalardan geldiğine şüphe yok ancak kalitesiz ise madem neden sadece soğuk havada ses yaptı. Saygılar. Disklerdende olabilir iyice baktırın. Yorum bağlantısı
Guest Emre Yetkin 22 Kasım 2010 Paylaş 22 Kasım 2010 tşkler. Bende 98 mondeo da delphi disk denedim.Daha önce denediğim motorcraft gibi buda 4000 km sonra titremeye başladı, suya karşı dikkatli kullanmama rağmen. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 25 Kasım 2010 Paylaş 25 Kasım 2010 peki diskler delikli delikli olunca bizim arabalarda daha şekilli mi durur daha işlevsel mi olur ? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 26 Kasım 2010 Paylaş 26 Kasım 2010 Soruma cvp alamadım ama .. Güncel.. Dün disk ve balata değişimi yaptım...Disk olarak alman malı MEYLE,balata olarak orjinal Otosan taktık...Şuanda gayet güzel bir uyum yakaladılar Diskler 80 TL,balatalar 40 TL...MEYLE markaya satıcı garanti verdi.8 aydır sattığını geri dçnüşlerin olmadığını söyledi.Bosch,valeo,bendix,otosan falan vardı ama satıcı önermedi.Ustam da balatalar kesinlikle otosan olsun deyince otosan aldım. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 26 Kasım 2010 Paylaş 26 Kasım 2010 peki ayhan usta disk olarak BREMBO ne dersin fikrin ? tercüben çok sonuşta benden...Brembo alırsamda balataları otosan almayı düşünüyorum.... Brembo fiyatları uygunsa olabilir.Otosan balata olabilir. Yorum bağlantısı
Payam Erfani 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 Bende gecen gunlerde aracimin arka balatalarini degistirdim,ozel servis de orjinal balata taktilcagini solediler ama sinir bozucu sekilde otuyor.Utandirici bir ses aslinda.Bugun kontrol icin goturdum,balatalari soktuler,o arada fotograflarini cekmeyi basardim, bu fotograflardan balatalarin markasi anlasilabilirmi acaba ? Buraya fotograf yukleyemedim, ama yardimci olabilecek arkadaslara mail den fotograf gonderebilirim.Balatalarin uzerinde BSG ,BSG no 10-425 ayrica 12 haneli bi kod yazilmis. Yorum bağlantısı
Engin Deniz 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 Buraya fotograf yukleyemedim, ama yardimci olabilecek arkadaslara mail den fotograf gonderebilirim.Balatalarin uzerinde BSG ,BSG no 10-425 ayrica 12 haneli bi kod yazilmis. Resim ekleme için: http://www.otoclubturkiye.com/forum/Foruma-Res...view=getnewpost Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 Bende gecen gunlerde aracimin arka balatalarini degistirdim,ozel servis de orjinal balata taktilcagini solediler ama sinir bozucu sekilde otuyor.Utandirici bir ses aslinda.Bugun kontrol icin goturdum,balatalari soktuler,o arada fotograflarini cekmeyi basardim, bu fotograflardan balatalarin markasi anlasilabilirmi acaba ?Buraya fotograf yukleyemedim, ama yardimci olabilecek arkadaslara mail den fotograf gonderebilirim.Balatalarin uzerinde BSG ,BSG no 10-425 ayrica 12 haneli bi kod yazilmis. Daha neyi öğreneceksiniz ki Balatanın markası BSG işte...Orjinal balatası değil.Otosan balatalar orjinaldir. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Aralık 2010 Paylaş 2 Aralık 2010 Azimli balata diski deler fark edeli 3-5 bin km oldu fren arada acayip bir ses çıkarıyordu ve titriyordu. diskte ufak bir oyuk var. balata yer etmiş kendine sanki Fenlemede titreme felan yok ama entersan bir durum. 130 bin km kullanılan montaj ürünü motocraft (hata 90 binde torna gördü) bu kadar çabuk aşınmamıştır. tebrikler otosan. Balatayı da tebrik etmek lazım. o ayrı Yorum bağlantısı
Arda Inan 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Ankara'da diskleri tornalatacağım tanıdık neresi var yardımcı olabilir misiniz? Sanırım balatalarda değişecek tabi... Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Azimli balata diski deler fark edeli 3-5 bin km oldu fren arada acayip bir ses çıkarıyordu ve titriyordu. diskte ufak bir oyuk var. balata yer etmiş kendine sanki Fenlemede titreme felan yok ama entersan bir durum. 130 bin km kullanılan montaj ürünü motocraft (hata 90 binde torna gördü) bu kadar çabuk aşınmamıştır. tebrikler otosan. Balatayı da tebrik etmek lazım. o ayrı markası ne... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 disk otosan da balata değişik bir markaydı hiç duymadım Üstünde yazıyor mu bir ara bakayım ama balata erimiyor Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 (düzenlendi) motorcrfat balata....ford orjinal parts diskler( kutunun üzerinde böyle gavurca yazıyodu) ikisininde eşit yediğini sanıyodum balatayla diskin, diskin ön tarafında fazla aşınma gözükmüyodu....meğersem diskin arka yüzünde öne göre çok çok fazla aşınma yapmış yuva oluşturmuş....balatalarda biraz incelmiş gördüğümüz tarafa göre.... 3 Aralık 2010 tarihinde Murat Akalo?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Payam Erfani 4 Aralık 2010 Paylaş 4 Aralık 2010 Daha neyi öğreneceksiniz ki Balatanın markası BSG işte...Orjinal balatası değil.Otosan balatalar orjinaldir. iste bende bu markayi onceden hic duymamistim, BSG belli bi kodu temsil edio saniodum, 35 tl lik bi parca oldugunu ogrenince,servise goturdum baya tartistiktan sonra autocraft parca taktirdim.Boyle seler yaparken musteri memnuyitenini dusunmuolarmi anlamiorum, zaten servis muduruyle yaptigimi tartismadan sonra bidaha bole bise yapicagini dusunmuorum,en azindan calisanlarinin onunde karizmayi cok cizdirdi.kuculdukce kuculdu.Umarim yolum dusmez bidaha. Yorum bağlantısı
Taner Dağlıgil 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Yarın servise fren balatalarını değiştirmeye gideceğim. Hangi marka önerirsiniz? (performans/fiyat) Birde ön diskleride değiştirmelimiyim ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Bosch disk Trw balata veya motorcraft (varsa) Yorum bağlantısı
Taner Dağlıgil 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Teşekkür ederim. Geçen gün lastikleri değiştirirken baktım ön balatalara. Nerdeyse kalıba kadar inmiş. diske yapışmış. İncecik kalmış. Şuan için herhangi bir sıkıntı yok, ses veya fren tutmama gibi. Ama diski çizmesini istemediğim için değiştirmek istiyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Aralık 2010 Paylaş 15 Aralık 2010 Eski diske takılacak yeni balatanın ömrü de performansı da sesi de kötü olacaktır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts