İçeriğe Yönlendir

Fren Balata / Disk / Kampana

Aykut Gürkan

Recommended Posts

Taner Dağlıgil
Eski diske takılacak yeni balatanın ömrü de performansı da sesi de kötü olacaktır.

Mesaj alınmıştır :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Fiyat performans için orjinal motocraft disk balata derim. orjinal disk kolay deforme olmuyor bence. 130 binde 1 kere torna görmüş şekidle hayata veda etti orjinal diskler. şuan otosan disk var. görsel bir oyuk var diskte :) daha 20 binde :)

Otosan balata ise son tercihler arsında.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mustafa Tüfekçi

Orjinal motocraft bulunmuşsa 60 liradan kaçılmaz bence :D Serviste bile otosan parça takıyorlar genelde.

Yorum bağlantısı
Vural Sarı
Orjinal motocraft bulunmuşsa 60 liradan kaçılmaz bence :D Serviste bile otosan parça takıyorlar genelde.

Doğru söyledin.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Orjinal, ford yedek parça satan bir yerdi. Motorcraft'la ilgili çinde üretim durumları falan var dendi forumda, bosch ile ilgili olumsuz yazı yoktu pek.

dediğim gibi gerçek motorcraft ise 60 lira değer.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ahmet Koca
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar. Gece gece yazmadan duramadım. Az önce babamı iş yerinden almaya gittim. Tam 4 km lik bir mesafe.İş yerine vardığımda aracı durdurdum ve el frenini çekmek istedim ama baktım ki el freni zaten çekili gelmişim aşağı indim yanık kokusu var baya bi tekerlerde. Sonra indirdim el frenini ve balatalar soğusun diye 4 km de geri dönüş yaptım hemen. ve şimdi el frenini çekmeden park ettim aracı viteste bıraktım. Sizce 4 km lik bir mesafeden bir şey olur mu ? uyku sersemliği ile hiç farketmedim çekili olduğunu. Aracım daha yeni 2011 focus hb. daha 650 km de aracım.yaklaşık 17 gün önce teslim aldım. Cevaplarınız için teşekkürler.

tarihinde Ahmet Koca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ömründen birazı gitmiştir, kestirmek çok zor. Frende titreme başlarsa, zaten sökülüp bakılacak, bekleyip görmeli. Sanırım 1 diş gibi çekili kalmış yoksa yolda hissedilir bir çekiş kaybı olurdu. Kokması normal, ekstra bir işaret değil.

Yorum bağlantısı
Ahmet Koca

aracı servise götüreceğim park sensörü için gittiğim zaman bunada baktırayım mı ? garanti veya kasko kapsamına girer mi ? yaptırayım bari sıkıntı oluşturacaksa ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
aracı servise götüreceğim park sensörü için gittiğim zaman bunada baktırayım mı ? garanti veya kasko kapsamına girer mi ? yaptırayım bari sıkıntı oluşturacaksa ?

Hiç bir şey olmaz. Garanti veya kaskoya da girmez. Olsa olsa arka diskse, disk ve balata biraz aşınmıştır, kampanaysa kampanalar biraz aşınmıştır. Tek zararı, zamanından önce değişmeleri gerekecek o kadar...

Benim eski müdürüm 6km yolu böyle gitmişti, durduğunda dumanlar çıkıyormuş arabasından. Yinede hiç bir şey olmadı...

Yorum bağlantısı
Ahmet Koca

arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Rahatlattınız beni.Zaten kasım ayında askere gideceğim o zamana kadarda araç 5 bin km bile olmaz.ama kasım ayında askere gitmeden bakıma sokacağım aracı öyle bırakacağım eve.benim korkum hareket halindeyken normal frenleme sistemine bir arıza vermemesi.Allah korusun yani.Normal ayak frenine bir etkisi olursa diye çekindim bayağı ??

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Ömründen yemişsiniz hiç bir sorun olmaz merak etmeyin.

Yeri gelmişken sorayım. Focuslarda balata azalınca uyarı veriyor mu ?

Ben zamanında bi akrabamın arabısını almıştım. Ayak freni vardı indirmeden düzce-bolu, bolu-düzce yaptım. Araba güçlüydü hiç de hissettirmedi. Farkettiğimde hemen inip baktım ama ne koku nede başka birşey vardı. Belkide mekanik bir fren değildi bilmiyorum.

tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Disk mi, kampana mı?

Gerçi çok şey farkeder mi derseniz; hayır... :nazar: Birşey olmaz...

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

çok muhim değil. tam çekili olsa muhtemelen bu kadar gidemez yolda hissederdiniz kokuyu onun için biraz ömrü kısalır balataların o kadar. servislik bir durum söz konusu değil. :D

Yorum bağlantısı
Misafir
Ömründen yemişsiniz hiç bir sorun olmaz merak etmeyin.

Yeri gelmişken sorayım. Focuslarda balata azalınca uyarı veriyor mu ?

Ben zamanında bi akrabamın arabısını almıştım. Ayak freni vardı indirmeden düzce-bolu, bolu-düzce yaptım. Araba güçlüydü hiç de hissettirmedi. Farkettiğimde hemen inip baktım ama ne koku nede başka birşey vardı. Belkide mekanik bir fren değildi bilmiyorum.

Evet balatalarda eksilme olunca''fren yağ seviyesini kontrol edin''diye ekrana bir yazı geliyor ve ara ara aynı zamandada ötüyor,bu daha çok rampalarda kendini gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan

Emniyet kemeri uyarı sesinin yanına bunuda koysalarmış iyi olurmuş.

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş
Emniyet kemeri uyarı sesinin yanına bunuda koysalarmış iyi olurmuş.

+1903

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Ben tatilde kiraladığımız araçla Girne'den Lefkoşa' ya gittim bir şey olmadı. 4km bir şey mi :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çok doğru paneldeki görsel uyarıya ek olarak hareket edince sesli uyarı verse çok güzel olurdu.

Benim naylon yapıyor, sizin koskoca fiestalar, fıssta çıktılar :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Floresanda, denemiştim, Renksiz ekran da meğerse kıpkırmızı font varmış

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

İçiniz rahat olsun...Kalıcı veya geçici bir sorun bırakmaz.Zamanından önce değişim yapılır olur biter.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Fatih Ardıç

yapılan işlemler nerde yapıldı ?işçilik yada parça sorunuda olabilir yada farklı bir şeyde olabilir

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Anil Berke Kavraal

konuyu tekrardan açıyım yeni başlık açmak istemedim ... son zamanlarda 80km üstünde fren yaptığımda arabada titreme oluyor zırt pırt araba yıkattığım için büyük ihtimal biri sıcakken bastı suyu yamulttu diskleri ...

yakında diskleri değiştireceğim orjinalini takma taraftarıyım fakat önce birkaç soru sormak istiyorum.

Mesela alttaki linkteki brembo diskleri orjinaller yerine takabilirmiyim? Hadi taktım diyelim bana ekstra bir kazanç sağlarmı frenleme performansı olarak. Birde bunun gibi değilde delik delik olan modeller var sanırım aynı şekilde onlardanda kullanabilirmiyim kullansam birşey kazanırmıyım ? Neden diye soracak olursanız birincisi fren mesafem kısalacaksa biraz daha fazla ücret ödemeyi göze alabilirim kendi güvenliğim için. İkincisi evet görselliğide biraz cezbediyor beni.

http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/...o-MAX-Spor-Disk

Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak
konuyu tekrardan açıyım yeni başlık açmak istemedim ... son zamanlarda 80km üstünde fren yaptığımda arabada titreme oluyor zırt pırt araba yıkattığım için büyük ihtimal biri sıcakken bastı suyu yamulttu diskleri ...

yakında diskleri değiştireceğim orjinalini takma taraftarıyım fakat önce birkaç soru sormak istiyorum.

Mesela alttaki linkteki brembo diskleri orjinaller yerine takabilirmiyim? Hadi taktım diyelim bana ekstra bir kazanç sağlarmı frenleme performansı olarak. Birde bunun gibi değilde delik delik olan modeller var sanırım aynı şekilde onlardanda kullanabilirmiyim kullansam birşey kazanırmıyım ? Neden diye soracak olursanız birincisi fren mesafem kısalacaksa biraz daha fazla ücret ödemeyi göze alabilirim kendi güvenliğim için. İkincisi evet görselliğide biraz cezbediyor beni.

http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/...o-MAX-Spor-Disk

Disklerdeki titremeden dolayı geçen yıl bende kısa sürede sorun yaşamamak adına orjinal olsun diye motorcraft disk aldım, sonuç bir süre sonra onlarda titremeye başladı,şu an frenajda muazzam titriyor :bravo: Eklediğiniz linkteki brembo marka diski ise Ankarada gittiğim Ford servisindeki usta kendi mondeosuna (96 model sanırım) deneme amaçlı takmış ve kullanıyor, yaklaşık 5 bin km de herhangi bir sorun yaşamadığını, bunun dışında fren performansının olumlu yönde çok çok fark ettiğini söyledi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...