İçeriğe Yönlendir

Bor Power Yağ Katkı Maddesi


Kaan Kara

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Buda gösterirki işe yarıyor, amaaa kompresyonu düşük yada aşınmış motorlarda işe yarıyor, sağlam motorda kullanımı yaptığı kaplama yüzünden sıkıntılı olabilir, araç sorun çıkarmaya başladığı an kullanılmalı bence.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Vallahi CC nin motorvac sitesindeki belgelerinede baktım, kompresyon artışı vs. olduğu yazıyor, tam yük nokta testinde ortalama %13 emisyon düşüşü görülmüş, yani işe yarıyor, aksini söylemiyorum CC faydalıdır, ama Wurth de koruyucu olarak iyi.

HFRR Test DIN ISO 12156 bu testlerden geçmiş, anladığım kadarıyla HFRR ve 12156 testleri ve CEC F-06 T-94 testindende iyi sonuçlar alınmış. HFFR (kükürt içeriği ve aşınma testiymiş) kolay anlaşılması ve benim anladığım, testlerde 10ppm kükürtlü mazotla yapılan deneme ile bu katkı konulduktan sonra yapılan testlerde kükürtün verdiği zararlar yarıya inmiş, bunun sonucunda pompa enjektör gibi yakıt sistemleri 10ppm mazotla 300.000km rahat dayanırken bu menzil nerdeyse 2 katına çıkmış oluyormuş, yani düzenli kullanımda sistemler üzerinde çok iyi bir koruyuculuğu var.

Kısaca şöyle: Wurth Common Rail katkı, yakıt sistemleri ve yanma odasında kükürtten dolayı oluşabilecek aşınma ya karşı çok iyi koruma sağlayan ve bu etkisi sayesinde de kurum oluşumunu çok az seviyelere çeken bir ürün. Zaten oluşmuş kurumları temizlemekte ise çok iyi değil ama düzenli kullanımda etkisi olur mutlaka.

Carbon Clean e gelirsek, bu madde ise motorda ve yakıt sisteminde oluşmuş olan tortu ve kurumları söken temizleyen bu sayede emisyonu düşüren temizleyici bir ürün.

Sonuç:

Bana göre bu şartlarda, aracınız yeniyse düzenli olarak wurth kullanırsanız, kurum oluşumu minimumda kalır, kükürtün pompa enjeksiyon sistemlerine verdiği zararı çok çok az seviyelere (600.000km dayanma gibi minimum) indirebilirsiniz.

Amaa, aracınızı 70.000km.- 100.000km. (bu mesafeler kullanım tarzına göre değişir) olana dek hiçbir koruyucu ürün kullanmadıysanız, mutlaka kurum artık vs. gibi şeyler motorda birikmiştir, böyle durumlarda sadece Wurth kullanıyım tertemiz olsun derseniz, iş zor, wurth zararlı oluşumları engeller ama oluşmuş kurumları temizlemekte biraz zayıf kalıyor.

Bu durumda yapılması gereken; aracınızı uzun km ler boyunca hiç bu tür bir korumaya almadıysanız oluşan kurumları vs. temizlemek için CC mutlaka yapılmalı, işe yarıyan bir ürün, daha sonrasındada düzenli olarak 10.000km. de bir, Wurth katkı kullanırsanız aracınız çok uzun kilmetreler boyunca CC işleminden sonra nasıl temizse o temizlikte kalır, yani bir daha CC yapmanıza gerek kalmaz, ha olmaz derseniz, kompresyon testi yaparsınız sonuç çıkar.

Ama aracı yeni aldınız daha, fazla kullanmadınız, bu durumda Wurth düzenli kullanımda bu tür karbon oluşumunu önlediğinden, kurum oluşumuda çok az olduğundan, kompresyon düşmez( kurumun yüzünden olan düşüşlerde) aracınız hep temiz kalır, CC ye de gerek duymazsınız.

Bana göre kesin sonuç:

1-Carbon Clean temizleyici bir üründür ve çok işe yarar.

2-Wurth Common Rail katkı ise çok iyi bir koruyucu üründür, kurum temizleme özelliği CC ye göre biraz daha az olabilir ama enjektör ve pompa sistemi ile yakıt yollarını çok iyi temizler, kurum oluşumunu çok azaltır ve kükürtün zararlarından aracınızı sürekli korur, ve ucuzdur.

Aracınız çok kilometre yaptıysa ve siz hiçbirşey yapmadıysanız CC yaptırarak motoru cillop hale getirin, sonrasında 10.000km yada biraz daha fazla km lerde düzenli Wurth kullanarak zaten temiz olan motorunuzu aynı temizlikte KORUYUN. CC yapmaya gerek kalmasın.

Ben böyle düşünüyorum ve bana maliyeti 20 tl. yılda 1 kez bana yetiyor.

Hiç yaptırmadıysanız ve çok Km. olduysa CC yapın temizlensin, sonrasında Wurth kullanın sürekli temiz kalsın.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
198.000 km de bir arac volkswagen 6n2 üfleme vb sorunlar vardı ve clio 2003 modelde şanzıman ağlaması şanzıman üzerine yerleştirilen özel ses dinleme aygıtları ile ölçüm öncesi db ölçüldü ardından lifte alınan aracın şanzıman yağsı boşaltıldı yeni yağ + bor şanzıman katkısı eklendi yaklaşık 2 3 saat arac etrafta gezdirildi sonuç olarak tekrar ölçüm yapıldığında %25 yakın db de düşüş oldu araç sahibi arkadaşım ve şuan hala aynı şanzımanı kullanıyor ve ağlamanın olmadığını söyler aynı şekilde bu sene bende 307 hdi aracımda da ince bir ağlama sesi duydum ve yağ değişip bor koydum liderler osman ustanın yanında 3 ay kadar oldu 3 4 gun önce aracı kullandı ses kalmamış dedi neyse

198.000 km de aracta kompresyon testi yapıldı yağ boşaltıldı ve bor ile yağ eklendi 1 hafta sonra tekrar ölçüm yapıcaz dendi ve yapılan ölcüm raporları paylaşıldı KoCa OğLaN nano borsuz dyno ya çıkarıldı 3 defa ölçüm yapıldı kalibrasyonlar tamamlandıktan sonra ardından motor yağı filtresi değiştirildi bor kondu 1 saat kullanması icin arkadaşa verdim ardından tekrar kalibrasyon bozulmadan dyno uzerine çıktı 3 bg lik fark tespit edildi

DE-GA otomotivin bilgi işlem müd olarak çalışan Ender beyin aracı modifiye icin açıldığında MAZDA ASTİNA GT yaklaşık son 3 yağ değişiminden beri bor kullandığını söyledi testlerden etkilendiği icin yukarki mesajlarda bahsettiğimiz gibi malzemenin üstünü kaplayan madde dolayısı ile parça ancak Sfetykleen malzemesinde iyice 2-3 temizlendikten sonra işlenebilidi . Bahsi gecen aracın motoru İstanbul Esenler ADEM usta'da yapıldı.

VE daha aklımda kalmayan nice testler yapıldı 30 araca

Şu testi de bir kişi yağ değiştirmeden yapıp sonucu bildirse dişimi kırıcam :)

Yağ değiştirerek yapılan sessizlik vs. testleri objektif olmaz. Yağ değiştirildiği zaman da benzer sonuçları zaten elde edebiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Manuel şanzımanda, muhtelif katkı kullanılması taraftarıyım, buna katılırım, ancak test yaparken tek değişken ile oynamalı, yağ+katkı değişiminin bir test yöntemi olduğuna katılamıyorum.

Hatırlamadığım marka Bor ürün sorumlusu, forumumuzda yazıyordu, tek bir test sormuştum: Bu ürün, kullanma kılavuzundaki oranda yağ ile karışınca, sürtünmeyi şu kadar azaltır. Böyle bir test olmadığını yazmıştı, diğer test raporlarının hiçbiri, kullanım kılavuzunda vaat edilen özellikleri kapsamıyordu.

Sadece Genel bilgi için:

Ben de şahsen yaptığım bazı test-denemeleri paylaşayım. Hiçbirinden ilave ücret alınmamıştır, arkadaş veya gönüllü müşteri otomobillerinde, haberli/anlaşmalı yapılmıştır.

1. Bosch Dyno cihazında, oto nun içinden çıkmadan, klavyede parametre değişmeden + - 10 Beygir güç farkı çıkarmıştım. Klavye ye ulaşırsam 20 Beygire kadar fark garanti, istenen yönde :blink:

2. Ford spec. uyumlu motor yağını, silecek suyu katkı ambalajına koyarak , motor sesi azaltan ve tüketimi azaltan ürün olarak 80 $ ile satın almayı kabul eden otoda 1 hafta denedik. 1 hafta sonra müşteri sesin azaldığını ve tüketimin düştüğünü bildirdi ve mablağ ödemeye hazırdı, tabii gerçeği söyleyip ücret almadık

3. 2.0 Escort ta, modifiye yerine bakım yaparak 15 Beygir kazandık, aslında kazanmadık, ahırdan kaçan beygirleri geri topladık, sadece doğru bakım ile.

Yani şahsi gayretler ile alınan sonuçlar başkadır, akredite laboratuvar çalışması başka, Amatörce kendi motoruma, profesyonelce başkasına tavsiye ederken, laboratuvar sonuçlarını esas alırım.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

can üstadım.bu yazdıklarını yani senin hk. ve bor madeni hk.olumsuz düşünen olduğunu sanmıyorum.bu boyutları düşünme derim.konu farklı yöne gider daha önce gitti.burada tartışılan konu bu katkı maddesinin yararı var ise bunu test sonuçları görülmek isteniyor.makina bilğileri vesaire.araçların kç km sonrasında bu katkı ile ayağa kalktığı vesaire görmüşsündür uyğulamışssındır,tavsiyede edersin.ama demin dediğim gibi bu üreticilerin test sonuçları önemli deniliyor.bunu atlama bence.olay senle ilğili değil. :blink: kendini bulaştırmadan vereceğin her bilği gayet iyi olacaktır.eğer var ise test sonuçlarınıda anlatırsın ve belğeleride var ise bu şekilde desteklersin yararlarını. :unsure:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bor ile ilgili: Madenin saf hali 1 TL ise, işlenmiş hali 1000TL, işlemek için fabrikayı parayla bile kurdurmuyorlar, yani TC nin kendisi 200 milyar vererim dese, fabrikayı kuramıyor! Petrol rezervinin en çoğu Venezuella da, ama ne Davosta bu ülke var, ne de G8 de G8888 de bile yok. Yani madenin varlığı çok önemli değil bence.

Vesile ile, toprak altı zenginliğimizi aramaya gitmiş 10 mühendisimizin , yıllarrrr sonra , bir mağarada kemikleri bulunmuştu, rahmetle anarım, Bulunması üstünden 2-3 yıl sonra kaybolan mühendis oldukları anlaşılmıştı, kötü....

Haklısınız Oktay bey bende Zaten Çağlar abiye bişey demiyorum ancak bir ürün piyasaya girerken Türkiyenin en büyük otomobil kulubu ile görüşüldü tanıtma çağrıldı bizde orada gördük işe yaradığını Test sonuçları ile ilgili bilgiler ACT de vardı ancak arayüz değişiminden sonra konular kayboldu bulamadım Çağlar abinin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum bende dediğim gibi elimizde imkanlar olsada bizde bire bir test etsek ürünleri şuan ben Autosock a yazdım bunun zincirden 2 kat daha performanslığı olduğunu söylüyorsunuz testini yapmak istiyoruz die bir organizasyon istedim ACT de umarım dönerler ve lastiğe takılan corabı denemek isterim agresif kar tırmanışlarında sökülme yırtılma vs olucakmı merak ediyorum herkes çok süper harika diyor ama yaa ücretsiz test isticem yada test yapmazlar ise 1 takım alıp kendim denicem limitleri zorlayarak tabi şirket araçlarında kullanabilirmiyiz anlıcaz

Bilinçli tüketici budur derim :blink: , çoğalsın ki, gerçek ürünler piyasaya gelsin, biz de rahatça kullanalım.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Bor ile ilgili: Madenin saf hali 1 TL ise, işlenmiş hali 1000TL, işlemek için fabrikayı parayla bile kurdurmuyorlar, yani TC nin kendisi 200 milyar vererim dese, fabrikayı kuramıyor! Petrol rezervinin en çoğu Venezuella da, ama ne Davosta bu ülke var, ne de G8 de G8888 de bile yok. Yani madenin varlığı çok önemli değil bence.

Vesile ile, toprak altı zenginliğimizi aramaya gitmiş 10 mühendisimizin , yıllarrrr sonra , bir mağarada kemikleri bulunmuştu, rahmetle anarım, Bulunması üstünden 2-3 yıl sonra kaybolan mühendis oldukları anlaşılmıştı, kötü....

Bilinçli tüketici budur derim :i-ih: , çoğalsın ki, gerçek ürünler piyasaya gelsin, biz de rahatça kullanalım.

+99 Ahh Ahh, ne yazık, elimiz kolumuz bağlı birşey yapamıyoruz, dediğin gibi Bor var ama ancak çanak çömlek vs. yapıyoruz, nerde bizde onu işletecek daha doğrusu korkmadan fabrikayıda kuracak bilim adamınıda çalıştırıp koruyabilecek devlet adamları. Ah Aahhh...

Yorum bağlantısı
Misafir
+99 Ahh Ahh, ne yazık, elimiz kolumuz bağlı birşey yapamıyoruz, dediğin gibi Bor var ama ancak çanak çömlek vs. yapıyoruz, nerde bizde onu işletecek daha doğrusu korkmadan fabrikayıda kuracak bilim adamınıda çalıştırıp koruyabilecek devlet adamları. Ah Aahhh...

artık buna katılmıyorum.2 yıl önce deseydin katılırdım.şu an bor ülkemizde ciddi manada işlenişe geçti.değerini çok yakında bulacağına inanıyorum.eski kafaların devri çöpe atıldı.bir çok alanda kullanılıyor.üretim fabrikaları faaliyette.ürünler artıyor.özellikle yalıtım ve enerji konusunda .ihracatıda yükseliyor.kısaca her yönünyle ciddi manada kullanılıyor.kabullenilmesi bu zamana bağlı.tıpkı rüzğar enerjisi gibi.şimdi reklamı olmasadaTEK kurumunun çok ciddi projeleri faalite geçiriliyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
artık buna katılmıyorum.2 yıl önce deseydin katılırdım.şu an bor ülkemizde ciddi manada işlenişe geçti.değerini çok yakında bulacağına inanıyorum.eski kafaların devri çöpe atıldı.bir çok alanda kullanılıyor.üretim fabrikaları faaliyette.ürünler artıyor.özellikle yalıtım ve enerji konusunda .ihracatıda yükseliyor.kısaca her yönünyle ciddi manada kullanılıyor.kabullenilmesi bu zamana bağlı.tıpkı rüzğar enerjisi gibi.şimdi reklamı olmasadaTEK kurumunun çok ciddi projeleri faalite geçiriliyor.

İnşallah öyledir, yalıtımda kullanılması çok yazık hemde çok, buna harcanması boşa harcanması demek, özellikle yapılarda yalıtım için dünya rezervinin %50 si bizde olan Ponza taşını kullansalarya, onuda briket yapıp dışarı yolluyorlar, bizde gaz betonla idare ediyoruz, Bor' u pil olarak enerji kaynağı olarak kullanacak seviyeye acilen gelmeliyiz, yoksa maden boşa gidiyor bence. eski kafaların devri kapandı doğru, onların yerine başka kafalar geldi, ama giden geleni aratır derlerya... neyse anladın sen onu.

Yorum bağlantısı
Misafir
İnşallah öyledir, yalıtımda kullanılması çok yazık hemde çok, buna harcanması boşa harcanması demek, özellikle yapılarda yalıtım için dünya rezervinin %50 si bizde olan Ponza taşını kullansalarya, onuda briket yapıp dışarı yolluyorlar, bizde gaz betonla idare ediyoruz, Bor' u pil olarak enerji kaynağı olarak kullanacak seviyeye acilen gelmeliyiz, yoksa maden boşa gidiyor bence. eski kafaların devri kapandı doğru, onların yerine başka kafalar geldi, ama giden geleni aratır derlerya... neyse anladın sen onu.

ponza taşında haklısın.onun içinde çalışmalar var inceledim.bunuda inşaat işlerinde ciddi projelere dönüştürmüşler.boru enerjide kullanma yönünde gerçekten çok ciddi argeler oluşturuldu.ciddi cihazlar geliştirildi.şu an son aşamadalar.bu yılın sonunda tanıtımlarını görebiliriz.çünki tarih olarak 2011 verilmişti.kafa konusunda sende haklısın,ama kullanma yönündede çok olumlu değişimler var.hiç girmeyelim o konuya.

arge olarak gerçekten çok detaylı çalışmalar var takip edebildiğimi ediyorum.çok ciddi yatırımlarda başladı.2012 de maden çıkartma yönünde patlama olabilir.imza atan eller çok rahatlayacak.(bu konu uzamazsa iyi olabilir.boru tartışmaya devam. :) )

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
ponza taşında haklısın.onun içinde çalışmalar var inceledim.bunuda inşaat işlerinde ciddi projelere dönüştürmüşler.boru enerjide kullanma yönünde gerçekten çok ciddi argeler oluşturuldu.ciddi cihazlar geliştirildi.şu an son aşamadalar.bu yılın sonunda tanıtımlarını görebiliriz.çünki tarih olarak 2011 verilmişti.kafa konusunda sende haklısın,ama kullanma yönündede çok olumlu değişimler var.hiç girmeyelim o konuya.

arge olarak gerçekten çok detaylı çalışmalar var takip edebildiğimi ediyorum.çok ciddi yatırımlarda başladı.2012 de maden çıkartma yönünde patlama olabilir.imza atan eller çok rahatlayacak.(bu konu uzamazsa iyi olabilir.boru tartışmaya devam. :good1: )

Neyse konu sapmasın, zaten ne desek boş... Bor vs. dediğin gibi gerçekten böyle gelişmeler varsa çok sevindirici bir durum, inşallah köstek olan çıkmazda bizde kaynaklarımızı adam gibi kullanıp birşeyler yaparız artık.

Ponza biriket işi hoşuma gitti, ilerde ev falan yaparsak bundan alırım artık :D boya badana derdi yok, damla su geçirmez ses geçirmez, gerçekten doğal ve süper bir yalıtım malzemesi bu ponza taşı.

Yorum bağlantısı
Misafir
Neyse konu sapmasın, zaten ne desek boş... Bor vs. dediğin gibi gerçekten böyle gelişmeler varsa çok sevindirici bir durum, inşallah köstek olan çıkmazda bizde kaynaklarımızı adam gibi kullanıp birşeyler yaparız artık.

Ponza biriket işi hoşuma gitti, ilerde ev falan yaparsak bundan alırım artık :good1: boya badana derdi yok, damla su geçirmez ses geçirmez, gerçekten doğal ve süper bir yalıtım malzemesi bu ponza taşı.

dünyanın en büyük bor depolama inşaatı devam ediyor.bu işlem bile başlanğıç için çok önemli.ponza taşında haklısın.yeni lüks binalarda kullanılmaya başlandı.darısı sürekliliğine olsun. :D

Yorum bağlantısı
Naci Özkan

çoğunluğun olumlu görüşüyle ve merak etmem dolayısıyla bugün bende aracıma bor koydurdum.önümüzdeki zamanlarda izlenimlerimi paylaşırım sizinle...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Rom ekonomizer i duymuşmuydunuz. 1989 lardan beri vardı, sanırım artık yok. Anlattığınız işi yapardı.

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt
Rom ekonomizer i duymuşmuydunuz. 1989 lardan beri vardı, sanırım artık yok. Anlattığınız işi yapardı.

Hala var. Hata 1-2 yıl daha öncesinde de vardı. Araçlarım hep ikinici el ve min. 65 bin km olduğu dönemlerdi. Ustam her yağ değişiminde eklerdi.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
sesin 10.000 km icerisinde bir daha artmaması sizin dişi kırdırıcaksa söylemeyeyim sesiz olduğunu hepsini geçtik sadece yağ değişimi ile yağ yakma ufleme sorunları mobil 10/60 yağda da gideriliyor benzinli atmosferik araçlarda diyelim, peki bir soru daha şanzıman ağlaması olan araca bor katkısı konduğunda aracın şanzıman ağlaması kesiliyorsa vede yaklaşık 60.000 km kadar da aynı yağ kullanılıyorsa bence sizin dişi kırmanız gerekir ben kimseden para alıp yazmıyorum bunları denedinizmi testlere katıldınızmı yağ konusunda ve yağ katkıları konusunda eğitim aldınızmı ben mobil yağ firmasının vermiş olduğu eğitimlere katıldım castrol edge egitimlerine katıldım herhalde ben bu yağ ve bakım işinden anlıyorumki 700 üzerinde motor bulunan kara makinasından sorumluyum Ekskavatörler, selebogen,domuz burun caterpilar kamyonlar ,jumbo löbet ve cekicileri ,ruston vinçler, paletli ve lastik muhtelif dozerler ,Löderler, 10 x 10 çok maksatlı 250 ton vinç 80 yakın muhtelif marka ve modelde kamyon , 40 ı geçkin binek araç muhtelif kamyonet ve minibüsler

Yanlış anlamayın ve kızmayın bana siz 1 adet aracınız ile uğraşıyorsunuz bazen canınıza tak ediyor satıyorsunuz ama ben 700'ü geçkin makina ile uğraşıyorum ve tamam yaa canıma tak etti satıcam bunu deme şansımda yok ve Serviscilikten gelme bir ailede olmanın kötülüğüde bu olsa gerek arkadaş cevremin araçlarındaki en ufak arızalarında bile Can sen yaparsın bea sana zahmet deniyor

Aldığınız eğitimler ya da tecrübeniz konusunda bir şey söylemiş miydim ?

Dönüp dolaşıp yine aynı şeyi tekrar ediyorum.

Ağlayan (bu da ne demekse) şanzımana koyduğunuz yağ+bor katkısından sonra sesin kesildiğini belirtmişsiniz bunu neden yağ değişimine değil de bora bağladığınızı açıklayamıyorsunuz. Neden sadece bor ekleyip karşılaştırmadınız ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Motor da iki defa kullandım Bor'u..

Şanzımanımda 60-70 arası ve 90-100 arası hafif bir ses vardı..

Hem yağı değiştim, hem de bor kattım.. Üstünden yeterkli bir süre de geçti..

Sesde bir değişme olmadı..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Motor da iki defa kullandım Bor'u..

Şanzımanımda 60-70 arası ve 90-100 arası hafif bir ses vardı..

Hem yağı değiştim, hem de bor kattım.. Üstünden yeterkli bir süre de geçti..

Sesde bir değişme olmadı..

Beceriksiz, bende bir katkı var, her sesi kesiyor :f1: ama piyasada satılmıyor.....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Beceriksiz, bende bir katkı var, her sesi kesiyor :D ama piyasada satılmıyor.....

Özel üretim mi ? :)

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

bor power şuan hala kullanıyorum, değişiklikler gösterdi aracım mesela daha sesli çalışıyor :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Sıfır km arabaya ben koymam katkı felan. 100 bin km de bile koymuyorum :) 50-60 lira ona vereceğime yağı erken değişirim.

10 binde bir 50 lira buna vereceğime 150 binde motor yaptırırım mesela :p

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Özel üretim mi ? :good2:

Amerikanya askeriyesi mamülü :)

İçinde bebe pudrası da vardır kesin :p

Ayçiçek yağına, pudra katsak, misss hem de organik.

Yorum bağlantısı
Osman Acar

Merhaba Arkadaşlar,

Uzun zamandır sağlık sorunlarım nedeniyle aranızda olamadım. Bu sürede evime uzak olması ve sağlığım açısından sakınca oluşturması sebebiyle iş değişikliğim oldu. Şimdi evime 10 dk. mesafede ve yine otomotiv sektörünün içinde olan bir firmada teknik servis müdürü olarak işe başladım. Bu arada çalıştığım firma yıllardır Ford Otosan ile beraber ortak çalışmalar yapıyor. Ford'un tüm bayilerinin kaporta eğitimlerini firmamız veriyor. Ayrıca ben de Ford Otosan'ın eğitim merkezlerinde Su Kaçakları ve rüzgar sesleri ile ETIS eğitimlerini vermeye başladım.

Umarım bu seviyeli sohbet ortamında sizlerle tekrar kaldığımız yerden Bor madenimize sahip çıkmaya devam ederiz :nazar:

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Burak İşler

bor yağını daha önce escortumda kullandım.motor sesinde oldukça belirgin ses azalması oldu ama sayılan diğer yakıt tasarrufu olsun,performans olsun açıkçası çok bi fark olmadı.ancak zaten 5 30 magnetec yağı kullanılırken bor yağı atmak riskli olabilir gibi me geliyo neticede tüm olay mıknatıs özelliği olan demirli zerreciklerin pistona gömleğe yapışıp sürtünmeyi azaltması mantığı ile çalışmıyormu? yani tam sentetik olmayan 10 40 yağı atıptamı bor lu bi karışım daha iyi olur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...