İçeriğe Yönlendir

Bor Power Yağ Katkı Maddesi

Kaan Kara

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Yağı yeni değişip, emisyon ve güç testi yapıp... sonrasında bor ekleyip tekrar test etmek lazım...

Var mı bu şekilde bir test acaba..

Ben düşünüyorum ama paraya kıyamıyorum.. :unsure2:

İşe yaramadığını görüp şok olmaktan korkuyorum :kafa:

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bende düşünüyorum da rektefiyeci arkadaşımın dediği aklımda kullansınlar çok faydalı ama bana işler durgun zaten demişti.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Yağı yeni değişip, emisyon ve güç testi yapıp... sonrasında bor ekleyip tekrar test etmek lazım...

Ben düşünüyorum ama paraya kıyamıyorum.. :D

İşe yaramadığını görüp şok olmaktan korkuyorum :D

bir bosch servisiyle anlaşsan abi bu test en az 100 liraya patlar :p

bakım zamanı yeni yağ koyulur dynoya çıkar araç :p güç testi yapılır. emisyon değerine bakılır. "bor atılır" (bu tabire hastayım zaten ) araç yine dynoya çıkar. emisyon testi yapılır. :D

ama sen parasından çok bor'a olan inancını kaybetmekten korkuyorsun :D piskolojik rahatlama güzel şey :p acaba araç başında olmadan bu bor işini yaptırsak usta bor koymasa farkı hisseder misin ? bu seferde hep şüphe edersin :p o da pis :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ben düşünüyorum ama paraya kıyamıyorum.. :D

İşe yaramadığını görüp şok olmaktan korkuyorum :D

Reklamlarında belirtilenleri testte göremez isen, sanırım; geri ödeme yaparlar sanırım? Yapmazlar mı? Motor gücünde %10 artış olmalı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Reklamlarında belirtilenleri testte göremez isen, sanırım geri ödeme yaparlar sanırım? Yapmazlar mı? Motor gücünde %10 artış olmalı?

uh 10 hp 14.5 nm tork :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
bir bosch servisiyle anlaşsan abi bu test en az 100 liraya patlar :D

bakım zamanı yeni yağ koyulur dynoya çıkar araç :D güç testi yapılır. emisyon değerine bakılır. "bor atılır" (bu tabire hastayım zaten ) araç yine dynoya çıkar. emisyon testi yapılır. :D

ama sen parasından çok bor'a olan inancını kaybetmekten korkuyorsun :D piskolojik rahatlama güzel şey :p acaba araç başında olmadan bu bor işini yaptırsak usta bor koymasa farkı hisseder misin ? bu seferde hep şüphe edersin :p o da pis :D

cıkssss hemen olmaz, 1000km kullan diyorlar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
ama sen parasından çok bor'a olan inancını kaybetmekten korkuyorsun :angry: piskolojik rahatlama güzel şey :p acaba araç başında olmadan bu bor işini yaptırsak usta bor koymasa farkı hisseder misin ? bu seferde hep şüphe edersin :p o da pis :D

Bir kere aracı yeni alınca kullandım Mustafa, sürekli depoya kattığmı bişey değil ki :D

Reklamlarında belirtilenleri testte göremez isen, sanırım; geri ödeme yaparlar sanırım? Yapmazlar mı? Motor gücünde %10 artış olmalı?

Hıhı öyleymiş :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bende sanıyorum Emmi her bakımda bor atıyor motora :D bizim arkadaşın babası övüp duuryor sıfır km motorda 2-3 bakımdır kullanıyorlar :angry: ben 165 bindeki arabaya koymaya çekiniyorum :D

cıkssss hemen olmaz, 1000km kullan diyorlar.

1000 km borsuz 1000 km borlu kullanmak lazım o zaman :p

Yorum bağlantısı

Sanırım Yaşar Usta(Demirci) kendi bakımını yaptığı araçlarda kullanılmasını öneriyordu. Benim uyguladığım araçlar; (MotorSilk markadır hepsi)

1992 - Mazda 323 Sedan. Motor sessizleşti, titreşim azaldı. 220.000km'de iken uygulamıştım. 233.000km'de satın alan kişi aracın motor performansından etklenmişti.

2000 - Ford Mondeo : Pek bir fark olmadı. Zaten motorun sorunu yoktu. Koruyucu olması amacıyla kullanmıştım. 120.000km'de ekleyip, 133.000km'de satmıştım.

2000 - Ford Mondeo : Düz vites şanzıman katkısı. Vitesler biraz kemikli gibi geçiyordu. Uygulama sonrasında çok bariz olarak geçişler yumuşadı. Çok memnundum. Ta ki, baskı balata değişene kadar. Borpower aldım, motor silk bulamadığım için. Eskisi gibi olmadı.

1991 - Ford Taunus : Aracın çekişi arttı. Vites düştüğü rampaları aynı vitesle çıkar hale geldi. Daha ilk uygulamayı yaparken gürültülü çalışan motorun sessizleştiğine şahit oldum.

2001 - Renault Megane : Motorun açılması için gün sayan bir araçtı. Yaklaşık 3 sene olmuştur. Motor hala açılmadı. Biz deneyelim, bir süre idare etsin diye düşünüyorduk. Araçta etkili oldu. Tabi motoru açmaya çalışan ustanın motor bitik lafının yalancısıyız ancak yağ yakan bir araçtı, onu kesti.

2002 - Toyota Avensis D4 : Hem motor, hem de otomatik şanzımana uygulandı. Motorda sorunu olmadığı için değişiklik olmadı. Şanzımanda ise viteslerin daha yumuşak geçtiğini sahibi belirtti.

2004 - Toyota Corolla : Koruyucu amaçlı uygulandı. Sahibi Avensis'te memnun olduğu için uyguladı.

2006 - Avensis : Otomatik şanzımana uygulandı. Şanzıman sorunsuzdu ancak sahibi şanzımanın ömrünü uzatmak amacıyla önceki 2 aracındaki gibi uyguladı.

2004 - Mondeo : Klasik 4 vites şanzımana uygulandı. Birden ikiye düşük devirdeki geçişlerde hissettiğim düşük şiddetli vuruntuyu kesmedi ancak vites geçişlerlerinde sanki dişliler arasında sünger varmış hissi uyandırdı. Düz vites katkısında da aynı etki olmuştu.

Hiçbir uygulama yakıt tüketiminde azalma sağlamadı. Sağladıysa bile hesaba yansıyacak türden değildi. Çekiş gücü, yüksek km'li araçlarda artarken, motoru sorunsuz araçlarda hiçbir fark olmadı.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yaşar Usta ürüne çok ciddi güveniyor ve çok fazla kullanıyor.. Konuya ticari mi yaklaşıyor bilmiyorum ama güvenmese satmazdı diye düşünüyorum..

Bizzat ve anında etki gördüğü bir kaç ciddi olaydan da bahsediyor..

Bir keresinde aşırı yağ yakan ve rektefiye için anlaştıkları bir connectte denemek amacıyla kullandıklarını ve aracın yağ yakmayı kestiğini işi kaybettiğini anlatır.. :D

Ben bizzat bu aracımda hem motorda hem şanzımanda kullandım..

Motorda, özellikle ses konusunda anında etki görmüştüm..

Şanzımanda bir hız seviyesinde hafif bir ötme vardı.. Hem yağını değiştim hem de bor kattım ama hiç bir olumlu etki göremedim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Samimi olduğum bir müşteriye (servisteki teknikerler bile bilmeden) , markasız yeni bir ürün var demiştim, 100 ml si 150Usd olarak fiyat söyledim. Würth ün cam suyu kutusunun kağıtlarını söktüm ve içine 5/30 yağ doldurdum. Bakımda bu ürünü koyduk, 1 hafta dene memnun kalırsan ödersin dedim. 1 Hafta sonra geldi, muhteşem bir ürün dedi, ses azalmış, tüketim azalmış. Gerçeği anlattım, 30 dakika boyunca 150Usd ödemeye uğraştı, şakayı bırak al şu parayı diyordu.

Tespitleri de doğruydu, zira bakım yapılmıştı.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Samimi olduğum bir müşteriye (servisteki teknikerler bile bilmeden) , markasız yeni bir ürün var demiştim, 100 ml si 150Usd olarak fiyat söyledim. Würth ün cam suyu kutusunun kağıtlarını söktüm ve içine 5/30 yağ doldurdum. Bakımda bu ürünü koyduk, 1 hafta dene memnun kalırsan ödersin dedim. 1 Hafta sonra geldi, muhteşem bir ürün dedi, ses azalmış, tüketim azalmış. Gerçeği anlattım, 30 dakika boyunca 150Usd ödemeye uğraştı, şakayı bırak al şu parayı diyordu.

:) abi o 150 doları alaydın mutlu mesut gezecekti ve başka 150 dolar vermek isteyenleri de sana yollayacaktı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Sireli
(düzenlendi)

Çağrı merkezinde çalıştığım zamanlarda efes pilsenin çağrı merkezine bir çağrı düşmüş, telefondaki kadın:

"Oğlum siz bu şişeye ne koyuyorsunuz, kocam içtikce sakinleşiyor" demiş. :)

sende arabana bi tane koy tüm dertlerin son bulsun :D

tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Borpower kakısını yağ deşileli 1000 km. olmuştu bu sürede koymuştum hiçbir faydasını göremedim. Sanırım 1000 km lik yağa koyduğumdan sebep.

Yorum bağlantısı
İsmet Oruç
%45 yakıt ekonomisi :flowers: nasıl bir hesp yapmıştınız? Hesapta hata olmasın?

Belki % 4 -5 demek istemiştir :flowers:

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Yukardaki mesajınızdan Motorsilk kullanınca yakıtın düştüğü anlamını çıkarmıştık; şaşkınlığımız o yüzden .. :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Yukardaki mesajınızdan Motorsilk kullanınca yakıtın düştüğü anlamını çıkarmıştık; şaşkınlığımız o yüzden .. :good1:

Yok yaa onu belirtmiş zaten arkadaş.Motorsilk 'in etkisi var mı yok mu bilemiyorum demiş...Ancak Buji kablosundan sonra ki düşüş de çok acayip iyi bir rakam :D

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Yok yaa onu belirtmiş zaten arkadaş.Motorsilk 'in etkisi var mı yok mu bilemiyorum demiş...Ancak Buji kablosundan sonra ki düşüş de çok acayip iyi bir rakam :D

Ozaman eskisi çok anormalmiş; şimdi normale gelmiş :good1:

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Valla bu kadar etki ediyorsa bende hemen değiştireyim buji kablolarını :D

Normal şartlarda periyodik bir değişim zamanı varmı ki ?

Şu Bor power konusu birtürlü netlik kazanmadı bu nasıl bir ürünki birinde işe yarıyor birinde yaramıyor :good1:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Bunları Selçuk duymasın ama... :good1:

NNT firmasını uzun süre aradım.. her seferinde yetkilinin müsait olmadığını beni arayacaklarını söylediler ama bir türlü aramadılar...

Bir afişlerinde "Dişli seslerine kesin çözüm" ibaresi vardı...

Kesin çözüm olmadığı durumlarda ne yapacaklarını soruyorum ama cevap vermiyorlar...

Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir
(düzenlendi)

sadece bir tavsiyedir, bulursanız ve orjinal olduğundan eminseniz liqui moly ürünlerini kullanın derim .ciddi kalitelidir ve spesifik üretimleri var, ancak biraz tuzludur ve sahtesi boldur.

tarihinde Tun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Babam geçen hafta arkadaşı olan satıcıdan yada distr. firma bilemiyorum ürünü almış. Şuanda dediğine göre hem motor sessizleşmiş hemde yakıtta düşüş olmuş :) 2.0lt mondeo. Israrla senin arabayda koyalım diyor zor tutuyorum babamı bir gün fark ettirmeden koyacak sanırım. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...