Çağrı Sağlam 31 Ağustos 2010 Paylaş 31 Ağustos 2010 Bir sey olmaz emmi fazla mal goz cikarmaz :lol2: Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 31 Ağustos 2010 Paylaş 31 Ağustos 2010 Bir sey olmaz emmi fazla mal goz cikarmaz bende öyle dedim Yorum bağlantısı
Ali Özgen 31 Ağustos 2010 Paylaş 31 Ağustos 2010 2006 Mondeo trend otomatik aracıma yaklaşık 45000 km'de iken servis bakımından 1500 km sonra, carbon clean de yapıldıktan sonra Bor Power koydum. Aracın eskisine göre daha sessiz çalıştığını düşünüyorum ancak zaten sesinden bir şikayetim yoktu. Koyduktan 100 km sonra yapılan ölçümde 2 HPlik güç artışı çıktı. Tabi bu değer normal sapma sınırları içinde de olabilir. Klimalı dönemde 9-9.8 lt/100 km olan tüketimim son 5 depoda da 8.7-9 lt/100 km arası kaldığından yakıt tüketiminde bir miktar fayda sağladığını düşünüyorum. Herhangi bir yan etkisini görmedim. Yorum bağlantısı
Engin Çağlayan 31 Ağustos 2010 Paylaş 31 Ağustos 2010 Bende Bor kullandıktan sonra motorun daha sessiz ve daha rahat çalışmnasından dolayı daha az yakıt sarfiyatının olduğunu duydum. Hatta 2006 Focusu TDCİ'ı olan bir arkadaşımın ilk bakımından beri her yağ değişiminde Bor eklendiği ve bunun sayesinde de daha az mazot yaktığını söyledi.. Mantıklı geliyor ama yinede kullanan ve gerçekten test etmiş olan arkadaşların fikirleri ve yorumları daha açıklayıcı olacaktır.. ben kullandım. araç daha sessiz çalışmaya başladı, hararet fazla çıkmıyor, çekiş arttı, yakıt eh işte çokta hissettirmedi şehir içinde ama faydasını gördüm. bir dahaki bakımda yine koyacağım. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Ağustos 2010 Paylaş 31 Ağustos 2010 Engin bey forum kurallarınızı okuyunuz. http://www.otoclubturkiye.com/forum/Forum-Kurallar-t186400.html Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 Bugün bakım yaptırdım ama bor power için bekleyeceğim. Aklımı karıştırdılar. Motorsilk'di galiba başka bi marka önerildi. Sizce hangisi iyidir? Kullanan var mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Eylül 2010 Paylaş 2 Eylül 2010 İkisini de kullandım... Bu katkıları kanserden korunma yollarına benzetiyorum... Kullanıyorsunuz, kanser olmuyorsunuz... Ama belki de zaten olmayacaktınız.. Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 4 Eylül 2010 Paylaş 4 Eylül 2010 143 bin'deki bir araba belki zaten kanser. Tedavi eder mi? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Eylül 2010 Paylaş 4 Eylül 2010 Moralini yüksek tutar heralde bu ilgi Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 4 Eylül 2010 Paylaş 4 Eylül 2010 (düzenlendi) Moralini yüksek tutar heralde bu ilgi smile.gif Güzel benzetme. 4 Eylül 2010 tarihinde Hasan Aks tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam 4 Eylül 2010 Paylaş 4 Eylül 2010 Moralini yüksek tutar heralde bu ilgi Kardesim mukemmel bir benzetmeydi, tebrik ederim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Eylül 2010 Paylaş 4 Eylül 2010 143 bin'deki bir araba belki zaten kanser. Tedavi eder mi? Belki ilerlemesi durabilir... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 Eylül 2010 Paylaş 4 Eylül 2010 Güzel benzetme. Kardesim mukemmel bir benzetmeydi, tebrik ederim smile.gif Sonuçta kanser tedavisinde en önemli şey moral. Allah kimsenin başına getirmesin. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Eylül 2010 Paylaş 11 Eylül 2010 Bu ve benzeri katkı maddelerinin kullanımı sonrası (en az 5-6 bin km) motor yağının renginde hiç koyulaşma olmaması iyiye mi yorulmalı kötüye mi? Sebep katkımıdır bilmem ama.. anlattığınız şey iyiye işaret Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Eylül 2010 Paylaş 11 Eylül 2010 kompresyonu iyileştirdiyse patlama odasından aşağı gaz kaçmasını engellemiş ve yagı izole etmiş demektir. Ancak honlama çizgilerini kapatması nedeni ile sekmanların yukarı hareket sırasında yagsız kalmasından korkarım. özellikle lpg ile. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ocak 2011 Paylaş 26 Ocak 2011 bor ürünü kullanılmış olan 298.000 km mazda motoru modifiye icin açıldığında incelediğimde gördüğüm şuydu yağlamanın olduğu yerde gerçekten bir film tabakası gibi kaplamıstı ancak biz rektefeyeciye verdiğimizde 1 paso alın dediğimize bile uzeri film tabakası ile kaplanmış malzemenin işlenemediği gördüm ancak ve ancak solvent bazlı temizleyici ile temizlendiğinde işlenebilirliğini gördüm tezgahın takımı eskimiştir, fiziken mümkün olması imkansız? Takım mı kırıldı, nasıl işlenemedi??? Ayrıca ürünün solvent bazlı olmadığını yazıyorlar, gerçi testleri bebe pudrası ile aynı ama neyse.... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Ocak 2011 Paylaş 26 Ocak 2011 ben daha önce de yazdım yukarda ama konu hortladı, silindir iç yüzeyinin "dümdüz" olmasını uygun görmüyorum. Olsaydı öyle yaparlardı. Borpower kullanan araçlarda "ölçülen" sıcaklık düşebilir belki ama yanma odası sıcaklığı ve manifold sıcaklığı yükselebilir. Silindir çeperinden çok piston başına ve süpap başına bakmak incelemek lazım. Lüzumlu birşey olsa üretimde niye konmasın? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Ocak 2011 Paylaş 26 Ocak 2011 Biraz bakındım deminden beri. 1940 lardan beri bu iş ortalıkta ama üretimi pahalı olduğundan yeni ortaya çıkmış. ısı iletimi bakır gibi yani demir ve alüminyumdan daha iyi. Bu demektir ki benim ısı yalıtımı yapar teorim doğru değil. Ancak yağlamayı kötüleştirir teorim hala ortada. Grafitten daha iyi bir yaglama yapıyor. Bu durumda grafitteki olduğu gibi zımparayı engellemesi yağlama yapması nedeniyle olabilir mi? Grafitle yağlanmış yüzeye zımpara mesela işlemez pek. Fabrika ile görüşsünler derim ben yine de. Sonradan katılan katkıların yan etkileri de olabiliyor. fabrika denesin onay versin. Vermiş mi? vermemiş. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 (düzenlendi) benim eski aracım KoCa OğLaN NNT nano bor un testlerinde kullanılmış bende böylelikle uzun süre denedim memnun kaldım ancak suan piyasaya cıkan bir nano kristal özelliğe sahip bor daha var ETA madeni yağların Ürettiği Nano borx'i de tavsiye ediyorum size orjinal nnt bor veya eta borx e ulaşmak için modacar veya hepsiburada.com almanızı öneririm ben 1 yıldan beri hem focusumda hemde off-road aracımda Nano borx kullanıyorum çokta memnunum %20 ekonomi lafı hepsinde hikaye ancak bakım suresi uzadığı icin bir miktar karı var ama ben yinede 8.000 km de bakıma giriyorum normal bakım periyodu 15.000 km diyor ama istanbul trafiğinde zaten aşırı dur kalk ile 20.000 km yapmış kadar oluyor ben bor urunlerinde ETA NANO BORX VE NNT BOR POWER da dahil olmak üzere denedim hatta testine katıldım ikitelli bosh car servis te nnt bor power testine girdim bor ürünü kullanılmış olan 298.000 km mazda motoru modifiye icin açıldığında incelediğimde gördüğüm şuydu yağlamanın olduğu yerde gerçekten bir film tabakası gibi kaplamıstı ancak biz rektefeyeciye verdiğimizde 1 paso alın dediğimize bile uzeri film tabakası ile kaplanmış malzemenin işlenemediği gördüm ancak ve ancak solvent bazlı temizleyici ile temizlendiğinde işlenebilirliğini gördüm daha öncede yazmıştım.bor partüküllerinin yüzeyi doldurduğunu biliyordum ama bu derece olacağını tahmin etmiyordum.bu yüzey sadece oyulmuş bölümümü kaplıyor,yoksa tüm yüzeyimi?tüm yüzey ise yağ ısısını çok değiştirir diye düşünüyorum.yağ daha geç ısınır o zaman. birde bu sertifikalar haricinde gerçek manalarda test analizleri,sonuçları mevcutmu?görebiliyormuyuz? 27 Ocak 2011 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 (düzenlendi) Daha önce 1993 model Tempra sx aracım vardı..çekişi zayıf, motor nanay ve deli gibi yağ yakıyordu.Bagajımda her zaman 1-2 litre yedek yağım oluyordu..Bu bor katkısını çok methettiler.Bende 1 kere kullanayım dedim.Yağ değişimi zamanı yağı değiştirdiler, ve yüksek devirde jikle açarak bu bor katkısını koydular.5 dakika çalıştırdılar bu şekilde.bir kaç kez fan açtı araba.Sonra abi 5-6 km devirli kullan arabaı dediler.Batıkentten dikmene 1-2 vites küçük kadar 3500 devirlerde gittim.yaklaşık 3-4 ay aracımdan gram yağ eksilmedi, ve inanmayacaksınız ama ölü motoru diriltti resmen. Benim duyduğuma göre rektefiye zamanı gelen motorlarda etkisi daha fazla oluyormuş..yani 8-10 yaş altı , bakımı düzenli yapılan bir araca bir faydası olmadığı söyleniyor.ama ben gene de ilk yağ değişiminde bu bor katkısını fiestamda kullanacam.önce şu CC işini halledecem. Sonuç güzel olmuş gerçekten, yalnız ben kendi fikrimide yazayım, basit mantık yürütelim, sıfır yada daha 100.000km. bile olmamış motorlarda bu katkılar bana göre hiçbir işe yaramaz, denildiği gibi günümüzde motorlar çok çok çok az toleranslarla üretilmekte, bu yüzdende rodaj olayı nerdeyse kalkmış durumda, şimdi bu gibi katkıları kullanınca ne olur? dediğim gibi bana göre yeni arabalarda hiçbirşey olmaz, hatta zararı bile olabilir, boşa para harcarsınız, zaten adam gibi yapılmış testte yok. Niye işe yaramaz; Bunların amacı sürtünmeyi azaltmak, boşlukları doldurmak düzgün bir yüzey hazırlamak değilmidir? Eee, yeni motorda boşluk falan yoktur, aksine nerdeyse sıfır gibidir, yani dolgu yapıpta yüzeyi pürüssüz yapamaz, buna rağmen dolgu olursa sürtünme oluşur yağın canına okur, yani sağlam motorda işe yaramaz. Kullandığımız yağlar, zaten üstün vasıflı tam sentetik yağlar, bunlara birşey katmaya gerek yok, sık değiştirin yeter. Ha bu madde yağı değiştiriyorsa olay farklı ama öyle olmadığı söylenmekte, kısaca yeni veya sağlam motorda bunu kullanırsak bana göre hiçbir işe yaramaz, çünkü kaplama dolgu vs. her neyse yapacak yer yok, buna rağmen kaplar derseniz neyi kaplayacak, kapladığı yerde sürtünme artmayacakmı, yani iki ihtimal var, ya bir işe yaramayacak yada zaten minimum seviyede olan ve yağ filmi olan yüzeye yapışarak yağ boşluğunuda dolduracak ve sürtünmeden motorun canına okuyacak. Benim mantığım bunu söylüyor. Ne zaman işe yarar: Ancak motoru aşınmış, kullanım ömrünü yarılamış, kompresyonu vs. düşmüş motorda oluşan boşlukları doldurarak işe yarayabilir. Nitekim sizin Tempra SX te işe yaradığı gibi, yoksa daha yepyeni araçta yada benim Fiesta gibi 70-80 binde çok iyi bakımlı ve kullanımlı motorda hiçbir etkisi olmayacaktır. Bir ara MotorSilk denen maddeyi Taunus aracımda kullanmıştım, hiçbir fark göremedim, araç o zaman 80.000km civarı yol yapmıştı, zaten aracın çekişi kompresyonu olması gerektiği gibiydi, yani sağlam-yeni yada sorunsuz motorda işe yarayacağına inanmıyorum, yarar diyenler bana bunu açıklasın, yaraması için bir yerleri kaplaması lazım, zaten minimum boşluk olan yüzeyi kaplayınca ne olur? Yağ filmi incelmezmi sürtünme artmazmı, bence ancak eski ve kompresyon kaybı çok olan motorda işe yarar, öncesi gereksizdir. Bence bu ürünlerin üstüne Kompresyon kaybı olan motorlar için yazılmalı. Ayrıca ömrüde 60-150.000km gibi şişme değerler olmamalı, nerdeyse sıfır motorun aşınmaya başladığı km lere kadar dayanır sözü fazlaca havada kalmış bence. 27 Ocak 2011 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Artık bende sertifika tiki oluştu , görünce gözüm seğiriyor. Yıllardır fuarlarda, vs. bir ürün görürüm, 15 sayfa sertifika vardır masada, bu örnekte olduğu gibi: İsim hakkı - satış pazarlama yapma hakkı - bir sıvı içinde 10nM partikül olduğuna dair belgelerdir. Yani ayçiçek yağı içine bebe pudrası ilave etsem de aynı sertifikaları alırım, sertifikaları verende kabahat yok ama karpuzdan salata yapmaya benzetiyorum. Müşteri olarak motor-yakıt sıvıma mamül katacaksam, faydasını geçtim, zararı olmayacağının belgesi olsa iyi olur. Spesifik bu marka için yazmadım, örneğin Würth malzemelerinde bile bu tarz belge-sertifia yoktur. Onlardaki belgelerde, Kepeği önleyen şampuanlar ile aynı ki bunu kendilerine de söyleyebildiğim için burada da yazabiliyorum. Ayn şekilde Wd-40 uygulanmış metal de korunur, ama motor yağıma Wd-40 ilave etmem. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Artık bende sertifika tiki oluştu , görünce gözüm seğiriyor.Yıllardır fuarlarda, vs. bir ürün görürüm, 15 sayfa sertifika vardır masada, bu örnekte olduğu gibi: İsim hakkı - satış pazarlama yapma hakkı - bir sıvı içinde 10nM partikül olduğuna dair belgelerdir. Yani ayçiçek yağı içine bebe pudrası ilave etsem de aynı sertifikaları alırım, sertifikaları verende kabahat yok ama karpuzdan salata yapmaya benzetiyorum. Müşteri olarak motor-yakıt sıvıma mamül katacaksam, faydasını geçtim, zararı olmayacağının belgesi olsa iyi olur. Spesifik bu marka için yazmadım, örneğin Würth malzemelerinde bile bu tarz belge-sertifia yoktur. Onlardaki belgelerde, Kepeği önleyen şampuanlar ile aynı ki bunu kendilerine de söyleyebildiğim için burada da yazabiliyorum. Ayn şekilde Wd-40 uygulanmış metal de korunur, ama motor yağıma Wd-40 ilave etmem. +5 Yalnız wurth yakıt sistem temizleyicisi hariç Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 İlişki değil Can kardeş, zaten merakımız ortak. Test olarak ne yapıldı anlatabilir misin? +5 Yalnız wurth yakıt sistem temizleyicisi hariç Maalesef dahil, gelen belgede: Yutarsanız doktora başvurun yazıyordu o kadar. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Artık bende sertifika tiki oluştu , görünce gözüm seğiriyor.Yıllardır fuarlarda, vs. bir ürün görürüm, 15 sayfa sertifika vardır masada, bu örnekte olduğu gibi: İsim hakkı - satış pazarlama yapma hakkı - bir sıvı içinde 10nM partikül olduğuna dair belgelerdir. Yani ayçiçek yağı içine bebe pudrası ilave etsem de aynı sertifikaları alırım, sertifikaları verende kabahat yok ama karpuzdan salata yapmaya benzetiyorum. Müşteri olarak motor-yakıt sıvıma mamül katacaksam, faydasını geçtim, zararı olmayacağının belgesi olsa iyi olur. Spesifik bu marka için yazmadım, örneğin Würth malzemelerinde bile bu tarz belge-sertifia yoktur. Onlardaki belgelerde, Kepeği önleyen şampuanlar ile aynı ki bunu kendilerine de söyleyebildiğim için burada da yazabiliyorum. Ayn şekilde Wd-40 uygulanmış metal de korunur, ama motor yağıma Wd-40 ilave etmem. +1 Aracım 150.000 km.'de, 2000 cc ve benzinli.Uzun süredir yağ eksiltmesi sorunu yaşadığımdan bunu engelleyebilir düşüncesiyle öneriler doğrultusunda yağ değişiminden sonra önerildiği şekilde Bor Power 250 ekledim. Otomobilimin daha sessiz çalışması, performansı, yakıt tasarrufu vb. şeylerin değişmeyeceğine dair sabit bir fikrim vardır bu nedenle tek amacım yağ eksilmesine etki edip etmeyeceğini görmekti. Sonuçlar : - Motorum biraz daha sakinleşti ama bunu zaten her yağ değişiminde gözlemliyorum. -> NEGATİF - Aracımın performansında bir değişiklik olmadı. Halen daha önceki gibi hantal. -> NEGATİF - Yağ eksiltme devam etti, 6 çizgiden 3'e düşmüş. (2000 km uzun yol yaptım, aracı her zaman sakin devirlerde kullanırım) -> NEGATİF Bütün bunlara rağmen, kısa ya da uzun vadede herhangi bir fayda sağlayabilecek miyim, beklemem ya da bir kere daha mı kullanmam gerekiyor, yorumlarınızı bekliyorum. Ek olarak, önümüzdeki günlerde yağ eksiltmesine çözüm alternatifi olarak "Mobil 1 Peak Life 5-50" deneyeceğim. Geri bilgi verilmesi açısından önceki mesajımı da buraya aldım. Ben yağ eksiltme sorunumu Mobil 1 10/60 ile çözdüm. Ne yazın ne de kışın motorda bir anormallik görmüyorum. Bu konu gündeme geldiğinde insanlar ikiye ayrılıyor. Kuşku duyup "acaba işe yarıyor mu?" diye soranları bir kenara koyacak olursak, "ölü motoru diriltti" "aracım çok sessizleşti" "çekiş inanılmaz arttı" benzeri psikolojik nedenlerden kaynaklandığını düşündüğüm sonuçları belirtenler ise ortaya somut bir şey koyabilmiş değiller. Atalarımız boşuna dememiş "şeyh uçmaz müritleri uçurur" diye ... Yorum bağlantısı
Recommended Posts