İçeriğe Yönlendir

Focus I Kampanayi Diske Cevirme Calismasi

Mehmet Taner Kadak

Recommended Posts

Erdem Dertsiz
Ben durmak için değil durmamak için çekerim el frenini :(

senin el freni allah bilir hidroliktir :(

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

arka arkaya yapılan frenlerde disk frenin üstünlüğü tartışılmaz..

Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip

ESP olmayan bir araçta disk fren kullanmanın hiçbir artısı yok. Aksine bakım maliyetinin artması nedeni ile psikiyatr parasının artmasına etkisi büyük.

Disk ile kampana arasındaki en temel farklılık response time ı. Yani frene bastıktan ne kadar zaman sonra tutmaya başladığıdır. Kampanalar diske göre daha geç tepki süresine sahip oldukları için düşük ağırlıklı araçlarda ön frenlerde kullanılmazlar. Anca kampanaların balata ömrü ve dayanıklığı ve pek tabii bunlara bağlı olarak bakım maliyeti diskle karşılaştırılamayacak kadar düşüktür. Sözgelimi mondeonun ön arka fren balatasının değişim ücreti ile beraber toplam maliyeti yetkili serviste 670 lira. Evet yanlış okumadınız. 4 tane servisi aradım bu fiyatı verdiler. Debriyaj balatası fiyatına fren balatası değiştirilen ender arabalardan birisi yeni kasa mondeodur herhalde.. Neden? Çünkü standart balatalarını ATE üretiyor. Dolayısı ile pahalı. Ancak gene motorcraft logosu taşıyan ve orjinal sarf malzemesi olan bir balata daha var, ucuz olduğu için sevgili Otosan onu ithal etmeye gerek görmemiş. Onun toplam maliyeti ise değiştirme işçilik ücreti ile beraber ön arka balatalarda dahil 220 lira.. Yetkili serviste bulamazsınız. ebay de ve herford ta var. Kendileri ithal ediyorlar. Tekrar ediyorum o balatalarda orjinal FOMOCO yani ford logosu olan parça numaraıs falan belli balatalar. Tek farkı üreticisinin ATE olmaması. Smax ın balatalarını üretenm firma üretiyor o balatalarıda. Özündeki temel fark ise ucuz olması.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Celal Güllüoğlu

Merhaba taner bey bende'de 2003 focus darkline serisi var aracınıza yaptığınız uygulamaları gördüm sizden ricam bende arka kampanaları disk'e çevirmek istiyorum ustalarla görüştüm pek yardımcı olamadılar model eski oldugundan parça sıkıntısı var bana nasıl yardımcı olabilirsiniz her türlü yardıma açığım parçaları nasıl bulabiliriz çıkma veya sıfır olarak adres veya tel bilgilerinizi rica ederim teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2

konuyu dağıtmak istemem ama bildiğim kadarı ile butür uygulama muayneden geçmiyor yanlışım varsa düzeltin ama

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

:) muayeneden niye geçmesin. yapılan işlem fabrkiasyonla aynı. işin hakkı verilerek yapılırsa sıkıntı olmaz.

parçalaı sıır bulmanız zor. bulsanızda almazsınız çünkü sadece bir adet fren kaliğeri 400 civarı :) çıkma olarak istanbuldaki parçacılarda vardı. fiyatıda 600-700 civarı. yine işcilik için 200 lira felan istiyorlar. eski aracıma yapacağım bi sonraki modifiye idi. şimdiki aracın frenleri yeni ve sıkıntısuz olduğu için mod sıralamasında gerilere düştü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haydar Bakırcı-2

ben fren sisteminde değişiklik olarak geçtiği ve bunun için muaynede kaldığını biliyorum çünkü adamlar nede nevar biliyorlar ha iyisine denk gelinir o başka arkadaş komple bar bar bağıran ekzozla geçti mesela adam birşey demedi:D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bu modu tüv türk anlaymaz. çünkü kullanılan parçalar orjinal. yapılan işlem fabirkada yapılan ile aynı.

tüv türk buna bir şekilde kusur bulabilir. o da usta frenleri ayarlayamaz ise fren testinde araç kalır. o durum da zaten normal. ustanın beceriksizliği olur

Yorum bağlantısı
Celal Güllüoğlu

Harbiden konu dağıldı :) tüv orjinal parçaya problem çıkartamaz sadece frenlerin iyi tutup tutmadığını kontrol eder yoksa diskmiş kampanaymış inanın bakmıyorlar bile ;)

Neyse Bu arada konuyu tekrar toplayalım derdime derman....:D

:) muayeneden niye geçmesin. yapılan işlem fabrkiasyonla aynı. işin hakkı verilerek yapılırsa sıkıntı olmaz.

parçalaı sıır bulmanız zor. bulsanızda almazsınız çünkü sadece bir adet fren kaliğeri 400 civarı :) çıkma olarak istanbuldaki parçacılarda vardı. fiyatıda 600-700 civarı. yine işcilik için 200 lira felan istiyorlar. eski aracıma yapacağım bi sonraki modifiye idi. şimdiki aracın frenleri yeni ve sıkıntısuz olduğu için mod sıralamasında gerilere düştü.

Fren kaliperi piyasada çok var önemli olan merkez ve poryaları kollar mümkünse komple arka dingil :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...