Eren Çiftçi 26 Mayıs 2009 Paylaş 26 Mayıs 2009 ------orjinal domates sos----- 2.3-3 lt için 4 litre et suyu 4 adet kuru soğan 2 baş sarımsak 2 adet havuç 1 adet pırasa 1 adet kereviz 125 gr tereyağ 300 gr domates salcası 1.5 kg domates 200 gr ru yoksa 125 gr un baharatlar 3 adet defne yaprağı 1 bağ maydonoz kökü 10 gr karabiber 15 gr karanfil varsa taze yoksa kuru biber tutam, kekik ,tarhunotu,fesleğen,adaçayı,kakula,yeteri kadar tuz,10 gr toz şeker sebzeleri zar doğrayıp bir tencerede kavurunuz(domates hariç) sebzeler suyunu bırakıp tekar çakeceği sırada baharatları ekleyin.salçayı ekleyi. 1-2 dk kavurun unu ekleyin1 dk kavurup domatesleri ilave ediniz.karışıma suyu ilave edip bir kaynatıp altını kısın ve 2-3 saat pişirip sebzeleri blendar yardımıyla püre haline getirin. karışımı süzün ve soğutmaya bırakın. afiyet olsun Yorum bağlantısı
Recommended Posts