Servet Aydın 31 Ağustos 2015 Paylaş 31 Ağustos 2015 Ali, oksijen ile birlikte yanmaya hazır ısınmış mazot giriyor. Emisyon sensörü yanmış yakıtı egryi açarak geri göndermez. Yanabileni gönderir. Sokağa attığın yakıtı yani Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Ağustos 2015 Paylaş 31 Ağustos 2015 (düzenlendi) Herkes yoğuşmalı kombi alıyor neden ? Daha verimli olmasından dolayı değilmi? Egr ile yoğuşmalı kombinin baca sistemi arasında ne fark var peki ? Cezayı bir tek egr iptali olarak düşünme... Yoğuşmalı kombi dubleks yada çok büyük evlerde işe yarar yalnız, 90-100 m2 lik normal apartman dairesinde yoğuşmalı kullanmak boşa para harcamak oluyor birazcık, diye biliyoru, gereği yokki :)ullandığında petek boylarınıda normal kombiye göre az daha büyük tutmak gerekiyormuş yani tesisat ve petekler ona göre olacak, küçük evde yapacağın tasarruf bu aleti almana değmez, çünki fiyat farkı kadar tasarruf olmuyor, ev büyük olacak, heleki dubleksse yoğuşmalıya tamam. Ali, oksijen ile birlikte yanmaya hazır ısınmış mazot giriyor. Emisyon sensörü yanmış yakıtı egryi açarak geri göndermez. Yanabileni gönderir. Sokağa attığın yakıtı yani Iıı hh tatmin olmadım, bende emisyon (lambda) sensörü yokki bende listeye bakıyor, bu arada olsaydıda farketmez, yanabilen yakıtla beraber yanmayacak havada giriyor, ne anladım bu işten... 31 Ağustos 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 31 Ağustos 2015 Paylaş 31 Ağustos 2015 Emisyon sensörü yok ise soğuk motorun çabuk ısınması işine yarar. En fazla yakıt yakılan anı düzenler Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Ağustos 2015 Paylaş 31 Ağustos 2015 (düzenlendi) Emisyon sensörü yok ise soğuk motorun çabuk ısınması işine yarar. En fazla yakıt yakılan anı düzenler Bak bu doğru işte, ısınma geç oluyor, bende hararet kıpırdadıktan sonra azıcık gaza abanıp motoru biraz 2000 den 2550-3000 devre kadar sıkıştırıyorum, turbo sağolsun, anında ısınıyor. e motor ısındı, senin fayda zarara dönmeye başlamadımı? 1 Eylül 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 31 Ağustos 2015 Paylaş 31 Ağustos 2015 (düzenlendi) egr iptal edildiğinde tersine, manifolttaki ve egzosttaki kurum oranı artmaz, azalır, eğer araçta egr + dpf varsa dpf daha beter dolar doğru, her ikisinide iptal edersen esas o zaman motorun rahatlar ve ömrü artar, tersi olmaz egr iptalinin ana sebebide budur, güç artışı, yakıt ekonomisi ve kurum oluşumunun azalması, ayrıca egr iptal olunca daha az yakıt harcar havayıda daha az kirletir yakıt kullanmındanda kar edersiniz, dünya ya daha faydalı yani egr neden konmuş= esas sebebi daha fazla para kazanmak, bunun daha ötesi ise bence dpf, ekstra yakıt harcatır, heleki kamyonlardaki adblue, birde amonyak alıp koyuyorsun, tamamen para tuzağı... adam bunu satıyor, sonra üstüne temizlik sıvısı satıyor vs.. yerim faydasını.... dizel arabandaki egr yi iptal et ve egzost muayenesine gir, hala limitin altında olduğunu ve benzinli bir araçtan daha az havayı kirlettiğini göreceksin, egr iptali yanma odasındaki ısıyı düşürür evet, bunun faydasi silindir ve sibobları kısmen korur ama, egr devredeyken o kısımlarda çok daha fazla kurum bağlar, güç düşer motor ömrün azalır, adam gibi bakım ve CC gibi ek temizlik yapman gerekir (bunlarda masraf ve yine doğayı kirletirsin) arıza durumunda değişeceğin parçalar, yağı su vs. ile doğayı çok daha fazla kirletirsin, egr sebebiyle doğacak arızalar sebebiyle yani, ayrıca daha çok para harcarsın kısaca egr nin iptali zaten çok az olan faydasından çok daha faydalıdır, konma sebebide tamamen para kazanma, ve yalandan havayı kirletmedik olayını kullanıyorlar sadece... havayı kirletmedik haaa, ammada dünyayı seviyorlar, yiyorsa geçin tam elektriğe, gizlemeyide bıraksınlarda adam gibi pil ve teknolojiyide kullansınlarda görelim... Merhaba. Bir konuda forumdan bir üyemiz "İnsanımızın kanaati kanıtın önünde tutması bana ilginç geliyor demişti." Yazdıklarınızı okuyunca aklıma gelen tek cümle bu oldu. Tamamen dayanaksız, kanaat ve komplo teorilerinden oluşan bir yazı. Öncelikle " hem çevreyi kirletiyorlar hemde çevreciyiz görünmek için yapıyorlar" cümlenize cevap vereyim, çevreciyiz gözükmek için değil üreticiler Euro normlarını tutturabilmek için bahsettiğiniz EGR ve DPF tarzı teknolojileri geliştirmek "zorunda" kalıyorlar. Yoksa hiçbir üretici buna ar-ge ayırmak istemez, müşterisini de sıkıntıya sokarak aracını satarken soru işareti oluşturmak istemez. Grafikte de gördüğünüz gibi, geçen zaman içerisinde NOx emisyonları Euro standartları her ilerlediğinde çok aşırı sıkı şekilde düşürülüyor. Tüm bu EGR, DPF ve benzeri AdBlue gibi durumlar bu sebepten. Bahsettiğim sözler kendi fikirlerim değil, ölçümlerin sonuçlarıdır. Ayrıca benim bahsettiğim kirlilik motorunuzdaki kurum değil ciğerlerime doldurduğunuz Azot Oksit gazlarıdır. Sizin "bence para tuzağı" cümleniz düşünceden ibarettir. EGR olmasa kullandığınız araçların hiçbiri gerekli Euro normlarını tutturamaz. Manifold aracılığı ile motora yanmış yakıt dumanını vermek tabii manifoldu ve motoru kirletecektir. Ancak benim dediklerime aykırı bir durum yoktur. Siz %40 oranında daha fazla NOx gazı salacak, benim ömrümden çalacaksınız. Aynı zamanda yanma ısısını arttırdığınız için motorunuzun subapları ve pistonlarından çalacaksınız. Tabii bunlar da benim "kanaatim" değil. Bununla ilgili test/bilgi içeren grafikleri ve linkleri aşağıda vereceğim. Egr nasıl olurda yanma odası ısısı düşürür? Bir taraftan giren temiz hava 40-50 derece. Diğer tarafta Egzos dönüşünden gelen 200-300 derece hava. EGR mantığına ters Egr'nin soğuk motoru vuruntusuz çalıştırmak, motoru istenen en ideal ısıya çabuk ulaştırmak, kalorifer hattı suyunu çabuk ısıtmak gibi görevleri arasında yanmayan yakıtı tekrar yakması ( çevre ) kullanıldığı bilinmekte. Sağlıklı çalışan egr yakıtı arttırmaz bilakis düşürür. Bizde eger arızaları fahiş yakıt satışından kaynaklıdır. Garibim dizel yakmasın diye devir çevirmeyiz, kalitesi düşük yakıt kullanırız sonra eger'yi suçlarız. Merhaba. EGR nasıl olur da yanma ısısını düşürür hemen basitçe anlatayım. Bir motorda en çok ısıyı yükselten nedir? Fakir karışım. Özellikle düzgün ayarlanamayacan LPG'li araçlar bunu yaşarlar, motora yakıt:hava oranından fazla hava girer ve bu sıcaklığı arttırır, sonucunda subaplar erir. EGR, yanma verimini düşürdüğü için ısıyı düşürüyor. EGR'yi iptal ettiğiniz zaman motora taze havayı vermiş oluyorsunuz. Bu da yanma ısısını arttırıyor. Motorda NOx gazının oluşumu tamamen yanma ısısı ile alakalıdır. Yanma ısısı ne kadar yüksek olursa havadan çektiğimiz Azot, Oksijen ile o kadar birleşim gerçekleştirir ve Azot-oksiti oluşturur. Bahsettiğim EGR'nin de amacı zaten işte bu şekilde giren havanın tazeliğini bozarak ısıyı düşürmektir. Bir iktisatçı olarak grafiklerle anlatımı severim; Bu grafikte katalitik konvertörlü bir araç ile konvertörsüz aynı aracın verileri konmuş. Gördüğünüz gibi konvertör, zengin ve normal karışımda NOx gazlarını durduruyor. Ancak Fakir karışımda NOx gazları ciddi artış, yoğunluk gösteriyor. Yükselen ısıdan dolayı konvertör görevini yapamıyor ve NOx gazları benim ciğerime doğru yolculuğa çıkıyor. Diesel araçlarda hava yakıt karışımı oranı basınçla patlama prensibi ile çalıştıkları için oldukça esnek. Bu yüzden aşırı hava beslemeli turbo-diesel araçlarda sürekli grafikte gördüğünüz gibi silindirde hava oranının yakıt oranına oldukça yüksek olduğu patlamalar yaşanacaktır. Ve bu sebepten dolayı ısı yükselecek, egsozlarımızdaki katalitik konvertörlerimiz NOx gazlarına karşı çaresiz kalacaktır. EGR yanma ısısını düşürerek bunun önüne geçmeye çalışmaktadır. Bu grafikte de aracın "load" yani pedala basış yüküne göre EGR'nin açılma oranı tepkileri ve NOx gazını ne kadar engelleyebildiğini görüyoruz. Gördüğünüz gibi EGR, sadece %20 dönüşüm ile bile NOx gazlarını %70 oranında düşürebiliyor. Umarım işin mantığını kavrayabilecek şekilde anlatabilmişimdir. Tekrar dediğim gibi ben size kanaatimi değil, var olanı söylüyorum. Siz gene EGR'nizi iptal ettirin, araç sizin, vicdan sizin. Ama yaptığınızın yanlış olduğunu bilin, aksini iddia etmeyin. Saygılar. 31 Ağustos 2015 tarihinde Ahmet Nalbantoğlu tarafından düzenlendi 5 Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 31 Ağustos 2015 Paylaş 31 Ağustos 2015 (düzenlendi) Olayın mantığını ve "nasıl soğutuyor, nasıl çalışıyor, ne sonuca varıyor" gibi akılda kalanları cevaplamada oldukça yardımcı olacaktır; 31 Ağustos 2015 tarihinde Ahmet Nalbantoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Eylül 2015 Paylaş 1 Eylül 2015 (düzenlendi) Merhaba. Bir konuda forumdan bir üyemiz "İnsanımızın kanaati kanıtın önünde tutması bana ilginç geliyor demişti." Yazdıklarınızı okuyunca aklıma gelen tek cümle bu oldu. Tamamen dayanaksız, kanaat ve komplo teorilerinden oluşan bir yazı. Öncelikle " hem çevreyi kirletiyorlar hemde çevreciyiz görünmek için yapıyorlar" cümlenize cevap vereyim, çevreciyiz gözükmek için değil üreticiler Euro normlarını tutturabilmek için bahsettiğiniz EGR ve DPF tarzı teknolojileri geliştirmek "zorunda" kalıyorlar. Yoksa hiçbir üretici buna ar-ge ayırmak istemez, müşterisini de sıkıntıya sokarak aracını satarken soru işareti oluşturmak istemez. Grafikte de gördüğünüz gibi, geçen zaman içerisinde NOx emisyonları Euro standartları her ilerlediğinde çok aşırı sıkı şekilde düşürülüyor. Tüm bu EGR, DPF ve benzeri AdBlue gibi durumlar bu sebepten. Bahsettiğim sözler kendi fikirlerim değil, ölçümlerin sonuçlarıdır. Ayrıca benim bahsettiğim kirlilik motorunuzdaki kurum değil ciğerlerime doldurduğunuz Azot Oksit gazlarıdır. Sizin "bence para tuzağı" cümleniz düşünceden ibarettir. EGR olmasa kullandığınız araçların hiçbiri gerekli Euro normlarını tutturamaz. Manifold aracılığı ile motora yanmış yakıt dumanını vermek tabii manifoldu ve motoru kirletecektir. Ancak benim dediklerime aykırı bir durum yoktur. Siz %40 oranında daha fazla NOx gazı salacak, benim ömrümden çalacaksınız. Aynı zamanda yanma ısısını arttırdığınız için motorunuzun subapları ve pistonlarından çalacaksınız. Tabii bunlar da benim "kanaatim" değil. Bununla ilgili test/bilgi içeren grafikleri ve linkleri aşağıda vereceğim. varsayımları geçelim, sibob vs ye verdiği zarar hakkındaki tablo delil ve grafikler nerede, göremedimde.... Merhaba. EGR nasıl olur da yanma ısısını düşürür hemen basitçe anlatayım. Bir motorda en çok ısıyı yükselten nedir? Fakir karışım. Özellikle düzgün ayarlanamayacan LPG'li araçlar bunu yaşarlar, motora yakıt:hava oranından fazla hava girer ve bu sıcaklığı arttırır, sonucunda subaplar erir. EGR, yanma verimini düşürdüğü için ısıyı düşürüyor. EGR'yi iptal ettiğiniz zaman motora taze havayı vermiş oluyorsunuz. Bu da yanma ısısını arttırıyor. Motorda NOx gazının oluşumu tamamen yanma ısısı ile alakalıdır. Yanma ısısı ne kadar yüksek olursa havadan çektiğimiz Azot, Oksijen ile o kadar birleşim gerçekleştirir ve Azot-oksiti oluşturur. Bahsettiğim EGR'nin de amacı zaten işte bu şekilde giren havanın tazeliğini bozarak ısıyı düşürmektir. Bir iktisatçı olarak grafiklerle anlatımı severim; Bu grafikte katalitik konvertörlü bir araç ile konvertörsüz aynı aracın verileri konmuş. Gördüğünüz gibi konvertör, zengin ve normal karışımda NOx gazlarını durduruyor. Ancak Fakir karışımda NOx gazları ciddi artış, yoğunluk gösteriyor. Yükselen ısıdan dolayı konvertör görevini yapamıyor ve NOx gazları benim ciğerime doğru yolculuğa çıkıyor. Diesel araçlarda hava yakıt karışımı oranı basınçla patlama prensibi ile çalıştıkları için oldukça esnek. Bu yüzden aşırı hava beslemeli turbo-diesel araçlarda sürekli grafikte gördüğünüz gibi silindirde hava oranının yakıt oranına oldukça yüksek olduğu patlamalar yaşanacaktır. Ve bu sebepten dolayı ısı yükselecek, egsozlarımızdaki katalitik konvertörlerimiz NOx gazlarına karşı çaresiz kalacaktır. EGR yanma ısısını düşürerek bunun önüne geçmeye çalışmaktadır. Bu grafikte de aracın "load" yani pedala basış yüküne göre EGR'nin açılma oranı tepkileri ve NOx gazını ne kadar engelleyebildiğini görüyoruz. Gördüğünüz gibi EGR, sadece %20 dönüşüm ile bile NOx gazlarını %70 oranında düşürebiliyor. Umarım işin mantığını kavrayabilecek şekilde anlatabilmişimdir. Tekrar dediğim gibi ben size kanaatimi değil, var olanı söylüyorum. Siz gene EGR'nizi iptal ettirin, araç sizin, vicdan sizin. Ama yaptığınızın yanlış olduğunu bilin, aksini iddia etmeyin. Saygılar. Güzel açıklama ve kanıt vs. de güzel, de benim dediğim olay bu değil, bir kere egr para maksatlı olayına katil katılma buna birşey demem, sen bilirsin, desteksiz atmaya gelince, öncelikle "okuduğunu anla" demiş atalarımız... Ben nox gazi havayi kirletme vs. Bunlara birşey demiyorum, dediğim şu: egr ve diğerleri, bunlar aktifken motora verilen zarar ve güç kaybı var, beni ilgilendiren esas bu, yoksa bu sistemleri kapatıp muayeneye girdiğinde yine limit altında kalirsin, ama bu demek degil ki havayı kirletmesinde faydali degildir, faydalıdır ama ben umursamam, zaten faydasıda sandığın kadar değildir, umursamam çünkü dünyaya daha az zarar vermiş olurum, hem cebime hemde motorumada faydası var üstelik... Sebide basit, tamam havayı az kirlettin, motorun omrunden yer bu sistemler, güç kaybida olur, esas sıkıntıda bu, beni etkileyen de bu, arıza olacaktır ve masrafida fazladır ya buna bakiyormusun,silindir ısısı artar sibob ısınır, kanıt alayım, bunada belge ver, bunun ne kadar zarar verdiğinide belgeyle kanıtla, destekli olsun, bu sistemlerin motora verdiği zarar hakkında yazında birşey yok, sadece nox gazı hakkında anlatmışsın... havayı çok az daha az kirlettin, fakat bu sistemler uretilirken havayı daha beter kirlettin, hammadde harcadin, bu sistemlerin bazıları ek temizlik malzemesi ister, buda havayı kirletir ayrıca maliyettir bu sistemler, işin birde bu yanı var euro normları tamamen masum şeyler de değildir, biraz bunuda düşün bakalım, bu tamamen bir sanayi, adam mal satıyor bir taşla 3 kuş, kılıf havayı az kirlettin, dünyanın düzeni böyle kardeş, kılıfın sağlam olacak ayrıca kendine para kazanmak için sektörde yaratacaksın, havayı kirletmedin, egr dpf gibi sistemler sattın, bunlar için adblue gibi sarf malzemeside sattın paraya para demedin, ya sonrası, dolaylı zararlar.... Bunları üretirken, bozuk parçaları yokeder yada geri dönüştürürken ne yaptın? hem para harcadın hemde havanın daha beter canına okudun, EURO normları masum değildir, ciğerlerini bu kadar düşünüyorsa bir insan o zaman daha geniş kapsamlıda düşünmelidir bence...... Senin yazından çıkan 2 sonuç var, havayi çok az daha az kirlettik ve nox gazi azaldı, bumu yani, bunun yaninda bu sisteme daha çok para verdin, motor omrunden yedin yakıtın az arttı ve verim düştü, motoru korudu dediğin argümansa yanma odası ısısının düşmesi, merak etme banamısın demez o motor, o ısının çok daha fazlasına dayanır motorlar, öyle olsaydı tuning yaptıran herkesin motoru dağılırdı... Hem motora sağladığı yarar ve silindir ısısını düşürünce ömrünün artması hakkında verdiğin kanıt-grafik- belgeleride göremedim, ektemi sunacaksın acaba? kazandığın fayda verdiği zararın ve dolaylı zararların yanında koca bir hiçtir bence, buna delilde gerekmez, düşünmen yeter.... Üzgünüm iptal eder geçerim, hava kirletmesin diye hem cebime, hem arabama hemde dünyaya dolaylı yoldan daha fazla zarar veremem, euro normumunuda euro bölgesinde uygulasın üreticiler, kusura bakma, bu sistemle azıcık daha temiz hava alırım, ama verdiği zararla üstte yazdıklarımıda okursan... daha beter dünyaya zarar verirsin, adam para kazanacak, o standartı koymasalar kimse takmaz o parçaları, neden takmaz, sebebi sadece maliyet değil, herhalde bu sefer anlatabilmişimdir sanırım, tekrar yazayım, sadece NOX gazına faydası var, bu fayda yukarda yazdığım diğer zararları yanında havayı kirletmesi oranı hiç kalır bunuda biraz düşün, bu sistemlerin üretcisi gibi gayet masumane bir yazı yazmışsın arkadaşım, ben daha geniş düşünüyorum kusura bakma, hatta bunları hiç takmasınlar motoru daha verimli çalışacak hale getirsinler bu yeter diyenlerdenim, kısaca yerim euro yuda diyebiliriz. Bu arada bana kızacağına dua etmelisin, bu sistemleri kapatarak ömründen çalmıyor katkı yapıyorum, sadece nox gazı ile olmuyor bu işler kardeş, dolaylı zararlar seni direk öldürür, cebinide boşaltır, geniş düşün sende göreceksin, üreticiler dediğim gibi önce daha verimli motor yapsın, hybrid yada tam elektriğe geçsin sonra tekrar konuşalım, o zama dek egr de diğerleri bende iptal, kusura bakma. 1 Eylül 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 1 Eylül 2015 Paylaş 1 Eylül 2015 Ali egrdöveroğlu coşmuş yine Ali, Elektrikli araç imalatında harcanan enerji ve sonrasında bataryaların ömrünü tamamlaması sonrasında harcanan enerji misli ile fazla. Bence, elektrkli araç yapana kadar mevcut araçları hafifletip daha ufak motorlu yapsınlar. 4 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Eylül 2015 Paylaş 1 Eylül 2015 (düzenlendi) Ali egrdöveroğlu coşmuş yine Ali, Elektrikli araç imalatında harcanan enerji ve sonrasında bataryaların ömrünü tamamlaması sonrasında harcanan enerji misli ile fazla. Bence, elektrkli araç yapana kadar mevcut araçları hafifletip daha ufak motorlu yapsınlar. Muhhaha egrdöveroğlu haaa Vallahi sende haklısın, hafif, daha teknolojik ve verimli tabiki egr dpf vs. siz, hidrojenle çalışsın en güzeli 1 Eylül 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 1 Eylül 2015 Paylaş 1 Eylül 2015 "Nuh der Peygamber demez" birden aklıma geliverdi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Eylül 2015 Paylaş 1 Eylül 2015 Ali egrdöveroğlu coşmuş yine Ali, Elektrikli araç imalatında harcanan enerji ve sonrasında bataryaların ömrünü tamamlaması sonrasında harcanan enerji misli ile fazla. Bence, elektrkli araç yapana kadar mevcut araçları hafifletip daha ufak motorlu yapsınlar. yeni mx5 güzel örmektir. 1.5 atmosferik motorda 6 lt tüketimle 8sn. de 0-100 hızlanma.... 2 Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu 1 Eylül 2015 Paylaş 1 Eylül 2015 Çoğumuzun aracı var çevreyi kirleten egr iptali vs değil direkt araçlardır bakkala giderken bile araba kullanıp çevrecilikten kimse bana bahsetmesin ben toplu taşıma da kullanıyorum bisiklet de kullanıyorum yeri gelince çevreyi tabiki de düşünüyorum ama malesef kimse çevreciyim diyemez istanbulda bende dahil [emoji6] 3 Yorum bağlantısı
Berkay Çiftçi 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 Arkadaşlar herkese merhaba. 2014 trendx aracımıza "ecufast" ismi altında performans yazılımı yaptırmayı düşünüyoruz ancak kafamızda soru işaretleri var yazılım atıldıktan sonra bi problemle karşılaşabilir miyiz misal 1 ay sonra turbo patlatırsa bi anlamı kalmaz aranızda yaptırmış olan varsa dönüş yapabilr mi? Yorum bağlantısı
Mesut Demirel 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 benimde aklımda var cevaplarla birlikte rahat rahat yaptırıp yaptırmıcağımıza karar verelim kafamda deli sorular Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 Arkadaşlar herkese merhaba. 2014 trendx aracımıza "ecufast" ismi altında performans yazılımı yaptırmayı düşünüyoruz ancak kafamızda soru işaretleri var yazılım atıldıktan sonra bi problemle karşılaşabilir miyiz misal 1 ay sonra turbo patlatırsa bi anlamı kalmaz aranızda yaptırmış olan varsa dönüş yapabilr mi? İşin ehli birisine yaptırırsanız bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum ben ortalama 2,5 yıldır yazılımla kullanıyorum çok şükür şimdiye kadar bir sorun yaşamadım burada şu da önemli araç yazılımlı diye sürekli sıkıştırmamak bakımlarını düzenli yaptırmak. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 Bir zahmet forumun arama motoruna chip yazsanız bu konuda yazılan bir sürü yazıdan bir kaçını bulurdunuz.http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/180854-chip-tuning/page-90?hl=chip#entry2705411 Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 Arkadaşlar herkese merhaba. 2014 trendx aracımıza "ecufast" ismi altında performans yazılımı yaptırmayı düşünüyoruz ancak kafamızda soru işaretleri var yazılım atıldıktan sonra bi problemle karşılaşabilir miyiz misal 1 ay sonra turbo patlatırsa bi anlamı kalmaz aranızda yaptırmış olan varsa dönüş yapabilr mi? Güvenilir firma ile yaparsanız hicbir sıkıntı olmaz her aracin kendine göre durumuna göre yazılımi yapilir iciniz rahat olsun bence ama yerinizde olsam daha güvenilir bir firmaya yaptırın Yorum bağlantısı
İsa Erdoğan 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 (düzenlendi) 6 ay önce maslak paşaoğlunda yazılım yaptırdım araca.2008 mondeo hiç sıkıntı yaşamadım vede çok memnunum.aracın bakımlarını onbin olmadan düzenli yaptırıyorum. 30 Eylül 2015 tarihinde İsa Erdoğan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 Arkadaşlar herkese merhaba. 2014 trendx aracımıza "ecufast" ismi altında performans yazılımı yaptırmayı düşünüyoruz ancak kafamızda soru işaretleri var yazılım atıldıktan sonra bi problemle karşılaşabilir miyiz misal 1 ay sonra turbo patlatırsa bi anlamı kalmaz aranızda yaptırmış olan varsa dönüş yapabilr mi? Konunuz birleştirilmiştir. Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 Kısa ve öz olarak ben Naçizane görüşümü belirteyim. Bu Chip yazılimidir yok Modülüdur şudur budur uzak durunuz !! Neden ne zarari var ? yazılım hakkinda yeterli bilginiz olmadığı icin böyle demeniz normal aksi takdirde yazılımsiz dizel dizel degildir 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 Kısa ve öz olarak ben Naçizane görüşümü belirteyim. Bu Chip yazılimidir yok Modülüdur şudur budur uzak durunuz !! Ne zararını gördünüz Kubilay bey? Ya da etrafınızda zarar gören birilerinin tecrüblerini mi duydunuz? 1 Yorum bağlantısı
Alper DEMİR 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 Çoğu X firma custom olarak bu ise kafa yorup yapamadigi icin kopyala yapıştır mantığıyla hareket ederek aracın durumuna km'sine,yılına,yoğunluğuna dikkat etmeyerek yarın öbür gün yaptıkları kopya yazilimin sıkıntılarıni anlatmayarak kaçınılmaz sonları yasatabiliyorlar. Bundan ötürü düz mantık hareket edip uzak durulması gerektiğini savunamazsiniz.. Yorum bağlantısı
Alper DEMİR 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 Tartışmak değil Kubilay bey,ben ikinci mesajiniza istinaden degil.İlk mesajiniza idi yazdıklarım.Hepsini her yapılan işi aynı kefeye koyup yanlış bilinçlendirme yaratmanizaydi sitemim.Çünkü bu işten ben ve Cengiz Koşak kardesimde dahil ekmek yiyen çok kişi var.. Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 Simdi ben size soyle anlatim oncelikle , 90bg dci duster ve 110 bg duster , 75 hp corsa ve 90 hp corsa , 75 hp fiesta ve 90 hp fiesta ve ornek verebileceğim baya bi araba var bunlarin motorlari ayni enjektor ayni turbolari çoğunlukla pal ve mil boyutları ayni beyin ayni peki madem neden biri 90 birisi 75 hp ? Çünku biri yazilim ile ya kısilmis yada arttirilmistir bu servistrn orjinal cikiyor bu arada hadi bunuda geçtim alper in dedigi gibi kopyala yapıştır mantigi ile her araca merdiven altı firmalarinin yaptığı yazilimla 3 gun sonra ariza cikarir çünkü arac ilk sikintisiz araca göre yapılmıştir belki o adamin km 100binde arac diri sikintisiz ama sizin arac 250 binde hor kullanilmis ve motor artik bitik durumda siz bu araca da ayni yazilimi cakarsaniz kirmaniz normal biz bu isi yapıyoruz ve her aracin kendi ozelliklerine göre yazılım yaziliyor yoksa 200tl yede yazilim var birazcik insanlar bilinclense yazilim konusunda cok ilerleyecek bir sektordur Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Eylül 2015 Paylaş 30 Eylül 2015 Yazılım var diye millet her ışıkta dip gaz kalkıyor sonra niye turbo gitti enjektörler yalan oldu diyor 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts