İçeriğe Yönlendir

Chip Tuning

Uğur Koçyiğit

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ooo box mı taktın ? Hiç tavsiye etmem malesef hemde racechip :( Son 1 ay motor için

Ayrıca box takıldıktan sonra enjektör kodlarını box a girdiniz mi dsub 25 konnetörü ile ?

Hangi otoban orası bizde gelelim ;)

Yoo girmedik, detay aliim :)

Standart ayarda kullanıyorum, fazla açmadım bile, yapmamız gereken nedir, uzman olarak anlatırsın artık  :rolleyes:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Çukur

Hayırlı olsun. Yaptıklarınızın fotoğrafları var mı ? 

Methanol kit olarak ne kullandınız ? İki aracında turbo çalışma mantıkları aynı mı ? 

Birbirinden farklı diye hatırlıyorum ama yanlışta olabilir.. Fiesta ile Focus farklı onu karıştırıyor olabilirim. 

Teşekkür ederim...

Tabiki de Sami Bey uygulamalarımın fotoğrafları mevcut.

Methanol kit olarak Elektrik Elektronik 3. sınıf bi arkadaşımın kendi geliştirdiği kiti kullanıyorum yakıt olarak da methanol + saf su

Focus fiesta dizel motorlar sonuçta tdci ama hacim ve küçük değişikliklere sahip...

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Bence de mantıklı olan chip tuning istenilen tüm değerlere müdahale edilebiliyor, 3 yıldır sıkıntısız 1.4 euro IV 95bg 220 tork değerlerinde KN kutu içi kauçuk hava filitreyle kullanıyorum. 1.5 yıl önce egr yi mekanik olarak kapattım rampada ani gaza yüklenmede kendisini daha iyi toparlıyor. Yakıt artmadı. 4-5 ay öncede intercooler ekledim malumunuz 1.4 tdci larda mevcut değil havalar ısındıkça artık araç şişmiyor özellikle rampada. Bununla da kalmadık bir de methanol kit montajı yaptık onun etkisi bambaşka + ekonomi sağladı. Bu ara ne yapalım diye düşünürken aklımıza turbo büyütme geldi şimdi 1.6 tdci ın garrett turbosunu aldım nasipse haftaya kadar turboyu büyütüp hava filitresinin yerini değiştirip (euro IV de acayip ısınıyor hava filitresinin olduğu yer) katalizör iptalini gerçekleştirip 62 mm düz boru çekilecek tabiki son susturucu yerinde kalacak dizelin sesi çok çekici değil :D  Hedef yazılıma bağlı olmakla beraber 135- 145 bg 280 - 290 tork hayırlısı ile...

Merak ile bekliyoruz, enjektörlerede el atmak mutlak şart ;)

Yoo girmedik, detay aliim :)

Standart ayarda kullanıyorum, fazla açmadım bile, yapmamız gereken nedir, uzman olarak anlatırsın artık  :rolleyes:

Yaz şenliğinde anlatırım ;) burdan yazarsak roman olur telefonun şarjı yetmez ;)

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Teşekkür ederim...

Methanol kit olarak Elektrik Elektronik 3. sınıf bi arkadaşımın kendi geliştirdiği kiti kullanıyorum yakıt olarak da methanol + saf su

Focus fiesta dizel motorlar sonuçta tdci ama hacim ve küçük değişikliklere sahip...

Teşekkür ederim...

Focus ile Fiesta turboları farklı birbirlerine uymuyor gibi hatırlıyorum ama Süha abinin aklındadır o yazar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Çukur

Enjektörler şimdilik duracak çok fazla yüklenmeden ayağı yere basan değerler almak istiyorum :D

İntercooler

ORylk0.jpg

Methanol Kit

pgVz1J.jpg

Bu arada fieSTamız bu :D

Wn9WbP.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Merak ile bekliyoruz, enjektörlerede el atmak mutlak şart ;)

Yaz şenliğinde anlatırım ;) burdan yazarsak roman olur telefonun şarjı yetmez ;)

ohoooo o zamana motor pert olmasın sonra  :D  ilk senden duydum bu enjektör kodlamasını, anlatsana kardeşim  :tongue:

NOT: yeme beni Turbo Süha kardeş  :tongue:

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Focus ile Fiesta turboları farklı birbirlerine uymuyor gibi hatırlıyorum ama Süha abinin aklındadır o yazar.

Samicim hatırlamak bile istemiyorum ;) 90 lıklar sabit vakumlu wastgate, 109 luklar değişken geometrili vakumlu. 90 lık fiestaya 109 luğunkini takarsan araç sabit geometriyi kontrol etmek isteyeceği için uyumsuz oluyor. Ama yazılım değiştrilirse olur ;)

ohoooo o zamana motor pert olmasın sonra  :D  ilk senden duydum bu enjektör kodlamasını, anlatsana kardeşim  :tongue:

NOT: yeme beni Turbo Süha kardeş  :tongue:

E yani 5 senedir ilgileniyoruz bu işler ile bildiğimiz bazı şeyler olsun ;)

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Ooo box mı taktın ? Hiç tavsiye etmem malesef hemde racechip :( Son 1 ay motor için

Ayrıca box takıldıktan sonra enjektör kodlarını box a girdiniz mi dsub 25 konnetörü ile ?

Ahh Çakmaktaş ahh, neler yazmissin gene desteksiz [emoji1] Ne kodu ne konnektoru. Plug&play dir racechip, ilgili motor modeline gore kalibre beyin ve uygun kablo seti almak yeterli. Kia Sportage 2000cc Crdi arabamdan soktugum racehip, Fiat Linea 1300cc Mjet e takildi canavar gibi 4 aydir kullaniliyor.

Urkutme insanlari, millet okuyacak almayacak Racechip. Bak veririm esgalini Racechip Turkiye distributorune alirlar arabani :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Samicim hatırlamak bile istemiyorum ;) 90 lıklar sabit vakumlu wastgate, 109 luklar değişken geometrili vakumlu. 90 lık fiestaya 109 luğunkini takarsan araç sabit geometriyi kontrol etmek isteyeceği için uyumsuz oluyor. Ama yazılım değiştrilirse olur ;)

E yani 5 senedir ilgileniyoruz bu işler ile bildiğimiz bazı şeyler olsun ;)

Muhahah, Sayın Çakmaktaş, hele anlat bakalım bu işin detayını, kodlama falan, benim arabayı senin eski hitler motorlu arabayla karıştırdın sanırım, bunda CR sistem var+box, sadece pompa enjektör ve chiptuning yazılımıda değil, bu arada sen ne kullanıyorsun bakiim arabanda, yazılımdır kesin, yoksa başka ultimate falan şeylerden değil dimi  :rolleyes:  :D

Benim RaceChip in arkası böyle, nereye takacağız şu enjektör kodlaması bağlantısını  :crazy:

chimei-cimg6196.jpg

şundan alsak faydası olurmu, kaç hp farkeder  :p

dkhdadvixvgaicresim.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Benim Racechip doğal sebepler !! ile hata veriyordu. Almanya-Türkiye servisi sağolsun ilgilendi. Farklı bir yazılım yüklenip gönderildi zamazingo. Bugün takıp bir iki tur attım. of diyorum of :bomb:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Benim Racechip doğal sebepler !! ile hata veriyordu. Almanya-Türkiye servisi sağolsun ilgilendi. Farklı bir yazılım yüklenip gönderildi zamazingo. Bugün takıp bir iki tur attım. of diyorum of :bomb:

kodlamada yapıldı sanırım  :tongue:

Yorum bağlantısı

:hohoho:  :hohoho:

vga dönüştürücü takınca ne oluyor çipin resimlisi mi :D

favoritlere yetişir mi artık :p

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Ahh Çakmaktaş ahh, neler yazmissin gene desteksiz [emoji1] Ne kodu ne konnektoru. Plug&play dir racechip, ilgili motor modeline gore kalibre beyin ve uygun kablo seti almak yeterli. Kia Sportage 2000cc Crdi arabamdan soktugum racehip, Fiat Linea 1300cc Mjet e takildi canavar gibi 4 aydir kullaniliyor.

Urkutme insanlari, millet okuyacak almayacak Racechip. Bak veririm esgalini Racechip Turkiye distributorune alirlar arabani :)

Ali abi kendini geliştiren bir adamsın ama bu tarz yanlış bilgileri yansıtman şaşırttı beni ;) Bizim kullandığım en üst versiyon işlemcisi, algılaması bambaşka, eğer en baz versiyondan bahsediyorsak onu bilmem enjektör bozar, turbo bozar, selenoid bozar, piston eritir, segman kırar veya kol çıkarır ben bilmez ;) 

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Muhahah, Sayın Çakmaktaş, hele anlat bakalım bu işin detayını, kodlama falan, benim arabayı senin eski hitler motorlu arabayla karıştırdın sanırım, bunda CR sistem var+box, sadece pompa enjektör ve chiptuning yazılımıda değil, bu arada sen ne kullanıyorsun bakiim arabanda, yazılımdır kesin, yoksa başka ultimate falan şeylerden değil dimi  :rolleyes:  :D

Benim RaceChip in arkası böyle, nereye takacağız şu enjektör kodlaması bağlantısını  :crazy:

chimei-cimg6196.jpg

şundan alsak faydası olurmu, kaç hp farkeder  :p

dkhdadvixvgaicresim.jpg

sen en alt versiyonu mu aldın yani üniversal ? Motorun helvasını ne zaman yiyoruz :) görüntü işleri benim uzmanlık alanım onuda belirteyim bunlar eskidi biz DP kullanıyoruz aşın bunları ;)

.en iyi ayar budur bu arada ;)

8goa2n.jpg

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
(düzenlendi)

Sağdaki jumper neyin ayarı Süha

meslek sırrını mı açıklayalım abicim ;)  :D  :biggrin:  :biggrin:

tarihinde Süha Demirtaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

sen en alt versiyonu mu aldın yani üniversal ? Motorun helvasını ne zaman yiyoruz :) görüntü işleri benim uzmanlık alanım onuda belirteyim bunlar eskidi biz DP kullanıyoruz aşın bunları ;)

.en iyi ayar budur bu arada ;)

o ayar bizi bozar  :D  bendeki One modeli, çok zorlamayacağımdan üst versiyona gerek duymadım.

En üst Race Chip Ultimate kullan birde Race Chipe tırt de, oldumu şimdi Süha kardeş, hem bırak bu numaraları,  bu arada selenoidde yok bende, birşey olmaz yani, piston kol çıkması falan bana çoook uzak şeyler, karaduman moduna geçmem merak etme sen :)  benimki E/0 da şuan senin en iyi ayar dediğin O/6 da sorunsuz çalışıyorsa benim ayarda über çalışır :)

almanyanın önerdiği aralıklar şunlar

standart ayar E/0

sonrasında 

E/2
F/2
0/2
1/2

bu şekilde gidebilirmişim...

Sağdaki jumper neyin ayarı Süha

Yazılım atma portuymuş, öğrendim :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

o ayar bizi bozar  :D  bendeki One modeli, çok zorlamayacağımdan üst versiyona gerek duymadım.

En üst Race Chip Ultimate kullan birde Race Chipe tırt de, oldumu şimdi Süha kardeş, hem bırak bu numaraları,  bu arada selenoidde yok bende, birşey olmaz yani, piston kol çıkması falan bana çoook uzak şeyler, karaduman moduna geçmem merak etme sen :)  benimki E/0 da şuan senin en iyi ayar dediğin O/6 da sorunsuz çalışıyorsa benim ayarda über çalışır :)

almanyanın önerdiği aralıklar şunlar

standart ayar E/0

sonrasında 

E/2
F/2
0/2
1/2

bu şekilde gidebilirmişim...

valla ben anlamaz ;) Şenlikte bir ayar yapayım da fiesta 68 e o zaman görelim ;) Sana bir  soru abi, box turbo basıncı ile oynamadan fazla yakıt göndererek güç alıyorsa bunun dezavantajı nedir ;)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

meslek sırrını mı açıklayalım abicim ;):D [emoji3] [emoji3]

Pis

Bizden bilgi saklıyor mirim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Pis

Bizden bilgi saklıyor mirim

Öğreniriz kardeş, baksana arkadaş gizli RaceChip çi çıktı, birde buna tırt diyordu, vay uyanık vaaay  :biggrin:  

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Öğreniriz kardeş, baksana arkadaş gizli RaceChip çi çıktı, birde buna tırt diyordu, vay uyanık vaaay  :biggrin:  

mekanik modsuz 163hp lik focus sport 1.6 tdci sahibi idik ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...