Süha Demirtaş 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Öğreniriz kardeş, baksana arkadaş gizli RaceChip çi çıktı, birde buna tırt diyordu, vay uyanık vaaay Bir önceki sayfada sorduğum soruya cevap verir misin Ali abi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 (düzenlendi) Bir önceki sayfada sorduğum soruya cevap verir misin Ali abi Gayet basit, fazla yakıtı daha yüksek basınçla yolladığından eğer devir aralığınıda yanlış ayarladıysan turbo yeterli basıncı daha veremeden yüklenmiş olursun, kurum soba bacası gibi olur, turboya erkenden daha fazla çıkan egzsot gazıyla yüklenmiş olursun, kısaca kurum+zorlanan motor,silindirlere ekstra yük, vuruntu vs. bu sebeble ben 2100 devirden sonra azıcık yüklendim, motor normal halde bu devre geliyor, turboda normal devrine yine normal şekilde çıkıyor, tam bu esnada box devreye girerek yakıt basıncını arttırarak daha iyi yanma vs. oluşturuyor ve zarar vermeden hızlanıyorum zaten yüksek devirlerde box ın etkisi kalmadığından sorunda olmuyor, tam olması gereken dar bir devir bandında azıcık yüklenerek o hantal aralığı atlamış oluyorum. Daha fazlası içinse ne yazılım ne başka şey, arabayı değişiyorum ve seni asfattan siliyorum, bu kadar basit yetmezse Elöveri desteğe çağırıyorum direk duman oluyorsun 11 Haziran 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Gayet basit, fazla yakıtı daha yüksek basınçla yolladığından eğer devir aralığınıda yanlış ayarladıysan turbo yeterli basıncı daha veremeden yüklenmiş olursun, kurum soba bacası gibi olur, turboya erkenden daha fazla çıkan egzsot gazıyla yüklenmiş olursun, kısaca kurum+zorlanan motor, bu sebeble ben 2100 devirden sonra azıcık yüklendim, motor normal halde bu devre geliyor, turboda normal devrine yine normal şekilde çıkıyor, tam bu esnada box devreye girerek yakıt basıncını arttırarak daha iyi yanma vs. oluşturuyor ve zara vermeden hızlanıyorum Box hangi yakıt basıncını arttıyor :d Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 (düzenlendi) Box hangi yakıt basıncını arttıyor :D Kandırmaca yaparak rail basıncını-mı, enjektörede durumu çakamadan fışkırtıyor aslında rail basıncıda değil, orada sabit basınç var, datayla oynayıp enjektörün daha fazla mazot salmasını sağlıyor galiba, enjektör avansını değiştirmesini sağlamak için ecu ya farklı sinyalde göndermiş olabilir, çalışma mantığınından %100 emin değilim esasında, sanırım olay enjektörün daha fazla mazot vermesini sağlamakla oluyor, basınç artmıyor, pompa rail hattına zaten sabit basınçta yakıt basıyor... 11 Haziran 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Kandırmaca yaparak rail basıncını, enjektörede durumu çakamadan fışkırtıyor aslında rail basıncıda değil, orada sabit basınç var, datayla oynayıp enjektörün daha fazla mazot salmasını sağlıyor galiba, enjektör avansını değiştirmesini sağlamak için ecu ya farklı sinyalde göndermiş olabilir, çalışma mantığınından %100 emin değilim esasında... Box taktığın araba tam gaz hızlanmalarda kara dumanı basmalı kendini kandırma derim ayarı 6 ya al derim. Zaten aracının motoru çok kötü bari şu son zamanlarında biraz sihirli güç gelsin ki ayrıca wastgate in dişini 1.5 tur aç derim Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 (düzenlendi) Box taktığın araba tam gaz hızlanmalarda kara dumanı basmalı kendini kandırma derim ayarı 6 ya al derim. Zaten aracının motoru çok kötü bari şu son zamanlarında biraz sihirli güç gelsin ki ayrıca wastgate in dişini 1.5 tur aç derim Öldürecenmi motoru 6 dediğin 2. pod yani devir aralığını 1500-4500 e getir ve turbo üst devir sınırını biraz arttırmı diyorsun İstediğim ayar en az zarar ihtimali olan ayar, sihire gerek yok, duman olmaycak azıcık rahatlasın yeter 11 Haziran 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Bu arada yazılım ile box ı bir tutmayalım. Yazılımda püskürtme ayarı ile oynanır Basınç verilir Öldürecenmi motoru 6 dediğin 2. pod yani devir aralığını 1500-4500 e getir ve turbo üst devir sınırını biraz arttırmı diyorsun İstediğim ayar en az zarar ihtimali olan ayar, sihire gerek yok, duman olmaycak azıcık rahatlasın yeter Aynen abi , ayrıca hata verir ise araba konuşalım başka ayarlarda yapacaz Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Bu arada yazılım ile box ı bir tutmayalım. Yazılımda püskürtme ayarı ile oynanır Basınç verilir Aynen abi , ayrıca hata verir ise araba konuşalım başka ayarlarda yapacaz Box ta ne olur? Bu arada yazılım ile box ı bir tutmayalım. Yazılımda püskürtme ayarı ile oynanır Basınç verilir Aynen abi , ayrıca hata verir ise araba konuşalım başka ayarlarda yapacaz Sen iyi sardın bakıyorum, sonunda motoru patlatıp erkenden araba aldıracaksın bana, niyetin bu sanırım Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Yazılımsız yada box'sız dizele bineceğime semersiz eşşeğe binerim daha iyi.Madem taktın box'ı al bari E2 yede biraz daha zevkin artsın 4 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 (düzenlendi) Yazılımsız yada box'sız dizele bineceğime semersiz eşşeğe binerim daha iyi.Madem taktın box'ı al bari E2 yede biraz daha zevkin artsın Haydaaa abi bari sen verme gazı, E2 yi biliyorumda, bir tarafı bozmayalım diye yapmadım, zaten 90-100 giderim ben, sadece sollamada ekstra güç hazırda bulunsun diye aldım bu box ı, yoksa daha üst şeyler istesem yazılıma girerdim tam solluyorum öyle dangalaklar varki oda basıyor arada kalıyoruz, şeytan diyor vur şunun arka tekerine at yoldan gitsin... yapmamak için güç hazırda bulunsun, basıp geçeyim, elimden kaza çıkmasın diye istiyorum... Almanyadan gelen cevap E0 çipin standard ayarıdır. Aracın beygir gücünü arttırmak için aşağıdaki ayarları kullanabilirsiniz: E/2 F/2 0/2 1/2 Yani yediye kadar pod 1 ile ayarı yükselteblirsiniz 11 Haziran 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Abi tam alacaktım iyice kafam karıştı Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Abi tam alacaktım iyice kafam karıştı Rahat ol, bakma sen onlara, abartı ayarlara getirmediğin sürece sorun olmaz, ben standart ayarda gayet memnunum, senin arabada daha da süper olacaktır, yarışayım tokat atayım derdin yoksa yani benim gibi, tam aradığın şey bu 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Box ta ne olur? Sen iyi sardın bakıyorum, sonunda motoru patlatıp erkenden araba aldıracaksın bana, niyetin bu sanırım Kat iptali, siperli susturucu iptali, egr iptali ve wastgate vida ayarı yapılmalı mondeo ile denk gelmiyeyim ben sollayanı sollarım Lakabımız Rüzgar Sollayan Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Kat iptali, siperli susturucu iptali, egr iptali ve wastgate vida ayarı yapılmalı mondeo ile denk gelmiyeyim ben sollayanı sollarım Lakabımız Rüzgar Sollayan Elöver sollamasında Kardeş onlara gerek yok, tamam doğru diyorsun, yapacaksak böyle olmalıda, ben sakin kullanıcıyım, yolda basmam, bana sollama esnasında biraz daha güç versin diye bunu aldım, şuanki standart ayarda bile araba uzuyor, yani bu bile rahatça götürüyor 1 Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Elöver sollamasında Kardeş onlara gerek yok, tamam doğru diyorsun, yapacaksak böyle olmalıda, ben sakin kullanıcıyım, yolda basmam, bana sollama esnasında biraz daha güç versin diye bunu aldım, şuanki standart ayarda bile araba uzuyor, yani bu bile rahatça götürüyor Ne demiş ünlü Türk büyüğü Cem Yılmaz : arabanın hakkını ver hakkını ) 2 Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Rahat ol, bakma sen onlara, abartı ayarlara getirmediğin sürece sorun olmaz, ben standart ayarda gayet memnunum, senin arabada daha da süper olacaktır, yarışayım tokat atayım derdin yoksa yani benim gibi, tam aradığın şey bu Yok abi ne yarışı az biraz araba canlansın yeter bana . 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 Yok abi ne yarışı az biraz araba canlansın yeter bana . O zaman al ve tak, hiç kurcalama, anında vay be diyeceksin 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 O zaman al ve tak, hiç kurcalama, anında vay be diyeceksin Abi yazılım daha iyidir tabiki ama bana pskolojik olarak mantıksız geliyor 750lira para ver elle tutulur gözle görülür bişey yok Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 (düzenlendi) Ne demiş ünlü Türk büyüğü Cem Yılmaz : arabanın hakkını ver hakkını ) Asfalt ağladııı beeee diyip duman olmayalım sonra Böyle iyi, bastımmı gidiyor, motor 2100 devre gelip kendine gediğinde devreye giriyor, en sağlıklı ayarda şuan, böyle kullanayım ben, ilerde canım sıkılırsa bakarız, hem biraz daha uzun yolda yapayım, bakayım tam memnun oluyormuyum, olmazsam E/0 dan F/1 e alırım yeter bana Abi yazılım daha iyidir tabiki ama bana pskolojik olarak mantıksız geliyor 750lira para ver elle tutulur gözle görülür bişey yok Yazılım Süha nın dediği şeyleride yapıp daha fazla güç yada sınıra yakın kullanımda şart, yoksa senin benim için box yeterli, sadece kaliteli box olsun yeter. Box için fazla zorlamayacaksak, esas maksat güvenli sınır içinde fabrikasyon kısıtlamayı kaldırmak için basit ve kolay ve güvenli bir araç diyebiliriz, üstelik ellede tutulur ve görülür bunun üstünde ise, daha yüksek devir bandında, daha yüksek güç, limite yakın yada limiti geçecek güçlerde ise yazılım gerekli, hatta adamlar ikisinide aynı anda kullanıyorlar, düşük devirde box, yüksek devirlerde ise yazılım daha iyi çünki, bizim yada benim istediğimse düşük devirde çabuk toplaması, yoksa yüksek devir zaten yapmıyorum ve çok hızlıda gitmiyorum, gerektiğinde güç hazır olsun ve araba daha rahat devirlensin, amacım bu. Kısaca Race Chip tam bize göre 11 Haziran 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Elöver 11 Haziran 2015 Paylaş 11 Haziran 2015 (düzenlendi) Elöver sollamasında 50 kere falan aldim aklini Çakmaktaş Suhanin... Daha da tokatlamam yazik gunahtir.Adama travma oldum, her aracini modluyor garibim belki bir gun beni yakalar gecer hayal ve sevdasiyla tuninkcileri ihya etti. Suhayi goren yazilimci ellerini ovusturuyor aha da geldi bizim doyumsuz pehlivan, hadi yolak diye [emoji1] 11 Haziran 2015 tarihinde Ali Elöver tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Haziran 2015 Paylaş 12 Haziran 2015 Racechip olan intercity ne yemişti 165 bg focusu. Hey gidi günler hey 2 Yorum bağlantısı
Ali Elöver 12 Haziran 2015 Paylaş 12 Haziran 2015 Racechip olan intercity ne yemişti 165 bg focusu. Hey gidi günler heySuha nin sozde 165 hp ozde mechul hp spor s focusuna, basit racechip takilmis Focus sedan 10 araba falan saplamisti. Hic unutmam Suha o gece sinir uzuntuden direksiyonu dislemisti [emoji23] Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Haziran 2015 Paylaş 12 Haziran 2015 (düzenlendi) Suha nin sozde 165 hp ozde mechul hp spor s focusuna, basit racechip takilmis Focus sedan 10 araba falan saplamisti. Hic unutmam Suha o gece sinir uzuntuden direksiyonu dislemisti [emoji23] bitirdin adamı, demek RaceChip ile hemde, vah vah tevekkeli RC Ultimate i boşa almamış, doğru yolu bulmuş desene 12 Haziran 2015 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 14 Haziran 2015 Paylaş 14 Haziran 2015 50 kere falan aldim aklini Çakmaktaş Suhanin... Daha da tokatlamam yazik gunahtir. Adama travma oldum, her aracini modluyor garibim belki bir gun beni yakalar gecer hayal ve sevdasiyla tuninkcileri ihya etti. Suhayi goren yazilimci ellerini ovusturuyor aha da geldi bizim doyumsuz pehlivan, hadi yolak diye [emoji1] Ooo yine hayal dünyası serüvenleri no:1 den devam. Ali Ölever abi ne zaman bu gereksiz polimlerden nemalanmayı bırakacaksın aaba Racechip olan intercity ne yemişti 165 bg focusu. Hey gidi günler hey kimmiş abi o 165hp focus bilelim bizde Ben denediğimde Emre abi ile 135hp idim Suha nin sozde 165 hp ozde mechul hp spor s focusuna, basit racechip takilmis Focus sedan 10 araba falan saplamisti. Hic unutmam Suha o gece sinir uzuntuden direksiyonu dislemisti [emoji23] Yine patlattım senin komplo teorini abi yine çaktın yine sınıfta kaldın ben denediğimde egzoz bile açık değildi 135hp idi , hatta senin box takılı 210hp insignia ile denediğimde de 135hp idim 0-100 de tokadı basıp bırakıyordum istersen dacia motorlu mercedesin ile yeniden bir test yapalım Yorum bağlantısı
Recommended Posts