İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 2006 Emniyet Kemeri Ikazı Vermiyor


Durmuş Aslan
Çözüme git Salim İmamoğlu tarafından,

Recommended Posts

Durmuş Aslan

merhabalar arkadaşlar bende 2006 ford focus 1.6i trend var. daha önce kullanırken emniyet kemeri ikazı verdiğinde direk elimle susturuyordum ancak bir kaç gündür bu ikaz sesi ve sinyali yok neden olduğunu bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim açıkçası önceden sinirlendiğim o sesi özledim diyebilirim şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Erhan Bulut

Emniyet kemerini çıkartmak için bastığımız düğme var ya, ona basınca susar.

Yorum bağlantısı
Durmuş Aslan

arkadaşlar ben susturmak için emniyet kemerini taktığım yerdeki butona bir kaç saniye basılı tutuyor veya tekrar tekrar basıyordum ancak artık hiç ses gelmiyor aracı çalıştırdığımda emniyet kemeri ışığı yanmıyor ve ikaz alarmı vermiyor sorun nedir bir çözüm üretirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Madem susturuyoruyorsunuz neden tekrar ikaz vermesini istiyorsunuz?

Emniyet kemeri ikazını susturmak için önerilen tek yol emniyet kemerini takmaktır Durmuş bey.

Emniyet kemeri takmadığınızda Allah korusun bir kaza durumunda ortaya çıkacak sonuçlar çok vahim olabilir. Bu nedenle lütfen kendiniz ve sevdikleriniz için lütfen eminiyet kemerinizi takın.

Yorum bağlantısı
Durmuş Aslan

bende zaten pişman oldum diyorum nasıl uyarının tekrar çalıştırılacağının bir yolu varsa ve söylerseniz artık susturmam onun için yardımcı olursanız sevinirim

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Salim İmamoğlu

Kontak anahtarını açıyorsunuz....Kemeri 9 defa takıp çıkarıyorsunuz.9 sonunda takılı olmayacak şekilde ve sonrasında göstergede 3 defa yanıp sönücektir.Yine ikaz vermezse tekrar deneyin muhtemelen olucaktır.

Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu

aynısı banada olmustu kontagı aç emniet kemerini 1 dk içinde 9 defa tak cıkar sorun hallolur..

Yorum bağlantısı
Eren Mutlu

Benim aracım da 2006 Focus Ghia .. Daha emniyet kemeri ile ilgili en ufak bir ikaz duymadım ... Dakikada 9 kez takıp çıkartmanın mantığı nedir ki ? Acaba reset kodu 9 kez takıp sökmek mi ? Ayrıca bu ikaz verince nasıl susturuluyor ? İkaz verdikten sonra emniyet kemeri takınlan yerdeki düğmeye basılı mı tutuyoruz ??

Yorum bağlantısı
Eren Mutlu
Reset kodu gibi 9 kez tak çıkar ikaz kesilir.9 kez tak çıkar ikaz geri gelir.

Ben 9 kez takıp çıkardım , sol yuvarlak göstergede kırmızı emniyet kemeri lambası yandı sonra kayboldu .. Yine eskisi gibi oldu .. İkaz vermedi .. Sadece 9 kez takıp çıkarınca bu uyarı geliyor :lol2: Bunu her binişimde tekrarlarsam , sanırım ikaz lambasına gerek kalmayacak :p Bilinç altıma yerleşecek :blink:

Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu

sizinkinde büyük ihtimal sorun var ben kac defa iptal ettim yeniden calsıtırdım sehir içinde iptal ediyorum sehir dısına cıkarken tekrarda calsıtırıyorum cünkü iş yeri 4 km uzaklıkda max hızım 30 km oluyo sabhaları cok sinir bi ses oldugu için böyle bi yola basvuruyorum :))

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

arabaya bindiğimizde kontak anahtarı takmadan önce kemer takmalıyız...biraz deneyin bir kaç haftaya alışırsınız;

örnek AB ülkelerinde araba kullanan çoğunluk

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Onur Efe

Konu tekrar hortlayacak ama yeni başlık açmak istemedim.

2004 Ford Focus Collection marka aracımda emniyet kemeri uyarı ışığı sesi vs yok. Bu araçlarda bu özellik yok mu yoksa eski sahibi tarafından iptal mi edilmiş. Ben sürekli takmayı unutuyorum ve bu ikazı nasıl devreye sokabiliriz.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Özkan Yenigün

benim focus ta kemer ikaz sesi çıkmaz oldu...Bunu iptal etme veya kazara iptal ettiysek de yeniden aktif etme varmı...

Varsa yolu yöntemi nedir?? Kitapcıkta iptal için servise başvurun dio ama....Ben yanlışlıla mı iptal ettim veya arıza mı verdi bilmiyorum....

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Olcay Eyüboğlu

Aracımı alalı 5 ay oldu, emniyet kemeri ikaz sesini hiç duymadım ya da ışığını hiç görmedim. Servise götürdüğümde 9 kez tak çıkarı denediler. Olmayınca daha geniş bir zamanda söküp bakmamız lazım demişlerdi. Ben de bir daha gidemedim. Bu ikaz ışığı kontak anahtarını ilk çevirdiğinde kontrol amaçlı yanıyor mu? Nasıl bir ışıktır bu? Ya da bunun sigortası falan var mı? Aracın eski sahibi kökten mi iptal etti acaba?

Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan

Bugün birşey daha öğrendim.Benim arabamda da sürekli ötüyor.Bende hemen emniyet kemerini takıyorum.Can güvenliği her şeyden daha önemli.Bazıları ses kesilsin diye emniyet kemeri tokası takıyorlar.Bakalım kazadan sonra o toka onları kurtaracak mı?İnşallah ikaz probleminiz çözülür.Ne olursa olsun sizin ve sevdikleriniz için emniyet kemerinizi takmayı unutmayın.... ;)

Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu

Ben zaten takıyorum ama o sesi de duymak istiyorum. Aracın uyarı tonları bile açık, o sesleri duymak hoşuma gidiyor.

Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu

O araçta ne görsel ne sesli ikaz yoktur.

2008 focus ghia hb tdci'de var mı peki? Yoksa boşuna uğraşmayayım.

Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu

Emniyet kemeri ikazını kapatınca ön hava yastıklarıda iptal oluyormuş diye birşey okudum. Doğruluk payı var mı?

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Emniyet kemeri ikazını kapatınca ön hava yastıklarıda iptal oluyormuş diye birşey okudum. Doğruluk payı var mı?

hayır,yok öyle birşey.airbagler iptal olsa ya da arıza yapsa zaten ekranda hemen airbag uyarı ışığı yanar.ilk sayfada ikaz ışığı ötmeyen birkaç arkadaş var,hiçbirisi airbag uyarısıyla ilgili birşey dememiş.(demelerine de gerek yok,iptal gibi birşey söz konusu değil)

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Sedat Yılmaz

 9kez söküp takma işlemini yolcu koltuğu içinde yapacakmıyız

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...