İçeriğe Yönlendir

Hiç bitmeyen Rölanti sorunum


Serdar Yabancı
Çözüme git Mehmet Ozyurek tarafından,

Recommended Posts

Serdar Yabancı

94 ford escort clx , 1 aydır goturmediğim yer kalmadı.araba 1-2 dakka çalışıyor sonra rolantı 0.7-1 arası gidip geliyor sonra araç zor toparlanıyor tekrar 1-2 dakka aynı şekilde yine rolanti gidip geliyo bazende stop ediyor. fakatttt gaz ve benzinde her ikisindede yapıyor. by pass değişti yine aynı.sanki bi yerlerden hava alıyo gibi. sorunuma yardımcı olursanız sevinirim ltfen.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

aynı sorun bende klimayı açınca oluyordu. Rölanti valfi güzelcene temizlendi sorun giderildi. Umarım sizinkide bu kadar basittir.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

Şeytan kulağına kurşun 2,5 yıldır bi anlığına bile rölanti sorunum olmadı. Gaz kelebeği ve Maf temizliği yaparım 20 günde bir. Tavsiye ederim.

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan

cihan gaz keleegini nasıl temizliyorsun ben kelebegin üstüne geçen hava hortumunu çıkardım ve elimin girdigi yerleri temizledim .onun dışında maf sensörüne dokunmuyorum pek çünkü sakat bir perça alim allah birşey olursa cepten tomarla para çıkar .genelde hava filitresinin girdigi yeri temizliyorum .birde geçenlerde forumda okudum bu karter havalandırma boruları varmış onların temizlenmesi baya bir faydalı oluyormuş sanırım .her yag bakımında temizlenmesi gerekiyormuş

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Çağlar Bayur

Otomotiv ve diğer servis hizmetleri sırasında, o an ortaya çıkmış arızalara rastlanır, rastlanacaktır da, her vakayı kendi kuralları çerçevesinde incelemekte fayda vardır. Kulak gibi mekanik bir parçayı, özel istek oluşsa da, uğraşsanız da, söküp balyozla girişmedikten sonra bozmanız oldukça zordur. Hatta özellikle o parçaya arıza verdirmek, el melekesi ile bile oldukça zordur. Beklenmedik tamiratın çıkması can sıkıcı o ayrı konu.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

bu yazılardan dolayı bence yaşar usta'ya cevap hakkı doğar...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler
Şeytan kulağına kurşun 2,5 yıldır bi anlığına bile rölanti sorunum olmadı. Gaz kelebeği ve Maf temizliği yaparım 20 günde bir. Tavsiye ederim.

Cihan bey bu temizlik işini videolu yapsanda bizlerde ögrensek çokşeymi istemiş olurum,saygılar.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Serdar Yabancı

merhaba arkadaşlar

araç son bir haftadır ilk çalıştığında rolanti sorunu yapıyor.

ayağımı gazdan çekince istop ediyor. 5 dk falan çalışınca kendine geliyor.. bu 5 dakikalık süreçte egzos çeşme gibi akıyor..

sorunum nedir..

çözüm için ne yapmalıyım yardımlarınız için şimdiden tşk ederim

araç lpgli

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Carbon Clean yaptırın, kurumlar gidince soğuk rölanti büyük oranda düzelir. Egzosdan su gelmesi, bulunan ortamdaki neme bağlıdır.

Yorum bağlantısı
Halit Sezdirmez

bendede vardı o sorun hocam gaz boğaz kelebeğini temizletince düzeldi. kurum oluşmuştu. tabii ustalar daha iyi bilirler...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yanma olmayan gaz kelebeğinde bile kurum oluşmuş ise, yanma odası ve sonrasını bir hayal edin :)

Yorum bağlantısı
Serdar Yabancı

tşk ederim ustalarım...

daha bir şey yaptırmadım ama bir parça düzeldi.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serdar Yabancı

hala aynı problem var...

bir türlü bulamadım...

benzinde çalıştırdığımda düzeliyor ama.. beyini değiştirsem çözüm olabilir mi..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Muharrem Ersin Başaran
Cihan bey bu temizlik işini videolu yapsanda bizlerde ögrensek çokşeymi istemiş olurum,saygılar.

Ustalarım gerçekten bu sensörlerin temizlenmesini videoyla anlatabilecek bir arkadaşımız olursa çok dua alır.

Yorum bağlantısı
Kemal Murat İnce

Ahmet Karaman ile Yaşar Usta arasındaki mesele kendi meseleleridir burda bununla ilgili bir yorum yapmayacağım ancak şunu belirtmek istiyorum bunu tüm ustalarımız şu hatayı zaman zaman yapıyorlar. T.C.'de kimse kimsenin malına icra kararı olmadan el koyamaz (zaten icra kararı olsada kendi gidip koyamaz ya neyse). Servis olsun, usta olsun, para ödemediği için arabaya el koymak gasptır ve savcılıkça bu vizyonda değerlendirilir. İnsanlarımızda genelde haklarını bilmedikleri için ne yapacaklarını bilmiyorlar, size arabanızı vermek istemeyen usta olursa hemen savılığa gidip suç duyurusunda bulunuyorsunuz, savcı karakol aracılığıya arabanızı ve ustayı tamirhaneden aldırır, size arabanızı geri verir, usta hakkında zorla alıkoymak suçundan dosya açılır, eğer ustanın sizden alacağı doğmuşsa ve sisden alamıyorsa bunu mahkeme yoluyla size dava açarak yapmak zorunda yoksa hiç kimse yada kurum icra kararı olmadan kimsenin malına el koyamaz. Bunun ustaya bedeli bırakın parasını almayı, tahmin ettiğinden çok daha ağır olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yaklaşık bi 5-10 dk kadar 6000 devirde gaz verdiler ve motordan bir çarpma sesi gelmeye başladı. Arabayı bıraktım Yaşar usta sağolsun gece 2200 gibi aradı ara hazır gel al diye. Ancak yukarıda yazılanların haricinde hiçbir problemi olmayan araca Yaşar usta sayesinde 300 TL ödedim, hır gürü de cabası (O parayı yanında çalışan çırağın emeği için ödedim). yok parayı vermezsen arabayı vermem tehditleri vs. Ustelik nasıl bir usta kırık gördüğü parçayız değiştirmeden motoru toplar o da ayrı bir konu. Zira motor kulağı kopmak üzereymiş de sökülürken kırılmış.

1- Yaşar usta boştaki araca 10 dakika 6000 devirde gaz vermez.

2- Motor kulağı bu, gaza basmakla kopmaz.

3- O parçanın kırık olduğunu görse zaten sorun yoktu. Size söylerdi bak kırık, değiştirelim derdi.

4- Bu konunun burda açılması yazılması bana garip geliyor.. Ortağımın babası kalp krizi geçirdi, ana damarları tıkalıymış, acil ameliyat olması gerekiyor dediler, acilen ameliyata aldılar.. Ameliyat başarılı geçmiş görünüyordu, ancak beyin damarlarına ulaşan bir pıhtı (emboli mi bu ?) tüm yaşam fonksiyonlarını 3 gün içinde durdurdu ve hayatını kaybetti.. Bişey mi yapmak gerekiyor şimdi.. ? Bence olağan bir sonuç ve riskler arasında vardı zaten..

Ustaya götürüyorsun arabayı, sök tak tamir et diyorsun.. Ömrünü tamamlamış bir parça ustanın elinde kırıldı diye, bunu ustaya yüklemek bana yanlış geliyor... Bu güne kadar da yapmadım böyle bir şey..

Sökerken kırılmasa çukura inince kırılacaktı... İyiki o anda kırılmış ekstra zaman ve para harcamamışsınız...

Yorum bağlantısı
Özgür Arslan Can
Cihan bey bu temizlik işini videolu yapsanda bizlerde ögrensek çokşeymi istemiş olurum,saygılar.

Hakikaten süper olur.

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
(düzenlendi)
Seamlar,

Rölanti sorunu yaklaşık bir yıldır bende de vardı. Denemediğim şey kalmadı ama kurtulamamıştım. Bu foruma güvenerek Deva oto Yaşar ustaya gittim. Rölanti problemi düzeldi (bujilerden kaynaklı bir sorunmuş). Ayrıca fan müşürünü değiştirdi ve termostat yokmuş onu taktı usta. Daha sonra fan açılacakmı diye boş viteste gaza yüklendi. Yaklaşık bi 5-10 dk kadar 6000 devirde gaz verdiler ve motordan bir çarpma sesi gelmeye başladı. Arabayı bıraktım Yaşar usta sağolsun gece 2200 gibi aradı ara hazır gel al diye. Ancak yukarıda yazılanların haricinde hiçbir problemi olmayan araca Yaşar usta sayesinde 300 TL ödedim, hır gürü de cabası (O parayı yanında çalışan çırağın emeği için ödedim). yok parayı vermezsen arabayı vermem tehditleri vs. Ustelik nasıl bir usta kırık gördüğü parçayız değiştirmeden motoru toplar o da ayrı bir konu. Zira motor kulağı kopmak üzereymiş de sökülürken kırılmış. İşin en güzel tarafıda olacağı varmış yada iyi ki yolda giderken olmadı gibi açıklayıcı bilgilerdi. Ustam da tabi resimleri çekmiş bak bizim hatamız yok diyor. Ama araba geldiğinde problem yoktu diyorum varmış da belli olmuyormuş...

Nasıl bir usta ki elinde bozulan arabayı tamir etmek için

Velhasıl Deva oto yu bu site de okuduklarımdan sonra tercih etmiştim. Ama bundan sonra Deva Otoya değil gitmek sokağından bile geçmem.

Nasıl olsa ilahi adalet var...

Neredeyse 15 yaşında olan bir araçtan bahsediyorsunuz.

Aracınız herhalde 10 numara olamaz, yılların metal yorgunluğu, yıpranmalar, öyle bir noktaya geliyor ve sağlam(!) görünen parça bozulabiliyor.

Eğer biraz teknik bilginiz varsa bunu anlarsınız.

Servislerde mutlaka tatsızlık olabilir, hatta En Yetkilisinde bile...

Önemli olan insanın güvenebileceği bir yere aracını emenet edebilmesi.

Ankara'da prestijli bir markanın Yetkili bir Servisinde çalışmış bir arkadaşımın anlattıklarını burada paylaşsam, arabanızın yanından bir anlığına ayrılmak istemezsiniz.

Lüks bekleme salonları, prezentabl müşteri temsilcileri inanın hiç önemli değil...

Önemli olan önce GÜVEN...

tarihinde Adem Cengiz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
  • Çözüm
Mehmet Ozyurek

Merhaba öncelikle bu kadar uzun süre geçtikten sonra yazdığım için kusura bakmayın. Ama yaşar usta gibi kendini usta sananlar yüzünden çok sevdiğim FORD markasından ve aracımdan ayrıldım. Artık çok önemli değil ancak ben o usta bozuntusuna hakkımı helal etmiyorum...

 

İyisimi ben sizin üyeliğinizi sileyim.. 

Siz forddan ve Yaşar Ustadan biraz daha uzaklaşın.. :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sezen

öncelikle herkese hayırlı akşamlar arkadaşlar.babamım kullanmış oldugu 1994 model 1,6clx stv vagon çok noktadan enjeksiyonlu aracımızın gıcık bi sorunu var:arac bazen calışmıyor calışmadıgı zamanda kafasını kes calışmıyor marş basıyor fakat calışmıyor arabyı istop edıyorum 1 saat gezıp gelıyorum basıyorum calışıyo bu sıkıntıyı cozmek için orasını degiş burasını degiş habire param gidiıyo fakat sorun cozulmedı bu sıkıntı ayda bir kere yapardı gecen hafta tupun elektırk kablolalrını komple degiştirdım ordan olabilir die bu defa ayda bir sıkıntısı olan arac şimdi hergun yapmaya başladı elektırıkcı usta bakıyor ama bişe anlamıyor elektırk gelmıyor diyolar garip olan ise calışmyan arabyı yuksek devirde vurdur hemen tak die calışlıyor.ne yapmam gerekıyo acil yardımlarınızı bekliıyorum arkdaslar..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

 

öncelikle herkese hayırlı akşamlar arkadaşlar.babamım kullanmış oldugu 1994 model 1,6clx stv vagon çok noktadan enjeksiyonlu aracımızın gıcık bi sorunu var:arac bazen calışmıyor calışmadıgı zamanda kafasını kes calışmıyor marş basıyor fakat calışmıyor arabyı istop edıyorum 1 saat gezıp gelıyorum basıyorum calışıyo bu sıkıntıyı cozmek için orasını degiş burasını degiş habire param gidiıyo fakat sorun cozulmedı bu sıkıntı ayda bir kere yapardı gecen hafta tupun elektırk kablolalrını komple degiştirdım ordan olabilir die bu defa ayda bir sıkıntısı olan arac şimdi hergun yapmaya başladı elektırıkcı usta bakıyor ama bişe anlamıyor elektırk gelmıyor diyolar garip olan ise calışmyan arabyı yuksek devirde vurdur hemen tak die calışlıyor.ne yapmam gerekıyo acil yardımlarınızı bekliıyorum arkdaslar..

 

 

Murat bey,

Bu imla ile yazdığınızı anlamak gerçekten çok zor. Kitap gibi olmasa da, biraz daha düzgün Türkçe ile yazabilirseniz, çok daha anlaşılır olacaktır mesajınız.

 

İyi paylaşımlar :flowers:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

:) tabi ki silebilirsiniz. forum sizin usta sizin korumak size duser...

 

Evet, forum neyse de usta bizim.. korumak bize düşer.. :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Duran Yılmaz
(düzenlendi)

arkadaşlar herkese merhaba; uzun zamandan beri ilk kez yazıyorum malum rölanti sorunu vardı benim arabada da ama şükür hallettim hemde hiç para harcamadan....

1- öncelikle karter havalandırma sibobunu ve hortumunu (L şeklindeki) söktükten sonra tinerde bekleterek yıkadım kirden ve yağdan arındırdım...2- bu L hortumun devamında bobinin tam altında (bakınca zor görünür bobini sökmek gerekli 2 vida üstte 1 vida bobinin altında )burada bir hortum daha var kısa( 5-6 cm) benimki hem yerinden çıkmış hemde yırtılmış dolayısıyla karter havalandırma sistemi hiç çalışmıyormuş. Üstelikte 8 aydır nerden geldiği belli olmayan yağ sızıntısı vardı motor üzerinde bir kaç ustaya sordum kem küm estek köstek dedi .oysa karter havalandırma hortumu yırtılmış yağ buharı motoru mahvetmiş ..neyse  Arkadaşlar şu anda sistem öyle bir çalışıyor ki anlatamam ...6-7 sn marş alıyordu şimdi 1-2 sn oldu, rolenti desen 900 devirde klima yı açınca 1000 devir oluyor  çekişede cok faydası oldu araba kalkerken patinaj atar oldu yani bir rahat çalışma oldu ki sormayın yakıt tasarrufu bile yapabilecegini düşünüyorum şuanda ölçüyorum ... birde arkadaşlar rolanti motoruna bağlı gaz kelebeğini hareket ettiren kolun istünde torklu bir küçük vida var o vide kola  müdehale etmeyecek şekilde olmalı yoksa rolenti motoru görevini yapamıyor.... ve dengesizlik oluyor...Yani benim arabanın rolanti dengesizliginin sebebi karter havalandırma sisteminin kirli ,yağlı ve hortumunun yerinden çıkmış olasa imiş... Bunu rölanti sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olmak maksadıyla yazdım .. Kolay gelsin arkadaşlar ...............benim araba 1999 tek nokta enjeksiyonlu clx sedan 

tarihinde Duran Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 8 yıl sonra...
Furkan Kurnaz

Merhabalar yorumunuzu okudum açıkçası çok açıklayıcı buldum benim aracım escort 97 model clx 1.6 16.walf zetec döküm maifold bu aracımda rolanti dalgalanmasi söz konusu idi usta eşliğinde şükür çözüldü lakin bu sefer gaz verip ayağımı geri çekince aracım 3 ila 5 sn bağırıyor hatta bazen motoru yükten çıkardığım vakitte 3000 devirde ise oluyor 4000 devir bir türlü buna çözüm bulamadım ister istemez dışarıdaki insanlara acemi gibi görünüyorum ve sürüş konforun keyfini tamamen Bozmuş durumda ne yapacağımı bilmiyorum rolanti motoru temizlendi lakin sıfırı satılmadığı için değiştiremiyorum da şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...