İçeriğe Yönlendir

Egsoz mu doldu acaba


Zafer Ofli

Recommended Posts

Zafer Ofli
(düzenlendi)

araçta lpgde problem yok ama benzinde bayağı egsozdan koku geliyor (rölantide oynama yok ama sanki biraz titriyor araba(lpg de de benzinde de)). Hatta arabanın arkasına doğru gittiğimde bariz bir şekilde kurum kokusu geliyor. Ustaya sorduğumda (konvektörün olmadığını söyledim) egsozun dolmuş olabileceğini ve lpg de az yaksa dahi benzinde çok yakacağını dolayısıyla hego sensörünün görev yapamayacağını söyledi. Bunun için konvektör takılması veya basınçlı susturuculardan takılması gerektiğini söyledi. Konu hakındaki sizlerinde görüşlerini alabilirmiyim?

tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Peki benzinde çok yakıyor mu ?

Ustanın hego yaklaşımı kısmen doğru bence.. Ama olayı katalitik konvertöre bağlaması bana yanlış geldi..

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli
(düzenlendi)

abi konvektöre bağlamasının sebebi konvektör bir karşı basınç oluşturduğu için o esnada hego sensörünün yakıtı okuyabildiğini ve bu sayede fakir karışımı(oksijen bakımından) beyne bildirip yakıtı kıs diye komut verdiğiniama konvektör olmadığı için ve ön susturucunun içi boşalmışsa orada basınç oluşmadığından sensör okuyamadığı için yakıtı çiğ olarak attığını söyledi. Dolayısıyla ya konvektör takılması gerektiğini yada basınçlı egsozlardan takılması gerektiğini söyledi.

Buarada benzinde denemedim ama şehir içi kullanımda 160 civarı yakıyor biraz performanslı kullanınca 180 e kadar çıkıyor

tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...