İçeriğe Yönlendir

2009 Focus Titanium için hoparl&#246rler


Taylan Kırali

Recommended Posts

Taylan Kırali

merhaba yeni aldığım 2009 focus TDCI titanium araç için Bu arada araç HB dir birkaç ses sistemi modifikasyonu yapmayı düşünüyorum. aracın kapılardaki mevcut kolonlarını değiştirmek istiyorum bir 4 kanal amfi alıp ona bağlıycam kolonları ancak aracım sıfır olduğundan herhangi bir kesme biçme yapmak istemiyorum acaba bildiğiniz aracın orjinal kolonlarının yerine birebir montaj yaptırabileceğim kolonlar nelerdir yardımınız için şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

size tavsiyem değişim istiyorsanız teyiple başlayın bu işe kaliteli bir ünite ile orjinal kolonlarından çok daha güzel bir ses alacaksınız eminim. bende de hb focus var ve bende sizin gibi düşünmüştüm ilk aldığım zaman önce teyiple başlıyım dedim yeni teyibi takınca orjinal kolonlardan aldığım ses mükemmeldi hatta işlemi yapan ustaya kolonları neden değiştirdin demiştim de adam tuhaf tuhaf bakıp abi onlar orjinal kolonları demişti :(

Yorum bağlantısı

Stok olarak C sınıfında merso bmw audi haricinde en iyi ses focus'da bence. Tabi sizin ne beklediğinize de bağlı bu yerinizde olsam güzel bi ana ünite alırdım 2 din ekranlı ws. Böylece orjinal kolonlardan daha çok verim alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Taylan Kırali

hmm aslında ses kalitesi gercekten iyi gibi gozukuyor sizde yazınca bende bi anda vazgectim sanki sadece biraz daha bass lazım gibi geliyo bana o zaman soyle bisey yapsam nasıl olur orjinal kolonlar ana uniteden calisir bagaja da 1 amfi alır 1 de kabinli bir bass koyarım yada hic amfi almam aktif bass koyarım sanırım o zaman iş çözülmüş olur

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

bence direk masraf yapmayın aklınız da ana ünite varsa önce onu alıp test edin . inanın gerçekten tatmin edici bass ve tizler.

Yorum bağlantısı
Taylan Kırali
bence direk masraf yapmayın aklınız da ana ünite varsa önce onu alıp test edin . inanın gerçekten tatmin edici bass ve tizler.

peki ana ünite olarak mevcut yuvaya zarar vermeden ne önerirsiniz

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

makyajsız focus 2 olsaydı aracınız . pioneer avh-p4000 i önerirdim kullanıyorum ve gerçekten ses kalitesi oldukça güzel . makyajlı kasalar için ise birebir oturan model henüz yok diğer konularda da gördüğünüz gibi xetec gibi çın malı üniteler var.

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
serkan özturan

herkese merhaba, yeni konu açmaktansa eski oknuyu hortlatmayı tercih ettim. 2008 model makyajlı focus hb araç alıp aranıza katıldım, forumun bu bölümünü geçmişe yönelik bayaa bir okudum ama aradığım cevabı bulamadım, şayet gözümden kaçtıysa mesaj kirliliği yarattığım için özür kusura bakmayın.

öncelikle aracın orjinal sony ses sisteminden gayet memnunum(usb girişi olmamasına rağmen) ancak daha iyi bass için subwoofer ve ya arkaya pandizot koyup ik tanede kaliteli oval hopörlör koyup küçük çaplı bir geliştirme düşünüyorum. merak ettiklerim ise;

1. aracın orjinal teybinin arkasında subwoofer çıkışı varmı bilmiyorum, şayet varsa hiç anfi işine girmeden sadece daha güzel bass almak için subwoofer koyabilirmiyiz? veya sadece anfi + subwoofer ile aracın orjinal ses sistemini desteklesem yeterli olurmu?

2. ilk defa hatchbek arabam oldu,bagajda kabinli subwoofer mu yoksa pandizot içine yerleştirilmiş subwoofermu daha iyi ses verir.

3. aslında gönlüm arkaya yerleştireceğim pandizot içine ortaya bir tane subwoofer, kenarlarınada iki tane güzel oval hapörlör koymak güzel bir anfi eşliğine tabi, bu konudada merak ettiğim sadece eskstra aldıklarımı anfiyle destekleyip, aracın orjinal kolonlarını değiştirmeden direkt teybe bağlı dinlesem sıkıntı çıkarırmı? yada ne var ne yoksa hepsini anfiyemi bağlamam lazım? bunun için tek bir anfi yeterli olurmu?

4. orta halli bir bütçem var tüm marka model tavsiyelirine açığım

ilginiz için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

orjinal pandizoda hoparlör takarsanız kısa sürede deforme olur ve çöpe gider, suntadan parça yaptırmak şart, o azman da yan plastikler daha uzun vadede ama süre sonunda deforma olur, bagaja kutulu sub + kaliteli ama 13/16 cm gibi bir çift hopalör pandizoda konabilir, veya kapı içindeki hoparlörler, kaliteli 16/17 cm ile değiştirilebilir (direkt olmaz biraz işçilik gerektirir ki hava kaçağı olmasın)

4 kapıya + bagajdaki sub a 3 kanallı JBL mesela güzel olur, Sony teypte anfi çıkışı yok, ön/arka hoparlör çıkışlarına ara aparat konarak 2 adet anfi girişi elde ediliir ve anfiye bu girilir.

Yorum bağlantısı
serkan özturan

hızlı cevap için teşekkür çağlar bey, ben aslında aracın orjinal hoparlörlerinden memnunum en azından öndekilerden.(arka koltukta hiç oturup müzik dinlemedim henüs) bu nedenle çok büyük sıkıntı olmuyacaksa bu hoparlörle birlikte arka pandizotta iki tane pioneer oval hoparlör(eski toyotamda ok güzel ses veriyordu) ve bağajda bir tane subwoofer ve anfi alsam yeterli olacak sanırım. tüm bunları tek bir anfiye bağlamam mümkünkü?

Yorum bağlantısı
serkan özturan

evet 94 model ae101 efsane kasa. araçta sadece pioneer ana ünite ile 2 tane oval hoparlör vardı ama sanki ses sistemi varmışcasına ses veriyordu. o yüzden oval hoparlör ısrarım.

bu durumda aracın kapılarında 4 tane olmak üzere, 6 hoparlör, bir subwoofer için önerceğiniz anfi ne olur? bu arada aracım titanyum sanırsam tizler içinde tivitırlar var onlarda anfiye bağlanıyormu(cehaletimi mazur görün)?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sedanın , şapkalığınıa en dandik ovali takın, bagajın iç hacmini sub kutusu gibi kullandığı için ses gümler, HB kasada bu olmaz. Kapı içindeki tizlere anfi bağlanmaz yakar. Anfi ve hoparlör bütçe meselesi, anfinin kaç kanal olacağına ve bağlanacağı hoparrlerin yerleşimin dikkat etmek daha önemli.

Yani daha pahalı ama tek kanal anfiye , tüm hoparlöeleri bağlarsanız, daha ucuz bir markadan da kötü ses alırsınız.

Kaliteye bakarsak anfide Jbl, sub da Kicker/Jbl seçerdim.

Yorum bağlantısı
serkan özturan

hayal kırıklığı oldu şimdi biraz bende bundan önceki aracımda 2001 honda civic vtec'ti oda sedandı yani. ilk defa hatcbek bir arabam oldu sedandan daha iyi bir ses alacağımı umuyordum. sağlık olsun.

marka önerileriniz için teşekkürler, hondamda kicker sub vardı ve memnundum ancak yaklaşık 250 liralık jameson anfim arasıra kendini kapatıyordu uzun yolda kafasına göre. peki anfi ve yada sub için önerebilceğiniz orta halli model varmı aklınızda?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bagaja sub konursa Hb daha iyi olur ama. diğer markaları hiç kullanmadım bilmiyorum, Sierra da iyidir

Yorum bağlantısı
serkan özturan

gene ilk defa tüpsüz bir arabam olduğundan tüm bağaj kullanım alanının bana kaldığı için seviniyordum ve o yüzden pandizota bağlı sub düşünüyrdum ama daha iyi bir ses uğruna bağajın bir kısmını feda edip kutlu sub alacam anlaşılan. önerileriniz ve ilginiz için tekrar çok sağolun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...