İçeriğe Yönlendir

ABS Nasıl Devreye girer arkadaşlar !

Osman Çakal

Recommended Posts

Osman Çakal

Bugün ABS muhabbeti yaparken denemeye karar verdik ve doluştuk benim Focusa.Denemesini yaptık ama ABS ile ilgili bir olay olmadı sanırım.ABS devreye girdiğinde Fren pedalı ayağa ters yönde kısa vurumlar şeklinde baskı yapar dediler.Baskı falan hissetmedim.ortalama 40-50 km hız ile denedim ama.ABS için belirli bir hıza ulaşmak gerekiyormu arkadaşlar !! ABS hakkında biraz geniş açılıma ihtiyacım var sanırım :D

Yorum bağlantısı
Ersin Karaca

Abs araç kaymaya başladığı anda devreye girer ve aracın tekerleklerinin kaymasını önler (böylece kızaklamayı önler).Yani abs'li bir araçta frene bastığınız anda aracın direksiyon hakimiyetini kaybetmezsiniz :)

Yorum bağlantısı
Osman Çakal
Abs araç kaymaya başladığı anda devreye girer ve aracın tekerleklerinin kaymasını önler (böylece kızaklamayı önler).Yani abs'li bir araçta frene bastığınız anda aracın direksiyon hakimiyetini kaybetmezsiniz :)

Aracın kayması sö konusu değildi çünkü 90 kg lik 3 yolcum vardı.50 km hız ile ister istemez araç duruyor zaten.acaba mucurdamı denesem !!

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Mucura gerek yok, siz önünüze birşey çıkmış gibi frene var gücünüzle basın devreye girer ama pedalı hiç bırakmayacaksınız....

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

araç hızını 70-80 km de iken var gücünüzle frene yüklenin (emniyet kemeri takılı olması iyi olur arkadakiler dahil) absyi tüm vücüdunuzda hissedersiniz.

arkadakilerde dahil. babam soruyodu bunun abs si çalışıyo mu diye gösterdim sonra bana söylendi :)

serkan abide demiş iş var gücünüzle basmak dozajlı değil

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Hasan Tanr?verdi
araç hızını 70-80 km de iken var gücünüzle frene yüklenin (emniyet kemeri takılı olması iyi olur arkadakiler dahil) absyi tüm vücüdunuzda hissedersiniz.

arkadakilerde dahil. babam soruyodu bunun abs si çalışıyo mu diye gösterdim sonra bana söylendi :)

serkan abide demiş iş var gücünüzle basmak dozajlı değil

araç kızaklayacağını anladığı anda devreye girer. ancak basış gücü de önemli tabi. absyi devreye sokacak kadar frene yüklenemeyen sürücü de az değil. abs bi de özellikle dönüşlerde çok çabuk devreye giriyor.

bi de merak ettiğim şey absnin lastik ömrüne çok fazla bir etkisi var mıdır.? varsa ne kadardır? saygılar

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

kızaklayacak kadar frenaj yapmak lastik ömründen çalar ama abs nin ömrüne bişi katacağını sanmam. lastik ömrü sonuna doğru abs çok erken devreye girmye başlıyor onu gözlemledim.

Yorum bağlantısı
Fatih Susuz
kızaklayacak kadar frenaj yapmak lastik ömründen çalar ama abs nin ömrüne bişi katacağını sanmam. lastik ömrü sonuna doğru abs çok erken devreye girmye başlıyor onu gözlemledim.

Lastik eskiyip özelliğini kaybederken kızaklamasını engelliyo işte amaaaann abs işte :):p:good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Asfaltta, içinde 4 tane 90 kilo olan araç kaza riski olmadığı sürece abs devreye girmez..

Çünkü içindekilere bir şey olacak diye yeterince frene basamazsınız..

Toprakta veya mıcırda deneyin..

Hatta denemeyin, arıza lambası yanmıyorsa, lazım olduğunda devreye girecektir..

Yorum bağlantısı
Ersin Karaca

Bizim focus şu an çok zor açıyo Abs'yi tüm fren tertibatı değişti lastikler sıfır 70 le giderken frene kodum mu duruyo :)

Yorum bağlantısı
Osman Çakal
Asfaltta, içinde 4 tane 90 kilo olan araç kaza riski olmadığı sürece abs devreye girmez..

Çünkü içindekilere bir şey olacak diye yeterince frene basamazsınız..

Toprakta veya mıcırda deneyin..

Hatta denemeyin, arıza lambası yanmıyorsa, lazım olduğunda devreye girecektir..

Arıza lambam falan yanmıyor...Vazgeçtim denemekten...Deneyecez diye başımıza bir iş gelecek...Allah ABS ye ihtiyaç duyurmasın.

Tüm arkadaşlar ilginize teşekkür ediyorum...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Rampadan inerken ıslak bir zeminde 20-30 km hızla içinde 5 kişide olsa ani pedala bastığınızda abs devreye girer.Abs de pedala güç uygulamaktan ziyada ani frene basmak önemlidir.Tabii bu arada güçlü basıp bırakmamak gerekiyor.Abs kasislerde de devreye çabuk giriyor..

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Ani basılması önemli değil,tekerleklerin kilitlemesini algıladığı anda devreye girer,kaygan zeminde çok hafif de bassanız çalışır.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ani basınca kayma daha çabuk oluyor.Yavaş yavaş basarsan zaten araç kaymadan duruyor.O yüzden ani basmak daha çabuk devreye sokuyor.Panik frenlerde devreye tartışmasız giriyor.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

abs lambası kontagı açınca yanıp sönüyormu. yoksa motor çalışıncamı sönüyor

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Ayrıca lastik ömrü içinde çok faydası olduğunu bizzat yaşadığımız tecrübeden biliyorum.Eski arabamız tempra da abs yoktu.kırşenir -kayseri yolundaki dişli asfaltta kızaklama fren yaptık.uzunca bi frendi.4 lastiğimizi de değiştirmek durumunda kaltık çünkü lastikler artık yuvarlak değillerdi.abs olsa da aşınır muhakkak ama daha dengeli aşınır.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Ayrıca lastik ömrü içinde çok faydası olduğunu bizzat yaşadığımız tecrübeden biliyorum.Eski arabamız tempra da abs yoktu.kırşenir -kayseri yolundaki dişli asfaltta kızaklama fren yaptık.uzunca bi frendi.4 lastiğimizi de değiştirmek durumunda kaltık çünkü lastikler artık yuvarlak değillerdi.abs olsa da aşınır muhakkak ama daha dengeli aşınır.

:nazar: :nazar:

Yorum bağlantısı
Serkan Çok
Arıza lambam falan yanmıyor...Vazgeçtim denemekten...Deneyecez diye başımıza bir iş gelecek...Allah ABS ye ihtiyaç duyurmasın.

Tüm arkadaşlar ilginize teşekkür ediyorum...

dene canım neden denemiyorsun ne olduğunu bilirsen araban kaydığı zamanda dersinki araba kayıyor.

sürate gerek yok mahif toprak olan bir yerde önüne köpek fırladı de aniden bas frene .

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

ABS 'nin en güzel denemesi kışın karlı havada az trafik olan yolda oluyor. 30 km hızla karda giderken frene basın pedalı bırakmayın. hemen devreye girer pedal vurmaya başlar.

Yorum bağlantısı
Guest Hasan Tanr?verdi
Köpeğe vursak ne olur :D

ben tilkiye çarptım tampon altı plastik değişti. köpeğe çarpsam ne olacaktı tahmin bile etmek istemiyorum.. yani duvara çarpmak daha ideal gibi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Köpeğe vursak ne olur :D

Köpeğe çarpmak taşa çarpmak gibidir..

Ben Şahin ile çarpmıştım.. tampon, iki far, panjur krılmıştı..

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar

Bende flash ile çarptım tampon far ve sis değişti.

Vurmasak iyi olur ama ona vurmasam şimdi onun yerind ben olacaktım, otobanda köpeğe vurmaktan başka şans yoktu.

Yorum bağlantısı
Serkan Çok
Bende flash ile çarptım tampon far ve sis değişti.

Vurmasak iyi olur ama ona vurmasam şimdi onun yerind ben olacaktım, otobanda köpeğe vurmaktan başka şans yoktu.

+1

bende otobanda daha doğrusu bizdekiler paralıyol da vurdum

radyatöre kadar değişmişti.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...