İçeriğe Yönlendir

ProjectWAAP_AB proje başvurum


Ergin Şendağ

Recommended Posts

Ergin Şendağ
(düzenlendi)

Efendiiiiimmmm, nereden başlasam anlatmaya bilemiyorum...kısaca özetlemeye çalışayım.

Bilenler bilir; AB ülkeleriyle üniversiteler bazında Erasmus, meslek liseleri bazında Grundtvig & Leonardo ve liseler bazında da LLP (life-long learning Projects) hayat boyu öğrenme programlarını paylaşıyor ve ortak projeler üretmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda 2005 yılında İngiltere'de başladığım proje maceramın ilk meyvesini sizlerle paylaşmak istiyor ve bir çok konuda kıymetli tavsiye ve yardımlarınıza ihtiyacım olduğunu hatırlatıyorum.

Efendim, projemin adı "No more helpless students - A strong response to Racism and Xenophobia by the *WAAP Project" özetle "çaresiz bırakılan çocuklara yeter artık, ırkçılık ve yabancı düşmanlığına tokat gibi bir cevap". (WAAP_We Are All People) Ben de Almanya doğumlu olduğum, ailemin bir kısmı hala orada olduğundan Almanyadaki uyum problemlerini yakinen izlediğim, hazırlıklarını 2005 den beri çeşitli AB ülkelerinde atmaya çalıştığım, başvurusunu Avrupa Konsey'ine ancak geçen Şubat ayında yapmaya hazır hale geldiğim koordinatörü ve sahibi olduğum bu 60 sayfalık projem çok şükür 94/100 puanla Konsey ve ulusal ajans tarafından Türkiye genelinde 1000 proje arasından 27. ve İstanbul çapında da Sabancı ve Doğuş grubunun gerisinde kalarak 5. olmaya hak kazanmış ve proje çalışmalarını yapabilmem için de talep ettiğim burs ( ancak bi mondeo parası kadar ) kabul görmüş bulunmaktadır.

Bu proje kapsamında ortağı olduğumuz okullarla (madrid/ispanya-Münih/Almanya-Colbiel/Polanya-Stokholm/İsveç ve Sultanbeyli/İstanbul/Turkiye) meselenin sosyolojik, dini ve bilimsel açılardan analizini yaparken okullarda önce velilere çocuk yetiştirirken ırkçı söylemlerden uzak durmaları gerektiklerini, çocuklarının başına bi problem geldiğinde uzman yardıma nereden ve nasıl ulaşabileceklerini, öğrencilere "ötekilere" bakış açılarını yeniden gözden geçirip ortak noktalar üzerinde yoğunlaşmalarını, öğretmenlere derslerinde çok kültürlülüğü nasıl avantaja çevirebileceklerini, okul idaresine de disiplin kayıtlarında ihmal edilen ırkçı saldırıların sebepleriyle yüzleşmelerini vs vereceğimiz eğitimler, yazacağımız kitapçıklar, üreteceğimiz DVDler, bilgilendirme toplantıları, konferanslar, yarışmalar vs ile tavsiye edip, yeni bir uygulama paketi kabul etmeleri için ikna etmeye çalışacağız inşh. Bu arada öğrenciler kaynaşacak, kendi kültür ve göreneklerimizi onlara tanıtmaya çalışıp, 2 yıl boyunca bizzat bu okullara 10 kez öğrencilerimle beraber gidip (onlarda Türkiye'ye gelecekler), önceki ve sonraki vakaları-kayıtları istatistiksel bilgiler eşliğinde Konseye bildireceğiz.

Sizden ricalarım;

1) Kimler turizm ve ulaşım sektöründeler? ( sadece benim 24 adet uçak bileti almam gerekecek, misafirlerin istanbulda konaklayacak tanıdık otellere ücretini ödeyerek ihtiyacı var, gezi otobüsleri, yemekler vs)

2) Matbaası olup kitap basabilen, toptan CD-DVD üretimi yapabilen tanıdık kimler vardır?

2b) Daha önce ırkçılık ve yabancı düşmanlığı konusunda çalışmalar yapan bize destek verebilecek kişiler, vakıflar, öğretim üyeleri?

3) Şu anki en önemli ihtiyacım, proje kapasamında bu ay halletmem gereken tasarımını yapmaya çalışdığım websitesinin hayata geçirilmesi.

Tasarladığım aşağıda görebileceğiniz bi tarzda, yani butonlara tıklayınca açılan ve yazıları okumaya izin veren basit bir websitesi en kolay yoldan nasıl yapabilirim. Kendime ait bir bloğumda yazı ve media yayınlıyorum ama

1) Sadece butonların görünür olduğu ve tıklayınca açıldıkları, içeriklerinin okunabildiği tarzda bir website blogspot'da yapılabilir mi?

(yani kodlar ile oynanıp (www.projectwaap.blogspot.com 'da denemesini yaptım, bi göz atınız lütfen) bu istediğim tasarımı gerçekleştirebilirmiyim?

2) Sitemizde her ay 100-200 MB çaplı bir yazı içeriği ve video yayınlanacağı varsayılırsa (bu blogspoda kolay oluyor), bu siteyi hangi tarzda yapmak en uygundur?

3) Bu tarz bir siteyi ücretsiz veren bi yayımcı varmıdır? Eğer yoksa en uygun kaça paraya mal edilebilir?

4) 50 MB lık yer satın alsak, iş büyük videolara gelince blogspotdaki sayfamıza yüklesek ve ordan link versek hantal mı olur bu iş??

Hiç bilgim olmayan bu internet sitesi işinde sevgili Murat Dere, Selçuk, Yavuz ve diğer ismini hatırlamadaığım uzman webmaster kardeşlerimden kıymetli bilgilerini paylaşmalarını bekliyorum

tarihinde Ergin ?enda? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

yavuzcum bi el at yaaaa....blogspot kodlarıyla oynasak düzelmez mi?

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Yavuz Bence Asp Vs Uğraşmaya Herek yok. Hız Açısından (Yapım Hızı) HTML yapmak Yeterli Olur Kanısındayım..Ama ilk önce Domain Ve Host Ayarlamak Gerek.

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

evet şu anda site var...http://projectwaap.blogspot.com/

biliyorsun blogspotda yazını yayınlıyor, tıklayınca açılma değil, direk başlık ve yazı, bunda yapamadığım şey butonlara tıklayınca açılan yazılar olması,

sizce olur mu?

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Hatta Ergin Bey, Sanırım Salt Metin ÜZerine Dayalı Bir Site Olacak. Bunun İçin Hiç Profesyonel Programlar Kullanmaya Gerek Yo. Web Page Maker Türü Programlarla Hallolabilir. (Örnek www.K2Kteknoloji.com)

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

host, domain, bandwith, dinamik...vs bunları biraz açmassanız benim sizi anlamam zor olacak...ben bu işden teorik olarak hiç anlamıyorum...bilginizi karşınızda yeni öğrenen biri varmış gibi paylaşırsanız sevinirim...

işe nereden başlamalıyım?

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ
Açılmadan kasıt şu sanrım.

Link Verecek yeni Sayfaya Gidecek..

evet muhittin...başlığa tıklayınca bi sayfa açılacak...oysa blogspotda başlık ve altında yazısı var...tıklayınca açılma fonksiyonu kazandırılabilir mi?

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ
Hocam host işini ben hallederim sorun değil. Sizin öncelikle bir domain yani alan adı almanız lazım. www.projectwaap.com gibi.

Sonra da sitenin hazırlanması kalacak.

alan adı nereden alınır? Ücretsiz veren var mı? Yoksa aşağı yukarı fiyat nedir?

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Ücretsiz veren yerler vardır. ama sağında solunda reklam vs olur.ikigün sonra kapanır vs vs sııntılı bir çalışma olur

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

ayda 1 GB dan fazla yükleme zaten yapamayız, yani hepsi

11 dolar isim + 10 dolar hosting + kdv mi?

peki bu yukarıdaki resimdeki tasarımı nasıl gerçekleştireceğiz? Zahmetli bi iş midir?

1) Kendim yapabilirmiyim?

2) Siz yardımcı olsanız çok vaktinizi alır mı?

3) Site hazır olduktan sonra siteye giriş yapmak ve yazı yayınlamak zor bi iş değildir herhalde

verdiği teklif budur..uygun mudur?

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

pardan olmadı o zaman....o videoyu yüzlerce öğrenci izleyebilmeli icabında, tüm okul yapılan yarışmaları vs seyredecek...

ben upload sınırı 1 GB zannettim...

mesela aylık trafik 5 GB olanı seçeyim o zaman, web alanı da 250 MB onun

peki o zaman videoları-fotoları sadece blogspot a yüklesek ve oraya link verip ordan seyredin desek, olur değil mi?

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

videoları başka yerlere yükleyerek olur. youtube vs gibi. yada rapid gibi yerlere eklersiniz oradan indirilip seyredebilinir. yukardaki resimde bişey yok. yazılar kolay ama her yazıya bir lnk verme işi için çok az bilgi gerekir.

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ
yukardaki resimde bişey yok. yazılar kolay ama her yazıya bir lnk verme işi için çok az bilgi gerekir.

her yazıya bi link verme işi için çok deneyim ve bilgi demek istedin dimi?

Eğer tasarım olarak uygun olur diyorsanız olur tabiki. Link vermenize gerek yok. İçerik orada yüklü olur. Kendi sayfanızın içinde gösterebiliriniz.

o zaman gene bizim trafik limitimizden yemez dimi?

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ
Video yüklemek için hosting almaya ne gerek var..

Gayet düzgün bir upload sitesi

http://photobucket.com/

yok mehmet abi, derdimiz video yüklemek değil...basit ama işlevsel bi websitesi kurmak

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
yok mehmet abi, derdimiz video yüklemek değil...basit ama işlevsel bi websitesi kurmak

İlk derdi anladım..

Domain alınacak.. Hosting alınacak.. Bunlar tamam..

Bunları yaparken, video eklemeyi düşünmeyin diyorum...

Videoyu dediğim siteye yükler, siteye linkini koyarsınız..

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

evet abi doğru...şu anda sınıfımın ve kendimin bloğu var o tarzda...ama yazı ve başlık açıkta kalıyor orada...tıklayınca yeni bi syf açılma durumu yok

www.gediktasyda.blogspot.com

erginsendagaroundtheworld.blogspot.com

youtube a video koymakya gerk yok da direkt bizim www.projectwaap.blogspot.com dan yayınlarız

selçuk abi nin de fikrini alsaydık..bekliyorum

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

biraz office bilginiz varsa web hazırlamakta kolaydır. ergin buradan hallederiz..

bence yabana atmayın şu web page maker ı bir inceleyin. sürükle bırakla web sayfası yapıyorsunuz. takıldığınız yerde yardımcı olurum..

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

abisi hemen inceliyorum şimdi...sitesi neydi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
selçuk abi nin de fikrini alsaydık..bekliyorum

Selçuk arabanın farını söktü.. onunla uğraşıyor.. Muhtemelen çay da demlemiştir... :nazar:

Ben Frontpage kullanıyorum... Oldukça kolay..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...