İçeriğe Yönlendir

Lastik?


Göktuğ Serbent

Recommended Posts

Göktuğ Serbent

merhaba,

mondiyi ilk aldığımızda 2.gün lastiği patlatmıştım nazar heralde :D sonra bir lastikçiye gittik 4 lastikte yenilendi fakat 15" olan jantlara 195/65 yanak lastik takmış lastikçi, çok sonradan farkettim. arabanın arka lastikleri arkaya yük bindiğinde, bu yükle giderken çukur engebe filan olduğunda yaylanınca çamurluğa kısa süre değiyor ve ses yapıyor (uzun süre altı sürtüyor sanmıştım ama yağ değiştirirken ustanın lastikteki ve çamurluktaki sürtünme izlerini gösterince anladım durumu) . bu sorunun yanında uzun yoldayken yol kenarlarındaki km kontrol tabelalarına baktığımda ve kontrol ettiğimde 5 km yi 4.7 ve 4.8 gibi bir değerde gösteriyor. bunndan sonra ne km sayacına nede hız göstergesine tam inanamıyorum. hepsi yanlış gibi geliyor.

bilen arkadaşlardan yardım istiyorum, lastikleri değiştirdiğimde hangi ölçüleri takmalıyım. bu hız ve km yanlışlığı %90 lastiklerdenmidir?

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

kesinlikle lastiklerden dir. Mehmet abinin sitesinde orjinal lastiklerle değişmiş lastiklerin kıyaslamasını yaptırın aradaki hız farkınında ondan kaynaklandığını göreceksiniz

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent
(düzenlendi)

sanırım originalleri 195/60/15 stepnede bu ölçüde lastik var bilen arkadaşlar doğrularsa veya doğrusunu söylerse çok sevinirim. bu arada zafer bey site ozyurek.org sanırım çok faydalı oldu 100 km hızla giderken 96.93 gösterirmiş gösterge bende aşağı yukarı %4 gibi bi hata bulmuştum gözle ölçerek, kendimide kutladım bu arada :)

tarihinde G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

ivedik organize sanayide kocaman bir yeri olan petlasa gittik bide takktırmak için adamlar direk, kamyon lastiği gibi kocaman yanaklı lastik takmışlar araba ve her konuda acemi olduğumuz için bilemedik hadi ben hayatımda ilk defa arabaya biniyorum lastik alıyorum be adam senin sıfatın lastikçi kimbilir kaç yıldır bu iştesin. gerçi bizim memlekette yaptığı işi bilmemek artık nerdeyse şart oldu. sizlerede tavsiyem kesinlikle petlastan uzak durmanız. hem teknik yetersizlikte hemde kalitesizliği ile sondan 1 numara.

yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Yalçın Aslan
(düzenlendi)

Orjinal lastik ölçüsü 195 60 R15

yanlış lasitk takma işini bir lastik markasına atfetmek doğru olmaz. Önce tüketici olarak bizler bilgi sahibi olalım ki hata yapılmasının önüne geçelim. bende yeni petlas aldım ve memnunum (lastik seçimini lastikçiye bırakmadım :D )

Amacı sadece para kazanmak olan insanlar çok. O yuzden daha dikkatli davranmak lazım

tarihinde Yal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

bilmediğim için bırkatım ayrıca lastik ölçülerini stepneye bakarak veya çıkardığı lastiklerden anlayabilirdi. bunun için lastikçi bile olmaya gerek yokken lastikçi olup bunu bilmemek ayrı bi güzellik olsa gerek. sizin söylediğiniz mantığa göre, ben motor aksamında bir arıza olduğu zaman arızayı tespit edip parça numarasını öğrenip ustaya sadece takma işinimi bırakmam lazım o zaman ? üstelik bu takılan muhteşem yerli marka petlas elmadağ yokuşundan aşağı 80 km hızla inerken yoldaki plastik şişeye çarpmamla karpuz gibi yarılması bir oldu. yani kalitede bir numara. birdaha üzerinde petlas yazan çikolata dahi almam.

Yorum bağlantısı
Ahmet Böcek

arkadaşlar iyi akşamlar.mondeo 4 bijon jantları 5bijon,a çevirmek teknik olarak mümkün mü acaba

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bijonu da, aracı da 4-5 5-4 çevirmek teorik olarak mümkün, pratik olarak maddi açıdan mümkün değildir.

Yorum bağlantısı
Ahmet Böcek

teşekkürler çağlar bey.10 numara çelik jantlarım vardı değerlendirmek istemiştim.yaklaşık maliyetini bildirirmisiniz

Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler

Muhtemelen lastik ölçüleri uymadı ve çamurluga sürtme yaptı peki lastik alırken siz hiç araştırma yapmadınızmı seçimi lastikçiye bıraktınız uyanık lastikçi daima kazancına bakar ve ben şuna inanıyorum bir çok konuda satıcılık yapan esnaf sattıgı malın detayını net bilmiyor yani bilinçli satıcı çok az bazen araca parça alırken bile dikkat etmek lazım aracın model ve motor gücünü mutlaka parçacıya söylemeli ve verdigi parçayı incelemeliyiz yoksa çok git gel yaparız. :lol2:

Yorum bağlantısı
Ahmet Böcek

hayır mehmet bey.daha önceki aracımdan kalma jantlarım vardı elimde

arkadaşlar kusura bakmayın.yeni konu açmak istemedim konya buradan devam ettim

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent
(düzenlendi)

muhtemelen değil uymadığı aşikar. diğer arkadaşta aynı şeyi söylüyor ama ben anlatamıyorum heralde net de yazıyorum ama. ilk defa lastik aldım ilk arabama, tekrar ediyorum bilmediğim için lastikçiye bıraktım, üstelik bende bırakmadım olmaz olası bir akrabamız yönlendirdi. ayrıca bu nasıl bir yaklaşımdır onuda anlamıyorum "lastikçiye bırakılmaz" adı üstünde "lastikçi" 400 m2 yerde ağzına kadar lastik var 10 tane görevli var. ama sorun onların işini yanlış yapmasında değil benim onlara işlerini nasıl yapacağımı söylemememde. kusura bakmayın ben bu mantığı çözemiyorum. o zaman doktorada bırakmayalım işimizi ameliyetta hastanın söylemesi lazım, doktor bey o elinizdeki neşter yanlış ölçüde lütfen diğerini alın...

kimse işini bilmiyosa niye yapıyor ve işini yanlış yapan adam niye makul karşılanıyor. ben herşeyi öğrenmek zorundamıyım. arabama lastik alacakken bir lastikçiden dahamı iyi bilmem lazım? bir ilaç alacakken eczacıdan, bir ekmek alacakken fırıncıdan. vs vs

ah güzel memleketimin güzel insanları ahh....

tarihinde G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...