İçeriğe Yönlendir

Hız sabitleyici ile yakıt tüketimi.


Necmettin Cengiz

Recommended Posts

Hasan Aksüt

Hafta sonu Edirne'ye gittim. Daha önce hiç bir şekilde 7.2 lt yakıt tüketiminin altını aracımda görmedim. Gerçi uzun yolda 110-120 altına düşüşüm de pek olmadı. Hız sabitleyici ile 95 km sabit hızla (navigasyon verisi) 6.6 lt'ye kadar yakıt tüketimi düştü. Lüleburgaz sonrası dayanamadım ve sonuç gene aynı. Hız sabitleyici ve düşük hız ile yakıt tüketimi inanılmaz geldi. Yol bilgisayarı verisi depo hesaplarımda hep doğru çıkmıştır.

Yorum bağlantısı
Mustafa Kestel
Düşünceniz yanlış...

Hız sabitleyici, sizden farklı bir şey yapmıyor... Motoru zorlayacak duruma geldiğinde zaten devreden çıkar kendisi.. İnişlerde zaten sorun yok, hepimiz de hız sabitleyici gibi gazı kesiyoruz.. hepsi bu..

Sadece motorun zorladığı yerlerde hız sabit tutabilmek için gaza daha fazla bastığı için yakıt tüketimini olumsuz etkiler..

Hız sabitleyicinin motora hiç bir zararı yoktur..

Çok teşekkür ederim Mehmet Bey, artık ben de gönül rahatlığı içinde kullanabilirim CC yi :D

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Hasan Aksüt

Konya-İstanbul arasında bir depo benzin ile 680 km yolculuk yaptım. Navigasyon verisi ile ortalama hızım 109 km ve max. hızım 166 km. Bu hızı nasıl yapmışım bilemiyorum. Farkında değilim. İzmit-İstanbul CC'yi kullanmadım. Otobanda olmalı. 8.52 lt yakmışım. Silifke - Mut - Karaman yolcuğumuzda sıcak havada klimalı tırmanışta 12 lt'yi gördüm. :D

Yorum bağlantısı
Hakan Gümüş

Bencede ekonomik çünkü bi yerde hız dalgalanması yaşamıyorsun. Şahsen ben sizlerin deyimiyle :unsure2: Naylon Peugotta ortalama yakıt tüketimini 6,5 litrelere düşürüyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Bicer

İlkkez cc kullandım. 800km lik yolun son 300km sini cc ile gittim. 95m ayarladım. Ayağım gazda olunca 95 yavaş gibi geliyor devamlı 110 falan basasım geliyor. İçimdeki trafik canavarını kontrol altına almak için Yorulma hissedeceğim kısımda cc kullanmak çok iyi oldu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...