İçeriğe Yönlendir

Kırık tampon tamiri

Ahmet Böcek

Recommended Posts

Ahmet Böcek
(düzenlendi)

merhaba arkadaşlar.bir süre önce kırılan tamponumu tamir ettim.kırık bölgeleri ahşapve metal parçalarla eski yarlerine getirip vidaladım.daha sonra iç kısımı zımparaile iz yapıp üzerini elyaf ve polyesterile kapladım.sonra dış taraftan çelik macun yapıp ince zımpara ve boya işte sonuç

tarihinde Ahmet B tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Böcek
(düzenlendi)

mehmet bey merhaba aracı aldığımdatampon çatlaktı.daha sonra kırıldı.işlem basit kırık bölgeyi eski yerlerine getirip sabitliyorsunuz.daha sonra elyaf ve polyester fırça yardımıyla kırık blgeye bastırıyorsunuz.tabiki iç taraftan.dışardanda çelik macun ile dolgu.önce kalın zımpara daha sonra tekrar ice macun veince zımparaveboya

tarihinde Ahmet B tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş

Bi de hocam, o mavi kutu olmazsa olmaz değil mi onu da belirtelim. :D

ellerinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez

Ben 120 lira vererek komple tampon sağlamlaştırması ve boyama yaptıracağım sanırım.

Tamponun iç yüzeyine birkaç kat dolgu malzemesi koyulacakmış.

Bir daha kırılma çatlama olmaz diyor usta.

Yorum bağlantısı
Ahmet Böcek
Ben 120 lira vererek komple tampon sağlamlaştırması ve boyama yaptıracağım sanırım.

Tamponun iç yüzeyine birkaç kat dolgu malzemesi koyulacakmış.

Bir daha kırılma çatlama olmaz diyor usta.

arkadaşım iyi günler.dolgu işlemi dedikleri benim yaprtığım işlemin aynısı

çağdaş bey çok haklısınız

Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez
arkadaşım iyi günler.dolgu işlemi dedikleri benim yaprtığım işlemin aynısı

çağdaş bey çok haklısınız

İçeriden de yaptınız mı dolgu?

Yorum bağlantısı
Ahmet Böcek

evet sezgin bey.esasa dolgu iç kısımdaki elyaf ve polyesterdir.sağlamlığı polester sağlıyor.dışarısı görünüm amaçlı macundur

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bi de hocam, o mavi kutu olmazsa olmaz değil mi onu da belirtelim. ;)

Havasından mıı, suyundan mıı, anlayamadım ki.. :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Böcek
mehmet bey merhaba aracı aldığımdatampon çatlaktı.daha sonra kırıldı.işlem basit kırık bölgeyi eski yerlerine getirip sabitliyorsunuz.daha sonra elyaf ve polyester fırça yardımıyla kırık blgeye bastırıyorsunuz.tabiki iç taraftan.dışardanda çelik macun ile dolgu.önce kalın zımpara daha sonra tekrar ice macun veince zımparaveboya

mehmet hocam galiba her ikisindende.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Murat hocam görmesin bu resimleri tümden soyunucak artık :)

Hocam yetiş senin dekolteyi çoktan aştılar forumda ;):)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Elinize sağlık, yalnız Ford hangi malzemeden tampon üretmiş ise, hiçbir malzeme tam olarak yüeye yapışamadığından, bir zaman sonra boya çatlıyor. Yani boyanız çatlayınca kusur aramayın.

Eski hoparlör ızgarlarını keserek, ısıtıp içten kırık birleştirmek te faydalı bir yöntemdir.

Yorum bağlantısı
Ahmet Böcek

çağlar bey merhaba.ben polyester uygulamadan önce tampon zeminini küçük canavar taşı ile zımpara ile üzerindeki parlaklığı çizdirdim

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Tampon tamiri değil de evde halının üzerinde eşten/anneden korkmadan tamirat yapmak bence asıl maharet.

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Murat hocam görmesin bu resimleri tümden soyunucak artık :lol2:

Hocam yetiş senin dekolteyi çoktan aştılar forumda :):shok:

yettim Ersen'im. şimdi bir resim koyayım dedim, vazgeçtim. bırak konuyu, formu kapatırlar mazallah. :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...