İçeriğe Yönlendir

2009 Yeni Ford Fiesta Boya Sorunu


Bayram Barış Altındal

Recommended Posts

Bayram Barış Altındal
(düzenlendi)

02/12/2008 tarihinde Antakya Ford Ovalı Motorlu Araçlar ve Ticaret Ltd.Şti.’den 29850(plaka+tescil+sigorta masrafı dahil)Türk Lirasına ‘’0’’ km Yeni Ford Fiesta marka(31 AL 169) aracı satın aldım.Aracımı aldıktan 1 ay sonra sol ve sağ marşpiyel bölgesinin boyaları dökülmeye başladı ve Türkiye’de bir çok aynı marka aracın boyası dökülmektedir.Sol marşpiyel bölgesini Garanti kapsamında tekrar boyatmama rağmen 1 ay sonra tekrar boyaları döküldü ve dökülmeye de devam ediyor.Şu an hem sağ hem de sol marşpiyel bölgesindeki boyalar dökülmektedir.Boyası dökülen Yeni Ford Fiesta Araç Listesi:(temin edebildiğim)

ÜRETİM HATASI-1

A)38 UZ 057-----TESCİL TARİHİ:02/01/2009

B)07 E 7004------TESCİL TARİHİ:10/02/2009

C)06 BT 4810-----TESCİL TARİHİ:30/12/2008

D)42 UB 512------TESCİL TARİHİ:13/11/2008

E)01 ZU 838-------TESCİL TARİHİ:06/11/2008

F)58 NA 604-------TESCİL TARİHİ:25/11/2008

G)28 NH 631-------TESCİL TARİHİ:18/03/2009

H)31 DR 936-------TESCİL TARİHİ:19/03/2009

I)31HZ 202---------TESCİL TARİHİ:24/06/2009

K)31 ES 846--------TESCİL TARİHİ:30/12/2008

L)67 AH 453------- TESCİL TARİHİ:23/03/2009

1)http://forum.donanimhaber.com/m_24342037/tm.htm

2http://forum.donanimhaber.com/m_29029500/mpage_1/key_//tm.htm#29077260

3)http://forum.donanimhaber.com/m_29036855/mpage_1/key_//tm.htm#29036855

4)http://www.complaintsboard.com/complaints/ford-c174454.html(Yukarıdaki bilgi ve paylaşımlar sitesi baştan sona incelenirse ne kadar çok kişinin mağdur olduğu ortaya çıkacaktır.Tabii ki gerçek mağduriyet sayısını Ford OTOSAN bilmektedir ve bunu kamu oyuna açıklamalı ve bu durumdan dolayı özür dileyerek tüketicilerin yasal istekleri doğrultusunda hareket etmesi gerekmektedir ki bu talepleri 4077 sayılı kanuna göre satıcı değil, tüketici belirler)

ÜRETİM HATASI-2

23/03/2009 tarihinde aracımın sağ arka paspas bölgesine MOTOR BÖLGESİNDEN SU GİRDİ ve aynı sorunu 42 UB512 plakalı araç sahibi de yaşadı.

ÜRETİM HATASI-3

Aracımın ön motor bölümü kaportasını açmak için direksiyon bölgesinin sol alt tarafında bulunan aparatı çekip motor kapağını açmak istediğimde AÇMA KOLU kırılarak elimde kaldı.

ÜRETİM HATASI-4

Aracımın ÖN SA

tarihinde Bayram Bar?? Alt?ndal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bayram Barış Altındal

ŞİMDİ SİZLERE ARACIMIN MARŞPİYEL BÖLGESİNİN BOYA DÖKÜLEN YERLERİNİN FOTO

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Çok güzel yapmışsınız, burunlarının sürtülmesi lazım bunların, dışarda olsa tazminat alırdık vs. bu sadece Ford a has değil tüm markaların Türkiye temsilcileri bu şekilde vurdumduymaz, anca satana kadar tanırlar sizi.

Yorum bağlantısı
Bayram Barış Altındal

Öncelikle şunu söyleyeyim aracımı aldıktan sonra 1 ayında marşpiyel bölgesinin boyaları döküldü ve firma beni kesinlikle ciddiye almadı ben aracın 4077 sayılı kanuna göre değiştirilmesini istedim fakat kabul edilmedi yaptığım araştırmada başka yeni ford fiestalarda da boya dökülmesi bulunduğunu farkettim ve Ford ovalı firmasını 20 martta mahkemeye verdim elimde şu an 2 tane bilirkişi raporu mevcuttur.En son bilirkişi raporu 13 ağustosta çıktı ve firma bana dava çekmem karşılığında ''ARAÇIN FATURA BEDELİNİ,TESCİL,SİGORTA,PLAKA VE MAHKEME MASRAFLARINIZI ÖDEYELİM dedi bu da yaklaşık olarak 30.377TL bende kabul ettim ve bana bir prokotol imzalatacaklarını söylediler.Tabiki bu protokolü okuduktan sonra sizde farkedeceksiniz protokolün imzalanması mümkün değil bende dedim ki siz benim paramı hesabıma yatırın bende mahkemede bu davadan vazgeçeceğim dedim.Ama illa protokolün imzalanması gerekir dediler.Tabiki ben protokolü imzalamadım ve de imzalamam mümkün değil

ŞİMDİ O PROTOKOLÜ OKUYUN VE GÖRÜN :

SULH ve FERAGAT PROTOKOLÜ

İşbu Sulh Protokolü, Hatay 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 2009/86 E. sayılı dosya üzerinden devam etmekte olan davaya ilişkin olarak;

Davacı Bayram Barış Altındal (bundan böyle Davacı), 31 AL 169 plakalı ve WF0JXXGAJJ8Y00038 şasi numaralı, 2009 Model avalon grisi Yeni FORD Fiesta Titanium 1.4i benzinli aracın arka kapı altları marşbiyel kısmında oluşan boya dökülmeleri nedeniyle ayıplı olduğu iddiasıyla, Ford Otomotiv San. A.Ş. (bundan böyle Ford Otosan) ve Ovalı Motorlu Araçlar ve Tic. Ltd. Şti. (bundan böyle Ovalı Motorlu Araçlar) aleyhine, Hatay 1. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde 2009/86 E. sayılı davayı açmış ve 29.850 (Yirmi Dokuz Bin Sekiz Yüz Elli Türk Lirası), 550 (Beş Yüz Elli Türk Lirası) (plaka, tescil ve trafik sigortası masrafı dahil) olan fatura bedelinin yasal faizi ile birlikte ödenmesini talep etmiştir.

Ford Otosan ve Ovalı Motorlu Araçlar davayı ve iddiaları kabul etmemekle birlikte, müşteri memnuniyeti kapsamında Davacı ile uzlaşma yoluna gitmeyi tercih etmiştir. Bu çerçevede;

1) Davacı, Ford Otosan ve Ovalı Motorlu Araçlar aleyhine açılmış bulunan ve Hatay 1. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde görülmekte olan 2009/86 E. sayılı davaya konu araç ile ilgili, dava konusu talepleri ve iddiaları ile ilgili olarak mevcut ve ileride doğabilecek diğer tüm hak ve taleplerinden feragat ettiğini kabul ve beyan eder.

2) Davacı, 10.09.2009 tarihinde yapılacak duruşmadan önce dosyaya, Ford Otosan ve Ovalı Motorlu Araçlar aleyhine sürdürdüğü dava konusu ile alakalı 2009/86 E. sayılı davadan ve temyiz hakkından feragat ettiğini belirten, açık ve hukuken geçerlilik koşullarını içeren bir beyanda bulunacaktır.

3) Feragat beyanının, Ford Otosan’a ve gerekse Ovalı Motorlu Araçlar’a karşı talepleri kapsayacak şekilde ve geçerli olarak dosyaya girmesi ve hakim havaleli birer suretlerinin Ford Otosan vekili Av.A.Pınar Girgin’e öncelikle faks çekilmek suretiyle (0 312 438 63 08 no.lu faksa) ve ardından kargoya verilmek suretiyle ulaştırılmasını müteakip; Davacının İş Bankası Hatay/Antakya Merkez Şubesi nezdindeki 1278911 no’lu hesabına, Ovalı Motorlu Araçlar tarafından, “araç bedeli, plaka, tescil, trafik sigortası masrafları ve mahkeme ilk tespit ve keşif bedeli” adı altında olmak üzere toplam 30.377,00 TL havale edilmek suretiyle ödenecektir.

4) Davacı, 31 AL 169 plakalı ve WF0JXXGAJJ8Y00038 şasi numaralı, 2009 Model avalon grisi Yeni FORD Fiesta Titanium 1.4i benzinli aracını en geç işbu Protokolün imzası tarihinde Ford Otosan’ın gösterdiği yer olan Ovalı Motorlu Araçlar yetkili servisine teslim edeceğini ve Ford Otosan’ın talimatları doğrultusunda aracın trafikten çekilmesi ya da gerektiğinde üçüncü kişilere devri için gereken her türlü vek

Yorum bağlantısı
Bayram Barış Altındal

Sadık bey çok teşekkür ederim maalesef ilk davayı açan kişi benim ve diğer araç sahipleri Ford firması ile uğraşılmaz diyorlar ve siz bu davayı bir kazanın ondan sonra görüşürüz diyorlar belki mağdur araç sayısı artar ise belki araç sahipleri harekete geçebilir.İlginize ve nezaketinize çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Çok haklısınız, kazanırsanız otosana ve diğer firmalara çok iyi bir ders olur, benim aracımda sizinki gibi olsaydı direk dava açmıştım, şimdi sorunu olan arkadaşlarda direk dava açmalılar bence. Bu dava hem otosana ve dolayısıya avrupa ford' a da iyi bir ders olacaktır.

Yorum bağlantısı
Fırat Tarman

Benim arabamda bir sorun görünmüyor. Acaba bu belli bir üretim partisinin sorunu mudur?

Bir de bilirkişi raporunda bir şey ilgimi çekti. Deniz kıyısında kullanılan arabalarda bu olay görülüyormuş :) Tatile gitmeyelim mi yani arabayla :)

Şaka bir yana da, bilinçli tüketici davranışınız için tebrik ederim. 9 aydır bende bir şey görünmüyor ama, bir sorun çıkarsa yol göstermiş oldunuz, teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İstenmeyen hadiseler başınıza gelmiş. Bir noktayı anlayamadım? Aracı geri alarak, size yapılacak ödeme konusunda ki feragat protkolünde ki hangi madde hoşunuza gitmedi? Yanlış anlamadıysam, aracınız geri alınarak parasının ödenmesi kabul edilmiş?

Ön cam değişiminde bile, işlem öncesi benzer feragatname imzalatılır (tabi ki daha az maddeli ama feragatnamedir)

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

O maddenin gerekçesi çok açık, sizin ile aynı durumda olanlara "bakın ben böyle böyle yaptım paramı geri aldım, siz de yapın" dememeniz için. Eğer böyle bir madde olmazsa sizin davanız emsal teşkil eder ve herkese aynı uygulama yapılma zorunda kalırlar.

Buradaki yazışmalar mahkemede aleyhinizde kullanılmasın yalnız, dikkat edin.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Feragatı imzalamadığı için sorun çıkaz sanırım, yinede fazla bişey yazmadan önce mahkeme sonucunu bekleyin, daha sonra toplu saldırıya geçebiliriz. :)

Yorum bağlantısı
Korhan Orkun
Davacı, Hatay 1. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde görülen 2009/86 E. sayılı davaya ilişkin olarak Ford Otosan ve Ovalı Motorlu Araçlar tarafından sunulan ve taraflar arasında imzalanan işbu Sulh ve Feragat Protokolü?nün koşullarının ve tüm sulh sürecinde yapılan görüşmelerin gizli olduğunu; hiçbir şekilde üçüncü şahıslarla paylaşmayacağını, konunun üçüncü şahıslara ifşa edilmesi halinde 5.000,00 TL cezai şart ödeyeceğini kabul ve taahhüt eder.

Sanırım forumu takip ediyolar ve 5.000 TL istiyorlar sizden :)

Hakkınızı aramak en büyük Hakkınız! Tebrik ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

5000 Tl az bile, Ford un piyasadan haberi yok sanırım, başka markalar, başka markanı , sorunlu müşterilerini desteklemek için çok daha fazlasını veriyorlardı.

Yorum bağlantısı

Öncelikle geçmiş olsun. Bilinçli bir tüketici olup hakkınızı aradığınız için sizi kutlarım. Hiç değilse bazıları gibi susup başa gelen çekilir dememişşsiniz. Umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız. Gelişmeleri bizimle paylaşırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Kalite kontrol konusunda Ford'un büyük problemleri olduğu kesin. Ben de aynı araçtan var böyle bir sorun ortaya çıkmadı. Sanırım ilk üretilen partilerde buna benzer sorunlar var. Dikkatim içeken araç ilk kilometrelerde böyle sorunlar yaşıyorsa sonra hep devam edip kullanıcısını üzüyor. Bir de şunu unutmamak lazım , araçta bazı sorunlar olabilir, bu sorunları firma garanti kapsamında çözmelidir. Bana göre daha önemli olan garanti uygulamasındaki tavırları.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

İnşallah davayı kazanırda bu emsal olur birdaha böyle şeyler yapamazlar, ayrıca tekrar hatırlatıyım, bir markanın ilk çıkan modellerini hemen almak büyük hata olur en az 6 beklemek sorunların giderilmesi için çok faydalıdır.

Yorum bağlantısı
Bayram Barış Altındal
(düzenlendi)

Sayın Çağlar Bayur feragattaki şu madde çok ilginç:aşağıdaki maddeden dolayı feragatnameyi imzalamadım.Bana para mı verin davadan vazgeçeyim dedim

Davacı, Hatay 1. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde görülen 2009/86 E. sayılı davaya ilişkin olarak Ford Otosan ve Ovalı Motorlu Araçlar tarafından sunulan ve taraflar arasında imzalanan işbu Sulh ve Feragat Protokolü’nün koşullarının ve tüm sulh sürecinde yapılan görüşmelerin gizli olduğunu; hiçbir şekilde üçüncü şahıslarla paylaşmayacağını, konunun üçüncü şahıslara ifşa edilmesi halinde 5.000,00 TL cezai şart ödeyeceğini kabul ve taahhüt eder.

BU ÜLKEDE ANAYASAL BİR HAK OLAN İFADE ÖZGÜRLÜ

tarihinde Bayram Bar?? Alt?ndal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bakış açısına göre değişir tabii, ama siz hizmet-mal sağlayıcısı olsanız, ürünü geri alıp , meblağı iade ettikten sonra, bu olay ile ilgili tüm hakların sizde kalmasını istemez miydiniz? Ben müşteri olsam boyayı yeniden yaptırır, ilave 2 yıl garanti isterdim, veya paramı geri alır, başka marka araç satın alırdım, yani boya sorununu, kendi yararıma kullanırdım.

Yorum bağlantısı
Guest Bahad?r

Türk insanı sadece avrupalının gözünde değil kendini idare edenlerin gözünde de 2. hatta 3. sınıf insan..Bu dava 2 yıldan az sürmez bence.Buda tüketiciyi caydırıyor ya zaten.

Yorum bağlantısı
Bayram Barış Altındal

Sefa bey size katılıyorum.Bu davanın peşini bırakmayacağım 2 yılda sürse 3 yılda sürse devam edeceğim.Hakkımı sonuna kadar arayacağım.Çünkü ben devlet memuruyum birikimim ile araç satın alıyorum ve araçı satın aldıktan sonra hiç bir muhatap bulamıyorum.Umarım bu dava istediğim gibi sonuçlanır ve mağdur olan insanlar için emsal teşkil eder.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

bu süre içinde kaza yapıp defolu bölgeleri boyatmak zorunda falan kalmayında toptan haklarınızı kaybetmeyin...

Yorum bağlantısı
Guest Hasan Tanr?verdi

sanırım boya çok dayanıksız yapılmış ve basınçlı yıkama boyanın zayıf yerini sıyırmış. acaba şu durum feraride olsa adamlar 2 tane daha ferari vermz mi yerine merak ettim. ayıptır ya otosan geri yollasa Almanyaya ne kaybedecek sanki. ford batacak mı? müşteri maduriyeti için her şeyi yapıyorlar. memur bir insanın varını yoğunu bu arabalara yatırdıklarını bilen yok. otosanı bir ford kullanıcı olarak kınıyorum. beceremiyorlarsa otomobil yapmasınlar. kamyonet yapıp satsınlar... en iyi o işi yapyorlar zaten.

Yorum bağlantısı
Bayram Barış Altındal

Değerli arkadaşlar www.haberciler.com sitesinde EKONOMİ bölümüne girin ve ''Ford Boya Tutmuyor mu'' başlıklı benim gönderdiğim haber yayınlandı okuyabilirsiniz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...