Mert Yeldan 12 Temmuz 2010 Paylaş 12 Temmuz 2010 Sizinki biraz beyti tarifine benzemiş ama onda da soğan yok, size tarifi veren bu işi bilmiyormuş gidin rahat bir şekilde söyleyin,Orjinal Adana Kebabında hiç bir ekstra olmaz, erkek koyun etinden zırh ile kıyılmış kıyma ile yapılır sadece tuz atılır, orjinali budur ama acı seven var acısız seven var duruma göre değişir genelde az görünmeyecek kadar toz biber, görünecek kadar pul biber, çocukları da düşünmek lazım son zamanlarda içine tatlı salçalık biber kıyıp koyuyorlar hafifte salça daha hoş bir görüntü ve tad yakalamak için, Adana'ya özel olan tarafı, servis edilirken birlikte gelen pişmiş soğan, biber, pişmiş domatesden yapılan ezme salata, az sumaklı soğan salatası ve 1 bardak ayran yada şalgamı dır. Sırrın tamamı etde değil, servisinin de önemi büyüktür. Acıkanlar Adana arabası Otogar da sizleri bekliyor Abi o kırmızı salçalık biber urfa diyar bakır tarafıysa ekşi oluyor. Salçalık karaisalı biberi koyacaksın lezzete lezzet katıyor. Bu arada bende Balıkesir'de denk gelmiştim. Bulgur pilavı maydonuz nane vardı. Kuyruk yağı yerine iç yağı koymuşlardı cıvık cıvıktı. Ahmet abi toplantıda inşallah tarifi senden birebir alır bilemeyen arkadaşlar:D Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 12 Temmuz 2010 Paylaş 12 Temmuz 2010 erkek koyun Buda "Koç" Sanırım. Yorum bağlantısı
Taygun Mertcan 4 Ekim 2010 Paylaş 4 Ekim 2010 arkadaşlar buraya detaylı yazıyorsunuz ben şimdi şu saatte ankarada nerde kababcı bulayım:))) en iyisi adanaya kaçamak yapmak:))) Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil 4 Ekim 2010 Paylaş 4 Ekim 2010 Yanlış, ters.Bir kere çektirin demişsiniz. İyi kebap sır kıymasından olur. +1903. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 4 Ekim 2010 Paylaş 4 Ekim 2010 Sizinki biraz beyti tarifine benzemiş ama onda da soğan yok, size tarifi veren bu işi bilmiyormuş gidin rahat bir şekilde söyleyin,Orjinal Adana Kebabında hiç bir ekstra olmaz, erkek koyun etinden zırh ile kıyılmış kıyma ile yapılır sadece tuz atılır, orjinali budur Doğrusu budur,acı istenirse kırmızı toz biber atılır. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 20 Eylül 2019 Paylaş 20 Eylül 2019 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: Bizim kasapta 5 şiş 8.5 TL 400gr. Oha ne kadar ucuzmuş. 20 Eylül 2019 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 20 Eylül 2019 Paylaş 20 Eylül 2019 Doğrusu budur,acı istenirse kırmızı toz biber atılır.Adana acıdır. Acısız olmaz. Adana isterseniz acı gelir. Acısız adana, urfa dir. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 20 Eylül 2019 Paylaş 20 Eylül 2019 Adana acıdır. Acısız olmaz. Adana isterseniz acı gelir. Acısız adana, urfa dir.Tersidir. Adana kebabında et ve tuz dışında bir şey bulunmaz. Bilinenin aksine Gerçekte Urfa acı Adana tatlıdır. 2 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 20 Eylül 2019 Paylaş 20 Eylül 2019 42 yıldır orjinal adanalıyım. Ne zaman adana istesem acı. Ne zaman urfa istesem acısız, ne zaman şalgam istesem teneli [emoji1] geldi. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 20 Eylül 2019 Paylaş 20 Eylül 2019 42 yıldır orjinal adanalıyım. Ne zaman adana istesem acı. Ne zaman urfa istesem acısız, ne zaman şalgam istesem teneli [emoji1] geldi.Valla abi, ben değil duayenler söylüyor. 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 20 Eylül 2019 Paylaş 20 Eylül 2019 Adana'ya gitsek en güzel hangi bölgesinde böyle mumbarıydı kebabıydı yenir? Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 20 Eylül 2019 Paylaş 20 Eylül 2019 Yanına bulgur pilavı koyarlar mı?Adana’da cinayet sebebidir. Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 20 Eylül 2019 Paylaş 20 Eylül 2019 42 yıldır orjinal adanalıyım. Ne zaman adana istesem acı. Ne zaman urfa istesem acısız, ne zaman şalgam istesem teneli [emoji1] geldi.Abi, emin misin. Bende Adanalıyım. Adana hiç acılı kebap yemedim. Yanına bulgur pilavı koyarlar mı?Öyle bir şey yapsalar var ya, eyvah eyvah kavga sebebi olur. Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 20 Eylül 2019 Paylaş 20 Eylül 2019 Yanına bulgur pilavı koyarlar mı?Imkansız.Geçen hafta Hasan ustadaydım. Kesin bilgi, böyle yayalım. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 20 Eylül 2019 Paylaş 20 Eylül 2019 Hasan usta kebapçı değil ki [emoji3] 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 20 Eylül 2019 Paylaş 20 Eylül 2019 Hasan usta kebapçı değil ki [emoji3]Valla adam kebap yapıyor epey zamandır. https://www.google.com/search?q=hasan.usta+adana&oq=hasan.usta&aqs=chrome.1.69i57j0l3.2500j0j7&client=ms-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#istate=lrl:iv&rlimm=18141357309308757911 Aha inanıyorsan dayiya sor. 1 Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 20 Eylül 2019 Paylaş 20 Eylül 2019 Adanada kebabın kralını kazancılarda yersiniz adana kebabı acı olur pilav olmaz cinayet sebebidir katılıyorum buyrun gelin birlikte gidelim 😀 2 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 20 Eylül 2019 Paylaş 20 Eylül 2019 Celal Maraşlıoğlu yazdı: Adanada kebabın kralını kazancılarda yersiniz adana kebabı acı olur pilav olmaz cinayet sebebidir katılıyorum buyrun gelin birlikte gidelim 😀 Adana'yı Adana'lıya sormak lazım di mi? Valla acı olsun zaten Arnavutuz acıda sıkıntı yok bizim biberlerden alışkınız. Kısmet olursa hatunla düşünüyoruz biraz daha soğusun havalar, kısmet olduğunda rahatsız ederim gideriz seve seve. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 20 Eylül 2019 Paylaş 20 Eylül 2019 35 yıllık adanalıyım. Üstüne 26 sene Adana’da yaşadım. Acı Adana hiç yemedim. Acı olması için et ve tuz dışında bir şeyler daha konulması lazım içine. Büyüklerimiz hep et ve tuz diye tarif eder kebabı. E nerden geliyor bu acı o zaman? Yanında pilav milav gelmez. Altta tırnak pide üstünde adana yanında pişmiş biber ve domates. Salatası soğanı yeşilliği turpu ayrı verilir yanında. 4 Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu 21 Eylül 2019 Paylaş 21 Eylül 2019 Sinan Akgöl yazdı: Adana'yı Adana'lıya sormak lazım di mi? Valla acı olsun zaten Arnavutuz acıda sıkıntı yok bizim biberlerden alışkınız. Kısmet olursa hatunla düşünüyoruz biraz daha soğusun havalar, kısmet olduğunda rahatsız ederim gideriz seve seve. Her zaman bekleriz 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts