Alper Arslan 12 Eylül 2009 Paylaş 12 Eylül 2009 (düzenlendi) İyi bir kebapcıda yediğiniz Adana kebabın Birebir Tarifidir.. Deniycek olanlara Afiyet Ola Önce 2 Parmak genişliğine yakın (tam 2 parmak değil 2 parmakdan biraz küçük olsun) şişlerimizi alalım (Denemek için 2 tane alsanız yeterlı ucuzdurlar 2 taneyı 3-4 liraya alırsınz)Dana kaburga ve kuzu kaburgayı karıştırıp kasabınızda 1 sefer çektirin .. (BU İŞİN SIRRI ETİN CİNSİNDEDİR)Daha sonra çekilen kıymayı alın evinize güzelce sarsmadan götürün 1 Kilo etden Ortalama 10 Porsiyonluk Kebap Çıkar.. Şimdi 1 kilo için Tarif vericem.. 2 Kilo yaparsanız 2 katını eklersınız.. veya yarım kilo için malzemenın yarsıını koyarsınız.. Etimizi geniş bir kabın içine koyun ,içine 1 adet soğan,sarımsak (kendinize göre atabılırsınız en az 2 diş ) , pulbiber,isot,karabiber,tuz,1 kaşık biber salçası , çeyrek kaşık domates salçası,toz biber (Toz biberi bulamazsanız şart değil)Bunları en aşşağı 15-20 dk olmak üzere yoğurun daha sonra buzdolabına atın .. 1 gün dinlenirse süper olur ama hemen yemek istiyorsanız 2-3 saat de yeterlı olacaktır..Çıkarttıkdan sonra şişlere yavaş yavaş dizin , şişlerin kuru olmasına dikkat edin rahat dizebilmek ıcın .. Daha sonra elektirikli veya mangal tarzı ızgaranıza koyabılırsınız , etleri sık sık çevirmeye bakın kurutmayın.. Yanına domates ve biberde közleyebilirsiniz..Birebir Orijinal Adana Kebap tarifidir , Demeyin yani ''Lan bu fortcu köfte tarifi vermiş''Afiyet Olsun. 12 Eylül 2009 tarihinde H.Cenk Bayrak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler 12 Eylül 2009 Paylaş 12 Eylül 2009 Alper bey başlık sanki bagırıyor.yöneticilerden eleştiri alabilirsin hazır ol. Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler 12 Eylül 2009 Paylaş 12 Eylül 2009 Alper bey başlık sanki bagırıyor.yöneticilerden eleştiri alabilirsin hazır ol. Dememe kalmadı düzeltme geldi. Yorum bağlantısı
Alper Arslan 12 Eylül 2009 Yazar Paylaş 12 Eylül 2009 Yeniyiz öğrenicez Deneyen olursa sonucu buradan beklıyorum haa .. Yorum bağlantısı
Alper Arslan 12 Eylül 2009 Yazar Paylaş 12 Eylül 2009 Eğer kasapda 1 sefer cektırırsenız uğraşmamış olursunuz ancak zırh la döverseniz çok uğraşırsınız ve 3-4 ayda bir den fazla yapamazsınız çünkü üşenirsiniz.. Kıyma makinasında tek sefer çekilmesi de aynı işe denk gelir .. Ayriyetten bu yazdığım tarifi ankarada ünlü bir kebap lokantasından almıştım , rastgele birşey değil yani Yorum bağlantısı
Alper Arslan 13 Eylül 2009 Yazar Paylaş 13 Eylül 2009 Anladım . Teşekkür ederim yine.. Ancak amator şekilde yapmanın tarifini verdim , tad farkı çok yoktur Yorum bağlantısı
Uğur Çelik 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 Orjinal adana kebapta soğan,sarımsak ve karabiber olmaz.Adana kebap normalde dana etindende olmaz.Tamamiyle İstanbul,Ankara işi kebap olmuş.Sarımsak vs... beytide olur. 1 Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 Ankara'da ilk defa adna kebap yediğimde yanıda pilav gelmişti ve ben ısrarla bu benim siparişim değil ben pilav istemedim diye diretmiştim de beni ikna etmek zorunda kalmışlardı bu Adana kebap diye ondan sonnra alıştım tabi Yorum bağlantısı
Misafir 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 Mükemmel bir tarif olmuş. Bir gün üşenmeden denemek lazım. Yorum bağlantısı
Aytaç Akyel 21 Eylül 2009 Paylaş 21 Eylül 2009 bir adanalı olarak tarifteki sarımsak ve soğan karışımı yanlış olmuş kesinlikle bu malzeme girmez sizin dediğiniz ankara istanbul işine benzemiş ayrıca et tamamıyla en az 1 yaşını doldurmuş erkek koyun etinden olur ve koyun mutlaka kuyruklu olacak tiftik merinos tarzı değil çünkü eti yağsız olur diğerlerine göre 750 gr etin içine 250 gr kuyruk yağı koyulup orjinali sırdır ama bulamazsanız kıyma makinasında 1 kere çekersiniz yoğurduktan sonra en az 6 saat dolapta bekler içine ince kıyılmış maydanoz kırmızı toz biber(asla pul biber değil)tuz istenirse çok az miktarda biber salçası konur başka hiç bir şey girmez acemiler için söylüyorum eğer şişe saplamada sorun yaşıyorsanız iyi tutsun diye çok az miktarda karbonat koyabilirsiniz Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 21 Eylül 2009 Paylaş 21 Eylül 2009 Aslında işin Sıkıntısı İçeriğide değil o Şişe Saplamasında..Hasta Ediyor Beni.. Yorum bağlantısı
Serkan Çok 22 Eylül 2009 Paylaş 22 Eylül 2009 bir adana için dahi 1000 tane tarif şimdi ben hepsini denemek zorunda kalacağım sonrada göbeklisin diyorsunuz baksanıza ben ne yapayım mecburen.bu arada iftar yemeğindeki köfteler gercekten başarılıydı.yeniden söyleyeyim azınız sulansın biraz terif için teşekkür ederim saygılarımla Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Eylül 2009 Paylaş 22 Eylül 2009 Real de Adana kebap şişi 5.50 lira, metroda 4.50 lira/adet...3-4 liraya çiftini nereden alabiliriz acaba ? Hemen 5-6 tane alırım... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Eylül 2009 Paylaş 22 Eylül 2009 Bizim kasapta 5 şiş 8.5 TL 400gr. Tabiki ehil mühendis olarak gramaj hesabı yapınız derim Sn. Serkan beyciğim Fiyatlara et de dahil tabii. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Eylül 2009 Paylaş 22 Eylül 2009 Bizim kasapta 5 şiş 8.5 TL 400gr. Tabiki ehil mühendis olarak gramaj hesabı yapınız derim Sn. Serkan beyciğim :lol2: Fiyatlara et de dahil tabii. Adresi veriyorum o halde Sn. Çağlar beyciğim, etler sizin olsun ben şişleri istiyorum... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Eylül 2009 Paylaş 23 Eylül 2009 Şişleri yollayayım da, lokmamı say değil mi :lol2: Yorum bağlantısı
Tuncay Küçük 14 Şubat 2010 Paylaş 14 Şubat 2010 Dostlar zonguldak çatı kebap diye bir yer var adananın üstüne salçalı sos döküp getiriyor.adama adana kebapta sos olurmu diyosun adam söylemediniz söyleseydiniz dökmezdik diyor yorum sizin Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 14 Şubat 2010 Paylaş 14 Şubat 2010 Dostlar zonguldak çatı kebap diye bir yer var adananın üstüne salçalı sos döküp getiriyor.adama adana kebapta sos olurmu diyosun adam söylemediniz söyleseydiniz dökmezdik diyor yorum sizin ee tamam o zaman bunu al sossuzunu getir bir dahakine derim ve ordan çıkarım ne olacak Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 14 Şubat 2010 Paylaş 14 Şubat 2010 Temmuz Sıcağında, Adanada, Susuz Bırakacaksın Böyle Üçünü. Bakalım Birdaha Sos Döküyorlar mı ? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Şubat 2010 Paylaş 15 Şubat 2010 Yaa bi ara künefe getirtmiştik ya Antakya'dan öyle bir site bulalım da Adana'dan adana kebap getirtelim Başka türlü olmayacak gibi. Yorum bağlantısı
Guest Fehmi Bi 3 Mart 2010 Paylaş 3 Mart 2010 (düzenlendi) Daha sonra çekilen kıymayı alın evinize güzelce sarsmadan götürün tamam 2.viteste agır agır kenardan gideriz valla herşeyi orjinal yerinde yiyeceksin yarı Adanalıyım adamlar yapıyor 3 Mart 2010 tarihinde Fehmi Bi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 27 Mayıs 2010 Paylaş 27 Mayıs 2010 İyi bir kebapcıda yediğiniz Adana kebabın Birebir Tarifidir.. Deniycek olanlara Afiyet Ola Önce 2 Parmak genişliğine yakın (tam 2 parmak değil 2 parmakdan biraz küçük olsun) şişlerimizi alalım (Denemek için 2 tane alsanız yeterlı ucuzdurlar 2 taneyı 3-4 liraya alırsınz)Dana kaburga ve kuzu kaburgayı karıştırıp kasabınızda 1 sefer çektirin .. (BU İŞİN SIRRI ETİN CİNSİNDEDİR)Daha sonra çekilen kıymayı alın evinize güzelce sarsmadan götürün 1 Kilo etden Ortalama 10 Porsiyonluk Kebap Çıkar.. Şimdi 1 kilo için Tarif vericem.. 2 Kilo yaparsanız 2 katını eklersınız.. veya yarım kilo için malzemenın yarsıını koyarsınız.. Etimizi geniş bir kabın içine koyun ,içine 1 adet soğan,sarımsak (kendinize göre atabılırsınız en az 2 diş ) , pulbiber,isot,karabiber,tuz,1 kaşık biber salçası , çeyrek kaşık domates salçası,toz biber (Toz biberi bulamazsanız şart değil)Bunları en aşşağı 15-20 dk olmak üzere yoğurun daha sonra buzdolabına atın .. 1 gün dinlenirse süper olur ama hemen yemek istiyorsanız 2-3 saat de yeterlı olacaktır..Çıkarttıkdan sonra şişlere yavaş yavaş dizin , şişlerin kuru olmasına dikkat edin rahat dizebilmek ıcın .. Daha sonra elektirikli veya mangal tarzı ızgaranıza koyabılırsınız , etleri sık sık çevirmeye bakın kurutmayın.. Yanına domates ve biberde közleyebilirsiniz..Birebir Orijinal Adana Kebap tarifidir , Demeyin yani ''Lan bu fortcu köfte tarifi vermiş''Afiyet Olsun. Sizinki biraz beyti tarifine benzemiş ama onda da soğan yok, size tarifi veren bu işi bilmiyormuş gidin rahat bir şekilde söyleyin, Orjinal Adana Kebabında hiç bir ekstra olmaz, erkek koyun etinden zırh ile kıyılmış kıyma ile yapılır sadece tuz atılır, orjinali budur ama acı seven var acısız seven var duruma göre değişir genelde az görünmeyecek kadar toz biber, görünecek kadar pul biber, çocukları da düşünmek lazım son zamanlarda içine tatlı salçalık biber kıyıp koyuyorlar hafifte salça daha hoş bir görüntü ve tad yakalamak için, Adana'ya özel olan tarafı, servis edilirken birlikte gelen pişmiş soğan, biber, pişmiş domatesden yapılan ezme salata, az sumaklı soğan salatası ve 1 bardak ayran yada şalgamı dır. Sırrın tamamı etde değil, servisinin de önemi büyüktür. Acıkanlar Adana arabası Otogar da sizleri bekliyor Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 27 Mayıs 2010 Paylaş 27 Mayıs 2010 Sizinki biraz beyti tarifine benzemiş ama onda da soğan yok, size tarifi veren bu işi bilmiyormuş gidin rahat bir şekilde söyleyin,Orjinal Adana Kebabında hiç bir ekstra olmaz, erkek koyun etinden zırh ile kıyılmış kıyma ile yapılır sadece tuz atılır, orjinali budur ama acı seven var acısız seven var duruma göre değişir genelde az görünmeyecek kadar toz biber, görünecek kadar pul biber, çocukları da düşünmek lazım son zamanlarda içine tatlı salçalık biber kıyıp koyuyorlar hafifte salça daha hoş bir görüntü ve tad yakalamak için, Adana'ya özel olan tarafı, servis edilirken birlikte gelen pişmiş soğan, biber, pişmiş domatesden yapılan ezme salata, az sumaklı soğan salatası ve 1 bardak ayran yada şalgamı dır. Sırrın tamamı etde değil, servisinin de önemi büyüktür. Acıkanlar Adana arabası Otogar da sizleri bekliyor :) Yorum bağlantısı
Recommended Posts