İçeriğe Yönlendir

Kaza sonrası Ford yetkili servisin ilgisizliği


Gökhun Lekesiz

Recommended Posts

Gökhun Lekesiz

Arkadaşlar merhaba,

Bugün sabah saatlerinde aracıma arkadan çarpmaları sonucunda ufak bir kaza yaşadım. Tamponda boya kalktı biraz. Dolayısıyla yeniden boyanması gerekiyor. Zaten tamponları boyatmaya da niyetim vardı bi yandan da bahanesi oldu :unsure: Neyse tutanak vs tuttuk. Herşey sorunsuz. Gittim Cevizlibağdaki Kar Oto'ya (Ford Satış ve Yetkili Servis). Mekanik - Motor sorunları için gitmiş olduğum servisimin ilgi ve alakasından sonra sizlerin bahsetmiş olduğu Ford Satış Sonrası İlgisizliği yaşadım ve ağzım açık kaldı. Servise girdim. 10 dakika derdimi anlatacak adam aradım. Neyse bulduk vs. Tutanağa baktılar. Kusuru karşı taraf kabul etmiş. En ufak bir sıkıntı yok. Fakat aldığım cevap sinirlerimi zıplatmaya yetti de arttı.

Aracınızı sizin kaskonuzu kullanarak onaracağız. Trafik sigortasından onarım yapmıyoruz.

Karşı tarafın trafik sigortasını yaptırmış olduğu firma servisin anlaşmalı olduğu bi sigorta firması olmasına rağmen trafik sigortasından onarım yapmayı reddettiler. Aracımın rengi Fırtına Gri. Zor bi renk olduğu için ton farkı olmasını istemediğimden yetkili servise gittim ama tam anlamıyla rezalet ötesi bir muameleyle karşılaştım. Bu konuda bana adam gibi yardımcı olabilecek özellikle de trafik sigortasından onarım yapma konusunda sıkıntı çıkarmayacak tavsiye edebileceğiniz bi yetkili servis ya da özel servis var mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Olayın sebebini biliyorum, Servislere de bir nebze hak veriyorum...

Kusur % 100 karşıya verilirse kaskodan da yapılsa hasarsızlığınız bozulmaz, size çarpan aracın sahibine rücu edilir..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

çağlar bey maltepe ford hasar kısımında çalışıyor şu an, ona danışın?

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

evet kaskolar böyle durumlarda kusurlu tarafın sigortasına ödetiyorlar.. en azından bana söyledikleri buydu..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Anlaşmalı hasar servisleri için (yetkili bayi olsun olmasın), ister trafikten, ister kasko dan dosya açtırması arasında fark yoktur. Bence hasar danışmanı birşeyleri yanlış anlamıştır.

Yorum bağlantısı
Gökhun Lekesiz

Ne yazık ki üstüne basa basa sordum. Tutanakta karşı taraf kusurun kendisinde olduğunu kabul ediyor. Hiç bir suçum yok ve siz benim kaskomdan onarım yapacağınızı söylüyorsunuz doğru mu anladım diye. Hasar danışmanı evet dedi.

Çağlar bey size danışmak istediğim bi husus daha var. Aracımın arka tamponu karşı tarafın trafik sigortasından yapılacak. Kendi kaskomdan da beyan ile ön tamponumu boyatmak istiyorum. İki birbirinden farklı işlemler. Bildiğim kadarı ile normalde beyan ile yapılan onarımlarda işlemler tek tek ve arada 2-3 hafta süre olmak koşulu ile yapılıyor. Benim yaşamış olduğum durumda iki tamponu aynı anda boyatmam mümkün olur mu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Trafik sigortasından işlem yapmak, ayrı bir anlaşmadır, X sigorta şirketi için kasko anlaşmalı olan bir yer, aynı sigortanın, trafik sigortasından işlemlerini yapamayabiliyor.

Vaktim olmadığı için yaptıramamıştım diyerek bir beyan yazılabilir, aynı günlerin içinde 2 ayrı hasar yaptırılabilinir. Ancak hasarsızlığınızı da kontrol edin. Sonraki sene priminizin artışı, ön tampon boyasından pahalıya gelmesin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Benim kapıya vurmuştu kamyon kapı değişmişti. karşı tarafın trafik sigortasından yapılmıştı ama benim kasko bilgileri de lazım olmuştu. sonra benim hasarsızlığım da bozulmadı para da ödemedim. ama benim kasko şirketi trafikten para alıyor gibi bir durum vardı galiba. onu demiş olmasın? ya da demeye çalışmış? Eğer öyle değilse vekalet vb vermeniz ya da servise nakit para verip paranın karşı tarafın sigortasından size yatıp sizin parayı almanız gerekiyor. bu arada tabi eksper sizin tampona bakıyor değerlendiriyor. Anlaşmasız servis olunca iş biraz zorlaşıyor diye biliyorum. karşı tarafın poliçesi ile anlaşması olan bir servise gidin.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhun Lekesiz

İlgi ve yardımınız için çok teşekkür ederim :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Anlaşmalı hasar servisleri için (yetkili bayi olsun olmasın), ister trafikten, ister kasko dan dosya açtırması arasında fark yoktur. Bence hasar danışmanı birşeyleri yanlış anlamıştır.

Çağlar dosya açmak anlamında prosüdür aynı olsada servisler trafik sigortasına yanaşmak istemiyor..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Ne yazık ki üstüne basa basa sordum. Tutanakta karşı taraf kusurun kendisinde olduğunu kabul ediyor. Hiç bir suçum yok ve siz benim kaskomdan onarım yapacağınızı söylüyorsunuz doğru mu anladım diye. Hasar danışmanı evet dedi.

Gökhun bey, karşı taraf tutanakta evet ben kusurluyum dediğinde olay sonuçlanmışmı oluyor ? Tramer karar vermezmi bu durumda kimin hatalı olduğunu ? :unsure2:

Eğer bütçeniz müsaitse, servisin parasını siz ödeyip sonra sigorta şirketinden kendiniz alablirsiniz yada daha önce denildiği gibi kaskonuzu kullanın, onlar karşı tarafın sigorta şirketinden alırlar parayı... :lol2:

Yorum bağlantısı
Misafir

Karşı taraf istediği kadar kusurunu kabul etse dahi Tramerin verdiği sonuç tam tersi olabiliyor bazen. Yetkili servislerin trafik dosyalarına sıcak bakmıyor, yanlız kendi aramızda tuttuğumuz tutanaklarda geçerli bu olay çünkü kusur durumu belli değil polisin tutuğu tutanakta kusur durumu belli olduğundan direk alır servise aracı,

- Servisin düşünce sistemi, ben kasko dosyasından yaptığım aracın parasını sigorta şirketinden alırım kimseyle uğraşmam.

- Trafik dosyasındaki düşünde ise (kusur durumu belli olmayan), belki servise aldığım araç sürücüsü kusurlu çıkacak ve ben araç sahibinden paramı almak için uğraşacağım, aman ne gerek var kaskodan yaparım aracı paşalar gibi paramı alırım. Düşünce bu arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Onur Yapıcı

Bence siz tutanağı alın kasko firmanızı arayın veya bizzat gidin diyin böyle böyle onlar size bu olayda %100 karşı taraf suçlu olduğu için hasar karşıya rücu edilecektir derse gönül rahatlı ile yaptırın. Çünkü servis zorunlu trafik sigortası ile uğraşmaz çok sıkıyorlar çok belge istiyorlar. Ama kasko firması net bir şey söylemez ise diğer bir arkadaşımında bahis ettiği gibi kendi cebinizden yaptırıp sonra fatura ve tüm evraklarla trafik sigortasına başvurup paranızı talep edebilirsiniz. Bu arada evrakların eksiksiz olması gerekiyor. Dilerseniz sizi rahatlatacaksa Aviva, Axa, Anadolu sigortalarda üst düzey yönetici arkadaşlarım var herhangi birisinin telefonunu verebilirim onlara da danışabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı

bende aynı durumda kalmıştım ve servis hasar danışmanın anlatımı ile ikna olup dediklerinin harfi harfine doğru olduğunu yaşamış biri olarak , burada şanssızlığınızın hasar danışmanın eksik anlatımından kaynaklandığu kanaatindeyim. kaskodan yapılıp karşı tarafa rücu edilmesinde eksperin daha hızlı gelmesi ve kasko eksperlerinin daha stabil çalıştığını ve işlemlerde daha kolaylık gösterdiklerini sölemişti. ayrıca tutanaklarda kaskonuzdan açılacak dosyaya eklenip karşı tarafa rücu edilecek ve gerekli olursa araç tahsisinde bile bulunulacağı (trafikten açılırsa böyle bir hakkınız yok hasarsızlığı etkilemiyor )açıklanmıştı . o bakımda kusursuz olduğunuz durumlarda kaskonuzu kullanmaktan çekinmeyiniz ..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vesile ile: X Sigorta firması ile anlaşma yapmış olmak demek, kasko Ve trafik sigortası için geçerli olacak değildir. Çoğu servisin trafik sigortası kapsamında anlaşması yoktur. Ödemeyi müşteriden alır, müşteri faturası ile ilgili sigortadan tahsil eder.

Yorum bağlantısı
Serkan Çaglar

yakın bir olay benim başıma 2 hafta içinde geldi ve olaylar şöyle vuku buldu;

3 ekim c.tesi günü kuzguncuktaki ışıklarda dururken önümdeki araç bir anda geri geri geldi ve benim araca vurdu. ön tamponta boya çatlaması, ızgaraların çatlaması ve hafif yarık oluştu. tutanak tuttuk adam 2 gün içinde diğer belgeleri bana belgegeçer ile ulaştırdı. 6 ekim salı günü direk ford servisine gittim belgeleri ve fotoğrafları verdim. 7 ekim çarşamba eksper servise geldi belgeleri onayladı ve tramer sayfasına cuma gününe kadar girdi. pazartesi günü tramer suçu %100 karşıya buldu ve o anda ford servisi araçın tamiri için çalışmalara başladı ve bugün aradığımda aksilik olmazsa cuma gününe kadar teslim edeceklerin söyledirler.

ilk götürdüğümde servis hiç itiraz etmeden direk işlemlere başladı. yanlız sürekli arayıp sormazsanız biraz fazla sallıyorlar eksper ve servis.

Yorum bağlantısı
Serkan Çaglar

6 ekim'de servise verdiğim aracımı dün aldım. çok güzel olduğunu düşünüyordum yola çıkıp farları yakana kadar geri dönüp serviste kimseyi bulamayınca bütün düşüncülerim altüst oldu. herşeye el atan ford servisi far ayarını yapmadan verdiği için zor durum yaşıyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...