İçeriğe Yönlendir

Kış yaklaşıyor, havalar soğuyor


Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Önümüz kış , ve özellikle Ekim in üçüncü haftasında ani ısı düşüşü ve yağmur beklentisi nedeni ile, henüz herşeyi düzgün çalışan araçlar, özellikle benzin-lpg sistemlerinde sorun çıkabilir. Salı günü problemsiz çalışan marş, çarşamba sabahı basmayabilir. Akü-bobin-buji-buji kablosu-merkezi kilit sistemleri bunlardan etkilenebilir. Cam yıkama su-katkılarınızı unutmayın. Silecekleriniz iyi durumda değil ise, akünüz kısa zaman önce zayıflık göstermişse, beklenmedik anda, gereğinden fazla meblağ harcamadan önleminizi alın derim.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

Bakımları aydan aya veya 10binden 10bine yapmayan,her gün bi gözü bi kulağı,bi eli arabada olan bi sürücü olarak +1903. :vroom:

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Havaların soğumasıyla birlikte yakıt tüketimide artmaya başladı ; yazın 6.8 lt / 100 km olan tüketimim şu sıralar 7.5 lt ye yükseldi; bu kadar artış normalmidir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hem normal (soğuk hava), hem de yakıtın kalitesi bu aralar düştü gibi, sebebi belirsiz :vroom: , kimsenin günahını almayalım ama, okulların açılması / tatil zamanının başlaması, yani yakıt talebinin artması aylarında, kalite nedense düşer....

Yorum bağlantısı
Metehan Şahin

Çağlar bey akü için nasıl bir tedbir alabiliriz? Geçenlerde dalgınlığım sonucu tamamen boşalmıştı. Takviye ile çalıştırdım. Duyduğum kadarı ile birkere boşalan akü dikiş tumaz diyorlar. Bu ikinci defa oldu.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Akünün tedbiri yoktur, değişmesi gerekecektir. Benzin istasyonu olaraki, markadan ziyade yerleşim yerleri içindeki istasyonlar daha iyidir, en azından herkes devamlı ve sıkça yakıt aldığı için, müşteri geri giderek istasyonda ses çıkartacağı için, yakıtın kalitesini bozmaya göz yummaları zorlaşır.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

25tl ile 110km yapan aracım 100km ye düştü.

akümü değiştirdim, sileceklerimi değiştirdim, antifreeze'im ve silecek suyu katkım tamam. bu hafta, bilemediniz önümüzdeki hafta bakıma girecek arabam.

ben askerdeyken arabam gerekirse beni bekleyebilecek :vroom:

bu arada bi soru, immo olmayan arabamda akü araç çalıştırılmadan kaç gün sonra bile tık demeden çalıştırabilir arabamı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Değişkeni çok bir soru ama en az 2 ay gibi beklemesi sorun yaratmamalı. Bu 6 aydan sonra akü basmaz demek değildir.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

süper, o halde aküyü sökeceğim :) 5 ay askerliğime dayanmaz muhtemelen, dayansa bile ömrü kısalacaktır, raf ömürleri ne acaba bu akülerin.

Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez

Arabada iken de akü rafta duruyormuş gibi olmaz mı ki?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...