İçeriğe Yönlendir

195/45 R16 lastik sahipleri


Olcay Şahin

Recommended Posts

Olcay Şahin

herkese iyi forumlar

yeni fiestam için bu lastiğin kışlığını arıyorum. birkaç site gezdim bulamadım. lastikçi ye söyledim, abi bulur ararım dedi 1 haftadır aramadı

kışlığını geçtim yedek niyetine 4 mevsim bile bulamadım.

bu bağlamda birkaç sorum olacak

1 bu alete 195 60 olsa ne olur

2 aradığım ebatta lastikler nerde ve kaça bulunur

3 jantı 15 yapsam 195 e 60 olur mu

sırf bu dertten satabilirim bu arabayı. daha 1 hafta önce patlamış lastik, aklım gitti. allahtan sadece havası inmiş. alacak arkadaşlara; ince yanak mı , tövbe. ha büyükşehirdesindir, sıcak asfalttan çıkmazsın, o zaman tamam

Yorum bağlantısı
Cem Boneval

Olcay Bey yakınmalarınızda haklısınız...

Gerçekten bu lastik ebadı tamemen Avrupa asfaltlarına yönelik ve Türk müşterilerin gösteriş merakından faydalanmak adına uygulanmış bir politika.

Ekonomi amaçlı alınan kompakt segmentteki bir araç için tek kelimeyle saçmalık.

Eşdeğerlikte ben genelde

Yorum bağlantısı
Olcay Şahin

ilgi ve cevabınıza teşekkürler.

amacım orjinalliğini bozmak değil ama beni endişelendiren konu; bulunduğum bölge itibariyle yol durumu yarı stablize ve bol tozlu, kalan kısımlar kaplama ve büyük ölçüde yamalı asfalt. bu durumda bana tek seçenek kalıyor, 14" jant alıp ona uygun kış lastiği almak sanıyorum. çünkü türkiye yollarında yanak derinliği en az 60 olmalı. bu bağlamda hem araç kriterlerinin referans aralığında kalmış oluruz hemde daha güvenli bir sürüş yapmanın rahatlığıyla yola çıkmış oluruz.

gerçi sizin aracınız farklı ama ben bu aractan önce focus binicisiydim, bu bana, focustan daha güvensiz geldi. virajlarda daha fazla savuruyor gibi geldi. acaba lastiklerin bu duruma etkisi var mıdır? 14" jant ve 175 / 60 lastik bu hissi dahada artırırmı? birde ben michelin lastikleri daha güvenli buluyorum, tavsiye ettiğiniz lastik markalarının gürültü ve yol tutuşu nasıldır?

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
(düzenlendi)

16" te 185 50 malesef yok.. yani 185 taban ve altını hiç görmedim..

ben eğer 195 50 16 alrısam benim aracımdaki az yol yapmış 195 45'ler boşa çıkacak..

tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

artık 16'' kalktı 15 oldu fiestalarda sanırım. 195-60-15 bile bazen bizim yollarımıza gitmiyor gibi geliyor :D asfalt yamasını bile yama yapan bir anlayışımız var :D

Yorum bağlantısı
Cem Boneval
(düzenlendi)
gerçi sizin aracınız farklı ama ben bu aractan önce focus binicisiydim, bu bana, focustan daha güvensiz geldi. virajlarda daha fazla savuruyor gibi geldi. acaba lastiklerin bu duruma etkisi var mıdır? 14" jant ve 175 / 60 lastik bu hissi dahada artırırmı? birde ben michelin lastikleri daha güvenli buluyorum, tavsiye ettiğiniz lastik markalarının gürültü ve yol tutuşu nasıldır?

45 yanak öncelikle spor modellerde kullanılan bir ölçü olduğundan haliyle gerek Exalto gerekse PZero'lar yol tutuş açısından iyidir. Hankook ise Ford tarafından fabrika çıkışı orijinal lastik olarak kullanılıyor bir süredir ve iyi kabul edilebilir.

Kişisel bilgilerimde görünenin aksine (değiştirdim), eşim yeni Fiesta'yı kullanıyor. Üzerinde Conti Premium Contact 2 ile geldi ve bence çok iyi uyum sağlamış. Daha lastiklerin ideal aşınması olmadan bile mükemmel yol tutuşu var. Hatta diyebilirim ki bu segmentte yol tutuş ile konforu bu kadar iyi harmanlayan başka araç yoktur. Hem de 45 yanak lastiğe rağmen.

Fiesta Focus'tan kesinlikle daha güvensiz değil, direksiyon biraz aşırı tepkili olduğu için ani hareketlerden kaçınmak lazım. Bence direksiyonun duyarlılığı sizin güvensiz hissetmenize neden oluyor.

175 taban hem direksiyon duyarlılığını arttırır hem de virajda tutunmayı azaltır. Ancak bu etkiler aracı sınırlarına zorlarsanız fark edebileceğiniz düzeyde olur. Ayrıca kış lastikleri kaba dişli olduğundan çok daha gürültülü olacaktır ve ortam ısısı 4 derece ve üzerinde olduğu sürece doğal olarak yaz lastiği kadar mükemmel değildir yol tutuşları. Hangi şehirde ikamet ediyorsunuz bu arada?

tarihinde Cem Boneval tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ramazan Akkaya
(düzenlendi)

Olcay bey benim aractada sizdeki 195 45 16 jant+lastikten var, Kış için ben 4 tane temiz 14 sac jant buldum (Ayhan Şentürk arkadaşımız saolsun) kışlık 175 65 14 lastik aldım,yoksa 195 45 16 lar için kışlık lastik çok pahalı, bulması biraz zor ve orjınal jantları herhangi bi kazaya karşı kışın korumuş olacaksınız.Bu şekilde yapabilirsiniz.

17102009998.jpg

tarihinde Ramazan Akkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Mert Yeldan

Ramazan Bey,

Çelik jantların ofset kısmını fosforlu kırmızı halka yapsanız güzel olur

Yorum bağlantısı
Salih Kurtoğlu

195/45R16 Kışlık lastik henüz yok . Bazı markaların üretimin de bile yok. En mantıklısı saç jantlar ile birlikte lastik ölçülerinde değişiklik yapmak olucaktır.

Bulabilen arkadaşların paylaşmasını ben de çok isterim

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever

arkadaşlar ben aracımı aldığım da üzerinde 195/46/16 kumho cant takmış arkadaş konfor olarak çok takur tukur olsada iyi yol tutuyor. ben önceki 14 lastiklerinide aldım acaba kışda geldi değiştirsem mi cantlarımı diyorum büyük ihtimal onlar aracı aldığı zamanki orjinal lastikleri

bu arada ramazan bey aracınız çok tatlı olmuş bende yan çıtaları kapı kollarını ön arka tamponu araç regine yani gri ye boyatmak istiyorum da şimdi yaparlarken başına bir iş gelir diye vaz geçiyorum benim böyle şeyler de pek şansım yokturda

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Kişisel bilgilerimde görünenin aksine (değiştirdim), eşim yeni Fiesta'yı kullanıyor.

Abi hayırlı olsun... Güle güle kullanın..

Yorum bağlantısı
Cem Boneval

Sağol Özyürek, şimdilik severek kullanıyor hatun. Umarım sorusuz çıkar.

Bu arada CPC2'ler Koçtaş'ta 12 ay taksitli ve indirimli 195/45-16 ebadda sipariş üzerine getirtilmek üzere beheri 258 TL'den satılmakta, yanlış bilgi vermedilerse Otokoç Antalya'da da Hankook'lar stokta varmış ve de 210 TL imiş (artık

Yorum bağlantısı
Yunus Küllü

öncelikle bu konu benimde sorunum. 195/45 r16 lastikleri türkiye şartlarında kullanılması sakıncalı lastikler. ancak yukarıda arkadaşlarında belirttiği gibi sıcak asfaltta kullanılabilir. benim yukarıda bahse konu lastiklerim çukurlardan dolayı yan yanaklarında balon yaptı. bir lastiğin yenisini 250 tl işlik ve balans derken 330 tl ye mal oldu. allahtan kasko şirketine dilekçe yazdım %100 ünü ödedi. önceleri bu olaydan sonra lastikleri 32 bar hava basıyordum. (kitabında önlerin 34 arkaların 44 e kadar çıkabileceği yazıyor fakat avrupa yolları için sanırım) şimdi ise 30 a düştüm. yetkili servis 28-29 öneriyor ama bulunduğum bölge itibariyle yolların cukr olmasından ve cakıllı soğuk asfalt olduğundan dolayı vede tekrar aynı olayı yasamamak için lastiklerin havasını yükek tutuyorum. fakat bu seferde araç içindeki gürültü ve tıkırtı arttı. her yer tıkırdamaya basladı. sanırım yanak genişliğini artıracağım. öneri olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Yunus Küllü

195/45 r16 lastikleri türkiye şartlarında kullanılması sakıncalı lastikler. ancak arkadaşlarında belirttiği gibi sıcak asfaltta kullanılabilir. benim yukarıda bahse konu lastiklerim çukurlardan dolayı yan yanaklarında balon yaptı. bir lastiğin yenisini 250 tl işlik ve balans derken 330 tl ye mal oldu. allahtan kasko şirketine dilekçe yazdım %100 ünü ödedi. önceleri bu olaydan sonra lastikleri 32 bar hava basıyordum. (kitabında önlerin 34 arkaların 44 e kadar çıkabileceği yazıyor fakat avrupa yolları için sanırım) şimdi ise 30 a düştüm. yetkili servis 28-29 öneriyor ama bulunduğum bölge itibariyle yolların cukr olmasından ve cakıllı soğuk asfalt olduğundan dolayı vede tekrar aynı olayı yasamamak için lastiklerin havasını yükek tutuyorum. fakat bu seferde araç içindeki gürültü ve tıkırtı arttı. her yer tıkırdamaya basladı. sanırım yanak genişliğini artıracağım. önerisi olan arkadaşları bekliyorum....

Yorum bağlantısı
Guest Fatih Yaprak

merhaba..aynı şekilde bendede 195 45 16 lastikler var ve kışlık lastik almayı düşünüyorum, bunlarında kışlıkları servise gelmek üzere olduğunu servisten öğrendim fakat ben bu yanak genişliğinde lastik almayı pek düşünmüyorum her ne kadar orjinali bu olsada.hatta servis fiyatında çok makul olacağını söyledi.Şöyleki continental 195 45 r16 ya 145 tl gibi bir rakam belirttiler.Diğer ebatlardan(yanak genişlikleri fazla olanlardan) tavsiye edebilecekleri bir ebat istedim onuda vermek istemediler(ebat değişince çamurluklara sürtme olacağından bahsettiler).Benim araç 2010 fiesta titanium lansman ama katalogda tren modelin standart lastiği 175 65 14 görünüyor bunu düşünerek trend ve titanium modelin arasında o anlamda bir fark olmayacağından dolayı titaniumada 175 65 14 olacağını düşünüyorum ve özellikle kış lastiği için bu ebatların daha mantıklı olduğu düşüncesindeyim.Acaba doğrumu düşünüyorum fikirleri olan arkadaşlar var ise paylaşırlarsa memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

175 65 14 lastiğim var yetiyor bana. Bence bu lastik küçük bir araç için yeterli. Zaten Hankook lastiklerin yanakları sert olduğundan yanal tutuş fena değil. Hem de az yakıyor.

Yorum bağlantısı
Cem Boneval
merhaba..aynı şekilde bendede 195 45 16 lastikler var ve kışlık lastik almayı düşünüyorum, bunlarında kışlıkları servise gelmek üzere olduğunu servisten öğrendim fakat ben bu yanak genişliğinde lastik almayı pek düşünmüyorum her ne kadar orjinali bu olsada.hatta servis fiyatında çok makul olacağını söyledi.Şöyleki continental 195 45 r16 ya 145 tl gibi bir rakam belirttiler.Diğer ebatlardan(yanak genişlikleri fazla olanlardan) tavsiye edebilecekleri bir ebat istedim onuda vermek istemediler(ebat değişince çamurluklara sürtme olacağından bahsettiler).Benim araç 2010 fiesta titanium lansman ama katalogda tren modelin standart lastiği 175 65 14 görünüyor bunu düşünerek trend ve titanium modelin arasında o anlamda bir fark olmayacağından dolayı titaniumada 175 65 14 olacağını düşünüyorum ve özellikle kış lastiği için bu ebatların daha mantıklı olduğu düşüncesindeyim.Acaba doğrumu düşünüyorum fikirleri olan arkadaşlar var ise paylaşırlarsa memnun olurum.

Doğru düşünüyorsunuz tek sorun yeni jant gereksinimi...

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

İnce yanak lastiklerin( <90mm) -kışlık da olsa,çivili de olsa-buzun üstünde yanal tutunması geniş yanak( >100mm) lastiklerden hissedilir şekilde kötüdür.

BMW 540ta 255 35 18 ebatta ve yeni alınmış"hankook icebar" kışlık lastik varken,aracı otoparktan çıkarırken bile yan yan gitmeye başlamıştım. :D

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nuri Atasever

dün izmir e feci yağmur yağdı ve bende tam o sırada balçova dan bornova ya gidicektim

aracımın lastik ölçüleri 195/45/16 markası kumho daha takılalı 2 3 ay kadar oldu yani anlıyacağınız yeni ,aracın yol tutuş kuru yola göre inanılmaz düştü araç 2 ve 3. vitesler de düz yoldo pati çeker hale gelmişti abs yi deniyeyim dedim bir kaç defa araba kayıyor resmen yola tutunma filan yok

bence bu lastik kuru havalar için iyi yağmur a soğuk a gelmiyor pek

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Kayra Kurt
Olcay Bey yakınmalarınızda haklısınız...

Gerçekten bu lastik ebadı tamemen Avrupa asfaltlarına yönelik ve Türk müşterilerin gösteriş merakından faydalanmak adına uygulanmış bir politika.

Ekonomi amaçlı alınan kompakt segmentteki bir araç için tek kelimeyle saçmalık.

Eşdeğerlikte ben genelde

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Hüseyin Keskin
16" te 185 50 malesef yok.. yani 185 taban ve altını hiç görmedim..

ben eğer 195 50 16 alrısam benim aracımdaki az yol yapmış 195 45'ler boşa çıkacak..

Oğuz kardeş 195/45 R 16 ların markası ne acaba Pirelli Pzero Nero ise ben ilgilenebilirim. Çünkü benim bir tanesi gitmiş durumda lasiğimin.

Sağol Özyürek, şimdilik severek kullanıyor hatun. Umarım sorusuz çıkar.

Bu arada CPC2'ler Koçtaş'ta 12 ay taksitli ve indirimli 195/45-16 ebadda sipariş üzerine getirtilmek üzere beheri 258 TL'den satılmakta, yanlış bilgi vermedilerse Otokoç Antalya'da da Hankook'lar stokta varmış ve de 210 TL imiş (artık

Yorum bağlantısı
C.İlker Özsaraç
(düzenlendi)
bu durumda bana tek seçenek kalıyor, 14" jant alıp ona uygun kış lastiği almak sanıyorum.

:good1:

Ben o şekilde yaptım, hatta 16" jantları bir daha takmasam mı diyorum. Aracım çok rahatladı, çukurdan dolayı gelen seslerden ( gümlemeler :p ), yoldan gelen sesler vs. de çok ciddi bir azalma oldu.

tarihinde Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Keskin
:lol2:

Ben o şekilde yaptım, hatta 16" jantları bir daha takmasam mı diyorum. Aracım çok rahatladı, çukurdan dolayı gelen seslerden ( gümlemeler ;) ), yoldan gelen sesler vs. de çok ciddi bir azalma oldu.

Evt Can bey bende aynı konuyu düşünmeye başladım çünkü lastiklerimde 2. balonu da gördüm. Acilen Jantlarımı değiştirmeyi planlıyorum yaptığın araştırmalar varsa bilgilendirisen sevinirim. İyi günler!

Yorum bağlantısı
C.İlker Özsaraç
Evt Can bey bende aynı konuyu düşünmeye başladım çünkü lastiklerimde 2. balonu da gördüm. Acilen Jantlarımı değiştirmeyi planlıyorum yaptığın araştırmalar varsa bilgilendirisen sevinirim. İyi günler!

Bence havalar düzelene kadar 14 sac jant alıp kullanmak daha mantıklı geliyor. Dediğim gibi araç baya rahatladı, çok temiz fiesta 14 sac jantı bulup taktırdım. Almışken de kış lastiği aldım, debica (frigo2) marka. Ekonomik olduğundan çok iyi bir sonuç beklemiyordum ama gerçekten kar da ve yağmurda çok iyi sonuç aldım. Bursa da baya kar yağışı oldu ve sıkıntı çekmedim, Uludağ 'a zincirsiz çıkıp , indim. Sadece buz oldumu geceleri frensiz ve yavaş gitmekden başka çareniz yok :unsure:. 14 jantları tavsiye ederim gerçekten. Bir de bu 2010 model kasalar da verilen 15 jantları deneyeceğim bi arkadaşımın arabasında eğer memnun kalırsam 16 ları verip onları kullana da bilirim.

Yorum bağlantısı
Ceyhun Kümüş

Arkadaşlar benimde sorunum aynı,

Yeni Fiestam'da Kar, Yağmur derken ön 2 lastiğimde balon yaptı, geçende Hankook satıcısına gittim, 195/45R16 nın henüz gelmediğini söylüyor. forumda öğrendiğim kadarı ile 45 lik yanaklar Türkiye şartlarında uygun değil. 16' lık janta 50 lik yanak takılabilir mi? Ne önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...