İçeriğe Yönlendir

Radyat&#246r Temizliği ?


Göktuğ Serbent

Recommended Posts

Göktuğ Serbent

çoğunlukla uzun yolda gidiyorum, malum kış geldi. soğuk esen ve şiddetli rüzgarlar oluyor ankara - samsun yolu üzerinde. rüzgarlar öyle güçlü ki arabayı bile sağa sola itiyor. bu sırada hararet ibresi nerdeyse sona oturacak düzeye geliyor. suyunu hep kontrol ederim geçen kontrol ettiğimde radyatörün için kısmında yapışmış yer yer kireçler vs gördüm. radyatör suyunu ve iç kısmını temizlemek istiyorum. bu satılan radyatör temizleyicilerden alıp kullansam yeterli olurmu. suyu boşaltıp tekrar doldurma kısmında nelere dikkat etmek gerek? tecrübe sahibi arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sorun yok ise, sisteme yeni su ile beraber taze oksijen de girecek, fyadalı alu oksit tabakasını kaldırcak ve yeni alu oksit oluşacak, su kaçırmayan sistemde su kaçakları oluşabilecek.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Radyatör temizleyicileri önermem.Söküp güzelce temizleyen yerler var ancak bazıları bu işlem sonrası kaçaklara sebep olabiliyor.Tıkalı yerler açılınca daha önce delinmiş yerler varsa açığa çıkabiliyor.

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

kaçak olabilme ihtimali olabilir ancak şunda eminimki ısı transferi sağlıklı değil, kış aylarında daha gerekli oluyor özellikle kalorifer için.

ayhan bey radyatör temizliğini ankarada nereye yaptırabilirim? ortalama maliyeti nedir acaba.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Fiyatını tam olarak bilemiyorum ancak gimatın arkasında ki yerlerde temizleyenleri gördüm.Adına yanılmıyorsam şişlemek diyorlar :good1:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Şişleme işlemi eski bakır radyatörlere yapılırdı, artık tüm sistem aluminyumdur.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim gördüğüm opel corsa aracın radyatörüydü..Artık bakırmı demirmi bilmiyorum :D

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

sanırım sanayide araştırmak gerekiyor. hep gittiğim ustama gidip bir sorayım sanayide varsa beni yönlendirsin. yardımlarınız için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...