Sani Gerşon 25 Şubat 2013 Paylaş 25 Şubat 2013 vay arkadas iyiki deneme amaçlı bi 200 yaptık dedik bombos 3 seritli yolda hayatınızda hiç 100kmyi aşmanıdınız sanki Buğra bey, Siz hatayı yaparsınız, biz uyarırız. Aksi halde nasıl arkadaş olacağız? 2 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mart 2013 Paylaş 2 Mart 2013 öncelikle merhaba sayet güzel bi bakım yaptırayım dersenız yag bakımı haricinde işini iyi yapan bi pompacıya enjektörlerinizi temizletebilirsiniz bu hem yakıt hem performans acısından etkılı olacaktır Yorum bağlantısı
Misafir 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Öncelikle babanızın kullandığı viskoziteyi sorup o viskozitede yağ hatta öğrenebilirseniz marka kullanmaya çalışın. Örneğin babanız elf 10w-40 kullandıysa siz de o yağdan devam edin. Markayı belki değiştirebilirseniz ama viskozite önemli. Carbon clean bugüne kadar hiç yapılmamışsa artık fayda etmeyecektir. Kurumlar, motor açılarak kazınması suretiyle çıkartılabilir. Turbolu araç kullanımının temel kuralı olan ilk çalıştırma ve motoru durdururken 30 saniye kadar beklemeyi sakın unutmayın. Geçen hafta Almanya'da 2002 model 515.000 de focusa bindim. Turbodizel motor. Hiç rektifiye de görmemiş. Bakım yapıldığı müddetçe bu kilometrelere kadar çıkılabilmeli aslında. Ama bizim tozlu, çamurlu, tuzlu, kamyon egzostlu yollarımızda nerdeee. Yorum bağlantısı
Buğra Kaya 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 önerileriniz için teşekkürler bugun filtreleri ve yağı değiştirdim fakat gitmeden önce castrol magnatec alırım diyordum ama parçacı motorcraft diye bir yağ önerdi üstünde fordun logosu vardı ve direk amerıkadan geliyor dedi. biraz işkillendim yağı ondan almadım biraz ilerdeki parçacıya gittim o da motorcraft kullan serviste bunu kullanıyor falan diyince onu aldım 60 liraya ama iyi mi oldu kötü mü biraz süphelerim var. bu arada turbonun ve enjektörlerin durumu iyiymiş onlara bişe yaptırmadım. Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Buğra Bey; size tavsiyem bu saatten sonra bakım aralıklarını 10.000 km'ye düşürmenizdir. Servisin aklına uyup 15.000 km'de bakım yaptırmanız ileride sıkıntılara yol açabilir. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 (düzenlendi) Kesinlikle bakımları 10.000 de bir yapın, biz sıfır arabaya yapıyoruz, burası tozlu bir ülke, ayrıca motorcarft yağ üretici tavsiyesi olabilir ama tırttır, çünki yarı sentetiktir, siz 5-30 tam sentetik mobilden ve 3500 devir üzerinden sakının, bu devrin üstü direk demir törpüsüdür, bkimse aksini idaa edemez, 4000 ve üstü zaten dizel için ölümdür. Servisi de dinlemeyin, bu yazdıklarımız doğrudur, arkadaşalarda onaylar, ayrıca bu km deki araba başka hiç arıza yapmadıysa, herşey normal görünüyorsa bu durumda enjektörlere baktırmak faydalı olabilir, ömürleri genelde 150.000 den sonra hızla azalıyor diye duymuştum, CC den kesinlikle uzak durun, bu km de iş açar, en basitinden enjektörleriniz büyük ihtimal pert olur... 6 Mart 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 önerileriniz için teşekkürler bugun filtreleri ve yağı değiştirdim fakat gitmeden önce castrol magnatec alırım diyordum ama parçacı motorcraft diye bir yağ önerdi üstünde fordun logosu vardı ve direk amerıkadan geliyor dedi. biraz işkillendim yağı ondan almadım biraz ilerdeki parçacıya gittim o da motorcraft kullan serviste bunu kullanıyor falan diyince onu aldım 60 liraya ama iyi mi oldu kötü mü biraz süphelerim var. bu arada turbonun ve enjektörlerin durumu iyiymiş onlara bişe yaptırmadım. Viskozite olarak ne kullandınız? 60 tl çok uygun geldi. Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Kesinlikle bakımları 10.000 de bir yapın, biz sıfır arabaya yapıyoruz, burası tozlu bir ülke, ayrıca motorcarft yağ üretici tavsiyesi olabilir ama tırttır, çünki yarı sentetiktir, siz 5-30 tam sentetik mobilden ve 3500 devir üzerinden sakının, bu devrin üstü direk demir törpüsüdür, bkimse aksini idaa edemez, 4000 ve üstü zaten dizel için ölümdür. Servisi de dinlemeyin, bu yazdıklarımız doğrudur, arkadaşalarda onaylar, ayrıca bu km deki araba başka hiç arıza yapmadıysa, herşey normal görünüyorsa bu durumda enjektörlere baktırmak faydalı olabilir, ömürleri genelde 150.000 den sonra hızla azalıyor diye duymuştum, CC den kesinlikle uzak durun, bu km de iş açar, en basitinden enjektörleriniz büyük ihtimal pert olur... +1 Hatta aldığınız yağ yarı sentetik ise bir sonraki yağ değişimi için 10bini beklemeyin bile... Üzerinde her For FORF yazan markaya inanmamak lazım bende yağ alırken sanayide görmüştüm onu hiç gözüm tutmamıştı adınıda il defa duydum. Bence yeni koydurmuşsanız yazık etmeyin ama 10bini beklemeden 5000-7000 sonra değiştirin. Castrol Magnatec 5w-30 A1 tam sentetik alın onun fiyatıda 68TL internette. Bu arada bu süreçte önce şunlara bir göz atın eski yağın kalınlığı nedir? 5w-30 mu her 500-1000 KM bir miktarına bakın ve izlemede tutun yağ yakıyor mu? yağ yakmıyorsa bir sonraki değişimde de 5w-30 kullanın. Eğer yağ yakması ciddi oranda ise bir sonraki değişimde 5w-40 veya 10w-40 kullanın, ama ciddi oranda yağ yakıyorsa tabi. yani 5000 bitirmeden önce 3-4 litre yağ eklemeniz gerekiyorsa... Ali Bey, bu arada bende aklıma gelmişken sorayım benimde sonuçta kendime ait ilk dizel aracım. Benim aracımda 104binde CC den neden uzak durunuz ben uzun yolda mutlaka kullanıyorum aşırı rahat birşey uzun yol gaza sabit basmaktan bileğim ağrıyor, ve her uzun yola çıktığımda kullanıyorum CC nin enjektörlere zararı nedir? özellikle KM yüksek araçlarda? Birde bende baktırsammı enjektörlere acaba? Yorum bağlantısı
Buğra Kaya 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Viskozite olarak ne kullandınız? 60 tl çok uygun geldi. 5w30 sentetik kullandım bu dukkandan aldım. http://www.otosefakoy.com.tr/Motorcraft-Motorcraft-5W-30-Motor-Yagi_10.html#1 +1 Hatta aldığınız yağ yarı sentetik ise bir sonraki yağ değişimi için 10bini beklemeyin bile... Üzerinde her For FORF yazan markaya inanmamak lazım bende yağ alırken sanayide görmüştüm onu hiç gözüm tutmamıştı adınıda il defa duydum. Bence yeni koydurmuşsanız yazık etmeyin ama 10bini beklemeden 5000-7000 sonra değiştirin. Castrol Magnatec 5w-30 A1 tam sentetik alın onun fiyatıda 68TL internette. Bu arada bu süreçte önce şunlara bir göz atın eski yağın kalınlığı nedir? 5w-30 mu her 500-1000 KM bir miktarına bakın ve izlemede tutun yağ yakıyor mu? yağ yakmıyorsa bir sonraki değişimde de 5w-30 kullanın. Eğer yağ yakması ciddi oranda ise bir sonraki değişimde 5w-40 veya 10w-40 kullanın, ama ciddi oranda yağ yakıyorsa tabi. yani 5000 bitirmeden önce 3-4 litre yağ eklemeniz gerekiyorsa... Ali Bey, bu arada bende aklıma gelmişken sorayım benimde sonuçta kendime ait ilk dizel aracım. Benim aracımda 104binde CC den neden uzak durunuz ben uzun yolda mutlaka kullanıyorum aşırı rahat birşey uzun yol gaza sabit basmaktan bileğim ağrıyor, ve her uzun yola çıktığımda kullanıyorum CC nin enjektörlere zararı nedir? özellikle KM yüksek araçlarda? Birde bende baktırsammı enjektörlere acaba? teşekkür ederim ayrıntılı cevap için Ali Bey in ve sizin dediğiniz gibi zaten 10binde gireceğim bundan sonra ama eğer yağ hakkında böyle bir durum varsa 5-6 bin km sonra castrol kullanırım. Bu arada CC derken carbon clean den bahsetmiş Ali Bey cruise contol değil sanırım. Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Evet CC biraz karışabilir bir kısaltma ben Cruise Control olarak algıladım. Aldığınız yağ belki iyide olabilir ama ismini hiç duymadığım(ız) bir yağ o sebeple ön yargılı yaklaşıyorda olabiliriz. Ama eğer yarı sentetik ise (kutusunda yazar) bence dediğim gibi erken değişim yapın yağ filtresinide değiştirin ve yağı değiştiren ustaya mutlaka belirtin eski yağım yarı sentetikti bu tam sentetik diye ki karter içindeki eski yağı mümkün olduğunca iyi temizlesin... Yeni yağ alırkende şundan alın: http://www.turkoilmarket.com/Castrol-Magnatec-5W-30-A1-4-Litre,PR-2219.html Eğer yukarıda anlattığım gibi ciddi oranda yağ yakması var ise (son 10000 KM de birkaç litreden fazla yağ eklemesi yaptıysanız) yeni yağ olarak şu modelleri edinin: http://www.turkoilmarket.com/Castrol-Magnatec-Diesel-10W-40-4-Litre,PR-49.html http://www.turkoilmarket.com/Castrol-Edge-Turbo-Diesel-5W-40-4-Litre,PR-43.html Yorum bağlantısı
Buğra Kaya 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 yağ yakması diye bir durum olmadı hiç ilerde olabilir falan diye mi söylediniz? Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Yok 235 bin iyi bir kilometre kötü kullanılmış bir araç ise yağ yakmaya başlamış olabilir diye söyledim. Yoksa hiç elleşmeyin ama yağ eksiltiyormu diye 500 veya 1000KM de bir yağ miktarınıza bakın. Gerçi iyi kullanılmış çok yüksek devirlerde zorlanmamış, çalıştırılma durdurulma kurallarına dikkat edilmiş bakımı yağ değişimi zamanında yapılmış bir dizel araç için 235 çok erken bir KM iyi bakımlı bir ufak dizel motor 400 bin görür diye biliyorum. Tabi kötü kullanırsan 200 binde bile rektifiyelik hale gelir tamamen kullanıma bağlı, bu arada yukarıda da biraz öte bir örnek vermişim:) 5000 KM de 3-4 litre yaksa zaten rektifiyelik hale gelmiştir demektir zaten. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 (düzenlendi) Evet CC biraz karışabilir bir kısaltma ben Cruise Control olarak algıladım. Aldığınız yağ belki iyide olabilir ama ismini hiç duymadığım(ız) bir yağ o sebeple ön yargılı yaklaşıyorda olabiliriz. Ama eğer yarı sentetik ise (kutusunda yazar) bence dediğim gibi erken değişim yapın yağ filtresinide değiştirin ve yağı değiştiren ustaya mutlaka belirtin eski yağım yarı sentetikti bu tam sentetik diye ki karter içindeki eski yağı mümkün olduğunca iyi temizlesin... Yeni yağ alırkende şundan alın: http://www.turkoilma...re,PR-2219.html Eğer yukarıda anlattığım gibi ciddi oranda yağ yakması var ise (son 10000 KM de birkaç litreden fazla yağ eklemesi yaptıysanız) yeni yağ olarak şu modelleri edinin: http://www.turkoilma...itre,PR-49.html http://www.turkoilma...itre,PR-43.html CC Carbon Clean canııım, cruise değil 6 Mart 2013 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Cruise control un kısaltması olarakta kullanılıyor forumda nedense aklıma o geldi Peki bende baktırtsam mı acaba enjektörlere ? Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 7 Mart 2013 Paylaş 7 Mart 2013 Mobil ESP 5w-30 şu ana kadar kullandığım en iyi yağ diyebilirim. Bence bir de bu yağı deneyin... Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt 8 Mart 2013 Paylaş 8 Mart 2013 Aracımı 2012 nisanın 9 unda aldım 144 bin km de. bu güne kadar 2 kere normal bakımları (yağ, yağ filtresi,benzin filtresi,hava filtresi,buji,polen filtresi)yapıldı. Aracım şu anda 166 binde. Triger kayışı V kayışı vs. ne zaman değişmiş daha önce bilinmiyor. Bu aracın Değişmesi gereken bakımının yapılması gereken parçaları nelerdir bu konuda bana bilgi verirmisiniz yarın bakım yaptırmaya gideceğim. değişmesi gereken ve bakımının yapılması gereken parçaların maliyeti ne kadar tutar. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Mart 2013 Paylaş 8 Mart 2013 Tüm kayışlar ve sıvılar yenilenmeli bence. İmkan var ise map / maf temizlenmeli. 20bin km olmuş, bujileri değiştirmek olabilir, yine imkan var ise buji kabloları yenilenebilir. Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt 8 Mart 2013 Paylaş 8 Mart 2013 Tüm kayışlar derken, kaç tane kayış var sayın Hocam; Bunların maliyeti bana ne olur? Map ve Maf terimlerini biraz açar mısınız ? (bujilerim normal bakımlarda 2 kere değişti) Buji kablolarının maliyeti ne olur ? Marka tavsiyeniz var mı ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Mart 2013 Paylaş 8 Mart 2013 Tüm kayışlar derken, kaç tane kayış var sayın Hocam; Bunların maliyeti bana ne olur? Map ve Maf terimlerini biraz açar mısınız ? (bujilerim normal bakımlarda 2 kere değişti) Buji kablolarının maliyeti ne olur ? Marka tavsiyeniz var mı ? Kayış 2 tane. V ve Triger. Bu arada 1.25'ler zincirli de olabilir, 1.25 kullanıcıları daha iyi cevap verecektir. Kabloları forum sponsorumuzdan öğrenebilirsiniz. Map ve / veya MAF hava emiş sensörlerinizdir. Isıyı, miktarı ölçup yakıt karışımına katkı sağlarlar. Ne kadar düzgün ölçüm, o kadar düzgün yakıt. Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt 8 Mart 2013 Paylaş 8 Mart 2013 Çok teşekkür ederim Sani bey, Tecrübeli kişilerden bilgi edinmek hoş olur. Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 17 Mart 2013 Paylaş 17 Mart 2013 Çok teşekkür ederim Sani bey, Tecrübeli kişilerden bilgi edinmek hoş olur. dostum aracın yakıt değerleri nedir , bilgi verirmisin yakıtı konusunda Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Neredeyse 1 yıl dolacak ama 1 kere bile ölçme fırsatım olmadı sürekli unutuyorum ölçmeyi. En sağlıklı ölçümü nasıl yapacağımı söylersen ölçüp buraya yazayım. Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 en sağlıklı fullemek deniliyor ama bende henüz fullemeden sürekle 50 TL lik yakıtla 105 km gidiyorum, bu da yaklaşık km de 0,50 kruşu tekabül ediyor. Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 (düzenlendi) Depoyu fulledim 96 km yol yaptım ve aynı yerden aynı pompacıya tekrar fullettim 15. 86 kr lpg aldı. Lpg fiyatı 2,65 lukoil milangaz. Hız aralığım 90 ı geçmedi. Yaptığım km nin yüzde 90 ı şehir dışı. 31 Mart 2013 tarihinde Serdar Canyurt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 Depoyu fulledim 96 km yol yaptım ve aynı yerden aynı pompacıya tekrar fullettim 15. 86 kr lpg aldı. Lpg fiyatı 2,65 lukoil milangaz. Hız aralığım 90 ı geçmedi. Yaptığım km nin yüzde 90 ı şehir dışı. ne marka lpg kiti var dostum, memnunmusun, arıza falan oluyormu? Yorum bağlantısı
Recommended Posts