İçeriğe Yönlendir

120.000 Ve Üzeri Km Periyodik Bakım

Timuçin Yıldırım

Recommended Posts

Mustafa Volkan Koca

merhabalar konuyu baltaladım ama benimde sorum aynı :)

benimde araç 144 binde bakıma girince illa benzin filitresi ve triger kayışı enjektör falan değişmesi gereklimidir daha önce nezaman değişti bilmiyorum 100 binde bişey demişti eski sahibi tam hatırlamıyorum baktırdım sorun yok dediler ama usta değiştireyim paran çoksa dedi arabanın çekişi gidişi yakıtı çok güzel değiştirmenin gereği varmıdır?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

%1 bilinmez varsa, trgier değişir, hatta ben , bildiğim teknisyene yeniden değiştirrim, değişmiş bile olsa, riskli bir parça, kasko gibi düşünün.

Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca

%1 bilinmez varsa, trgier değişir, hatta ben , bildiğim teknisyene yeniden değiştirrim, değişmiş bile olsa, riskli bir parça, kasko gibi düşünün.

Tamam hocam ozaman bakıma gidince trigeri, yağı, yağ filitresi, hava filitresini değiştiriyorum diğerlerine dokunmuyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

diğer derken?enjektör? arıza halinde değişir veya revize edilir

Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt

ne marka lpg kiti var dostum, memnunmusun, arıza falan oluyormu?

Atiker marka kullanıyorum memnunum bi sorun çıkmadı bir de şu sabahları geç çalışma sorunum olmasa ve bazen sabahları stop etme sorunu olmasa hiç bir sorunum yok diyebilirim.

Çare bulamadım stop etme ve geç çalışma sorununa benzin pompası değiştikten sonra oldu hep bunlar. :s Benzinde araba hiç bir sorun çıkarmıyor :) ne hikmetse 1 kere bile stop etmedi anahtarı çevirince yarım saniyede çalışıyor araç

Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

Atiker marka kullanıyorum memnunum bi sorun çıkmadı bir de şu sabahları geç çalışma sorunum olmasa ve bazen sabahları stop etme sorunu olmasa hiç bir sorunum yok diyebilirim.

Çare bulamadım stop etme ve geç çalışma sorununa benzin pompası değiştikten sonra oldu hep bunlar. :s Benzinde araba hiç bir sorun çıkarmıyor :) ne hikmetse 1 kere bile stop etmedi anahtarı çevirince yarım saniyede çalışıyor araç

dostum bu benim benzinli aracımda da vardı , emme subapları ve karterleri değişti. şimdi stop etmiyor. 350 TL ye hallettik. sıralı sistemde subap veya kartel falan oluyormu bilmiyorum ama bunlara bir baktır ,, kaç yıl oldu takalı, şimdi bende takmak istiyorum da kararsızım, beni biraz aydınlat dostum :) çekişi düştümü, yol tutuşu değiştimi, ne yakıyor, (bunu hem benzin hem lpg de söylersen sevinirim)

Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt

dostum bu benim benzinli aracımda da vardı , emme subapları ve karterleri değişti. şimdi stop etmiyor. 350 TL ye hallettik. sıralı sistemde subap veya kartel falan oluyormu bilmiyorum ama bunlara bir baktır ,, kaç yıl oldu takalı, şimdi bende takmak istiyorum da kararsızım, beni biraz aydınlat dostum :) çekişi düştümü, yol tutuşu değiştimi, ne yakıyor, (bunu hem benzin hem lpg de söylersen sevinirim)

Lpg'yi ben taktırmadım aldığımda takılıydı bir sorunum yok benzinde olduğu gibi olmuyor tabi araç benzinden her türlü daha iyi. Dün motorcu bir tanıdık vasıtasıyla usta buldum kendime sorunumu anlattım kelebek boğazını söktü pislenmiş %99 bundan yapar dedi temizledi. Bu sabah stopsuz bir şekilde yoluma devam ettim nihayet şimdi sıra geldi benzin pompasına gerekirse tekrar baktıracağım.

Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

Lpg'yi ben taktırmadım aldığımda takılıydı bir sorunum yok benzinde olduğu gibi olmuyor tabi araç benzinden her türlü daha iyi. Dün motorcu bir tanıdık vasıtasıyla usta buldum kendime sorunumu anlattım kelebek boğazını söktü pislenmiş %99 bundan yapar dedi temizledi. Bu sabah stopsuz bir şekilde yoluma devam ettim nihayet şimdi sıra geldi benzin pompasına gerekirse tekrar baktıracağım.

anladım,benim araç km de 0,50 kuruş yakıyor. 6 aydır kullanıyorum. yürürü motoru falan çok iyi durumda, fakat bu yakıt olayına çözüm bulmam lazım, bu da sanırım lpg taktırmakla çözeceğim, dedimya işte kararsızım. dostum peki benzin ve lpg de yakıt değerlerini ölçtünmü.
Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt

anladım,benim araç km de 0,50 kuruş yakıyor. 6 aydır kullanıyorum. yürürü motoru falan çok iyi durumda, fakat bu yakıt olayına çözüm bulmam lazım, bu da sanırım lpg taktırmakla çözeceğim, dedimya işte kararsızım. dostum peki benzin ve lpg de yakıt değerlerini ölçtünmü.

96 km de 15.86 kr yakıyor şehir dışı lpg 2.65tl

Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

96 km de 15.86 kr yakıyor şehir dışı lpg 2.65tl

hemen hemen 0,20 kuruş yakmış şehir dışında, tahminime göre 0,25 kuruş yakar şehir içinde,
Yorum bağlantısı
Serdar Canyurt

dün itibariyle triger kayışını ve klima kayışı dediği bir kayışıda değiştirdim işçilik dahil 250 tl verdim içim rahat artık

bu araca hangi ebatlarda lastik takabilirim var mı bilen ? yere değen kısımlar biraz kalın olursa araç daha oturaklı gözükür gibime geliyor hem yolu da iyi tutar

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hüseyin Atasoy

Umraniyede isyerimin yanindaki Ford Servisinden telefonda 120.000 2007 mondeo bakim fiyati aldim, 480 tl civari dediler. 120.000 bakiminda degismesi gereken maliyetli parca varmi? Normal bir fiyat midir?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Atasoy

Merhaba aracımın ilk bakım zamanı yaklaşıyor. 119.000 de suan kılometre. Önümüzdeki haftalarda bakıma götüreceğim. Telefonda işyerime yakın olan yetkili ford servisine fiyat sordum. 480 tl civarı olur dediler. 120.000 bakımında nelere dikkat etmem gerekir, aracı ilk defa bakıma goturuyor olmamdan dolayı da bana bir öneriniz olur mu? Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

120bin km de bakım için , sadece sarf malzemesi rakamı birşey ifade etmez, aşınan parçalar vardır kontrol gerekir. müşteri kaçırmamak adına , aşınmışa ses etmezler sonra ya masraf büyür ya da ters bir zamanda sorun çıkartabilir.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Atasoy
(düzenlendi)

120bin km de bakım için , sadece sarf malzemesi rakamı birşey ifade etmez, aşınan parçalar vardır kontrol gerekir. müşteri kaçırmamak adına , aşınmışa ses etmezler sonra ya masraf büyür ya da ters bir zamanda sorun çıkartabilir.

Tesekkurler. Ben simdi ustaya, asinan parcalar var mi kontrol edin, degismesini gerekeni degisitirin dersem, guvenmek isterim? Umraniyedeki Nuray Ford Servisi hakkinda bilgisi olan var mi?

tarihinde Hüseyin Atasoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

İlgili konular birleştirilmiştir.

Lütfen yeni konu açmadan önce forumda arama yapınız.

Keyifli paylaşımlar..

:biggrin: lütfen siz de arada birşeyler paylaşınız.sırtınıza görevin yükü binince kayboldunuz(yani görev yüzünden vakit olmuyor sanırım) :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çok çalıştırıyorlar çok...

Ben diyordum hegamonik admin diye de inanmıyordular :D

Cevap yetiştirmek zorunda değilsin.. 50 logunu ceza olarak sildim :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Atasoy

Hüseyin Bey, konunuz ilgili konu ile birleştirilmiştir.

Tesekkurler:)

az uzak daolsa başka yerler baksanız :fiuw:

Onerilere acigim, hatta sevinirim. Aslinda araci aldiktan sonra ilk bakim olacagi ve aracla ilgili gecmiste neler yapilmis ogrenebilecegimi dusundugum icin yetkili servise gitmeyi dusunuyorum. Sonucta 90 binde , 105 binde , ya da daha oncesinde bakimlarinda neler yapildi yapilmadi bilmiyorum. Araci almadan once tanidik bir servisten bakimlarin eksiksiz oldugu bilgisini aldim ama kendim gidip gormek istiyorum. bu konuda ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bakım geçmişine dilediğiniz yetkili servisten baktıraiblirseniz, yetkili de yapılmışsa, Ford Cevizli yakınsa, servis müdür Türker Bey i bulun, selam söyleyin, geçmişe baksın. İçinizi karartırsa, bir daha selamımı söyleyin.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Atasoy

bakım geçmişine dilediğiniz yetkili servisten baktıraiblirseniz, yetkili de yapılmışsa, Ford Cevizli yakınsa, servis müdür Türker Bey i bulun, selam söyleyin, geçmişe baksın. İçinizi karartırsa, bir daha selamımı söyleyin.

cevizli uzak değil, gidebilirim. Teşekkürler Tekrar.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Huseyin Altun
RULMAN ALTERNATÖR (ABA)                         26,00 TL TRIGER SETI (GATES)                      100,00 TL DEVİRDAİM (VAL)                         75,00 TL ALTERNATÖR KAYIŞI (GATES)                         40,00 TL AKS KÖRÜĞÜ                          20,00 TL İŞCİLİK                      120,00 TL

7 ay oldu arabayı alalın 170 binde içim rahat etmedi değiştirdim haftasonu kayışları. Rakamları yukarda paylaştım ??

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mehmet Kandil

iyi geceler

90000 bin bakımında yıl 2011

v kayışı

su pompası tümü takım

kit-zamanlama kayışı

eksantrik kayışı

ön fren ve disk balatalar tümü

ön amortisör sağ sol

rot: viraj demir askısı

120000 bakımında sadece (yağ, filtreler) periyodik bakımı yıl 2012

124000 km'de enjektör temizliği krank kasnağı

değişimi yapılmış aracımın ( fiesta 2004 dizel ) 130000 bakımında nelere dikkat etmeliyim bakımların hepsi yetkili serviste yapılmış

Yorum bağlantısı
Mustafa B Akkaya

2003 model 172 bin kmde focus hb aracımın 3. sahibiyim aracın trigeri tahmini 90-110 bin km arası degiştigini düşünüyorum triger kayısını degiştirmek istiyorum miadını doldurdugunu düşünmekteyim sürekli aracımı götürdügüm işçilik ve fiatından memnun kaldıgım özel servis var burada triger degişimi için 100 tl işçilik olmak üzere toplamda 300-350 tl gibi bir fiat çıkardılar ( termostat degişecekmi fiat dahilmi bilmiyorum)

ayrıca baskı balata degiştirmeyi düsünüyorum daha önce ne zaman degiştirildigi hakkında bilgim yok ustaya gösterdigimde 20 bin km gider dedi ama ben erken degiştirmek istiyorum sonuna kadar kullanmakmı daha mantıklı?

kuzenimin focusunun baskı balatasını saks marka 300 tl ye degiştirdi ustaya götürmeden önce yakın zamanda bu işlemleri yaptıranların fiatlar konusunda ve bu işlemleri yaptırırken  başka dikkat edecegim bir husus varsa bilgilerini paylasırsa sevinirim 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kandil

Aracımın 130000 bakımını İskenderun Ford Ovalı servisinde yaptırdım.

Yapılanlar

Alternatör kayışı

Eksantrik kayışı

Polen filtresi

Yakıt filtresi

Hava filtresi

Motor yağı

Yağ filtresi

Kit-Zamanlama kayışı

V kayışı

İşçilik dahil toplam tutar 689.93 tl fiyat nasıl sizce

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...