İçeriğe Yönlendir

Fan 3. kademede çalışmıyor.


Serkan Genç

Recommended Posts

Serkan Genç

arkadaşlar merhaba. 1997 model cl escortum var. ancak fanla ilgili problemlerim var. kademe 3 e aldığımda fan çalışmıyor ve ön cama çok çok az üflüyor. ve buharlaştığı içinde gerçekten sinirimi bozuyor. Bu konuda ne yapayım :fiuw:

Yorum bağlantısı

Bildiğim kadarı ile rezistans biraz pahalı, benim başımada geldi 1-2-3 fan kademeleri çalışmıyordu. Elektrik ustasına götürdüm, aldı eline wd40'ı dur yapmaaa :rolleyes: demeye kalmadı bastı bütün devreye, sonuç fanların bütün kademeleri sorunsuz şekilde çalışıyor :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler

Fan motorun saglam anladıgımkadarıyla,yalnız 3 konum temas etmiyor sanırım temizlik lazım gibi ,tozlanma olabilir sökülüp temizlenirse çalışacagına inanıyorum.

Yorum bağlantısı
Serkan Genç

fan motorum sağlam 2.kademede çok iyi çalışıyor. ama 3.kademe arada bir çalışıyordu artık hiç çalışmıyor

Yorum bağlantısı
Ceyhun Kulus

Merhaba

aynı sorun bendede var fan ayar anahtarını temizlettirdim düzelmedi.fan motorundan olabileceğini söylediler ancak sanmıyorum, motor bozuk olsa bütün kademelerde çalışmaz.sadece 3 kademe bazen kendiliğinden çalışıyor bazen duruyor.3. kademede elektrik akımını kesen irtibatsızlık olduğunu düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Osman Gülten

Benim aracımın 3.kademesi çalışmıyordu.Konsolu söktüm.Kademe anahtarını soketli tip yapmışlar.Bu bayağı kolaylık sağladı.Öncelikle anahtarın kademelerin çalışıp çalışmadığını kontrol ettim.Bütün kademeleri çalışıyordu.Sorunun anahtardan olmadığını anladım.

Sokete bakarak kabloların hangi kademeleri çalıştırdığını buldum.Orta kablo merkez kablo.Orta nın üstü 1.kademeyi,sağ yan tarafı 2.kademeyi,altındaki kalın kabloda 3.kademeyi çalıştırıyor.

1. ve 2.kademe çalışıyor.3.Kademeye orta merkezden kısa devre yaptığımda 3.kademe çalışmıyordu.Sonuçta 3.kademenin kablosunun bozuk olduğu sonucuna vardım.Kabloyu ek yaptım.Şu anda bütün kademeleri sorunsuz çalışıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...