İçeriğe Yönlendir

Lpg'ye geçişte gaz yememe ve stop etme sorunu

Erkan Kıyak

Recommended Posts

Erkan Kıyak

Aracımın lpg kitinin markası lovato marka ve sabahları lpgye geçerken çoğu zaman stop ediyor, lpgye ilk geçiş esnasında gaz yemiyor ve çoğu zaman stop ediyor. Yaklaşık 10000 kmdir katkılı gaz kullanıyorum ve sorunun çözümü için ucuz olanından başlayayım dedim, iki gün önce lpg filtresini değiştidim ve filtre kirli hatta simsiyahdı. Filtre değişimi sorunumu çözmedi, hala soğuk havalarda geçiş esnasında gaz yememe ve stop etme sorunu devam ediyor, bu olay sadece sabahları oluyor gün içinde tekrar aracımı kullandığımda olmuyor, ben uzun süreli katkılı gaz kullanımı sonucu lpg regülatörünün ve lpg enjektörlerinin reçineleşmiş olabileceğini ve sorunun bundan kaynaklanabileceğini düşünüyorum, böyle bir promlemle karşılaşan veya herhangi bi fikri olan var mı? lpg regülatörünün ve lpg enjektörlerinin reçineleşmiş olabileceği fikri ile ilgili söyleyecekleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir? aracın lpgye geçme ısısı 38 derece lpgye geçiş devri 2000 devir.

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Daha önce bende de bu tür olay olmuştu. Sabah aşırı soüuklarda gaza geçerken stop ediyor gün içinde aynı olay tekrar etmiyordu. Sorun gaz ayarındandı, geçiş derecesi yükseltildi,sorun halledildi. Geçenlerde de biredere bırakmıştım arabayı gaz ayarı ayarlattırması için . Geçiş dercesini 25 e ayarlamışlar, şimdiliik sorun yok .Bakalım kışın ne olacak?

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
(düzenlendi)

Gaz ayarına baktırdım, sorun olmadığını söylediler, zaten şuan 38 derecede lpgye geçiyor. Araç ısındıktan sonra aracın ne çekişinde ne de lpg ile ilgili başka birşeyde probşem yok. Bi de şöyle birşey var, ilk lpgye geçiş esnasında sanki regülatörden tıkır tıkır ses geliyor belli bi süre sonra geçiyor bu ses.

tarihinde Erkan K?yak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Erkan bey.. yeniden kalibrasyon yapacaklar.. düzelmez ise mekanik sorun arayacaklar bence...

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
Erkan bey.. yeniden kalibrasyon yapacaklar.. düzelmez ise mekanik sorun arayacaklar bence...

Gaz ayarında bi problem yok dediler, bir de merak ettiğim bi konu var; regülatörde temizlik falan yapılır mı? Yapılırsa regülatör söküldüğünde aracın soğutma sıvısı boşaltılıp mı yapılıyor? Eğer öyleyse hiç dokundurmayacağım, olurya bi de havasını falan alamazlar hararet derdi çıkmasın başımıza.

Yorum bağlantısı
Yusuf Bahri Aslan

braderim aynı sorun şuan bende de var. Havalar soğuduğunda sabahleyin benzinden lpg'ye sorunsuz geçiyor. Sonra diyelimki vites 3'e kadar çıktıktan sonra aniden durma seviyesine kadar debriyaj ve frene basıp nerdeyse durma seviyesine geldiğimde yani vitesi boşa aldığımda devir saati dip yapıyor stop ediyor.Motor sogukken yapıyor bunu.lpg'ye geçiş derecesi 35.Sorun buji, buji yağlanması, buji kablosu, olabileceğinden şüpheleniyorum.Birde özellikle sabahları düşük viteste giderken ayağımı gazdan çektiğimi herkes hissedebiliyor. Okuduğum forumlarda; bizim lpg'li araçlar için bujilerin tek tırnaklı ve tırnak arasının 90mm'ye ayarlanması gerektiği söyleniyor.Ne kadar doğru forumdaki abilerimiz daha iyi bilir ve bizleri bu konularda aydınlatırsa bende çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
braderim aynı sorun şuan bende de var. Havalar soğuduğunda sabahleyin benzinden lpg'ye sorunsuz geçiyor. Sonra diyelimki vites 3'e kadar çıktıktan sonra aniden durma seviyesine kadar debriyaj ve frene basıp nerdeyse durma seviyesine geldiğimde yani vitesi boşa aldığımda devir saati dip yapıyor stop ediyor.Motor sogukken yapıyor bunu.lpg'ye geçiş derecesi 35.Sorun buji, buji yağlanması, buji kablosu, olabileceğinden şüpheleniyorum.Birde özellikle sabahları düşük viteste giderken ayağımı gazdan çektiğimi herkes hissedebiliyor. Okuduğum forumlarda; bizim lpg'li araçlar için bujilerin tek tırnaklı ve tırnak arasının 90mm'ye ayarlanması gerektiği söyleniyor.Ne kadar doğru forumdaki abilerimiz daha iyi bilir ve bizleri bu konularda aydınlatırsa bende çok sevinirim.

Araç lpgye geçtikten sonra hiçbir problem yok bende, motor ısındıktan sonra ne çekişte ne başka bişeyde sorun yok. Senin sorunlarına benzer sorunlar vardı iki hafta önce bujileri değiştirdim ve buji kablolarına kontak sprey sıktırdım düzeldi, bi dene istersen, ucuz olandan başla değiştirmeye :D buji 20 lira zaten...

Yorum bağlantısı
Yusuf Bahri Aslan

bende öyle yapcam zaten benim sorun motor ısınana kadar vites boşa geçince stop ediyor. bu kontak sprey dediğin burda imkansız bulamam da çok önemli mi acaba?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben kullandığım araçlarda, ve ortağımın 1,6 focusta çeşitli defalarda buji tırnak aralıkları ile oynadım.. Bir fayda göremedim...

Olayın buji tırnak aralığı ile ilgili olduğunu sanmıyorum..

Bene soğuk kalibrasyonlarınız hatalı..

Yorum bağlantısı
Yusuf Bahri Aslan

Mehmet bey aracıma lpg takılalı hep katkılı gaz ve hep aynı marka aldım. 10bin km oldu ve filitrelerini yeni değiştirdim. aynı anda kalibrasyon ayarlarıda yapıldı. usta hocam ayarların bozulmamış sadece milisaniyelerde bir iki düşüş var onları düzelttim dedi. ben sorunu anlatınca motor suyu ısısını 30dan 35'e yükseltti. ama havalar soğukken sabahları aynı sorun oluyor. gün içinde hava ısınınca sorun gidiyor.

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

Ben de yaklaşık 10 bin kmdir hep aynı marka katkılı gaz kullandım acaba bu katkılı gazla bi ilgisi olabilir mi? Geçen kış hiç böyle bişi yoktu, bugün lpgciye gittim anlattım durumu, bilgisayara bağladı ve lpgnin ayarları sıfırlanmış, beyinde kayıtlı olan ayarı tekrar yükledim gibilerinden bişeyler söyledi, bu ne derece doğru acaba? Ayarlar gerçekten sıfırlanmış olsa hissetmez miydim? Aracı sürekli takip ederim ve gaza geçiş devri ile sıcaklığı falan hep aynıydı? Lpgli araçların ayarları bazen bozulabiliyor demişti, böyle birşey mümkün mü?

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
Ben de yaklaşık 10 bin kmdir hep aynı marka katkılı gaz kullandım acaba bu katkılı gazla bi ilgisi olabilir mi? Geçen kış hiç böyle bişi yoktu, bugün lpgciye gittim anlattım durumu, bilgisayara bağladı ve lpgnin ayarları sıfırlanmış, beyinde kayıtlı olan ayarı tekrar yükledim gibilerinden bişeyler söyledi, bu ne derece doğru acaba? Ayarlar gerçekten sıfırlanmış olsa hissetmez miydim? Aracı sürekli takip ederim ve gaza geçiş devri ile sıcaklığı falan hep aynıydı? Lpgli araçların ayarları bazen bozulabiliyor demişti, böyle birşey mümkün mü?

eğer dediği gibi ayarlar sıfırlanmış olsa sizde mevcut proyu yeniden yükletti iseniz aracınız normale dönecektir.biraz gözlemlemek gerek.ama ben kendi kendine sıfırlandı olayını sizin gibi anlamadım. :good1:

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
eğer dediği gibi ayarlar sıfırlanmış olsa sizde mevcut proyu yeniden yükletti iseniz aracınız normale dönecektir.biraz gözlemlemek gerek.ama ben kendi kendine sıfırlandı olayını sizin gibi anlamadım. :good1:

Yani ayarın kendi kendine bozulması için uzun süre akü bağlantısının kesilmiş olması ya da lpg ecusun bozulmuş olması gerekir diye düşünüyorum ve 2. ihtimali direk eliyorum çünkü lpg ecusu bozulmuş olsa hiç gaza geçmeme gibi problemler olması gerekir, aracın aküsünü 5-6 kez aracın arıza ışığını söndürmek için çıkarmıştım ama çok uzun süreli olmadı bunlar. Bir de dikkat ettim de bu lpgye geçiş esnasında stop etme olayı yaşadığım zamanlarda gaz miktarı hep azdı, bu durumu ustaya anlattığımda, gaz az olduğundan dolayı daha az basınçla geldiği için böyle yapabilir mi diye sorduğumda, mümkün olabilir cevabını aldım. Bazı sitelerde regülatörün zamanla içinde biriken yağın boşaltılması gerekir (20000 kmde bir) gibi bişeyler okumuştum, bunu ustaya söylediğimde o karbüratörlü araçlarda kullanılan eski sitemler için dedi, bu ne kadar doğru, enjeksiyonlu araçlarda kullanılan lpg regülatörlerinin temizliği yapılmaz mı belli kilometrelerde? Bakalım biraz daha gözlemleyelim sanmıyorum ama düzelir belki...

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
Yani ayarın kendi kendine bozulması için uzun süre akü bağlantısının kesilmiş olması ya da lpg ecusun bozulmuş olması gerekir diye düşünüyorum ve 2. ihtimali direk eliyorum çünkü lpg ecusu bozulmuş olsa hiç gaza geçmeme gibi problemler olması gerekir, aracın aküsünü 5-6 kez aracın arıza ışığını söndürmek için çıkarmıştım ama çok uzun süreli olmadı bunlar. Bir de dikkat ettim de bu lpgye geçiş esnasında stop etme olayı yaşadığım zamanlarda gaz miktarı hep azdı, bu durumu ustaya anlattığımda, gaz az olduğundan dolayı daha az basınçla geldiği için böyle yapabilir mi diye sorduğumda, mümkün olabilir cevabını aldım. Bazı sitelerde regülatörün zamanla içinde biriken yağın boşaltılması gerekir (20000 kmde bir) gibi bişeyler okumuştum, bunu ustaya söylediğimde o karbüratörlü araçlarda kullanılan eski sitemler için dedi, bu ne kadar doğru, enjeksiyonlu araçlarda kullanılan lpg regülatörlerinin temizliği yapılmaz mı belli kilometrelerde? Bakalım biraz daha gözlemleyelim sanmıyorum ama düzelir belki...

regülatörün temizlendiğini buna bağlı olarak sonradan oluşan bazı sorunların kısmı olarak gederildiğini bende duydum ama ne derede doğru bilmiyorum.bence gaz miktarı ile birebir bağlantısı yok.geçen depoyu fulledim 50km gittim vitesi boşa atınca tak stop etti sorun başka bir yerde.yarın gideceğim lpgciye bakalım neler olacak.

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak

Şu regülatörün temizlenmesi olayını çok merak ediyorum, bi sorsanız gittiğinizde, regülatörler temizlenirmiymiş diye?

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
Şu regülatörün temizlenmesi olayını çok merak ediyorum, bi sorsanız gittiğinizde, regülatörler temizlenirmiymiş diye?

tabi sorarım hatta temizleme varsa bende temizletmeyi düşünüyorum.ama radyatör suyunu değiştirme veya boşaltma gibi bir şeyde duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum.eğer öyle birşey varsa uzak durmayı da düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten

Erkan bey bugün gittim lpgciye filtreleri değişti.viteste iken stop etme sorununu söyledim yazılımsal dedi.lpgnin rölantide iken bir değeri varmış onu düzelttim dedi.ilk çalıştırmada sıcıklıkla geçiyordu lpgye sıcaklıkta 35 imiş onu yükseltti 45 yaptı bakalım geçerken gene gaz yememe gibi bir sorun olacakmı.regülatör temişleniyormuş ama içinde diafram gibi birşey varmış önemli olan oymuş oda temizlenmesinden değişimi daha iyimiş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Erkan Bey sizin sorunu lpg'ciniz çözer... Bakmak lazım, görmek lazım...

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
(düzenlendi)
Erkan Bey sizin sorunu lpg'ciniz çözer... Bakmak lazım, görmek lazım...

Emmi lpgciye problemin regülatörden olduğunu düşündüğümü söyledim, regülatörü açtığımız zaman toplayamayız, regülatörü açtığımız anda o regülatörün işi biter, regülatörde problem varsa komple değiştirmemiz lazım dedi, ben de hele bi dursun o zaman dedim, Yozgat'ta ikamet ediyorum burda aracı gönül rahatlığıyla bırakabileceğim bi lpgci yok. Memlekete gidince baktıracağım artık, bu diyafram değiştirilirken aracın soğutma suyu boşaltılıyor mu? Eğer öyleyse tırsıyorum doğrusu şu hararet ve hava alma olayından.

Erkan bey bugün gittim lpgciye filtreleri değişti.viteste iken stop etme sorununu söyledim yazılımsal dedi.lpgnin rölantide iken bir değeri varmış onu düzelttim dedi.ilk çalıştırmada sıcıklıkla geçiyordu lpgye sıcaklıkta 35 imiş onu yükseltti 45 yaptı bakalım geçerken gene gaz yememe gibi bir sorun olacakmı.regülatör temişleniyormuş ama içinde diafram gibi birşey varmış önemli olan oymuş oda temizlenmesinden değişimi daha iyimiş.

Teşekkür ederim Özdemir bey, probleminizin hallolduğuna sevindim, darısı başıma. Dün lpg programlandıktan sonra bugün lpgye geçişte problem olmadı ama hava sıcaktı belki ondan olmamıştır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O zaman değişip denenecek abi...

Sökülüp takılacak bir şey olmadığını bende duymuştum...

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
(düzenlendi)
O zaman değişip denenecek abi...

Sökülüp takılacak bir şey olmadığını bende duymuştum...

Bu regülatörün temizlenmesi ve diyafram değişmesi olayı eski tip karbüratörlü modellerde var dedi, açık konuşsalar, anlatsalar şu yapılması gerekenleri bi ikna etseler insanı, pek güven vermediler doğrusu..

Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip

LPG nin ayarı ne yaparsanız yapın bozulmaz. Arabanın ayarları değişir, dolayısı ile LPG de bundan etkilenir. Sizde bunu telafi edebilmek için LPG yi tekrar ayarlattırırsınız.

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
LPG nin ayarı ne yaparsanız yapın bozulmaz. Arabanın ayarları değişir, dolayısı ile LPG de bundan etkilenir. Sizde bunu telafi edebilmek için LPG yi tekrar ayarlattırırsınız.

lpg yi ayarlatmadan 100-200 km benzinde binilse....yakıt haritası yerine otursa..lpg deki ayarsızlık ayar yapmadan düzelebilirmi abi...yoksa illaki yeni bir ayarmı gerekiyo..

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
(düzenlendi)
lpg yi ayarlatmadan 100-200 km benzinde binilse....yakıt haritası yerine otursa..lpg deki ayarsızlık ayar yapmadan düzelebilirmi abi...yoksa illaki yeni bir ayarmı gerekiyo..

Dün lpgci buna benzer bişey söylemişti, aracı 5-6 gün sadece benzinde kullan, belki düzelebilir demişti, peki bunun doğru olduğunu düşünürsek yani aracı belli bi süre sadece benzinde kullanarak lpg ayarları ile ilgili düzelmeler olabileceği tezini kabul edersek, aracın aküsünü söküp 10 kakika kadar bekleyip ecunun sıfırlanması sağlasak bu yakıt haritası oluşturma işini çabuklaştırabilir miyiz veya bunun araca olumlu-olumsuz etkileri neler olabilir?

Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu
Dün lpgci buna benzer bişey söylemişti, aracı 5-6 gün sadece benzinde kullan, belki düzelebilir demişti, peki bunun doğru olduğunu düşünürsek yani aracı belli bi süre sadece benzinde kullanarak lpg ayarları ile ilgili düzelmeler olabileceği tezini kabul edersek, aracın aküsünü söküp 10 kakika kadar bekleyip ecunun sıfırlanması sağlasak bu yakıt haritası oluşturma işini çabuklaştırabilir miyiz veya bunun araca olumlu-olumsuz etkileri neler olabilir?

bence çabuklaşmaz...ecuyu sıfırlarsan yeniden kalibrasyon yaptırmanız gerekmeyecekmi...sonuçta yani ayar isteyecek...bence benzin haritası düzelsin...şayet kalibrasyon düzgün benzin haritasına göre yapıldıysa büyük bir ihtimal sorun çözülecek...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...