Bora Akbaş 19 Kasım 2009 Paylaş 19 Kasım 2009 Arkadaşlar,piyasada büyük lastik markalarının yan markası olarak satılan SAVA(Good Year),Barum(Continental),BF Goodrich(MICHELIN),Marshall(KUMHO),Debica(DUNLOP),Accelera(BRIDGESTONE) Marka lastikler nasıldır?Asıl markalarının kalitesini tutar mı? Yorum bağlantısı
Can Karacaer 19 Kasım 2009 Paylaş 19 Kasım 2009 Ayni kaliteyi tutturacak olsa ustune markasini basmaya cekinmez. Kleber diye bir lastik kullanmistim, kabakliktan ampul gibi olmus eski lastiklerimi aratmisti bana. Bisiklete takmam o derece. Yorum bağlantısı
Bora Akbaş 19 Kasım 2009 Yazar Paylaş 19 Kasım 2009 Peki neden markalarından başka markalar üreterek böyle kötü lastikleri satıyorlar ki?Sonuçta dolaylıda olsa asıl markaya zarar verici bir durum değilmidir bu? 1 Yorum bağlantısı
Çağatay Demir 19 Kasım 2009 Paylaş 19 Kasım 2009 (düzenlendi) Peki neden markalarından başka markalar üreterek böyle kötü lastikleri satıyorlar ki? Sonuçta dolaylıda olsa asıl markaya zarar verici bir durum değilmidir bu? Bence değildir, sonuçta daha alt kalitede de bir pazar var o pazardan da pay almak istiyorlar. Kendi isimlerini direk kullanıp marka imajını zedelemektense alt kuruluşlarla bu işi yapıyorlar. 19 Kasım 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Kasım 2009 Paylaş 20 Kasım 2009 Ticaret, para kazanmak demektir. Kaliteli bir malı yüksek fiyat ile mal ettiğinizden belirli bir pazar payınız olur, bu pay, satış fiyatınız yüksek olduğu için düşüktür, daha biyik pazar payı yani satış için, biraz daha ucuz maliyetli, dolayısı ile daha düşük satış fiyatlı ürüne ihtiyacınız olduğundan , yan marka diye tabir edilen yollara başvurulur. Bu her sektörde aynıdır. Daha ucuz maliyetli lastiğin de , ister istemez, daha düşük yol tutuş kabiliyeti, daha az ömürlü olması kaçınılmazdır ve normaldir. Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 20 Kasım 2009 Paylaş 20 Kasım 2009 Birşey eklemek isterim Michelin ürünü olan BF Goodrich lastiği kullandım bugün bulsam yine alırım; hem pahalı hem kaliteli bir lastiktir, modifiyeciler çok kullanır. Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 20 Kasım 2009 Paylaş 20 Kasım 2009 Ayni kaliteyi tutturacak olsa ustune markasini basmaya cekinmez. Kleber diye bir lastik kullanmistim, kabakliktan ampul gibi olmus eski lastiklerimi aratmisti bana. Bisiklete takmam o derece. 1.Kleber devri 2004 -2007 arası 2.Kleber devri 2007 ...... son derece memnunum + bir çok focusta ve diger markalardada hep görüyorum. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 20 Kasım 2009 Paylaş 20 Kasım 2009 Ticaret, para kazanmak demektir. Kaliteli bir malı yüksek fiyat ile mal ettiğinizden belirli bir pazar payınız olur, bu pay, satış fiyatınız yüksek olduğu için düşüktür, daha biyik pazar payı yani satış için, biraz daha ucuz maliyetli, dolayısı ile daha düşük satış fiyatlı ürüne ihtiyacınız olduğundan , yan marka diye tabir edilen yollara başvurulur. Bu her sektörde aynıdır. Daha ucuz maliyetli lastiğin de , ister istemez, daha düşük yol tutuş kabiliyeti, daha az ömürlü olması kaçınılmazdır ve normaldir. +1 Aynen durum böyledir.Alt markalarda aynı kalite sözkonusu olsa herkes onları tercih eder. Ancak lastik için pek geçerli olmayacak belki ama iyi markaların alt markaları yaygın dağıtım ağına ve teknik olanaklara sahiptirler.En büyük avantajları budur. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 20 Kasım 2009 Paylaş 20 Kasım 2009 Peki herşey kalite ile açıklanabilir mi? Mesela bu lastikler için herhangi bir reklam harcaması yapılmaması, mevcut ağlar ile satışının yapılması gibi etkenler yüzünden fiyatı düşük olamazmı? Yorum bağlantısı
Engin Evni 20 Kasım 2009 Paylaş 20 Kasım 2009 Bence değildir, sonuçta daha alt kalitede de bir pazar var o pazardan da pay almak istiyorlar. Kendi isimlerini direk kullanıp marka imajını zedelemektense alt kuruluşlarla bu işi yapıyorlar. +1 Yorum bağlantısı
Bora Akbaş 21 Kasım 2009 Yazar Paylaş 21 Kasım 2009 Yan Lastik markalarının hepsinin en baştaki satış cümlesi marka pahalı yapıyordur. Ama lastiğin kalitesinin hiç farkı olmadığıdır. Bu kalite farkının anlaşılması için ne lazım o zaman ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Kasım 2009 Paylaş 21 Kasım 2009 Dünyada, saygınlığı kabul görmüş test sonuçlarını araştırmak lazım. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 21 Kasım 2009 Paylaş 21 Kasım 2009 Bu arada BF Goodrich, Michelin'in yan markası değil. Amerika'da bir firma ve büyük üreticiler. Üniversiteye geçmeden önce çalıştığım firma bu adamların plastik departmanıyla ortak iş yapardı, adamlar çok gelirdi bize... http://www.bfgoodrichtires.com/bfgapp/index.jsp Ancak, Türkiye'de Michelin bayileri tarafından satılıyor galiba... Yorum bağlantısı
Bora Akbaş 22 Kasım 2009 Yazar Paylaş 22 Kasım 2009 Bu arada BF Goodrich, Michelin'in yan markası değil. Amerika'da bir firma ve büyük üreticiler. Üniversiteye geçmeden önce çalıştığım firma bu adamların plastik departmanıyla ortak iş yapardı, adamlar çok gelirdi bize... http://www.bfgoodrichtires.com/bfgapp/index.jsp Ancak, Türkiye'de Michelin bayileri tarafından satılıyor galiba... BF Goodrich markasını Türkiye'de Michelin yan markası diye satıyorlar.Madem büyük üreticiler,o zaman markalarına sahip çıkmaları lazım.Adamların internet sitesinde Türkiye'nin esamesi bile okunmuyor,ama mallarını satın alıyoruz. http://www.bfgoodrich.com/ Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 23 Kasım 2009 Paylaş 23 Kasım 2009 Bir arkadaşımın 70bin oldu ön arka yaptırdım lastikleri demesi ve inip kontrol etmemden sonra almıştım, yine onun aldıı yerden ve michelin bayii idi ama artık michelin bayileri bile hankook satmayı tercih ediyorlar artık, belirli ebatlar dışında da yok. Aynı zamanda bu kadar uzun ömürlü olup ta bu kadar konforlu, ve güzenli bir lastik kullanmadım. Uzun zamandır da kumho kullanıyorum, fiyat performans olarak oldukça da memnunum, ama michelin in eline su dökemez, Yorum bağlantısı
Bora Akbaş 28 Kasım 2009 Yazar Paylaş 28 Kasım 2009 Bir arkadaşımın 70bin oldu ön arka yaptırdım lastikleri demesi ve inip kontrol etmemden sonra almıştım, yine onun aldıı yerden ve michelin bayii idi ama artık michelin bayileri bile hankook satmayı tercih ediyorlar artık, belirli ebatlar dışında da yok. Aynı zamanda bu kadar uzun ömürlü olup ta bu kadar konforlu, ve güzenli bir lastik kullanmadım. Uzun zamandır da kumho kullanıyorum, fiyat performans olarak oldukça da memnunum, ama michelin in eline su dökemez, Peki Michelin Alpin A3 mü Yoksa Goodyear UltraGrip 7 mi sizce ? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 Fransız malı pek almak istememem nedeniyle UG7. (öyle olmasa da UG7 olurdu) Yorum bağlantısı
Bora Akbaş 28 Kasım 2009 Yazar Paylaş 28 Kasım 2009 Fransız malı pek almak istememem nedeniyle UG7. (öyle olmasa da UG7 olurdu) Michelin markası fransızda lastiğin üzerinde Made in Spain yazıyor. Good year ne markası peki Mehmet Bey? Alman mı?İngiliz galiba değil mi?Ama nedense bana da Good year daha iyiymiş gibi gelir hep. Bide UG7 ni sırt desenini daha çok beğeniyorum,daha bir kış lastiği gibi duruyor sanki...Bide aşındıkça daha iyi yol tutmaya başlıyormuş diyolar.Ne diyosunuz bu konuda? Yorum bağlantısı
Bora Akbaş 28 Kasım 2009 Yazar Paylaş 28 Kasım 2009 Kış lastiği için Kumho alın hem ucuz hem beklentinizi fazlasıyla karşılar. 2 Sene önce benim tavsiyemle UMHO Kış lastiği alan arkadaş şu anda benden lastiklerinin parasını istiyor,parçalandığı için.Suçlu ben tavsiye ettiğim için benmişim O yüzden Kumhodan uzak duracağım.Yinede çok teşekkür ederim. Syron ve Fate diye bir marka satıyor KUMHO bayileri şu sıralar ısrarla. Yorum bağlantısı
Eray Sireli 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 bende sava kullandım, goodyear'a benzettim, biraz fazla yumuşak gibi, genel görüşüm çok kötü değil kullanılabilinir, tabi diğerleriyle aralarındaki fiyat farkı az sa gerek yok almaya Yorum bağlantısı
Bora Akbaş 28 Kasım 2009 Yazar Paylaş 28 Kasım 2009 bende sava kullandım, goodyear'a benzettim, biraz fazla yumuşak gibi, genel görüşüm çok kötü değil kullanılabilinir, tabi diğerleriyle aralarındaki fiyat farkı az sa gerek yok almaya SAVA'yı Goodyear resmi sitesinde bile Yan Markası olarak gösteriyor.UG7 İLe arasında 35 TL ye varan fark var ama.4 Lastikte 140 TL ye ulaşıyor Fark.Ama acaba 170 TL için lastikte risk almaya değer mi? Yorum bağlantısı
Eray Sireli 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 SAVA'yı Goodyear resmi sitesinde bile Yan Markası olarak gösteriyor. ciddi mi? vay be ne hissiyat varmış bende de Ben savayı Türk diye biliyordum.. Yorum bağlantısı
Bora Akbaş 28 Kasım 2009 Yazar Paylaş 28 Kasım 2009 ciddi mi? vay be ne hissiyat varmış bende de Ben savayı Türk diye biliyordum.. Hakikaten helal olsun,Goodyeara benzetmişsiniz,demekki sürücülük yeteneğiniz gelişkinmiş. http://eu.goodyear.com/tr_tr/services/pric_list/ Bu linkte SAVA fiyatlarınıda veriyor Goodyear. Yorum bağlantısı
Eray Sireli 28 Kasım 2009 Paylaş 28 Kasım 2009 lastik konusunda benim önerim şu: Lastik arabayı dolayısıyla bizi hayata yani yere bağlayan en önemli unsur. Lastik kalitesi ani frenlerde ve yağışlı havalarda gerçekten çok farkediyor. Ben olsam sürekli bindğim satmayı planlamadığım aracıma Bridgestone den başka hiçbir marka takmam. arada 150 TL gibi bir fark varsa bence gayet makul bir oran. sonuçta en az 40bin km kullanılan birşey... Yorum bağlantısı
Bora Akbaş 28 Kasım 2009 Yazar Paylaş 28 Kasım 2009 lastik konusunda benim önerim şu: Lastik arabayı dolayısıyla bizi hayata yani yere bağlayan en önemli unsur. Lastik kalitesi ani frenlerde ve yağışlı havalarda gerçekten çok farkediyor. Ben olsam sürekli bindğim satmayı planlamadığım aracıma Bridgestone den başka hiçbir marka takmam. arada 150 TL gibi bir fark varsa bence gayet makul bir oran. sonuçta en az 40bin km kullanılan birşey... Ömründen çok yol tutuş performansı önemli benim için,en az 3 sene dayansın ama yol tutuşuda gerçekten iyi olsun.Araba buzda kafalarsa bende başlarım sağa sola kafalamaya pişmanlıktan. O yüzden yan lastik markasında hakikaten beni hayalkırıklığına uğratmayacak bir lastik varsa ve bu konuda emin olabiliyorsam alabilirim,ama olmadı maalesef şu ana kadar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts