İçeriğe Yönlendir

Bilgisayarımda, Resimler Kırmızı X olarak g&#246züküyor


Misafir

Recommended Posts

Arkadaşlar şöyle bir problemi, herhangi bir siteye girdiğimde resimler xxxx olarak görünüyor resimler görünmüyor. İnternetten araştırmama rağmen sorunuma çözüm bulamadım. Örnek resim aşağıda mevcut. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Cihan Şimşir

Internet Explorer'da ;

Araçlar/İnternet seçenekleri

Gelişmiş sekmesi altındaki Multimedia kısmında "Resimleri göster" kutucuğu işaretli mi? Bir ihtimal işaretsiz olabilir.

Yorum bağlantısı
Internet Explorer'da ;

Araçlar/İnternet seçenekleri

Gelişmiş sekmesi altındaki Multimedia kısmında "Resimleri göster" kutucuğu işaretli mi? Bir ihtimal işaretsiz olabilir.

Evet onuda kontrol ettim oda işaretli :D

Yorum bağlantısı
Vural Sarı
(düzenlendi)

Microsoft sitesinden Alıntıdır.

veya

Belirtiler

Bir Web sayfasını açtığınızda, bir veya daha fazla resim (grafik veya görüntü) görüntülenmeyebilir. Bunun yerine, resimlerin olması gerektiği yerde kırmızı bir X veya bir yer tutucu görüntülenebilir.

Üste

Neden

Bu davranış aşağıdaki durumlardan biri doğruysa oluşabilir:

* Web sayfası, Internet Explorer'ın desteklemediği bir resim türünü içermektedir.

* Internet Seçenekleri iletişim kutusunun Gelişmiş sekmesinde Resimleri Göster onay kutusu seçili değildir veya Internet Explorer'da resimleri devre dışı bırakmak üzere Toggle Images.exe Web donatısı kullanılmıştır.

* Resim bir komut dizisine, ActiveX denetimine, tanımlama bilgisine, Java uygulamasına veya HTTP başvuru bilgilerine dayalı olarak görüntülenir ve bilgisayarınız veya ağınız bu özelliklerden birini veya birden fazlasını engelleyecek biçimde yapılandırılmıştır. Örneğin, Internet Explorer veya Symantec Corporation tarafından geliştirilen Norton Internet Security (NIS) ya da Norton Personal Firewall (NPF) 2002 bu özelliklerden birini veya daha fazlasını engelleyecek biçimde yapılandırılmış olabilir.

* Internet Explorer, Web sayfasının kullandığı karakter kümesini (kod sayfası veya kodlama adı da verilir) belirleyememektedir veya Web sayfasını uygun karakter kümesiyle görüntülemek için gereken bir dosya ya da kayıt defteri anahtarı eksik veya bozuk olabilir. Varsayılan olarak, Internet Explorer, sunucunun döndürdüğü HTTP içerik türünde belirtilen karakter kümesini, Web sayfası belgesindeki meta öğesinin belirttiği karakter kümesini veya sunucu tarafından HTTP içerik türü döndürülmezse ve Web sayfası belgesinde meta öğesi belirtilmemişse Kodlama tercihinizi kullanır.

Üste

Çözüm

Bu sorunu gidermek için aşağıdaki adımları izleyin. Her adımın ardından, sorunu...

Bu sorunu gidermek için aşağıdaki adımları izleyin. Her adımın ardından, sorunun giderilmiş olup olmadığını denetleyin. Sorun devam ederse, sonraki adıma geçip sorun gidermeye devam edin:

1. Kırmızı X', veya resmin yer tutucusunu sağ tıklatın ve sonra da Özellikler'i tıklatın. Özellikler iletişim kutusundaki Tür veya Adres (URL) değerlerini inceleyerek, resim türünün Internet Explorer tarafından desteklendiğini doğrulayın. Örneğin, bir Grafik Değişim Biçimi (GIF) dosyası için Tür olarak GIF Resmi görüntülenir ve Adres (URL) .gif ile biter. Internet Explorer .art, .wmf, .emf, .png, .mov, .xbm, .avi, .mpg, .gif, .jpg, .mpeg ve .bmp uzantılı resimleri görüntüler.

2. Internet Explorer'ı başlatın.

3. Toggle Images.exe Web donatısı yüklüyse, resimleri açmak için Bağlantılar araç çubuğunda Toggle Images.exe'yi tıklatın.

Not Bağlantılar araç çubuğu görünür değilse, araç çubuğunda boş bir alanı sağ tıklatın ve Bağlantılar'ın yanında bir onay işareti olduğunu doğrulayın. Bağlantılar araç çubuğunda Toggle Images.exe bağlantısı görünür değilse, Bağlantılar araç çubuğunun en sağındaki iki köşeli parantez içeren oku tıklatın.

4. Internet Explorer'da Resimleri Göster'in kapatılmadığını doğrulayın:

1. Araçlar menüsünden Internet Seçenekleri'ni tıklatın.

2. Gelişmiş sekmesini tıklatın ve sonra da Çoklu Ortam altında Resimleri Göster onay kutusunun seçili olduğunu doğrulayın.

3. Tamam'ı tıklatın.

5. Internet Explorer'da komut dizileri, ActiveX denetimleri, tanımlama bilgileri ve Java uygulamalarının etkinleştirilmiş olduğunu doğrulayın. Bunu yapmak için şu adımları uygulayın:

1. Araçlar menüsünden Internet Seçenekleri'ni tıklatın.

2. Güvenlik sekmesini tıklatın ve sonra da Web sayfasını içeren bölge için (örneğin, Internet) varsa Varsayılan Düzey'i tıklatın.

3. Internet Explorer 6 kullanıyorsanız, Gizlilik sekmesini ve sonra da (varsa) Varsayılan'ı tıklatın.

6. Üçüncü taraf Internet güvenliği, güvenlik duvarı veya tanımlama bilgisi engelleme programı kullanıyorsanız, programın üreticisine başvurarak komut dizileri, ActiveX denetimleri, tanımlama bilgileri, Java uygulamaları, reklamlar ve HTTP başvuru bilgilerinin nasıl etkinleştirileceği konusunda bilgi edinin. Örneğin, Norton Internet Security (NIS) veya Norton Personal Firewall (NPF) yüklüyse, bu ürünlerde bu davranışa neden olabilecek çeşitli ayarlar hakkında ek bilgi için aşağıdaki Symantec Corporation Web sitelerine bakın:

* http://service1.symantec.com/SUPPORT/sunse...src=bar_sch_nam (http://service1.symantec.com/SUPPORT/sunset-c2002kb.nsf/29dd58255a9a57a585256ee600556cc1/73af2219f66216e585256ede00518e72?OpenDocument&src=bar_sch_nam)

* http://service1.symantec.com/SUPPORT/nip.n...src=bar_sch_nam (http://service1.symantec.com/SUPPORT/nip.nsf/429934053165308488256d8e0076af48/77ee338ff06cf3b5882568a1006a69a3?OpenDocument&src=bar_sch_nam)

Internet'e bir yerel alan ağı (LAN) üzerinden erişiyorsanız, LAN yöneticinize başvurarak komut dizileri, ActiveX denetimleri, tanımlama bilgileri, Java uygulamaları, reklamlar ve HTTP başvuru bilgilerinin ağdaki bir güvenlik duvarı veya diğer güvenlik özellikleri tarafından engellenmediğini doğrulayın.

7. Internet Explorer'ı başlatın.

tarihinde Vural Sar? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Vural Bey problem evdeki bilgisayarımda, eve gidince tarif ettiklerinizi uygulamaya çalışıcam teşekkürler.

Birde şunu belirteyim ne hikmettir bilmem ama bunu sadece evde yapıyor. Kuzenimin evinde internete girdiğimde böyle bir sorunla karşılaşmıyorum, bütün resimler düzgün açılıyor. Modemden olabilirmi acaba :)

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
Vural Bey problem evdeki bilgisayarımda, eve gidince tarif ettiklerinizi uygulamaya çalışıcam teşekkürler.

Birde şunu belirteyim ne hikmettir bilmem ama bunu sadece evde yapıyor. Kuzenimin evinde internete girdiğimde böyle bir sorunla karşılaşmıyorum, bütün resimler düzgün açılıyor. Modemden olabilirmi acaba :)

modem ile ilgisi yoktur ama ek programlardan olabilir, mesela flash player vs vs gibi....

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir

Youtube için DNS değiştirdiğimde bana da aynısı olmuştu, farklı bir DNS denediğimde düzeldi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...