Guest Mehmet Bayrak 25 Kasım 2009 Paylaş 25 Kasım 2009 Arkadaşlar marhaba Öncelikle size yardımcı olmak amacıyla 2004 model connect aracımın marşpiyel'inde meydana gelen çürüme sonucu servise gittiğimde öğrendiğim (servisten öğrenmedigim) bilgileri paylaşmak istiyorum. Connect araçlarda 8 yıl gövde paslanmazlık garantisi olduğunu(bazı servisler bilmiyor) garanti kitapçığında baktıysanız fark edersiniz.Hiç bir imalatçı ihratcatcı firmada olmayan bir uygulamadan bahsetmek istiyorum.Aracımın garantisi dolmadan 09.11.2009 tarihinde servise gittim.sonuç olarak fotoğraf çekildi merkeze gönderildi mühendisler incelemiş dış etkenlerden diye garantiden onarım talebim red cevabı aldım.Nedenine gelince garanti kitapcığında belirtilen (ilgili garantinin geçerli olabilmesi için her 12 ayda bir yetkili servis tarafında kontrolün yapılması gerktiği ve ilgili yerlerin (kitapcıkta) kaşelenip imzalanması gerektiği) bende tam bu noktada kaybettim 2+1 garantisi olan aracımın tüm bakımları servis tarafından yapıldığı halde o ilgili yerlerin servis tarafından imzalanmaması red cevabına sebep teşkil etmiş oldu.Kanuni hakkımı aramak için sorup soruştururken öğrendim bunları.Birde boya paslanma bakımı için servisin ekstra ücret aldığını müşterilerin bu uygulamadan para vermemek için yararlanmak istemediği olayı cabası.Wolkwagen Servisine sordum bu olayı kesinlikle bizde böyle bir uygulama yok araç bakımı yapılırken tüm kontrolleri yapılır dediler.Her firmanın kendine göre uygulaması olduğundan bahsettiler. İlgili paslanan yerde ne bir darbe ne bir taş izi nede çöküntü var resmen çürümüş.Bayramdan sonra konunun devamına fotografını eklemeyi düşünüyorum.Genel merkeze mail attım geri döndüler ama bana ilgili yerlerin eksik olduğundan dolayı red ediyoruz demediler sadece dış etkenlerden dolayı red dediler. Özetlersek konuyla alakalı sıkıntının sizinde başınıza gelmemesi için aracın garanti kitapcığında ilgili yerlerini doldurtun.Ford benim araçta 250TL hasar ödemekten kurtuldu amam sizlerin aracında olmasın temennim. Biraz uzun oldu ama inşallah tedbirinizi alırsınız Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 26 Kasım 2009 Paylaş 26 Kasım 2009 2004 model bir arabanın çürümüş olduğunu görmek çok can sıkıcı.. geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Kasım 2009 Paylaş 26 Kasım 2009 Geçmiş olsun, fotoğrafları paylaşır mısınız? Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Bayrak 26 Kasım 2009 Paylaş 26 Kasım 2009 sağolun arkadaşlar.lütfen tedbirlerinizi alın. fotoğrafları en kısa zamanda ekleyeceğim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Kasım 2009 Paylaş 26 Kasım 2009 2004 model bir araç paslandıysa ve o bölgede herhangi bir dış müdahale yoksa.. Bu bir ayıptır bence.. Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Bayrak 29 Kasım 2009 Paylaş 29 Kasım 2009 (düzenlendi) hiç bir darbe ve değişim olmamıştır.parmağımla tıklama sonucu çükmüş ve boya cıkmıştır. 29 Kasım 2009 tarihinde Mehmet Bayrak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Kasım 2009 Paylaş 29 Kasım 2009 Deliğin solundaki kabarmalar gibi, başka yerde de kabarmalar var mı? Aracın acaba ilk sahibi siz misiniz? Boya kalınlık ölçümü yapıldı mı ( uM ölçer cihaz ile?) Paslanan yerin devamı , sağlam saca ulaşana kadar kazındı mı? Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Bayrak 29 Kasım 2009 Paylaş 29 Kasım 2009 ekranda görünen kısım tamamı.hiç bir müdahale yapılmadı bayramdan sonra serviste yaptıracagım.aracın ikinci sahibi benim. aldığımda bir yıllık garantisi daha vardı.tüm bakım kayıtları yapılmış kaza yok hasar yok.çürüyen yerin davamına kadara tesbit ettirip değişimi yaptıracağım.aracı dışarıda yaptırmıyorum oksijen kaynağı aldımı çürüğü takip et gitsin .serviste gaz altı yaptıracağım. bu çürük garantiye girmedi Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 30 Kasım 2009 Paylaş 30 Kasım 2009 kış mevsiminde yollara dökülen tuz arabanın atl kısmına yapışıyor ve paslanmayı hızlandırıyor.. kış mevsiminden çıkıldığında arabanın lifte kaldırılarak tazzikli suyla alt yıkama tavsiye ederim paslanmayı azaltacağı kesindir.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Aralık 2009 Paylaş 1 Aralık 2009 Bu tip bir çürük, bu hale gelmeden en az 1 yıl önce fark edilmesi lazımdı, eski sahipleri hiç mi görmemişler acaba? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Aralık 2009 Paylaş 1 Aralık 2009 Bu garantiden çıkması olayı gayet saçma bence, kitabın mühürleme işini sadece araç yeni alındığında yapıyorlar sonrasında kaşe vuralım falan diyen yok, bende sordum gerek yok artık demişlerdi, bilgisayarda bakım kaydı varsa tüm kontrollerin yapılmış olması gerekir, yani servis bu çürüğü görmeli, ben olsam direk tüketici haklarına ve mahkemeye başvurur sonuna kadar giderdim, artık kusurlu araçlarda para iadesi gibi davaları kaybediyor firmalar, emsal kararlarda var, o yüzden direk mahkemeye verip canlarına okumak lazım, yeni araba alıyorsun kapısı ötüyor camı açılmıyor vs. direk iade hakkı olmalı, herkes bu şekilde dava açmaktan çekinmemeliki bu firmalar adam olsun, yoksa kazıklanmaya devam ederiz böyle, adamlar zaten defolu araçları bize yolluyor bizim firmalar hoop demesi gerekirken bize satmaya, bide utanmadan üste çıkmaya çalışıyorlar, siz bu arabayı iyice inceleyin eğer değişim kaza falan yoksa eminseniz verin mahkemeye, öyle yoldaki tuzdan çamurdan 4-5 senede çürüyemez araba, bence hakkınızı arayın derim ben. Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Bayrak 1 Aralık 2009 Paylaş 1 Aralık 2009 Bu tip bir çürük, bu hale gelmeden en az 1 yıl önce fark edilmesi lazımdı, eski sahipleri hiç mi görmemişler acaba? eski sahibinden 2006 yılında aldım aracı. zaten 2004 model bu olay araç bendeyken oldu.çürük birden döküldü.sizin de bahsettiğiniz gibi Boya kalınlık ölçümü yaptırmadım.yaptırmış olsam bir yıl önce farkedilirdi. Bu garantiden çıkması olayı gayet saçma bence, kitabın mühürleme işini sadece araç yeni alındığında yapıyorlar sonrasında kaşe vuralım falan diyen yok, bende sordum gerek yok artık demişlerdi, bilgisayarda bakım kaydı varsa tüm kontrollerin yapılmış olması gerekir, yani servis bu çürüğü görmeli, ben olsam direk tüketici haklarına ve mahkemeye başvurur sonuna kadar giderdim, artık kusurlu araçlarda para iadesi gibi davaları kaybediyor firmalar, emsal kararlarda var, o yüzden direk mahkemeye verip canlarına okumak lazım, yeni araba alıyorsun kapısı ötüyor camı açılmıyor vs. direk iade hakkı olmalı, herkes bu şekilde dava açmaktan çekinmemeliki bu firmalar adam olsun, yoksa kazıklanmaya devam ederiz böyle, adamlar zaten defolu araçları bize yolluyor bizim firmalar hoop demesi gerekirken bize satmaya, bide utanmadan üste çıkmaya çalışıyorlar, siz bu arabayı iyice inceleyin eğer değişim kaza falan yoksa eminseniz verin mahkemeye, öyle yoldaki tuzdan çamurdan 4-5 senede çürüyemez araba, bence hakkınızı arayın derim ben. araçta ilgili yerde değişim olmadığı servis tarafında kontrol edildi ve onaylandı.yanı değişim yok. avukata müracaat ettim zaten tüketici hakları mahkemesine başvurmak için. birkaç gün içinde sonuç çıkar o güne kadar zaten yaptırmayacağım aracı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts