İçeriğe Yönlendir

Arka Cam Rezistansı

Mustafa Sarı

Recommended Posts

Mustafa Sarı

Herkesin kurban bayramını kutlarım.

Benim problemim arka cam rezistanslarınıdan iki üç tanesi ısıtmıyor. incelediğimde çizgilerin bazılarında çizikler gördüm. bu çiizkleri ortadan kadırmak için ne yapabilirim. Tabi böyle bir şey varsa marka ve nereden bulabileceğimi yazarsanız sevinirim.

herkese iyi geceler...

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Bir ara bende sormuştum böyle bişey, İletken bir boyadan bahsedilmişti. Oje gibi sürülüyormuş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O iletken boyadan aldım ben.. Focus için kullanacaktım... Kullanamadan focusu sattım...

Adı iletken karbon boya...

Kullanım alanı: Oto arka cam rezistansı, uzaktan kumanda, bilgisayar, cep telefonu, diğer benzer elektrtonik devreler...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Gümüş nitrat galiba boyanın içeriği. Çok fena değilse işe yaradığını okumuştum.

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Lehim telini çizik alana bastırarak sürün...Çizik kılcalsa sorun çözülür... :)

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever

bizim eski megane 1 de daha aracı ilk aldığımızdan arka cam rezistans ı arızalıydı o dediğiniz şeyden sürdüler fakat öyle de camın üzerinde iz kaldı. ve sonuç bir ikisini açtı sadece. en sonunda komple cam ı değiştirip kurtulmuştuk

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Çok ince çizgi halinde sürülürse iz falan belli olmaz.Ancak nerede kopukluk varsa o bölgeyi iyi tespit edip sadece oraya sürmek gerek.

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı
Çok ince çizgi halinde sürülürse iz falan belli olmaz.Ancak nerede kopukluk varsa o bölgeyi iyi tespit edip sadece oraya sürmek gerek.

evet ayhan bey. cam çok buğulu ise zaten o çizik bölgede daire şeklinde bi buğu açılması oluyor. Onun tespiti bu nedenle kolay.

O iletken boyadan aldım ben.. Focus için kullanacaktım... Kullanamadan focusu sattım...

Adı iletken karbon boya...

Kullanım alanı: Oto arka cam rezistansı, uzaktan kumanda, bilgisayar, cep telefonu, diğer benzer elektrtonik devreler...

SAğol Mehmet abi. De bu boyayı nereden bulabiliriz acaba. Yedek parçacılar?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
SAğol Mehmet abi. De bu boyayı nereden bulabiliriz acaba. Yedek parçacılar?

Elektronikçiden almıştım ben...

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Sedat Can

Geçtiğimiz yaz camlara film çektirmiştim, dün arka cam buğu çözücüsünü açtım ancak buğulanmanın gitmediğini farkettim. Cama dokunduğumda camda ısınma yoktu. Isıtıcı düğmesine bastığımda üzerindeki ışık yanıyor, araç içindeki sigorta kutusundan rezistansın sigortasını kontrol ettim sağlam, telleri tek tek inceledim, herhangi bir kopukluk yok, çözüm için başka nereye bakmam gerekir? :) :lol2: :D

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Camın iki tarafında rezistansa giden bağlantılardadır yüksek ihtimal. Lehimleri sarsıntıdan kopabiliyor. Benim araçta da az önce fark ettim,yarın gündüz gözüyle bi lehim atarım oralara. :popcorm1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Geçtiğimiz yaz camlara film çektirmiştim, dün arka cam buğu çözücüsünü açtım ancak buğulanmanın gitmediğini farkettim. Cama dokunduğumda camda ısınma yoktu. Isıtıcı düğmesine bastığımda üzerindeki ışık yanıyor, araç içindeki sigorta kutusundan rezistansın sigortasını kontrol ettim sağlam, telleri tek tek inceledim, herhangi bir kopukluk yok, çözüm için başka nereye bakmam gerekir? :nazar::D:)

Hiç biri ısıtmıyorsa, film çekerken, soketi falan çıkartmışlardır.. Tümü birden bozulmuş olamaz..

Yorum bağlantısı
Sedat Can
Hiç biri ısıtmıyorsa, film çekerken, soketi falan çıkartmışlardır.. Tümü birden bozulmuş olamaz..

Rezistansların hiçbiri ısıtmıyor, bi de soketlere bakayım Mehmet abi, teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...