İçeriğe Yönlendir

100.000 KM Sınırı, İş Bitmiş midir?

Yakup Erogullari

Recommended Posts

Yetkin Akın
(düzenlendi)

240000 km'ye merdiven dayadı bizimki şükür tıkırında hala :nazar:

Km den korkmayın bakımsızından korkun gerisi boş.

Km si düşük araba alıyorum diye araba alanların acaba kaçının aldığı arabanın km'si doğru?**

tarihinde Yetkin Ak?n tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Nasıl kullanıldığını bilmediğimiz 30-40 binde araba almak yerine nasıl kullanıldığını bildiğimiz, tanıdıktan 70 bindeki arabayı almak daha iyidir.

Yorum bağlantısı

ben arabayı alalı 10 ay oldu. aldığımda 120bindeydi. şuan 134binde. (ben serkan beyin 140binde olduğunu okuduğumda "vay be bende forumun yüksek kmlilerindenmişim" demiştim ama iletiyi yazdığı tarihi sonra farkettim)

bende de bu km korkusu arabayı aldıktan 2 ay sonra başladı. fakat fordclub.tr'nin yönetici ve üylerinden Allah razı olsun.

km konusunda burda okduklarım beni arabamdan hiç soğutmadı.

Bu arada Serkan bey sizin araba kaç km de şu an?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler

Titiz kullanılmış bakımları tam ve zamanında yapılmış araçlar emsallerine göre daha avantajlıdır,bir araçla senede ortalama 20.000 km yol yapılır. 5 yaşındaki araç 5*20.000=100.000 km yol yapmıştır, bakımlı bir araç motoru normal şartlarda 350.000 km dayanır zaten bu km den sonra yeni motor ( rektefiye ) yaptırılır.ben şuna inanıyorum ikinci el alınan araçların çogunun km leri hep oynanmış / düşürülmüştür ancak motor test te iyi motor belli olur .

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
ben arabayı alalı 10 ay oldu. aldığımda 120bindeydi. şuan 134binde. (ben serkan beyin 140binde olduğunu okuduğumda "vay be bende forumun yüksek kmlilerindenmişim" demiştim ama iletiyi yazdığı tarihi sonra farkettim)

bende de bu km korkusu arabayı aldıktan 2 ay sonra başladı. fakat fordclub.tr'nin yönetici ve üylerinden Allah razı olsun.

km konusunda burda okduklarım beni arabamdan hiç soğutmadı.

Bu arada Serkan bey sizin araba kaç km de şu an?

154 bini geçtik şükür... :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

benim düldül 110bin km yi solladı.ama arabamdan (ses alma olayı dışında)gayet memnunum.bir arkadaş benim arabamdan daha düşük km fiesta almış.enjektör değiştirme olayına girdi.

Yorum bağlantısı
2008 de benimle aynı anda bir arkadaşım da collection TDCI almıştı.

Benimki 72.000 oldu, onunki 226.000

Benimki 15binde chiplendi, onunki 30binde.

Sefa abi maşallah nice 72.000'li kmlere inşallah. 226bindeki focusun turbosu ne alemde? Değişim vs oldumu ?

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Çağlar Çolak

İlk fırsatta km. sini düşürttürüp satın, yoksa elinizde kalır... :lol2: :lol2:

Benim araba 140k km. de, eğer öyleyse geçen sene motoru bitmiş. O zaman sabah beni işe getiren 68 beygir kimin ? Hikaye bunlar, ben arabayı satmayıp kullanmaya devem edeyim, 500k km. yi bulurum. Ciddiyim. :yes:

+100000

Yorum bağlantısı
İbrahim Cem Oğuz

Tamamen kullanım şekliyle ilgili. Özellikle dizeller daha hassas olduklarından bilinçsiz kullanıma maruz kaldıklarında toleransları düşük olmakta. Kaliteli yakıt, kullanım aralığı (turbo açısından), stop etme zamanı gibi faktörlere çok dikkat edilmediğinden 100.000 km deki bir motor büyük oranda yıpranmış oluyor ülkemizde. Ama bilinçli kullanım söz konusuysa yukarıda bahsedildiği gibi benzinli araçlardan daha uzun süre kullanmak mümkün.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Benim scorpio ya 330 bin e kadar bende idi ve motora anahtar değmemişti. benden sonra amcaoğlu aldı km sayacı bozuldu iki sene kadar bindi tık demedi.

yaklaşık 350k km demek.

eski mondeo mk2 mi 220 binde sattım motoru saat gibi tıkır tıkır dı. (km sensörü bozuldu :D )

şuanki mondeom da 165k da takır takır (dizel olduğu için takır takır çalışıyor :D benzinli olsa tıkır tıkır yazacaktım )

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

6 yıl bitti 7.nci yıla girdim ve halen aynı Cep telefonunu kullanıyorum. bu arada bu değiştirdiğim 3.ncü arabam oldu. kesin bende bir terslik var.!!!

:nazar:

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Motorun kilometresi değil geçmişi önemli , hararet yaptırıldıysa , yağsız ,susuz çalıştırıldı ise 5000 km de olsa ne olur.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Ahmet Öz

benim fiesta 153 binde çok şükür hiçbir sorun yok yola devam...

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Mustafa Sert

Arkadaşlar dizel araçların 100.000 km den sonra arıza yapacağı ve çokça masraf çıkarabileceğine dair halk arasında yaygın bir görüş var.düzenli bir şekilde bakımları yapıldığında ve araç hor kullanılmadığında bu fikir geçersiz midir yoksa haklılık payı var mıdır?düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

850 bin km de gözümle gördüğüm örnek var. 600 bin de iken radyatör yüzünden motor açılmıştı. zamane diesleinde egr si enjektörü turbosu masraf çıkarır. km ye aşırı bağlı değildir ancak 200 bin lere kadar çoğu arızasız gider. kulanım ve kötü parça ile baım ile süre tabii kısalabilir

vesile ile artık km düşürmek yasal suç oldupu için 2 yıl içinde şehir efsnesi söylentileri ile 300bin km rahat gider. hatta gideri de 500bin olacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Ozen

850 bin km de gözümle gördüğüm örnek var. 600 bin de iken radyatör yüzünden motor açılmıştı. zamane diesleinde egr si enjektörü turbosu masraf çıkarır. km ye aşırı bağlı değildir ancak 200 bin lere kadar çoğu arızasız gider. kulanım ve kötü parça ile baım ile süre tabii kısalabilir

vesile ile artık km düşürmek yasal suç oldupu için 2 yıl içinde şehir efsnesi söylentileri ile 300bin km rahat gider. hatta gideri de 500bin olacaktır.

Abi neden bunlari daha once duymadim sizdennn...

guzelim diselimi 123.000 km coll. 2008 secim gecesi 34.000 verdim.

Aman 100.000 km gectikten sonra baslarmis,..turbo islik caliyormus...falan filann

hadi aynisi al yeniden ayni Tl ye.....

300.000 bin km adam gibi bakılan dizel için gençlik çağı

Sunu iyi ogrendim arac almadan veya satmadan once mutlaka foruma bir sormak lazimmiss..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Arkadaşlar dizel araçların 100.000 km den sonra arıza yapacağı ve çokça masraf çıkarabileceğine dair halk arasında yaygın bir görüş var.düzenli bir şekilde bakımları yapıldığında ve araç hor kullanılmadığında bu fikir geçersiz midir yoksa haklılık payı var mıdır?düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Konunuz birleştirilmiştir.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Karşılıklı çay içilen adamdan 500.k olsa dahi araç alınır

İlla o çay içirtilecek değil mi? :shok:

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Peki adam sıfır arabayı aldı , 1 sene içerisinde 40 bin km yaptı . Bakım zamanı 8 bin km'ye düşürüp servise bakıma götürdü ve bunun gibi 3-4 sene boyunca aynı işlemi yaptı . Araba 30-40 bin km arasında görünüyor ya gerçeği ???  :)  Km'den önce aracı alacağınız kişi çok önemli . Tanıdık bildik araç almak ise daha önemli ... 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Peki adam sıfır arabayı aldı , 1 sene içerisinde 40 bin km yaptı . Bakım zamanı 8 bin km'ye düşürüp servise bakıma götürdü ve bunun gibi 3-4 sene boyunca aynı işlemi yaptı . Araba 30-40 bin km arasında görünüyor ya gerçeği ???   :)  Km'den önce aracı alacağınız kişi çok önemli . Tanıdık bildik araç almak ise daha önemli ... 

:vreka: Güzel fikir..  :seytan: Sağol Ali.  :spiteful:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...