İçeriğe Yönlendir

Rehin Kaldırma

Ahmet Kalkan

Recommended Posts

Ahmet Kalkan

Aracımı banka kredisiyle almıştım kredim bitti.Zaten lpg yi de işletmem gerekiyordu ikisini birden halledeyim dedim.Bugün bankadan 40 ytl ödeyerek dosyayı aldım takipçiye verdim.Akşam takipçi aradı hocam emniyet noter onayı istiyor dedi. Ben de noter onayının artık istenmediğini söyledim ,tekrar aradı dosyayı elden götürdüğüm için noter onayı isteniyormuş.Yani; emniyet kendisi dosyayı bankadan istese noter onayına gerek kalmıyormuş! Takipçi ayak mı yapıyor ,yoksa gerçekten böyle bir uygulama mı var? Tşk

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Bence vardır,ülkemizdeki sahtekarlıkların boyutunu göz önüne alırsak doğru bir karar.

Yorum bağlantısı
Sevim Koç

Yanlış hatırlamıyorsam, (bende daha önce yapmıştım) bankadan rehin kaldırma yazısını 2 nüsha alıp notere onaylatıyorsunuz ve muamelecinize veriyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

banka dan yazı alınır. söz konusu şubenin imza sirküsü olan notere!!! gidilir. ordanda bi kaıt alınır. tüm bu kaıtlar trafik şubye götürülür. yani trafik bankaya noter size bankada notere güvenmemektedir. :D

herhangi bi notere gitmeyin zaman kaybı olur. o şubenin imza sirküleri hangi noterde sorun ona gidin. toplamda kredim bitti demek için 40-60 ytl daha masraf ;güzel ülkemmm.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
yani trafik bankaya noter size bankada notere güvenmemektedir. :D

Bura güzeldi. :p

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Cansel Kansu

bilgisi olan var mı acaba, ruhsatta rehin görünen araç satılırken,

bankadan alınan rehin kaldırma yazısının noterden onaylatılmış hali ile

satış için notere gidilir mi?

yoksa satış için notere gitmeden önce ruhsatın değiştirilmesi gerekiyor mu?

Yorum bağlantısı
Serkan Öz

Ben rehin koyduğumuz araçların rehin kaldırma yazılarını noterden onaylatıp kargo ile müşterilere gönderiyorum.

Çalıştığınız bankayı da çalışmaya davet ediyorum, çalışsınlar biraz :)

Yorum bağlantısı
Levent Eksen
bilgisi olan var mı acaba, ruhsatta rehin görünen araç satılırken,

bankadan alınan rehin kaldırma yazısının noterden onaylatılmış hali ile

satış için notere gidilir mi?

yoksa satış için notere gitmeden önce ruhsatın değiştirilmesi gerekiyor mu?

Geçen ay bizim şirket araçlarından birinin rehnini kaldırdım.Kredisi bitmişti ve satıp yenisini aldık..

Bankadan kredisi bitmiştir, rehni kalkmıştır diye bi kağıt aldım.Onu notere götürüp onaylattım, daha sonra bu onaylattığım kağıdı trafik bürosuna götürdüm, trafikte o kağıdı alarak bana 'aracın satışına engeli yoktur' vs. yazılı başka bir evrak verdi, verilen evrakla birlikte notere giderek aracın satışını yaptım..

Yorum bağlantısı
Cansel Kansu

hangi bankadasınız?

benim soruma cevap da vardır sizde allah bilir?

bir ek soru, kredi kullandığım şube dışında bir şubeden alabilir miyim bu rehin kaldırma yazısını?

Yorum bağlantısı
Cansel Kansu

ben son mesajımı yazarken cevap gelmiş zaten, teşekkürler levent.

Yorum bağlantısı
Cansel Kansu
trafikte o kağıdı alarak bana 'aracın satışına engeli yoktur' vs. yazılı başka bir evrak verdi, verilen evrakla birlikte notere giderek aracın satışını yaptım..

trafiğin verdiği bu kağıt, kredisiz alınmış araçlar için verilen, halk arasında bilinen "satış için temiz kağıdı" mıydı?

Yorum bağlantısı
Levent Eksen
(düzenlendi)
trafiğin verdiği bu kağıt, kredisiz alınmış araçlar için verilen, halk arasında bilinen "satış için temiz kağıdı" mıydı?

Rica ederim.. Hayır değil, o konuyu atlamışım özür dilerim, 'temiz kağıdı' tabir edilen evrağıda notere satışa gitmeden önce maliyeden almıştım..(Araç plakasına ait trafik cezası, vergi borcu vs. olup olmadığını gösteren evrak)

tarihinde Levent Eksen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Engin Deniz

Biz bankada iki alternatif sunuyoruz. Yazıyı elden verirsek noterden onaylanması gerekiyor. Ama biz yazıyı iadeli taahhütlü olarak emniyet müdürlüğüne gönderiyoruz. O zaman noterden onaya gerek kalmıyor. Siz birkaç gün sonra gidip işlemi yaptırıyorsunuz. Yanlız bütün trafik şubeleri kabul etmiyor böyle. Isparta'da böyle işlem yaptırabiliyoruz. Trafik şubenize sorun kabul ediyorlarsa bankaya söyleyin postayla göndersinler yazıyı...

Yorum bağlantısı
Nurhak Çelik

Selamlar.. Rehnin illaki banka tarafından konulması gerekmiyor.. Arac kutlama alınırken finans sağlayanlar da rehin koyabilir.. Amaç sağlanan finansın finansı sağlayana geri dönmesinin teminatını sağlamaktır. Finans kuruluşları, kredi sağlayan kuruluşlar, özel şahıslar, tüzel kişilikler, bankalar vb. bu finansı sağlamaktadır. Biz de en yaygın olan finansörlük bankalardır. Emniyet Müdürlüğü'nün noterden onaylı bir belge istemesinin sebebi de banka haricinde rehni koyan sistemlerin mevcudiyetidir. Araçlar menkul yani taşınır nitelikte bulunduklarından sıklıkla el değiştirebildiklerinden Rehin Kaldırma Yazısı'nın noter onayına bağlanarak suistimallerin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. ÇOK UZATTIM FARKINDAYIM..Özürdileyerek devam.. :)

Banka veya finans kurumundan rehin kaldırma yazısı alınırken.. Banka veya finans kurumuna olan borç ödenir. :clapping: Banka veya finans kuruluşu çok sevindiğinden paranın geri gelişi ile size rehni kaldırdığına dair yazı verir ve sizi çalışmış oldukları yetkili kılınmış noterliğe yönlendirirler. Siz noterliğe varınca elinizdeki rehin kaldırma yazısı alınır ve noter onayından geçirildikten sonra size verilir. Bundan sonraki adım bu rehin kaldırma yazısı ile emniyet müdürlüğüne gitmektir. Emniyet müdürlüğü rehin kaldırma yazısını alır ve plakanın ait olduğu dosyaya koyar, kendi bilgisayar sistemlerinden rehni kaldırır ve size rehin kaldırma yazısının yerine rehnin kaldırıldığına dair kendi yazısını verir. Siz aracın devir işlemlerini yaptıracağınız notere gittiğiniz de bu yazı sizden istenir ve bu yazı ile işme yapılır. Özürdileyerek son.. :):blink:

Yorum bağlantısı
Cansel Kansu

detaylı cevap için teşekkürler

Bundan sonraki adım bu rehin kaldırma yazısı ile emniyet müdürlüğüne gitmektir. Emniyet müdürlüğü rehin kaldırma yazısını alır ve plakanın ait olduğu dosyaya koyar, kendi bilgisayar sistemlerinden rehni kaldırır ve size rehin kaldırma yazısının yerine rehnin kaldırıldığına dair kendi yazısını verir.

son bir soru, istanbula kayıtlı bir araç için bu işlem yapılacaksa, izmirdeki emniyet müdürlüğünde de halledilebilir mi yoksa muhakkak istanbul emniyet müdürlüğüne mi gitmek gerekir?

Yorum bağlantısı
Nurhak Çelik

Bildiğim kadarı ile yapılabiliyor. Fakat aracın dosyası plakanın bağlı bulunduğu emniyet müdürlüğünde bulunuyor. Bu yüzden aracın plakasının bağlı bulunduğu emniyet müdürlüğü dışında yapılacak işlemlerde diğer emniyet müdürlükleri esas emniyet müdürlüğü ile yazışma yapıyor. Bilgileri teyit açısından.. Bu da işlemin uzamasına sebep oluyor..

Yorum bağlantısı
Cansel Kansu

teşekkürler. istanbuldaki şube evrakları hazırlayıp izmire gönderecek. şansımı denerim buradaki emniyet müdürlüğünde. tutarsa ne ala...

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Cansel Kansu

nihayet noterden onaylı rahin kaldırma yazısını aldım bankadan. şimdi, benim ruhsat üsküdara kayıtlı. üsküdar (emniyet/trafik) nerede, bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Serkan Öz

Usküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü

Telefon: 0216 492 35 00 - 0216 492 35 01

Fax: TRAFİK BÜRO Tel: 0216 310 32 77

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Serkan Toker

Arkadaşlar arabamı 2004 te kredili almıştım.2005 temmuzda son taksiti ödedim ancak bugüne kadar rehini kaldırmak için hiç fırsat olmadı.İşlem sırasını bilen varmı diye sormak istedim.Birde acaba çokmu geç kaldım?Herkese teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Önce bankadan rehin kaldırma yazısını alıp, yakınlarındaki notere (bankanın anlaşmalı noteri) onaylatmak gerekiyor. Bu evraklarla trafik şube müdürlüğüne başvurmadan önce bir tespit tutanığı ve ruhsatın ilgili nushasını hazırlatmak gerekiyor. 1-2 gün sonra yenilenmiş ruhsat nushası ile işlem sonuçlanıyor. Eğer trafik işlemlerini ve takibini muameleci denen arkadaşlara yaptıracaksanız arada bu kişiler için sınırlı ya da sınırsız süreli vekaletname de ayrıca noterden hazırlanması gerekiyor. Noterde hazır olan bu evrak işinide banka için gittiğinizde halletmek doğru olan.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Rehini trafik dosyasından kaldırıp, ruhsattan sildirmeyebilirsin..

Satış falan yapacağın zaman gidip trafikten yazı alıyorsun, o kadar...

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Cok gecikmemenizi oneririm; babam, 91 yilinda araba alirken kredi kullanmisti ve sanirim 93 yilinda krediyi odeyerek bankadan gerekli yaziyi almisti.. Trafik sube mudurluguden ustu kapali bir sekilde su siralar cok meshur bir kavram olan bahsis (rusvet) istenince sinirlenen babam islemleri devam ettirmemisti.. Gectigimiz gunlerde arabaya talip cikti ve bu islemleri gerceklestirmek isteyen babam noterde ufak bir sorunla karsilasti: Banka bu arada gecen sure zarfinda TMSF tarafindan el konularak kapatilmisti :-) Bu yuzden noter islemleri yapmaya bir turlu yanasmadi.. Sonradan ogrendik ki butun hesaplar, arsiv vs Ziraat Bankasina devredilmis; nihayetinde ayni yaziyi Ziraat Bankasindan almak mumkun oldu..

Yorum bağlantısı
Tamer Ergen

Ben geçen sene noterden rehinin kalktığına dair kağıt almıştım. Fakat ruhsattan kaldırtmadım daha. Bu problem olur mu?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...