Mehmet Ozyurek 12 Şubat 2008 Paylaş 12 Şubat 2008 Ben geçen sene noterden rehinin kalktığına dair kağıt almıştım. Fakat ruhsattan kaldırtmadım daha. Bu problem olur mu? Bunu trafikten bi sorun.. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 12 Şubat 2008 Paylaş 12 Şubat 2008 Aynı dert bende de var, kredisini bitirdim arabanın, rehini kaldırmadım. Gerçi daha yeni bitti kredi borcum...Bir bankayla konuşalım bakalım. Yorum bağlantısı
Sami Aktaş 13 Şubat 2008 Paylaş 13 Şubat 2008 Ben; noterin bu işlerden uzaklaştırılacağı kanunun çıkmasını bekliyorum... Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 15 Şubat 2008 Paylaş 15 Şubat 2008 Ablacım en kısa sürede bankadan aldığın yazıyı, bankanın anlaşmalı olduğu noterden tasdik ettirip işlemlere başlayabilirsin Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Şubat 2008 Paylaş 15 Şubat 2008 Daha dün biri sorduydu Işıl.. Okumuyormusun forumu.. ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Şubat 2008 Paylaş 15 Şubat 2008 Üç ayrı konu buldum.. birleştirdim Yorum bağlantısı
Rahim Sarı 20 Mart 2009 Paylaş 20 Mart 2009 Arkadaşlar benim araca talip çıktı. Kredi çektiğim banka İzmirde, ben Bursadayım ve ödenecek 3 taksidim daha var. Bursadaki aynı bankanın bir şubesinden kalan borçlarımı ödeyerek borcu yoktur/ rehin kaldırılabilir yazısı alamaz mıyım? Buradaki şubenin İzmirle mesajlaşması sonucu Bursa şubesinin imza sirküleri olan bir noterden de bu onayı alamaz mıyım? İşlemin acil bitmesi açısından soruyorum. Aksi durumda İzmirden emniyete taahhütlü dosya havalesi vs. çok zamanımı alır? Satış işlemleri dahil 1 günde mesai saatleri içinde bitirmek istiyorum. Son mevzuat hakkında bilgisi olanların paylaşmasını bekliyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Mart 2009 Paylaş 20 Mart 2009 Bence alamazsın.. Çünkü Rehinde falanca bankanın falanca şubesi yazıyor.. Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 21 Mart 2009 Paylaş 21 Mart 2009 Hayır alamazsınız.. Benim aldığım araçta rehinli idi, Kredi sahibi ile krediyi veren aynı şubeye gidip borcu kapattık. Şube genel müdürlüğe yazı gönderip onay aldı (Borç miktarı fazla olduğu için şube biraz zorluk çıkardı) Genel müdürlük bir gün sonra onay verdi. Şubeden alınan rehin kaldırma yazısı ile Rehin konulan notere gittik, başka bir noterden kaldıramazsınız.. Yorum bağlantısı
Akif Özkan 27 Ağustos 2009 Paylaş 27 Ağustos 2009 Tekrar tekrar okudum konuyu hortlatmamak için ama cevabı bulamadım. Rehin kaldırma ile Lpg yi ruhsata işletme bir işlem ile yapılabiliyor mu? Ve Rehin kaldırmak için Bankanın trafik şubeye gerekli evrağı göndermesi yeterli mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Ağustos 2009 Paylaş 28 Ağustos 2009 Tekrar tekrar okudum konuyu hortlatmamak için ama cevabı bulamadım.Rehin kaldırma ile Lpg yi ruhsata işletme bir işlem ile yapılabiliyor mu? Ve Rehin kaldırmak için Bankanın trafik şubeye gerekli evrağı göndermesi yeterli mi? Banka yazıyı trafik şubeye gönderir.. Siz de lpg işlerini halledersiniz.. Lpg için yeni ruhsatı alırken, yeni ruhsata rehin işlenmez.. Dolayısı ile iki işlem birlikte yapılmış olur... Yorum bağlantısı
Sami Aktaş 28 Ağustos 2009 Paylaş 28 Ağustos 2009 Ben; noterin bu işlerden uzaklaştırılacağı kanunun çıkmasını bekliyorum... Çıkmadı mı hala bu kanun? Geçen ay bürokrasi azaltılıyor diye bayağı bir değişiklik yapıldı ama bu da içlerindemiydi acaba? Yorum bağlantısı
Ömer Aydogan 28 Ağustos 2009 Paylaş 28 Ağustos 2009 Çıkmadı mı hala bu kanun? Geçen ay bürokrasi azaltılıyor diye bayağı bir değişiklik yapıldı ama bu da içlerindemiydi acaba? Bu soru dışında sanırım konuşulacak ve sorulacak bir konu kalmamış. Maşallah forum çok güzel, hem avukat, hem bankacı, hemde sigortacı ve ayrıca bu konuda deneyim yaşamış tüm arkadaşlar gerekli cevapları fazlasıyla yazmışlar, ellerine sağlık. Kanuna gelince bence o kanun daha çıkmaz. Bukadar noter ne yapar sonra. Yorum bağlantısı
Serkan Gümüşdağ 9 Aralık 2009 Paylaş 9 Aralık 2009 Yapı Kredi Bankasından 2008 yılında 1 yıllığına kredi çektim. Borcum bittiği için rehin yazısını kaldırmak için banka benden 50 TL para istiyor. Bu parayı ödemeden Rehin Kaldırma yazısını bankadan alamazmıyız. Yorum bağlantısı
Serkan Gümüşdağ 9 Aralık 2009 Paylaş 9 Aralık 2009 Arkadaşlar arabamı 2004 te kredili almıştım.2005 temmuzda son taksiti ödedim ancak bugüne kadar rehini kaldırmak için hiç fırsat olmadı.İşlem sırasını bilen varmı diye sormak istedim.Birde acaba çokmu geç kaldım?Herkese teşekkürler. Hayır geç kalmış sayılmazsınız. yanlız kredi çektiğiniz banka şubesine giderek rehin yazısının kaldırılmasına ilişkin yazıyı Trafik tescile göndermeniz gerekli. Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 9 Aralık 2009 Paylaş 9 Aralık 2009 Maalesef Serkan Bey bir yolunu bulursanız paylaşın seviniriz. 2 defa araç kredisi kullandım ikisinde de ödedim, onun dışında bir de notere ödeme yapacaksınız üzgünüm. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 9 Aralık 2009 Paylaş 9 Aralık 2009 Benim kredi Koçbank' tan çekilmişti...Artık Koçbank da yok, Yapı kredi den alırım herhalde...Hala almadım yani,rehin duruyor.. Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 10 Aralık 2009 Paylaş 10 Aralık 2009 Bir sıkışıklığınız yokken bir kurcalayın sonra başınız ağrımasın Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 10 Aralık 2009 Paylaş 10 Aralık 2009 (düzenlendi) Yillar once babam o zamanki arabasini Emlak Bankasindan kredi ile almisti; gel zaman git zaman rehini hic kaldirmadi, ihtiyac da hissetmedi. Malum artik bu banka yok, rehini kaldirmak istedi (10 yil sonra) arastirdi ki bankanin arsivi artik Ziraat Bankasi'ndaymis, oradan isini halletmisti. Kocbank durumu da benzer diye dusunuyorum, bu tur bilgiler mutlaka saklaniyordur. 10 Aralık 2009 tarihinde G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gündüz Güçin 11 Aralık 2009 Paylaş 11 Aralık 2009 Ben 2004'de kredili aldığım aracın borcunu 2007'de bitirmiştim. 2009'da da bankaya gittim. Bana noter olayını söylediler, sonra bir tanıdık notere gerek yok banka kendisi gönderir dedi. Ben de öyle yaptırdım. Bir hafta sonra da internetten kontrol ettiğimde rehinin kalktığını gördüm. Aceleniz yok ise bankadan yazıyı göndermesini isteyebilir, bir hafta içinde gitmezse de arayıp sıkıştırabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için de kimlik ve/veya tam hatırlamıyorum, ruhsat fortokopisini bankaya bırakmanız gerekiyor. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Aralık 2009 Paylaş 11 Aralık 2009 Ben 2004'de kredili aldığım aracın borcunu 2007'de bitirmiştim. 2009'da da bankaya gittim. Bana noter olayını söylediler, sonra bir tanıdık notere gerek yok banka kendisi gönderir dedi. Ben de öyle yaptırdım. Bir hafta sonra da internetten kontrol ettiğimde rehinin kalktığını gördüm. Aceleniz yok ise bankadan yazıyı göndermesini isteyebilir, bir hafta içinde gitmezse de arayıp sıkıştırabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için de kimlik ve/veya tam hatırlamıyorum, ruhsat fortokopisini bankaya bırakmanız gerekiyor. Rehinin kaltığını nerden kontrol ettiniz acaba, internet vergi dairesindenmi hani şu motorlu taşıtlar vergisini ödediğimiz cezalarımızı gördüğümüz yerdenmi acaba? Yorum bağlantısı
Sami Aktaş 11 Aralık 2009 Paylaş 11 Aralık 2009 Ben 2004'de kredili aldığım aracın borcunu 2007'de bitirmiştim. 2009'da da bankaya gittim. Bana noter olayını söylediler, sonra bir tanıdık notere gerek yok banka kendisi gönderir dedi. Ben de öyle yaptırdım. Bir hafta sonra da internetten kontrol ettiğimde rehinin kalktığını gördüm. Aceleniz yok ise bankadan yazıyı göndermesini isteyebilir, bir hafta içinde gitmezse de arayıp sıkıştırabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için de kimlik ve/veya tam hatırlamıyorum, ruhsat fortokopisini bankaya bırakmanız gerekiyor. Notersiz nasıl yazı verdiler?Hangi bankaydı? Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 14 Aralık 2009 Paylaş 14 Aralık 2009 Notersiz nasıl yazı verdiler?Hangi bankaydı? +1 Yorum bağlantısı
Misafir 26 Ocak 2011 Paylaş 26 Ocak 2011 İki gündür rehinli yazısını kaldırmayla uğraştım ve başardım...Aracımın kredisini HSBC bank tan kullanmıştım bana hiç söylemediler başında,bitince şöyle + ödeme yapıp rehin kaldırma yazısı alırsınız diye,neyse bayağı kızarak 42 tl yi ödedim bankaya,sonra beni notere gönderdi bankacı arkadaş oda bankanın anlaşmalı olduğu notermiş başkası olmazmış,bu arada bankacı arkadaşa sordum noter ne kadar ücret alır acaba bilmiyorum dedi,hem anlaşma yapıcaksın noterle hemde ne fiyat koparıcağını bilmiyeceksin tamamen düzmece yalanlar anlıyacağınız koskoca banka nelere kalmış hayret ettim.neyse noterin yolunu tuttum,noterde işim bitti ne kadar dedim 62 tl dedi,kafamdan kaynar sular döküldü,yeni araç alımında fiyat nedir dedim adam 75 tl dedi.ama ben yeni araba almıyorumki bu nedir dedim prosüdür bu dedi çıldırdım adeta,bankaya en güzel temennilerimi saydırdım içimden baya.ama şükürler olsunki trafik şubesinden yana şansım varmış yeni yasa ile beraber randevulu çalışıyorlar ve size en yakın trafik şubesine gidip işlemlerinizi halledebiliyorsunuz.3 dk sürmedi ve ücrette almıyorlar,az öncede e-devletten sorguladım aracımı,rehinli yazısı gitmiş.bir yazıyı kaldırmak tam 104 tl ye maloldu,deydimi dersiniz evet bu banka için deydi bir daha asla bu banka ile çalışmıyacağım.HSBC Yorum bağlantısı
Recommended Posts