İçeriğe Yönlendir

Goodyear Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Uğur Köker

arkadaşlar egp 2014 yılı son haftası 195/60/15 nakit 160 tl taksitli 168 tl fiyat aldım,lastik saklamaya da 60 tl diyorlar,sizce fiyat uygun mu?

Yorum bağlantısı

arkadaşlar egp 2014 yılı son haftası 195/60/15 nakit 160 tl taksitli 168 tl fiyat aldım,lastik saklamaya da 60 tl diyorlar,sizce fiyat uygun mu?

Rakam güzel,ama saklama için o kadar para vermenize gerek yok bence.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hikmet Demirtaş

Arkadaşlar, ben de 2-3 haftadır, 195*55*15 araştıryorum, ara ölçü olduğu için stoklarda bilinen markalar bulunudurmuyorlar, sipariş üzerine getiyorlar, o da 2014 tarihli hatta 2013 bile gelebiliyor ben yaşadım. Diğer markalarda da 2015 üretimi olmasa bile 2014 stoklar da bulunuyor. 

Ben petlas 741 ' i 155 TL ye Kumho KU31 ' i de140 TL ,Goodyear EFG yi de 220 TL ye (2014 yılı 47. hafta)buldum. Diğerleri de 2015 üretimi. ağırlık 220 TL ye goodyear olacak gibi siz ne dersiniz? bu akşama kadar yorum yaparsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar, ben de 2-3 haftadır, 195*55*15 araştıryorum, ara ölçü olduğu için stoklarda bilinen markalar bulunudurmuyorlar, sipariş üzerine getiyorlar, o da 2014 tarihli hatta 2013 bile gelebiliyor ben yaşadım. Diğer markalarda da 2015 üretimi olmasa bile 2014 stoklar da bulunuyor. 

Ben petlas 741 ' i 155 TL ye Kumho KU31 ' i de140 TL ,Goodyear EFG yi de 220 TL ye (2014 yılı 47. hafta)buldum. Diğerleri de 2015 üretimi. ağırlık 220 TL ye goodyear olacak gibi siz ne dersiniz? bu akşama kadar yorum yaparsanız sevinirim.

GoodYear iyidir Hikmet abi. Tarihte 1-2 sene çok önemli değil. Ama GoodYear da dikkat etmen gereken en büyük özellik mutlaka EFG Performance olmalı modeli. Diğer EFG ler eski ve tutulmayan, şikayeti bol olan tipleri.  ;)

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

GoodYear iyidir Hikmet abi. Tarihte 1-2 sene çok önemli değil. Ama GoodYear da dikkat etmen gereken en büyük özellik mutlaka EFG Performance olmalı modeli. Diğer EFG ler eski ve tutulmayan, şikayeti bol olan tipleri.  ;)

Teşekkür ederim, bu  ayrımı bilmiyordum, sadece EFG nin dışında EGSPORT  var biliyordum.  Sizin ikazınız üzerine  bayii' yi aradım, sordum performansmış.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Aracımda 2 aydır EFG Performance kullanıyorum. İlk ciddi sınavını bugün verdi lastik. Sabah işe geç kaldım. Yolda hafif yağan yağmurun etkisiyle ıslaktı. Şehiriçinde yaklaşık 100-110 bandında acele işe yetişmeye çalışırken lambalara denk geldim. Yeşil ışık yanıp sönmeye başladı ben yetişirim diye gaza daha da asıldım. O esnada ışık kırmızıya döndü ve yayalar geçmeye başladı. Frene sert şekilde asıldım. Tabi yayalar hala farkında değil geldiğimin. Araç 1 cm bile kızak yapmadan ABS devreye girmeden çok kısa mesafede durdu. Yaya çizgisini bile geçmedim. 120 km hız ile takribi 70-80 metrede durduğumu düşünüyorum.

İçimden lastiklere helal olsun dedim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Aracımda 2 aydır EFG Performance kullanıyorum. İlk ciddi sınavını bugün verdi lastik. Sabah işe geç kaldım. Yolda hafif yağan yağmurun etkisiyle ıslaktı. Şehiriçinde yaklaşık 100-110 bandında acele işe yetişmeye çalışırken lambalara denk geldim. Yeşil ışık yanıp sönmeye başladı ben yetişirim diye gaza daha da asıldım. O esnada ışık kırmızıya döndü ve yayalar geçmeye başladı. Frene sert şekilde asıldım. Tabi yayalar hala farkında değil geldiğimin. Araç 1 cm bile kızak yapmadan ABS devreye girmeden çok kısa mesafede durdu. Yaya çizgisini bile geçmedim. 120 km hız ile takribi 70-80 metrede durduğumu düşünüyorum.

Bu lastikler kurudada çok iyi, ısak zeminde ise harika, bende denemeler yaptım, limiti gayet güzel bence, bizim ülkeye uygun lastik üretiyor bu Good Year :)

İçimden lastiklere helal olsun dedim.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Yukarıda 70 km kullanım sonucunda yazdığım mesajımda, "lastiğin virajdaki direnci bana göre çok kötü. Düşük hızda sert virajda aracı zorladığımda, aracın viraja direndiğini fakat yavaş yavaş yanak üzerine yatmaya başladığını hissediyorum." yorumumu değiştirmek istiyorum.

Şans mı, kader mi denir, o yorumda iki ayrı lastikçide ölçtürdüğüm basınç 32 olmasına rağmen gerçekte 40'mış. 40 hava olunca lastiğin bütün karekteri değişiyor.

Geçen hafta Ankara-Antalya seyahatimde virajlarda lastik beni çok memnun etti.

Önceki lastiğim Michelin Primacy Hp'ye göre virajda daha az yattığına onlarca kez şahit oldum.

Lastik zaten kaymıyor ve virajlarda çok büyük direnç gösteriyor.

Yalnız yol şartlarında önceki lastiğime göre küçük bir fark vardı..

Primacy Hp ile 35 derece ve üzeri sıcaklarda gitmiştim bu yolu.Egp ile 20 derece civarıydı sıcaklık.

Temmuz/Ağustos sıcaklarında bu performans kalır mı bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yukarıda 70 km kullanım sonucunda yazdığım mesajımda, "lastiğin virajdaki direnci bana göre çok kötü. Düşük hızda sert virajda aracı zorladığımda, aracın viraja direndiğini fakat yavaş yavaş yanak üzerine yatmaya başladığını hissediyorum." yorumumu değiştirmek istiyorum.

Şans mı, kader mi denir, o yorumda iki ayrı lastikçide ölçtürdüğüm basınç 32 olmasına rağmen gerçekte 40'mış. 40 hava olunca lastiğin bütün karekteri değişiyor.

Geçen hafta Ankara-Antalya seyahatimde virajlarda lastik beni çok memnun etti.

Önceki lastiğim Michelin Primacy Hp'ye göre virajda daha az yattığına onlarca kez şahit oldum.

Lastik zaten kaymıyor ve virajlarda çok büyük direnç gösteriyor.

Yalnız yol şartlarında önceki lastiğime göre küçük bir fark vardı..

Primacy Hp ile 35 derece ve üzeri sıcaklarda gitmiştim bu yolu.Egp ile 20 derece civarıydı sıcaklık.

Temmuz/Ağustos sıcaklarında bu performans kalır mı bilmiyorum.

Ben yazın sıcağında extrem denemeler yaptım (lütfen denemeyiniz) merak etme dayandığını göreceksin :)

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Kerem Bey, daha önce debahsettiğim gibi, 2-3 haftadır araştırıyorum,

Teşekkür ederim, bu  ayrımı bilmiyordum, sadece EFG nin dışında EGSPORT  var biliyordum.  Sizin ikazınız üzerine  bayii' yi aradım, sordum performansmış.

Kerem bey, maalesef 195*55*15 ölçülerinde Performance  tip üretilmiyormuş (satıcı güvenilir bir bayii), o nedenle EFG ' yi almak zorunda kaldım. Uzun zamandır araştırıyorum, daha fazla uzatmak istemedim. 220 TL den 880 TL yi 9' a böldürdüm ve 50 TL lik de OPET' den yakıt çeki aldım. Tanesi 207,5 TL ye geldi. 

Yorum bağlantısı

Kerem Bey, daha önce debahsettiğim gibi, 2-3 haftadır araştırıyorum,

Kerem bey, maalesef 195*55*15 ölçülerinde Performance  tip üretilmiyormuş (satıcı güvenilir bir bayii), o nedenle EFG ' yi almak zorunda kaldım. Uzun zamandır araştırıyorum, daha fazla uzatmak istemedim. 220 TL den 880 TL yi 9' a böldürdüm ve 50 TL lik de OPET' den yakıt çeki aldım. Tanesi 207,5 TL ye geldi. 

Hayırlısı olsun Hikmet Bey.. Güle güle kullanın..

Yorum bağlantısı

Hikmet Abi,yerinde bir karar vermişsiniz.kaliteden asla ödün vermeyen bir lastik...Hem fiyat hemde performans..

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt
(düzenlendi)

İyi lastik :yes: 205 55 16 geçen yaz takmıştım, kışın ug 8 lere döndüm, martta yine taktım, bu ebat için eksiğini göremedim, ben genelde sakin arada bir spor(agresif değilde kıvrak diyelim :D ) bir tarzda sürmeyi severim, tabi 225 45 17 prillle pz rosso değil ama, ebatları itibariyle güven verici, 17 ,18 lastiklerin kafamı şişirmesinden bıkmıştım sürüş tarzıma göre gereksiz bir eziyet çektiğimi düşünüyordum... goodyear efg peformance imdadıma yetişti  ;)  . Tabi belirttiğim  gibi performance yazıyor diye arabayı,lastiği gereksiz zorlamamak lazım, ebat belli... zorlayınca hoş ;esp,tcs,xds ardı ardına geliyor ama... gerek yok :biggrin: .Bu arada ,kışın yağan karın ardından açılan bütün çukurlara itinayla düştüm, şans mıdır nedir herhangi bir sorun olmadı :i-ih:

düzenleme; imla

tarihinde Uğraş Özyurt tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Arkadaşlar internet üzerinden lastik alan var mı EGP alma düşüncem var ay sonunda internet olursa 160 lira gerçekte bir lastikciye gidip fiyat almadım henüz

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Arkadaşlar internet üzerinden lastik alan var mı EGP alma düşüncem var ay sonunda internet olursa 160 lira gerçekte bir lastikciye gidip fiyat almadım henüz

Goodyear bayilerinde kampanya var lastik alana 50 lira Opet yakıt hediye veriyor bunu da hesaba katın. Bayilerde sökme takma balans lastik alana ücretsiz. Aynı hesaba geliyorsa görerek almak daha mantıklı.
Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Goodyear bayilerinde kampanya var lastik alana 50 lira Opet yakıt hediye veriyor bunu da hesaba katın. Bayilerde sökme takma balans lastik alana ücretsiz. Aynı hesaba geliyorsa görerek almak daha mantıklı.

Haklısınız bence de görüp dokunup almak doğru olanı ama bu lastiği piyasada 200 liradan aşağı bulmak çok zor Kafamı karıştıran da bu zaten

Yorum bağlantısı

Bence yerinden almak daha mantıklı,vatan caddesinde bir bayii var.Ben oradan aldım.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Haklısınız bence de görüp dokunup almak doğru olanı ama bu lastiği piyasada 200 liradan aşağı bulmak çok zor Kafamı karıştıran da bu zaten

Yok Hocam gayette 200 den aşağı bulunuyor. Ben bayiden sök-tak ve balans dahil 180 aldım.

Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Bugün bi aksilik olmazsa 2 lastikci var onlara gidip sormayı düşünüyorum fiyatları paylasirim bu arada yine bugün film çektirmeyi düşünüyorum ikisi de bostancı sanayi tarafında bu havada film sıkıntı olmaz değil mi abiler uygulama açısından

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ben buradan aldım :)

http://www.kliksa.com/urun/goodyear-19550-r15-82v-efficientgrip-performance-oto-lastigi/901997953

205 55 16 sı 166 kaatmış bu arada...

http://www.kliksa.com/urun/goodyear-20555-r16-91v-efficientgrip-performance-oto-lastik/901906928

Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Bunu ben de gördüm hatta buradan almayı düşünüyordum düne kadar ama dün tanıdık vasıtasıyla bir lastikciye habersiz olarak gittim 170 lira dedi selamiyla gidersem belki bi indirim daha yapar gerçi 170 lira bile kliksayla aynı fiyata gelir sök tak balans yapınca

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bunu ben de gördüm hatta buradan almayı düşünüyordum düne kadar ama dün tanıdık vasıtasıyla bir lastikciye habersiz olarak gittim 170 lira dedi selamiyla gidersem belki bi indirim daha yapar gerçi 170 lira bile kliksayla aynı fiyata gelir sök tak balans yapınca

ben aldım  buradan, yeni üretim birkaç aylık lastik geldi, zaten bayat gelmez, gelirsede internetin avantajı, direk iade edersin :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...